Finns det hustomtar?



Nu har jag igen varit och skött om "någons" hus, men jag tror blint på att en hustomte alltid hunnit före mig, alltid skottat, sopat kring bron och bilarna, finns inte ett spår av snö, trots att de stått parkerade i två veckor. Våra bilar är snöigare och de används varje dag. En himla snäll och bra hustomte måste de ha, utan att veta om det=)

Ps Välkomna hem

Alla är vi nybörjare någongång!

I dag torsdag har jag vart på kurs hos en diabetessköterska, hon har lärt mig ta prov, vilket inte alls var svårt. Jag har fått hem en super fin och modern provtagare och ska nu kolla blodsockervärdet flera gånger per dag. Idag var värdet jätte bra efter frukost vilket tyder på att jag skött mig väldigt fint. Fick veta lite kring kosten också, och jag är inte alls lika skrämd nu som tidigare. Nästa onsdag ska jag träffa en dietist som ska lära mig ännu mer kring kost och det känns bra, tänk att kunna få specialist hjälp, inte alls illa.

Lite små parenteser som hunnit hända sista tiden:

Fick under helgen mms av min kusin Cissi,,, har länge förstått att hon verkligen tycker om mig som kusin,,, men sex likadana, kanske att jag håller på att få mig en "stalker", en egen en. Nä skojar bara, Cissi försvarade sig med att man inte kan få nog av Per,, mms:et var en glad påsk önskning med en bild av Per!

Robin är fortfarande sjuk där uppe i fjällen, feber och ont i halsen, det är snart en vecka sedan febern kom. Men snart är det fredag och då kommer de hem. Hugo leker med sin bästis Ellen och de trivs bra, även Max får visst vara med då och då. Har talat med Max i telefon och han sjöng en liten påkommen sång för mig om deras husvagnslampa.

Göran fyllde 41 år, smärtfritt, vi ska ha kalas nu på lördag för de nyhemkomna Thailands resenärerna, om de orkar komma. På lördag kväll kommer David med familj och mamma med familj hit, de ska också fira Göran, hoppas de sett önskelistan bara( båt, husvagn, kompressor, skinnsoffor 2 st och lite annat .)

Göran tackar lilla syster Hanna för presenten,,, och ber samtidigt om hennes nya adress( maila den om du läser detta Hanna).

Räkan frodas och växer och fladdrar på därinne. Hugo undrade en liten sak innan han åkte till sin pappa:
- mamma, när dom skär ut babyn ur din mage, får du lika delad mage som Göran då?

- hmm, nja, riktigt så är det nog inte, ska förklara mer en annan gång!
image303

Nu ska jag åka in till stan och sen gå och äta lunch med Sanna// see u!

Kan åskmoln städa?

JO, tänk att det kan de,, har sett ett stort åskmoln halvspringa med dammsugare och trasa, fejjandes och städandes. Resultatet blev jätte fint, ska anlita samme städare nästa gång också. Förövrigt så är allt bra här hos oss. Chocken efter torsdagens diagnos med diabetes har lagt sig och jag har överlevt helgen där alla andra får äta gott och mycket. Min gode rådgivare Åsa sa att du ska tänka att äta som de gjorde på 1800-talet, då äter du rätt mat, tyvärr kom jag snabbt på att de varken hade chips eller pepsi max.  Däremot fanns det kött, fisk och potatis, dock ej pommes eller gratäng. Imorgon ska jag till en diabetessköterska och förhoppningsvis blir jag aningens klokare när det gäller vad jag kan äta.

Räkan verkar må bra, den "fladdrar" där i magen, speciellt när jag ligger ner, mina mamma känslor blir allt större och större, vågar jag hoppas på att det går bra denna gång? Pappa Göran har redan börjat kalkylera på min "mammapeng", så det bara måste bli, annars spräcker jag hans planering=)

Idag ska Göran börja om att arbeta, han har vart sjuk länge, men verkar nu ha återhämtat sig( med vissa krax kvar förstås). Jens och Jonas åkte igår till Brännfors med Lasse, de skulle köra skoter i det fina vårvädret. Sen åker de till Ingela och blir där tills på måndag.
Mina knoddar har det bara bra i fjällen, klarblå himmel och många kompisar att leka med, antagligen god mat och många mil på skoter..

Robin i fjällen, 2000

image302

Grattis grattis....

ett stort grattis till Göran som idag fyller 41,, hipp hipp hurra på din stora dag......... grattis kramar från familjen 

  

Igår blev det en rätt omtumlande dag, efter misstankar och känningar så visade en glucosbelastning att jag fått diabetes, precis som min far. Min diabetes har kommit nu i samband med graviditeten och den kan försvinna när barnet är fött. Men omställningen lär bli aningens svår, motion och rätt kost, inget socker och ej fet mat = mitt nya liv.
Mina grabbar har åkt till fjällen med sin pappa och Jens & Jonas är idag med sin mamma till Brännfors. Vi ska iväg en sväng och sköta/se över ett hus och sen hälsa på pappa & Inger i deras stuga. Sen om allt vill sig väl ska vi göra ett sista försök att äta på 1906 för pressentkortet Göran fick när han fyllde 40, det går ut den 23e.

Kalaset för Göran är flyttat till nästa lördag, alla är bortresta och vi ser framemot att få höra om div bad och mat och sol äventyr som semesterfirarna har vart med om på andra sidan jorden.

se you.................

En glad & trevlig påsk önskas alla

image301
                                 
                                   Kortet är från Magnolia.se

Hipp hipp hurra





Ja må hon leva,,, mamma fyller 55 år, många grattis kramar från oss

  
image300

idag har Robin praktiserat på Sportringen i Älvsbyn med sin morbror David. En väldigt lyckad dag, tror jag båda tycker. Två lugna filosofer som filosoferar över livets mening och div andra praktiska saker. Jag har passat på att besöka min Åsa, har sett hennes nya familjemedlemmar, Laban & Lillan ( två katter med olika personligheter och aptit på mat). Vi fick oss en lång pratstund innan det blev dags att åka vidare på min besökslista,,, ett Martin besök är numera ett måste. Jag har gått och blivit beroende av denna lilla kille, kom på mig själv att man inte kan äta, lukta, pussa och gossa med andras barn hur man vill, fast Martin njöt, men jag fick hejda mig. Pusskav vid snart tre månaders åler kan inte vara bra.


hmm, hade skrivit hur resten av dagen såg ut också,,, men MORR, denna jä---a sida loggade ut mig och allt som var kvar var detta







Helgsammanfattning

Vi börjar med fredag, en rätt trevlig dag,  förutom att Göran hostar och kraxar( han var rätt billig på marknaden). Han är precis så som mannen i förkylningsreklamen,,, sjukast i världen.
Robin var på badet en snabbis, vi tog med Hugo och handlade godis och lite mat. Kvällen spenderade vi hemma i lugn och ro, kikade på Let`s dance och Mr & Mrs Smith, sen sov vi gott.

Lördag, start med frukost och påklädda vid 9, men vad skulle vi göra? Efter ett tags fundering åkte vi till Luleå och Storheden närmare bestämt, där fyndade Göran diverse saker på Biltema och jag & Barnen på Djurmagasinet, inga djur dock, men mat åt alla våra djur. Toy`s are us, visade sig innehålla mer Älvsbybor än leksaker, Janette med barn & mor, Andreas med sambo och många fler. Vi hade följeslag av David, Jenny & barnen, så vi bestämde oss för att åka in till stan och äta. Exotic fick äran av så fina gäster... påvar av olika dimensioner!

           

Ett besök vi sent skall glömma,,, men tack å lov,, allt höll!

Efter maten frågade vi Gunnar om han ville komma och sova hos Hugo,,, och japp, det ville han. En snabbhandling på Willys och sen bar det av mot Piteå. Barnen lekte och var super snälla hela kvällen. Vid nio somnade småkusinerna och har sovit ändå till åtta nu i morse. Robin såg melodifestivalen med oss, vilket var himla trevligt. Annars vill han mest bara vara ifred på sitt rum. Det blev tack och lov en rätt bra låt som gick vidare, jag hade ingen direkt favorit, men jag hade tre låtar jag inte alls ville skulle komma vidare till Belgrad. En shlager ska för mig säga - klick!
på en gång, den ska gå att minnas och man ska gärna kunna tralla med. Men å andra sidan är Melodifestivalen inte längre vad den brukade vara,, å jag är väl för omodern för att fatta.

Nu till natten, nämner inga mer intima delar,, men när Göran tillslut vid halv tre snåret erbjöd sig att gå ner och sova... jublade jag inombords. Jag kunde pusta ut, hade legat och vart orolig att han skulle väcka barnen. Men han har en jäkla eländes skrällhosta,, det gör ont i mig bara jag hör honom hosta. Krya på dig gubben.

Alla trevliga varelser som kikar in,,,

tusen tack,,, att det finns de som vill läsa om mig och de mina,,, konstigt men härligt. Tack även för all fina kommentarer som ni lämnar, idag fann jag att en speciell vän hade hittat hit,,, Gunilla. Ditt inlägg gjorde mig så glad,, och som sagt var,, jag har ju en förebild. DU!

image289 image290image291image292image294

Kom ihåg att du är unik, vare sig du är:
lång eller kort
smal eller tjock
blind eller döv
kille eller tjej
rik eller fattig
snabb eller sölig

det är själva du som gör dig unik,,,, det är för att du är som du är jag tycker om dig min vän!

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Ett positivt besök på BUP har gjort denna dag till en solskensdag, trots slask och tö. Robin är en klippa, hans framsteg och vilja, gör att jag känner det värt varenda minut vi lägger ner på allt, för att få vardagen att funka, gör det värt att kämpa ännu mer & ännu längre. Som belöning åt vi mat från Max och Hugo fick ett jätte fint memory i sin barnbox. Nu är det Bollibompadags och sen sovning för delar av familjen.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Lite påskpysseltips:

Rita av barnets händer och en fot på kartong eller dekorgummi och klipp ut. Limma fast händerna som vingar bak på foten. Klipp ut fötter, näbb och kam ur röd kartong/dekorgummi och limma fast. Rita ögon.

Använder man dekorgummi kan man med fördel använda dubbelhäftande tejp.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
 
Sätt lim i form av en oval på ett bakgrundspapper. Sätt sedan fast små gula fjädrar med skaftet inåt i limmet. Sätt på mer lim och mer fjädrar om det skall bli tätare.

Klipp ut en näbb och två fötter ur orange papper. Näbben har formen av en romb som viks på mitten. Fötterna ritar man som ett Y med ett extra streck i mitten, sedan klipper man runt. Limma fast näbben och fötterna på kycklingen. Måla ögon med penna eller limma fast sk skakögon.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Man behöver inte vara någon hejare på att teckna för att lyckas med dessa söta kycklingar. Även minsta bebis kan vara med och pyssla. Tryck t ex på hård kartong och skicka iväg som påskkort.

Gör så här:

Måla handflatan med gul färg. Tryck med handen på pappret. Rita näbb, öga, kam och ben med penna eller smal pensel.

Tuppen är gjord på samma sätt, men med olika färgar på fingrarna. 
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        

Sätt lite gul färg på tummen och tryck mot ett papper. Rita dit ett öga, en näbb och två små ben och vips så har du en liten kyckling!

Kycklingarna blir gulliga på påskkort. Rita gärna lite gräs och blommor runt omkring.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Kolla gärna in på denna sida när din fantasi tryter.....   http://www.skapligtenkelt.se/


Paltkalas med show!

En kort resume av den gågna dagen,,, jag har sovit,, sovit lite till och sen sov jag. Först vid ett tog jag mig i kragen och klev upp, inhandling av kläder stod på listan, Hugo har nu 122,,huvvaligen. Sen hem och ta emot Robin, Hugo hämtade jag vid halv fyra och vid halv fem kom deras pappa.. Han följde oss på Robins skola där vi bjöds på palt,, Tack till Niklas Risberg som sponsrade alla palt( dessutom andra året på raken.) Barnen bjöd på show och Robin spelade farmor i en pjäs. Kanske en ny Johnny Depp!

Hemma nu och ska snart sova... natti natt


Måndag 10 mars

Idag fyller Hasse 61,
fast han ser bara ut som 21.
Som gourmetkock han brukar agera
medan frugan står bredvid(hon regerar),
Ett nytt badrum har de gjort,
och med Hasses talang, gissar vi att det gick som smort.
Vi ser fram emot att träffas i slutet på april,,,
och vi önskar dig allt vad du vill!
Många grattis kramar från oss Bäcklins

image288

                                                                                      Källa för bilden: stämpelgården
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Idag har jens åkt till Italien, vi önskade honom lycka till.... Sköt om dig grabben!
Jonas har åkt till sin mamma och nu är det bara en liten del av familjen här hemma. Robin & Hugo ser på Starwars och fäktas med lasersvärd,,,nya rekord satta: lek ca 2 timmar utan gråt!

Jag har själv vart i Älvsbyn idag, först var jag hos Anette, vi har gått igenom x-jobbet en sista gång.. Samt läst igenom ett annat x-jobb och "rättat" det, vi ska opponera till veckan. Efter besöket hos henne åkte jag till David på Sportringen, där fyndade jag Umbro overaller, en till Jonte & en till Robban, slalomglasögon till Hugo och han fick även ett par varma tumhandskar. Lunch bjöd David på, en suveränt god kycklinsallad på Aramo(tror jag det heter), kycklingen var varm och knaprig, sen är David någon sorts stamgäst där och vi fick nybakt pizzabröd med smält ost på... gott gott! Tack för en god och trevlig lunch.
Efter maten tog jag lill saaben och åkte hem till Monica, men blir väldigt Martin sjuk nu för tiden. Där stannade jag tills det blev dags att åka och hämta Hugo.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lillräkan mår bara bra, och det gör även hans mamma idag. Igår var det värre, illamåendet blev värre när jag åt och ännu värre när jag inte åt.

"En fördel med att vänta barn är att man vet var man har dem." Yvonne Lombard


Japp, färska nyheter!

Har precis klivit upp från en varm och skön säng, lite små kallt inne och när man ser all snö som faller, huttrar man lite extra. Göran håller på att ställa fram frukost,,, när vi äter frukost, dvs att sex personer äter tillsammans,,, då räcker nästan bordet inte till, var och en äter just sin sak. Vi har flingor, havrefras, oboy, skinka, kaviar, ägg, bregott, milda, hårt bröd, mjuk bröd, rostat bröd, marmelad, ost, jokklingondryck, multivitamindryck, senap och kaffe.
Idag har vi inget speciellt på schemat, mer än att åka in med Jens på norrmalmia, han ska dömma en match eller två. Just nu sover han, de hade avslutningsfest igår han och resten av div 4 laget och delar av div 2. Jens var skötsam, vilket vi redan visste, men Göran stannade uppe tills han kom hem bara för säkerhetsskull. Du är en klippa Jens, en väldigt fin 16 åring,,, visst vet du det?

Melodifestivalen,,,, skrällade,, Nordman,,, bra för ca 15 år sedan, men nu,,,nej nej och definitivt inte i Melodifestivalen. Men än har han inte gått vidare till stora, tack å lov.

Johan och Helena var här hela gårkvällen och vi hade det trevligt och åt,,, åt och åt lite till, magen var full av karameller och ett illamående kom smygande. På fredag åker de till Thailand med Helenas mamma Birgitta, hennes Tage, Helenas bror Robert och Tages dotter Maria,, givetvis alla barnbarnen också.. Wow, vilken härligt tid ni kommer att få tillsammans, njut av Thailand, bada, sola och handla billigt. Önskar er en oförglömligresa, med bara positiva minnen. Och en extra hälsning till någons gallstenar - sköt er, annars då jä....!

image285

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Nu till något helt annat!

Vi ska ha barn, förhoppningsvis, vi är nu i 15:e veckan och allt ser bara bra ut enligt ultraljud och andra prover. Lilla räkan ser ut att trivas därinne och sprattlade väldigt intensivt i torsdags när jag var för att göra ett ultraljud. Alltså så ska våran lilla familj utökas till 7 individer, inte illa pinkat. Att bli mamma igen, känns helt underbart, men rädslan för vad som kan hända finns hela tiden där och jag vågar inte känna så mycket glädje, efter allt som hänt tidigare. Att se att det verkligen lever det som finns i mig, var otroligt härligt och jag grät av lättnad, men än är det många veckor kvar av graviditeten. Håll tummarna, det gör vi!

   

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Dagens dissning: snöoväder, jag vill ut och åka Saab. Men vädret gör att man inte vill åka värst långt.

Dagens hissning: 15 fullgågna veckor,,, yiipii!

Nä men!

Så var det lördag igen, match för div 4 laget och Jens är uttagen, det återstår bara att se om tränaren låter alla spela...morr

Jonas och Robins avslutning är inte idag som jag trodde, den är på torsdag, de ska vara på Nimbys värld, vilket blir jätte roligt för dem.

Pojkarna är i full gång, de leker starwars, fäktas, skriker, skjuter och gråter,,, ibland råkar man bara göra illa motståndaren,, Hugo är den som får gråta, ett tacksamt offer att både fäktas mot och retas. Jens börjar trippa på tå, irra omkring, rastlösenheten artar sig i hela huset och han han börjat nedräkningen inför Italienresan som går av stapeln på måndag. Göran fick tack och lov det ordnat så att han bara behöver skjussa en väg, kl 4 på morgon, Janne V hämtar dem vid hemkomsten vid 11. Alla har ju två föräldrar men ibland finns visst bara den ena tillgänglig!

Göran är och inhandlar mat, vi ska nämligen ha middagsgäster här, Helena & Johan är hit kommenderade, det var alldeles för länge sedan vi träffade dem. Lilla sabben står så fint parkerad här utanför och jag njuter av utsikten, jag är verkligen toppen nöjd. Volvon har vi haft på rep än en gång, nu är vi snart uppe i samma repsumma som den summa vi gav för bilskrället. Vore det inte för alla rep hade jag haft ett nytt kök, nya tapeter, golv och innerdörrar i hela huset. ps ett Ikea kök, inget 100000:- ... men men!

image284

När vi vaknade hade vi -17, så kallt har vi nog ej haft det på hela vintern,,, men hellre det än tö, nu kanske vi får ha en vinter ett litet tag iaf. Påsksakerna har börjat komma fram och jag har insett att vi äger bara ett få tal kycklingar, men det blir bra det med. Lite gardin- och dukbyte gjorde susen. Ikväll är det melodifestivalen,,, ett måste att se, men även ett måste som gör mig upprörd rätt ofta. Detta med röstning, hur tänker och tycker folket?
Likadant är det med Let`s dance, vilka åker ut, jo de som kan och har takt ,,, och kvar blir då? Jo, de med stora pattar, snygga häckar och vältränade bringor,, ett plus verkar också vara om man är medlem i Lantbrukarnasriksförening. Visserligen hade Linda med fiolen stora  saker... men en talang på dansgolvet var hon absolut,,, synd bara att hon åkte.

[Bild: Alla. FOTO: Torleif Robertsson/TV4]

Nä, inte har jag tid att sitta här,,, vi hörs   vinkeli vink!

Lycka!

Lycka är:

* att leva och vara frisk
* att älska och bli älskad
* att vara mamma och fru
* att ha en fantastisk familj, släkt och vänner
* att ha tak över huvudet och mat för dagen
* att vara nöjd med sitt liv och inte behöva bry sig i andras
* att göra någon glad genom att ge något, inte bara saker, man kan ge kärlek, förståelse, empati många värdefulla saker som inte går att mäta i pengar!


Gårdagen ( alltså torsdag) spenderade jag på skolan, där vi tillverkade och pysslade på som bara den. Jag gjorde två olika tavlor och en igelkotte, ska visa bilder sen. När jag hade sladdat mig hem efter en hal e4 så stod gullgubben och gräddade plättar, mumsigt goda, det var bara att slå sig ner och äta,,,,,,,,,,,, dessvärre var vi fem hungriga saker som satt vid bordet och vill ha, så lite väntetid blev det, men väl värt det!

På kvällen hördes fnitter från Robins rum, han och Jonas hade fullt upp med att skriva små berättelser och rita till dem, när jag sen fick se bilderna forstod jag fnittret. Alla små söta figurer hade en rejäl "---" mellan benen. Hugo var på besök hos William och var väldigt nöjd när han kom hem. Jens & Göran var på träning,,, vilket de allt som oftast är.  Jens är uttagen till helgens match som är på Norrmalmia vid 13 snåret, om du vill komma och kika. Tv hade inte mycket att erbjuda mer än Criminal Minds och det ser jag gärna.

Skå nu gå och se reprisen på förra helgens melodifestival, missade ju den.



Vi har nu utökat familjen!

Efter många om och män, missöden och andra krångligheter bestämde vi oss för att satsa igen,,, Denna gång  ville vi inte ha grisen i säcken,, planering och funderingar gjorde att vi vågade satsa och nu mera är vi saab ägare, en liten mörkblå saab med 150hk, 95 års modell med klimatanläggning, cd-växlar och lita annat smått och gott. Peggan är numera pensionerad och står bak på infarten för närvarande, lite sorgligt faväl, men den får det gott på skroten. JOHAN hör du det,,,, en saab, saab!

Hugo är frisk nu, hans kinder och den tunna huden runt ögonen har återhämtat sig bra efter frysskadorna han fick. Men vi får vara försiktiga, man blir visst extra känslig när man råkat ut för en sådan grej. Sjäv har jag inte heller vart riktigt pigg hög feber , halsont och täppt näsa har gjort att jag mest bara legat sista dagarna.

David & Anders kalas i helgen blev en succe, trevliga människor och framför allt bordssällskapet, Cissi, Per, Carina & Patrik ni är hur mysiga och underbara som helst. David njöt av att stå i rampljuset och spexade som aldrig förr. Själv höll jag också ett tal,,, oförberett visserligen, men applåderna var varma och jag fick mycke beröm,,, så jag antar talet höll trots att det hela var oplanerat. Min make blev lite tröttare än de andra och snabbare dessutom, så vi åkte vid 00 snåret. Göran somnade snabbt och sov så gott hela vägen hem.
Han hade kanske vanan inne att sova från fredagen,,, då han och grabbarna från jobbet hade after work med start 14:15... Göran kom hem vid 20 och somnade,, vaknade då och då och sa
-jag var då inte fullast på stället!

något jag kan syna.. Nå jag slapp hämta honom efter 23 som vi tidigare under dagen hade bestämt.

Nu är det onsdag och vi ska fira nya familjemedlemmen med en dvd, vatten och kanske en morot.

Sänder också en tanke till Totte som numera är en liten stjärna på himlen
som skuttar omkring och har det bra.




Kolla in pärlan

image283

Håll utkik,,,,

ikväll händer det grejjorimage282jag lovar!!

RSS 2.0