21 april, härligt väder och

många små notiser, en liten uppdatering om vad som skett, sker och kommer att ske. Har alltså ej gett upp bloggen, men att ta sig in på självblogg sidan är en hel vetenskap, det går inte alls när man vill, den går ej att logga in på och hälften av gångerna så "tappas" allt man skrivit och man står där utan allt. Ska nu göra ett nytt försök för att återfå kontakten med omvärlden.

Lilla räkan mår bra, den växer och övar inför kommande lets dance, jag uppfattar rörelserna som en blandning mellan rumba, salsa och tango.. Efter senaste ultraljudsbilderna så vågar vi nu njuta av graviditeten och längtan efter räkans ankomst. Allt är bra med oss och jag hoppas att det får förbli så.

Jesse har börjat spela fotboll igen och det går super bra för honom, skolan går också bra och stoltheten lyser i ögonen på honom när han berättar om sina resultat efter prov och föredrag.

I torsdags ringde han och vill att vi skulle komma efter honom på träningen, han hade nickat efter en boll och en annan sparkade efter samma boll, vilket resulterade i en smäll, Jens huvud och motspelarens fot, huvudet var mjukare och fick ta smällen. Vi åkte till akuten med Göran efter oss på moppen, en härlig syn, han blir som 15 på nytt. Vi prioriterades före i kön och fick komma in snabbt, en sköterska tvättade rent och himlade med ögonen åt mig, ville ej att vi skulle "låtsas" att såret var lika stort som det var. Nu i efterhand måste jag få berömma jens, såret var rejält djupt, riktigt riktigt djupt och doktorn trodde att det rent var en dobb från fotbollskon som orsakat det djupa jacket. Fem stygn pryderna nu hans söta huvud och han har precis börjat sin ärrsamling, manligt tycker han själv. Det var en väldigt stolt pappa (över att hans son inte viker undan i närkamper) som också var med bitvisunder akutbesöket, men han åkte hem till resterande barn.

image310

#################################################################################

Vill även skicka en lyckönskning till Ingela som ska opereras i veckan, vi håller tummarna för att allt ska gå bra, vi ses så snart du orkar.



##################################################################################

Själv håller jag på att måla om element, en pillergöra som passar mig bra, sen luktar ju färgen helt suveränt gott, vitt och fint blir det. Skola imorgon och på torsdag, ska göra fler fågelbad i keramik som ska brännas och sen bli dekortaion ute. En fin vän på skolan har tecknat denna, syns det vem det är?

image311

Nu ska jag måla vidare,,,, ses

Ännu mera....

Grattis, idag fyller Rebecca 11 år, tänk vad tiden går. Ett stort grattis vi önskar dig, du underbara fina tjej.. vi ses imorgon. Kramar från oss alla.

image308

Idag fyller även Ingela 40 år och vi önskar henne och de sina en trevlig dag/afton/kväll
HIPP HIPP HURRA FÖR DIG SOM BLIR 40 ÅR IDAG

image309
Fotot hämtat från: http://www.pitebynight.se/vimmel/

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

vi hörs mer sen//



Tema bröllop!

Idag är det två år sedan jag var brud i Hortlax kyrka, den vackraste och underbaraste dagen i mitt liv.

image307

Jag och Göran träffades sommaren 2005, första dejten startade på Coops parkering, sen åkte vi vidare i hans volvo... Många timmar åkte vi omkring, bland annat hamnade vi på Borgaruddens camping, där bjöd Göran mig på en glass. Sen åkte vi vidare, snurrade flera mil bara i själva stan. Jag minns att vi då och då lät armarna snudda vid varandras, och det slog nästan gnistor, vilka snygga armar, och wow, händerna. Göran ville få mig att slappna av av och tillslut kunde jag pusta ut och låta hjärtat hamna på plats igen. Men det är ju så, när man sitter där med den mest snygga kille man någonsin skådat, då är det inte lät att slappna av.
Från den där första dagen, dejten har vi sen hållit ihop, så gott som varenda dag.

Den 5 november vaknade jag av att låten "- Kärleken är", med Jill Johnsson spelades, och efter det kom Göran in i sovrummet, ställde sig på knä och friade. Ett ja kom utan att tveka. Visst gick allt fort, men visst har allt även gått bra. Jag är lycklig och kär än idag.

Den 8 april gifte vi oss i Hortlax vackra och ståtliga kyrka och där fanns våra nära och kära på plats. Festen efteråt blev ett fint minne och jag har tänkt minnas den dagen som den lyckligaste dagen i mitt liv, resten av mitt liv.

image306

5 april & 6 april

Den 5e april för fem år sedan, föddes en underbar söt liten tjej, hon fick namnet Ellen. Nu har hon
precis haft sitt prinsesskalas.. med alla sina små vänner och en super blyg Hugo. Vi hoppas dagen blev vad du hade hoppats på och skickar många extra kramar till dig.
Hipp hipp hurra Ellen!

Dagen efter Ellens ankomst kom det även en liten kusin till Hugo & Robin, han fick namnet Isac. Han har sitt kalas idag och vi hoppas att hans dag också blir precis så som han själv hade önskat sig. Jag vet att dina kusiner(mina söner) är hos dig vilken minut som helst, många kramar till dig Isac på din 5 års dag. Hipp hipp hurra Isac!


Inbakad kassler!

Nu är det inte mat jag pratar om, jag har gått och blivit en inbakt kassler bit,,, stödstrumpor,,, hmm,  obekvämt, snävt, varmt och otroligt osexigt. Men dessa strumpor ska tydligen hjälpa mig att bli av med benvärken,,, har försäkerhetsskull beställt med lillebror ett linement för hästar, som också ska vara muskelavslappnande. Och på sätt och vis, jag påminner om en märr bakifrån=)

Hugo fick följa med till barnmorskan idag, ett intressant besök för hans del. Blodtrycket 130/75, bra. Blodvärdet väldigt lågt, blodsockret låg bra och jag har gått ner i vikt. Mådde gott av berömmet.
Vi fick även lyssna på räkans hjärtljud,, men den var mitt uppe i ett workout pass och det var svårt att kunna lyssna på den länge, den var sällan still.

Hanna, vi tackar och tar gärna emot allt vi får låna från era barn, värdefullt att inte behöva lägga ut alltför mycket pengar. Av erfarenhet vet ju alla att föräldrapenning har ingen blivit rik.





Färgglada och härliga produkter från Kalikå
 

Så där ja...

Ett stort grattis till Hanna i London som fyller 32 år idag, hipp hipp hurra. Ett paket kommer med posten när du fått din nya adress.
Grattis hälsningar från Munksund


Nu har jag och lillHugo vart på Kvantum och handlat inför kommande helg, skönt att handla när det inte är så många andra som ska handla samtidigt. På dietistens råd har jag gjort en sortspizza sallad med lag som ska hålla ca en vecka i kylen. Den smakade bra, lite syrlig och smakrik. Hugo har fått diagnos på sjukan han har nu haft i över en veckas tid,,, övreluftvägsinfektion, ett virus som ska självläka, men som kan stanna länge länge. Han har ont i ögonen och är väldigt ljuskänslig.

Helgen har gått i de sjukas tecken och kalas och middag blev framflyttad till kommande helg. Robin var på skolan igår efter 13 dagars feber, kraxande och ond hals, Göran har börjat om att snurvla och kraxa. Jonas och Jens kom i måndags, en härlig syn att se när Jonas & Robin ser varandra efter en veckas frånvaro. Jens har fått våran dator och håller mest på att chatta och besöka olika sportsajter. Igår kom vår nya dator och jag njuter, allt funkar(än)., många härliga program som föll mig i smaken finns det och inte nog med det, ljudet är helt suveränt och typsnitten på text är WOW(många olika roliga stilar).

Jag längtar till skolan, men jag får dåligt samvete av att lämna Göran hemma med Hugo, Göran behövs på sitt jobb, många är sjuka. Får ta igen detta och hoppas att vi får vara friska resten av terminen.

Räkan har börjat buggkurs där inne i magen, kursen brukar starta vid sänggående och pågå ett bra tag. Härligt att känna rörelser och att inse att det faktiskt lever något inom mig. Börjar smått tillåta mig att längta efter att bli mamma, men vågar inte hoppas för mycket än. Ska på ultraljud igen till veckan, då ska även pappa Göran följa med, för att själv få se att allt ät ok.

Igår hade vi besök av två brunbrända och stiliga resenärer, de berättade om resan och nu måste jag tillägga:
Birgitta och Tage, om ni vill får ni adoptera mig lagom till nästa resa, varför inte till Thailand igen. Jag lovar att vara snäll och sköta mig själv=)
Presenter fick vi också, en slags foppatoffel som var jätte skön, en orkidee utskuren från en vanlig tvål, en väldigt häftig väska, ovanlig modell och passar bra till sommaren. Göran fick två t-shirtar en Billabong och en från thaiboxning som grabbarna på resan besökte. Tusen tackimage304

Dagens hissning: att vi närmar oss sommaren med stormsteg

Dagens dissning: Piteå kommun som inte ser till att komma och ta bort all snö som "den som plogat i vinter" lämnat på vägen utanför. Vi får ca tre meter längre tomt när snön kommer, vilket innebär en massa vatten på infarten som dessutom ligger lägre ner än vägen. Taskig vägplanering, tänkte nog att vägen ska vara lägre ner än tomterna, men vi har nog samma problem flera på gatan. Blää

RSS 2.0