28 februari,,,

oh oh aj aj aj! Jag känner mig inte alls i form, ont i skallen, frossa och rinnande ögon. Vad är nu på G?



Tänkte bara önska all en god helg,, tänker bosätta mig i soffan, har precis blivit klar med min redovisning som jag ska ha imorgon,,men nu lider jag så inni vassen..

Kram L

Illamåenden på olika sätt!

Dagen kunde inte ha börjat värre, vaknade och insåg ganska snart att det är MÅNDAG igen!
Klev upp, hungrig och väldigt sugen på rostat bröd och apelsinmarmelad, ja och ost då så klart. Hann inte mer än börja äta när jag anade ett främmande föremål i munnen,,,, jo- det tydligt.... ett äckligt vidrigt hårstrå. Så var den frukosten förstörd. Saker som får mig att vilja kräkas och kräkas:
* hår i maten,,, bara synen av ett strå får mig att kvälja,,, känna det där äckliga som kittlar och,,nej huvva
* senor i kött, känna en sträng av en sena när man äter
* fläsk,,, äcklig konsistens liknar gummi som aldrig går att tugga klart,,,
* fiskben, det kittlar obehagligt och ger storakväljningar OMG!
* alla mat överhuvudtaget som har konstig konsistens,,,blääää tacka vet jag potatis och plättar,,hårfria då så klart=)

     

Sen när jag började kika på nyheterna insåg jag att jag ytterligare ett år missat att anmäla mig till tjejmilen på skidor. Jädrarns=(
Jag som älskar att åka skidor(ironi).... tänkte lite snabbt mig själv i en åtsittande skiddress,,och vopps,, fick genast en till punkt till min kräkslista ovan.

        

Nä, skidsport är inget för min figur,,, överjäst, men rätt välmående!

Idag har barnen åkt med sin pappa till fjällen, saknar dem redan. Jens och Jonas är hos sin mamma tills nästa måndag,,, och vi har det jätte tomt hemma. Jag är på jobbet nu, ska jobba inatt och kommande natt... Göran arbetar eftermiddag så vi hinner bara ses när jag vaknar på fm.. trist.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Dagens dissning: Han vill bli som Hugh Hefner   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1916034.ab
Vad Bingo vill bli och inte vill bli, det spelar mig ingen roll,,,, men de som låter sig luras av tanken på kändisskap och pengar,, man gör vad som helst för att komma in i rätt kretsar. Detta gör mig arg, varför ska vi ha ett samhälle som funkar på detta sätt? VARFÖR

Dagens hissning: BOKREAN med start imorgon..Skynda fynda!!


see you

Ny adress?

Idag har vi kommit på att vi ska sälja vår sommarstuga i Påle, vi behöver ingen. Vårt andra hem är på Norrmalmia, och därbehöver vi inte ens klippa gräs eller städa, rinnande vatten finns också. Från tidig morgon har vi kikat på matcher och nu så här i slutet av februari måste jag erkänna att jag är LESS. Robin å Jonte hade träningsmatch mot wibax p96, Robin fick spela med 96:orna och gjorde en kanon match, Jonte var bra i målet och när Robin sköt och det höll på 99% att bli mål,,,, kom vi fram till att det var lika bra det ej blev något mål,,,, för familjefridens skull!

Jesse var som vanligt bänkad i sin match, något jag starkt ifrågasätter. Har man ett utvecklingslag,,, vad är då tanken? Ska spelarna som behöver utvecklas sitta och se på,,, är det på det sättet man lär sig. Jo, tydligen anser endel detta,, tredje matchen på raken han är uttagen och inte har fått spela 1 minut. Lika bra att ej bli uttagen,, då kan man ägna sig åt annat. Fy sjuttan, dålig stil tränare.
Eller det kanske är så jag som pedagog ska tänka i skolan,,, de barn som ligger senare i sin skrivutveckling, de får se på när de som kan skriver!!

Sista och värsta matchen var Wibax div 2 mot Ersboda...huvva, och nu har jag träningsmatch, klarar ej av att slappna av när jag ser,, hejjar, viftar, skriker, klappar, sparkar ... men idag höll det inte alls. Nils Lind matchens spelare,, suverän back som med ett väsande ljud skrämmer motspelarna och som skjuter bollen i mål.

*************************************************************************************************************************
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Igår var vi på kalas, 30 års kalas närmare bestämt.. Vi syskon, mamma & Svenne var där och firade brodern. God tårta och massor av fika, trevligt sällskap och insikten om att man har en fin familj gjorde kvällen super nice!

          

Bild 1...30åringen
Bild 2... Tårtan, snygg och god. Helt klart godkänd!
Bild 3... Elin
Bild 4...Svenne & mamma
Bild 5...Monica och sötast för kvällen Martin

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Åter till idag, lördag. Hugo har vart på kalas, Linus från hans dagis fyllde 5 år och hade kalas i Nimbys värld. Nyöppnat på Piteåhavsbad.... Jätte fint och trevlig, en perfekt miljö för barn, tog några bilder,,
men väl värt ett eget besök.

          Hugo på klätterväggen & på cykel.

http://www.aventyrsskeppet.se/




David 30 år

        

Idag är dagen då min lillebror blir 30, nu kan han sluta räkna sig som ung.

Många grattis kramar från oss till dig, vi ses snart!



Liten har nu blivit stor
och än han faktsikt gror,
på bredden inte minst sagt,
man på kalorier får hålla vakt.
En familj han har lyckats skaffa sig
fast oddsen som barn ropade allt annat än hej.
En fru och två barn, man kan fråga hur?
Men en stackare som han måste väl också få ha tur.
Nu har han precis passerat 30,
och kanske börjar bli en aning "vetti".
Hur det nu än ligger till,
och vad jag än vill,
så är han faktiskt min egen bror
och min kärlek till honom är oändligt stor!

   

Nu åter till det normala, eller så normalt det bara kan bli!

Onsdag och jag är ledig, inget jobb idag och ingen skola,,, ropar yiipii. Men när jag ser mig omkring och upptäcker alla måsten kvävs det där yiipiiet till en högljudd suck. Vi har damm och kläder till förbannelse, vet ej om det bara är vi som invaderas av damm, i Bibeln står det om syrsor och annat, men vi fick dammet!
Alla barn är i skolan, kanske inte glada och nöjda, men dock i skolan. Våra morgonar ser allt annat än trevliga ut, ca 50% av befolkningen vägrar kliva upp och när Linda höjer rösten då blir det inte läge att ligga kvar, då måste man upp. Mitt tålamod brukar vara segt att få igång, men efter 25 minuterstjat,, då måste man bli en sån där riktigt ragata. Ska nästa gång låta bli, komma för sent till skolan kanske svider?

Robin har haft en tuff period, kanske biverkningar eller så är han i en svacka igen,,, vi får väl an se! Pga av missförstånd så kom ju vår ansökan om aspergerklass in försent, och vi har fått en ny chans där vi ska lämna in den efter sportlovet, svar får vi i maj. Men endast två platser finns till hösten, så konkurrensen är hård. TYVÄRR
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ett dilemma, om någon i din närvaro är dödligt sjuk och har olidligt ont. Inget finns att göra, bara vänta på döden. Vad gör du då om frågan här ställs?
- Kan du hjälpa mig att dö, jag orkar inte längre.....snälla?

Kan själv fundera timmar över sådant och jag kommer inte på hur jag tror jag skulle göra,,, en del av mig säger nej, men en annan del som lider säger ja. Vad är rätt och fel. Tänker på detta just nu för att Dr House hade ett liknande dilemma igårdagens avsnitt.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Dagens dissning: folk som spekulerar och tycker om andras problem och liv,, mind your own buisness!

Dagens hissning: apelsin juice med fruktkött,,,läskande gott
    

Humöret i topp, en söndag!

Lämnade maken, han tog över lagandet av Hugos overall, svartare åskmoln har aldrig skådats. Råkade skulla ge honom tips,,,men aj aj, det dummaste jag gjort. Valde därför att fly fältet till lugnare mark.

     

Hugo springer upp och ner, skyller på allt möjligt för att slippa sova, och visst det funkar ju - man kan ju inte sova om man springer mer än man ligger. Robin har också lagt sig, han är mest bara trött och sover allt han bara kan och får. Nya medicinen funkar kanske för bra?

Wibax har spelat mot Hörnefors, en långtråkig match där motspelarna gav upp redan efter första period. Wibax plockade ut några av de bästa spelarna för att spara deras ork och "gamla kroppar". Matchen slutade 13-5

På eftermiddagen tog Göran Robin med sig, de åkte iväg för att kika på Piteå Hockey som hade match En väldigt nöjd Robban hade dessutom fått en munk och varma chips. Jag och Hugge har sett Emil i Lönneberga och bara myst på.

Dagens dissning: lämna Brittney Spears,,, kläm er fast på någon annan,,,, inte konstigt att allt hon gör blir fel, ed ett 100 tal människor eftersig som söker fel.

Dagens hissning: våfflor,,, vi har ätit våfflor med hallonsylt och socker och det är somrigt gott. Nu längtar jag efter sommar.

image273boooo

Lördag på en söndag, & melodifestival!

 Kom egentligen aldrig fram till något vettigt angående beslutsfattningen om vilka bidrag som får vara med och icke. Grundar allt detta efter att ha lyssnat på gårdagens delomgång. Nämner inga låtnamn eller artister, bara ifågasätter starkt hur en del låtar ens får framföras i en melodifestival. En melodifestival är för mig schlagers, en bra låt som ska pressentera vårt Sverige i en större tävling. Nå, vidare, Carolas låt var bra, kanske kvällens bästa, men ändå kändes det som bra när det inte gick vidare dirket till Globen utan hamnade i andra chansen.

Schlagers man minns.....

        

för att bara nämna några..... Bra vibrationer, Tusen och en natt, Diggi loo, Vindarna viskar mitt namn.

Annars var vi hos min bror med familj igår, vi åt pizza och disskuterade musik, fast utan framgång. David frågade oss om Robin har prövat spela något instrument, vilket vi svarade nej på. Han har inget intresse och vill nog inte ens pröva, sa vi.
Davids hopp var nog att Robin ska vara en sån där med asperger som kan spela på gehör, utan att ens ha lärt sig. Ca 15 minuter senare hör vi någon spela smoke on the water på Davids synt,, alla vi vuxna wowade och jag trodde det var Gunnar, David son. Men döm om min förvåning när det visade sig vara Robin, min son. Han kan ju!
David blev eld och lågor och skyndade dit, då tappade Robin intresset och slutade spela... Han går ej att tvinga som sagt var=)

Hugo och Gunnar lekte och roade sig mest hela kvällen.  Hilda bjöd på imponerande så kallade "dödsdanser", när hon är trött är hon vingligare än en fyllgubbe, och hon föll på många sätt, snubblade och dök.. som bara Hilda kan!
 Faster prinsessHilda=)

Fredag, en skapande dag.

En dag på skolan, intressant och givande, många härliga ideer och tankar byts och mina inre syner inför det jag ska skapa ser såååå himla bra ut. Men när det väl kommer till kritan blir det inte alls så som jag tänkt mig,,,,, VARFÖR?
     

Alltså, vi skulle tillverka en egen människa i valfritt format, menar ej storleksmässigt utan en människobild enligt hur man själv vill och kan tolka den. Jag såg en inre syn så fint och läckert det skulle bli om min gubbe stod på händer och i en yoga position,,,,, hmmm. Att arbeta med papier mache är inte min starka sida, kladd och lim, stora papperbitar som inte alls vill på plats lika slätt som jag vill, får väl skylla på att det är väl en si så där 20 år sedan jag senast använde mig av denna teknik,,, mellanstadiet eller något sånt!
Råkar man se till bordgrannens skapelse då vill man helst bara klipa sönder sitt egna verk,, varför blir alla andras så himla bra?
Vad gör jag för fel, tänkte också ut vilka färger som skulle passa och det såg hyfsat ut- dvs innan det hamnade på gubben då!
När jag kom hem med figuren gav jag den till Hugo,,, som frågade vad det var. Jag berättade och sa sen varsegod, du får ha den i ditt rum. Han svarar -vajpöj/varför?
Tacksamma barn man har.

Nå, huvudsaken är väl att jag har det roligt och jag är väldigt intresserad av just bildämnet.

Nästa grej, vi gick på teknikens hus för att se på en utställning och låta oss inspireras av den till kommande lektion, då vi ska ha skapat något av det vi sett. Bara det att jag vet inte vad jag såg, vad hörde till utställningen, och vad var det för saker,,, vad skulle man se?
Frågorna är många, jag är ingen sån där super kulturell sak som direkt kan se konst och njuta av det, för mig måste det gärna finnas en förklaring, både vad det är och varför. Men jag känner mig skit dum när de flesta andra verkar se konsten i det hela,,,,, så jag låtsas hänga på jag med! Funkar skit bra(än  i alla fall.)

     

Ikväll har Jens lag spelat mot mitt förra hemmalag, Tväråsel.... men det var en av det hårdaste matcher jag sett. Wibax vann med 11-1 och under matchens gång var det tuffa Älvsbygrabbar som manglade ner wibax spelare och skrek div glåpord. Men det jag hajjade till mest över var,,, en av de mest omtalade förskolepedagogerna i Ä-byn, duktig, ambitiös och framför allt super bra med barn,,, spelade med,,, och han var argast och råast av dem alla, han slog sin klubba över magen på en spelare,, och jag råkade höra mig själv skrika rakt ut och högt ------ (jag är inte den som brukar skrika bara så där) men jag blev så arg, har man det där humöret kanske man borde tänka på att sluta spela innebandy och kanske satsa på Bingolotta ensam hemma.

Dagens dissning går alltså till nummer 21, fult spel, fula ord och ful attityd mot sporten! skärpning.

Dagens hissning går till låten No one med Alicia Keys, härlig takt och skönt dunk, helt enkelt en bra låt.

 see you soon!


Skriver en Fredag, men skiver för torsdag=)

Förstod du min rubrik?

Bra.

Gårdagen ägnade jag åt internet och datorn, en vän från skolan skickade mig en länk där man kan göra om tidningsomslag, och göra det till egna personliga genom att sätta in egna foton.
Visar här några exempel, hoppas ej kändisarna på omslagen tar illa upp;)

image259

                                            Detta är alltså Göran & David som posserar glatt!

image262

                                                 Johan väntar på sin öl i Turkiet!

image263
                                               Helena julefin på självaste julafton....

image267
                                         Rebecca med häst, puss på dig själv du!


image260
                                                    Glassätande söta ungar i Turkiet


image268
                                                   Bröderna Bergman Bäcklin badar


image266
                                Jag i smalare skala,, får väl skylla på fukten ute!


image264
                                         Jonte the swimmer and the man!

image265
                                Åh så läcker man är,,, man svimmar ju nästan!


image261
Sportfreaken Nummer 1


Så där, det var några av bilderna.


Till dig, å dig å dig!



Idag är det alla hjärtans dag, och eftersom det finns så många jag vill ge en hälsning bestämde jag mig för att skriva en liten personlig hälsning just till dig här i min blogg...

     

Göran, min älskade lilla gubbe, du är helt unik och varje dag med dig är lika spännande ,, så vill jag ha det livet ut.

Robin, mitt älskade lillhjärta, en helt egen plats kommer du alltid att ha i mitt mamma hjärta.

Hugo, hela du är bara för härlig, du får mig alltid glad, älskar dig.

Jens & Jonas, hade ej drömt om att få finare och speciella "plastbarn", ni är bäst.

Mamma,,,, det finns ingen jag kan vara lika arg på, men ingen heller som jag kan se upp till som dig.

Pappa,,, när papporna kom till var tanken ganska klar, en pappa har nått i sig som ingen annan har, de har en hand som hjälper, de lyssnar och förstår, i livets alla väder de är att lita på. Vill göra ett tillägg där, Inger inkluderar den texten också.

David, min lilla lillebror, först hatad och nu älskad,,,, och min bästa vän.

Mina syskonbarn Gunnar & Hilda, ni är som söta små hjärtan, man vill helst bara äta upp er.

Vet ej mormor & morfar om dett går fram till er, men tack för all de underbara år jag fick tillsammans med er, två förebilder av bästa sort.

En långväga hälsning ner till Helsingborg, tusen tack för allt.

En ännu längre bort hälsning till London, hoppas ni har en bra alla hjärtans da!

Hortlax, närmare bestämt Dammbrovägen 12, önskar er alla och en bra alla hjärtans da!

Sara. Ö min vän från forntid -nutid-framtid, underbar & unik. Du finns alltid där och det är jag tacksam för, visst heter det friends forever?

Åsa, min mentor, min kurator, min vän. Klok som en bok och älskvärd, vill ej vara utan dig, nu när jag funnit dig.

Carro, en vän som alltid finns där, fast vi sällan ses och hörs. Önskar dig, Magnus och Mimmi en bra alla hjärtans da!

Radio rix.fm........... underhållande och givande direktsänd radio,,, skratt, tankar allt väcks till liv. Önskar er alla en underbar alla hjärtans da!

Lilla Lisa Larsson i Älvsbyn, hälsa lillebror Martin också, kram på er alla, även mamma Monica & pappa Rikard.

och till alla er andra önskar jag och min familj en riktigt bra alla hjärtans da!

                    


Onsdag, dagen före alla hjärtans dag!

Ett bra tag sedan sist, har som sagt var inte haft lust och tid att blogga, men nu kände jag ett sug efter att "fåskrivaavmigkänslor", bäst att göra det då!

Veckan som passerade var hektiskt, träningar, badhus, skjuss hit å hämtning dit osv. Matlagning 24timmars jour varje dag(känns det som). Vi har hunnit med många sköna skratt och tankar, bland annat en biologilektion lärare Jonas -elev Robin. Men av det vi hörde så kan vi bara konstatera att det definitivt aldrig kan bli barn på den beskrivningen, tror läraren själv måste lära sig ett å annat först. Grabbarna har gjort flera härliga matcher och kämpat på bra, Jonte i målet och Robin på plan. Hugo är mest nöjd hela tiden han får vara med, och han sätter sig gärna mitt i allt och emellan om det går.
 
Jens har fullt upp med chatt och träning, i fredags anlände den Italienska studenten som skulle bo hos oss. En liten mager tjej, blygare än blygast. Första middagen bjöd vi på tacos, något vi trodde alla visste vad det var,,men icke det! Hon åt ca 2 msk köttfärs utan tillbehör, sen knaprade hon i sig 3-5 tacochips och till detta ett halv vattenglas.... HMMMM!!! men vi åt då.
Vi tänkte underlätta det för henne genom att vara intresserade och prata med henne, men då blev hon bara ännu blygare och hennes svar tillbaka gick inte att tyda.

Semlor har vi bakat, och ätit..mums! Bilder kommer.

Min kusin Sarah har fått en väldigt söt liten Ingrid, har sett bildbevis så det är inget påhitt.

Nu ska jag sluta, kanske skriver mer sen!




DÖD, nja inte riktigt!

Hej, det var ett tag sedan, tänker inte skriva någon mer djupgående "vad som hänt sedan sist" story,,, jag är inte alls sugen på att skriva för tillfället. Fullt upp med annat, samlar ork för att ta tag i detta sedan igen när inspirationen kommer.


image258

                                                                                                                Linda Bäcklin januari 2008

RSS 2.0