STOCKHOLM

Utdrag från Räkans loggbok!

OBS! de flesta fotona handlar om mat!!

Mamma & pappa är i Stockholm, de bokade resan innan de visste att jag var på G! Resan blev inte vad de hade tänkt sig - mammas ben, fötter, foglossningar satte stopp för nästan allt + ett dåligt väder. Pappas golf intresse har gjort att de kikat på sånt & mamma har i vanlig ordning kikat på väskor, pennor & papper. Hotellet heter Amaranten och är 4stjärning, men tjorv med hissar, frukost och saknaden av badkarsproppen gjorde att de ej var till 100% nöjda med sitt boende.

På fredagen gick de i affärer, fikade, tittade på folk och bara njöt av att vara hemmifrån lite. På kvällen åt pappa plankstek + öl, mamma åt thai wok + vatten. Middagen var god och framför allt billig. Sen gick de till SF bio på Sergel, de såg "Änglar & Demoner" och satt i plusstolar, väldigt sköna närmare bestämt. Filmen var också bra och själv fick jag känna av vibrationerna av den höga volymen i filmmusiken, samt fick jag lite popcorn genom slangen,, det är ju fredag dock!
Tillbaka på hotellet vaknade jag till, mamma ville att pappa skulle känna på magen hur jag levde om därinne- men så snart hans hand landade så blev jag silla, lite som en rolig lek för mig - men mamma blev sur och sa att pappa skulle koncentrera sig mer. Efter ett tags tv tittande så somnade mamma trots benvärk. Pappa såg lite tv och somnade även han.


Lördag väckte mamma pappa som låg och sov, nu var det dags för frukost. KAOS, pappa blev stressad och nästan kastade sig över ett ledigt bord, mamma fick sitta så sprang pappa till den ca 25 meter långa kön till frukost buffeb, känner jag pappa rätt så gjorde han säkert allt i sin väg för att kunna smita förbi en å annan ouppmärksam turist. Men efter allt köande så fick de i sig både bacon, smörgås, fil, juice, kaffe och pappa avrundade det hela med ett winerbröd. Regn & rusk ute gjorde att de ställde in  båtresan som var planerad för dagen, det blev Gamla stan, Drottninggatan, Hötorget och lite andra gator, de åt lite nere i Hötorgets saluhall, pappa åt en ansjovismacka och öl, medan mamma åt en citron sorbet och drack cola light. De hade det mysigt och njöt av smakerna, när de ätit klart handlade de lite delikatesser nere på plats. Sen, håll i hatten- pappa gjorde slag i saken och köpte sig både golfskor och byxor, nu är han säkert snyggast på golfbanan,,,, näst efter morfar då förstås!
Mamma hittade även hon en affär, där fyndade hon både papper, pennor, stämplar och en bok( den som kom att bli min loggbok- Räkans loggbok). På väg tillbaka till hotellet skiljs mina föräldra åt, de är oense om vägen - mamma går vilse men vägrar ringa pappa. För egen del mår jag bra härinne- det skvalpar skönt. Efter ett tag hittar pappa henne, de går tillsammans tillbaka till hotellet.
Vid sex snåret klarnar det upp och de gick in till city, de passerar många olika restauranger, och annat som mamma gärna vill fota. Restaurangen heter Mongolian & Asian barbecue, där väljer de att äta samma som restaurangen heter, vilket innebar att det fanns gott om färdig buffemat, samt en massa olika saker som man plockade ihop och sedan gav till den händige kocken,,,, som snabbt wokade ihop allt till en god rätt. Per pers kostade all mat inklusive efterrätt 139:-Foton kommer.
Hemma på hotellet såg de lite tv innan de somnade gott!.


                                           



Söndag, mamma vaknade redan vid 7( hon börjar komma i gamla takter) pappa var destu tröttare, men vid halv åtta var de nere vid frukosten, betydligt lugnare än morgonen före. En sväng på stan, lite mera shopping, kika på Hötorget,, och ett jätte + tycker mamma, är hennes mage, den gör att hon får låna toaletter på ex Konserthuset,,, och eftersom jag älskar att göra henne kissnödig så behövs toaletter ofta. Medan mamma kissade passade pappa på att verka lite kulturell och kikade på Mumin utställningen som Konserthuset hade arrangerat. Vid två snåret så ville de bara HEM,, och det är väl så, när man likaså vet att man ska hem, då vill man hem NU! På Arlanda gick det dessvärre inte att boka om biljetterna till ett tidigare flyg, men det skulle ha kostat dem 2000:- per pers och det kändes säkert onödigt dyrt.. Men det går att fördriva tid på Arlanda,, dessutom så blev planet ca 30 minuter försenade. Oj vad pappa suckade högt i incheckningen, mamma bad honom att inte låta så högt, men då blev det bara ännu värre.


Hemma möttes de av "kaos", först samla in alla barnen,, även de som de först trodde var på plats,,,, sen hemma så hade nästan alla säkringar gått och allt i frysen måste kastas,,, blött å jävligt, dyrt och onödigt! Men inte nog med det, pappa har suttit hela natten på toa och talat med toastolen på väldigt näre håll, han har fått magsjuka,,,oj, oj!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Såååå...kuuul å läsa Räkans logg bok :( Önskar er alla allt gott. / Å

2009-05-27 @ 21:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0