trött tröttare tröttast = Linda

är absolut knäckt, kunde inte alls somna igår kväll fast jag var sömnig redan vid åtta, och med fyra barn varav tre pratar, ser tv, besöker toan var sjätte minut då är det svårt att somna. Vaknade tidigt för att det var NÅGON som väckte alla som sov, när han besökte toan, ps ej Göran

har iaf tagit det lugnt idag, men jag måste erkänna att jag nog är lite grinig och inte alls så pigg å uppåt som jag vill vara. Regnet har öst ner hela dagen, lånade Hugo grodparaply när jag var tvungen in i stan för att göra ett ärende, undra just hur många som tyckte jag såg cool ut??

Robin sover hos Jonte inatt och de skulle på Laser Game, Hugo sa när han skulle sova att hans mage nog var sugen på en saga så han lyssnar nu på cd-sagor. Göran ser på tv och äter,,,just det,,ostbågar. Nu ska jag med se tv, en rätt bra mini serie på 3an
vi hörs

grattis alla elin och helenor på namnsdagen

måndag 30 juli

jajjemän Åsa, det är mycket du inte vet:)
tex pardans i aerobics grandfinale, tango show i madrid, hip hop a la new york,,, du vet vi turnerar för fullt,, men det bästa är nog duett i svansjön, tyvärr är alla biljetter slutsålda. Och det lilla extra är att se mig i det där små tygstyckena och trikåerna som snörper åt mina graciösa ben och midja, jag är som skapt för balettdräkten.

En ganska hektisk dag, sov till 10, barnen skötte sig så fint på morgonen, plättar till frukost/lunch, med hugo ut på stan, klippning kl 13, hem å fixa inför middagen. Tillverkade Carros ananaspaj och det blev en succe`, gjorde även en kladdkaka. Vid halv fem kom Helena och barnen, hon hjälpte mig med fix och Johan kom som den grillande räddaren i nöden,,,, efter fem var all mat klar och alla gästerna på plats. En jätte god och trevlig middag, sen blev den årliga brottningsmatchen av,, usch,, men nytt för i år Alexander tog hem guldet, farbror Göran åkte ner på silver,, låt se nästa år? Tack alla för en trevlig kväll.

Nu är klockan strax efter 22 och Csi är avklarat, trött så inni nordens och nu ska jag SOVA gott.

Extra många kramar till min Åsa// vi hörs

yiiihoooo

nu är det äntligen över, kaoset inne i stan, man kan köra bil utan att köa in från timmerleden, man kan gå utan att behöva riskera livet och framför allt,,,, det finns lediga parkeringsplatser. PDOL vi ses om ett år.

En lugn och skön dag, satte sovrekord, hon var nästan halv ett när jag klev upp idag, kan inte säga att jag sovit riktigt hela tiden med männen i huset vakna, men skönt var det att ligga kvar och somna om,,, gång på gång. Vi fick främmande av David med familj som stannade till på väg hem från Byske, ett mycket kort med trevlig visit. Kort blev den för att vi skulle på kalas, många stjärnor fyller ju år så här på sommaren:)
Alexander fyllde 17 i Juni och hade kalas idag hos pappa Johan, vi har ju även fått träffa Alles tjej Malin, ett stiligt par. Helena fyller när vi är i Turkiet och för att underlätta uppvaktandet så gav vi henne presenterna idag. Jag kunde pusta ut när vi åkte därifrån, den årliga brottningsmatchen mellan Göran å Alle kom aldrig på tal idag,, får hoppas att den inte gör det imorgon heller under "grillpartyt" vi ska ha ihop med Johan & Helena här. En sorts hej då middag för Hasse & Maggan som åker i slutet av denna vecka hem till sig i Helsingborg, fast ett kort hej då, vi ses ju inom två veckor igen på okänd mark.

Jens har åkt till sin mamma nu på em och kommer hit för att äta imorgon, men kommer och bor här igen först på fredag. Robin har haft en " vela vara själv dag" och Hugo är Hugo, han har fått en ny idol näst efter Johan, nämligen Alle. Han sa till Jens att om han vill sitta med honom i planet så får Alle sitta i mitten mellan dom.

Grabbarna ser på sporten på tv och jag ska snart jobba sista natten för denna helg, blir sen ledig fram tills på fredag då jag går ut natt igen.

Ha det bra// Linda


image24Jag Å Göran i en jitter bugg

lördag 28 juli

en rätt trevlig dag trots allt regn, mitt hår däremot det gillar inte alls när det är fuktigt och rötmånad, släpper jag ut tofsarna då ser jag ut som en äkta rödtottsafro- någonting,,, vill ha vanligt väder så håret blir normalt igen, eller normalt för mig iaf.

Vilken talang jag har lyssnat och beundrat idag,  Malin Nordmark från Skuthamn som vann talanjakten nu idag. Helt klart bäst av alla jag hörde, och vilken härlig utstrålning den tjejen har, tro mig, hon kan gå långt,,, hejjja Malin å grattis från oss.

Vi har vart på present jakt, och fann precis det vi skulle ha, sen fick grabbarna åka hiss inne i Småstaden ett par varv, ett himla roligt nöje och dessutom gratis. Hittade så fina kläder till Hugo på Kapp Ahl, en t-shirt med Musse och byxor till, sen valde han själv badbyxor- svarta med en döskallepirat på, jätte coola. Göran passade på att spela keno och annat sånt där som han brukar grejja på med, Jens köpte sig en t-shirt som han var jätte fin i. Handlade gjorde vi på Kvantum och det slank ner många goda ting i vagnen. Vi hyrde även en film, Eddie Murphy spelade två roller.

Vi åt en god middag, såg filmen ihop och Robin hade en sånt härligt leende under filmen gång, härligt att se för mig som mamma. Jens har gett sig iväg på kvällens PDOL, i t-shirt och jens i detta regn väder, men vi önskar han använder regnponchon Göran tvingade honom att ta med i fickan.

Nu ska jag snart på jobbet, hoppas det blir en lugnare natt, det hörs rätt väl från festivalområdet och in på jobbet, något som stör de boende, tyvärr!

Hade önskat att jag kunnat se Markoolio ikväll live, han är så bra med sin Ingen sommar utan Reagge, men ha de gött// vi hörs

alltså, jag är kär på nytt

http://www.blocket.se/vi/12777318.htm?ca=1_12_s


vilka sötnosar, man blir som kär i de små liven.


Test, håller du på att bli gammal?

Du börjar bli gammal då...

...du sover, men folk oroar sig för att du är död.

...du kan leva utan sex, men inte utan glasögon.

...du slutar dra in magen, oavsett vem som kommer in i rummet.

...du köper en kompass att sätta på instrumentbrädan i din bil.

...du är stolt över din gräsklippare.

...din bästa vän träffar någon som är hälften så gammal som hon/han ? och det är inte olagligt.

...dina armar är för korta för att du ska kunna läsa tidningen.

...du sjunger med i hissmusiken.

...du hellre skulle gå till jobbet än stanna hemma och vara sjuk.

...du pratar jämt om bensinpriset.

...du finner nöje i att höra om andra personerns operationer.

...du inte ser fartgränserna som en utmaning längre.

...folk ringer klockan nio på morgonen och det första de frågar är "Väckte jag dig?"

...du drömmer om torkade katrinplommon.

...du svarar på en fråga med "För att jag säger det!"

...du tar med en metalldetektor till stranden.

...du inte kan minnas när du senast tittade på TV liggande på golvet.

...dina öron har mer hår än ditt huvud.

...du har ett party, och dina grannar märker inte ens av det.


Tänkvärt

En grupp yngre studenter studerade världens sju underverk på en geografilektion. Vid slutet av lektionen bad läraren eleverna att skriva ned det dom trodde var de 7 underverken av idag.
Nästan alla elever skrev följande lista:

1. Egyptens pyramider

2. Kinesiska muren

3. Taj Mahal i Indien

4. Statyerna på Påskön

5. Pyramiderna i chichen ITZA i Meiko

6. Colosseum i Rom

7. Alhambra i Spanien.

Efter att ha samlat in alla svaren, upptäckte läraren att en ung flicka satt mycket tyst och hade inte ens börjat skriva. Han frågade henne därför vänligt om hon hade svårt för att göra en lista. "Ja," svarade den unga flickan, "jag har svårt att skriva min lista eftersom det finns så många att välja på." Läraren svarade,"Berätta vad du funnit så kanske jag kan hjälpa dig."
Den unga flickan tvekade, men satte därefter igång med att skriva:

1. Att se

2. Att höra

3. Att vidröra

4. Att känna.

Hon tvekade en stund och fortsatte sedan

5. Att springa

6. Att skratta

7. Att älska

Tänk så lätt det är att se på dessa minnesmärken som mänskligheten skapat och betrakta dem som underverk, medan vi inte ens ser de fantastiska gåvor som vi alla har begåvats med gratis!


recept på vänlighet

1 kopp vänlighet
2 rågade teskedar förståelse
4 tsk tid och tålamod
1 nypa varm personlighet
1 stänk humor

 

Mät orden noga
Tillsätt den rågade förståelsen:
Använd gott om tid och glöm ej tålamodet
Blandas på eld med den varma personligheten, men får ej kokas.
Håll temperaturen låg och ha alltid humor till hands.
Smaksätt med livets krydda och servera i individuella portioner.


 


27 juli och därmed min 33 års dag

tusen tack för alla som önskat mig grattis, krya på dig aggis, lyckönskningarna kommer från hjärtat elias och till kusin vitamin cissi, ni vet singel tjejen;) tack så väldigt,, ps det finns gott om tårta kvar för den som vill ha.
Tack även från London Hanna med familj för det fina e-kortet
och sen alla pressfotografer, journalister och ni andra som bevakat min 33 års dag.

Har haft en underbar dag med nära och kära, först på plats var min Sara med make och barn fick både Sia ljus och tillhörande fat + ett kakfat från Pentik och lite quickcuts som hon stansat åt mig, efter det kom pappa & Inger och de hade ett jätte trevligt kuvert med sig, Stina kom och av henne fick jag en bok som kommer att bli till stor glädje, Johan, Alexander, Malin & Rebecca kom med ett presentkort på Lindex med kravet att jag ska handla åt MIG SJÄLV och ingen annan, ska dessutom besiktigas på Dammbrovägen sedan. Hasse & maggan kom också upp och det hade också ett sånt där trevligt kuvert som kommer att passa mig bra i Alanya...
Av Göran och barnen fick jag ett kort där texten lyder
Grattis min underbara fru, du får välja mellan ett playstation 2 med singstar och mickar, eller en ny mobiltelefon eller en ny digitalkamera....
aj aj att måste välja när det är tre saker jag väldigt gärna önskar mig, men jag tar playstationet det har vi roligt med allihopa.
Tack min kära make,, älskar dig

Är på jobbet nu och behövs så jag måste avsluta här å nu// vi hörs
ps jens visst sköter du dig på PDOL??

Torsdag 26 juli

virus virus & virus, jag är full i virus, ögonen, halsen och hostan. Fick alltså ingen medicin, utan jag ska självläka.
Barnen är rastlösa och vägrar dessutom att göra något jag ger som förslag, det var inte förens jag sa att de får välja mellan att städa eller gå ut som de valde det senare alternativet. Det ska faktiskt bli skönt att jobba inatt, där är det tyst och lugnt för det mesta.

Har även talat med min pappa som berättade att David med familj skulle till Tärendö och campa,,hmmm det lät konstigt tyckte jag!
Senare ringde David och jag kände mig bara tvungen att ifrågasätta varför just Tärendö,,, va sa han, Byske eller Seskarö var alternativen, pappa mindes lite fel.
Jag har bakat och försökt att städa klart inför morgondagen, men jag är sååå slut i kropp och knopp så jag har rätt mycket kvar. Göran kom hem lite tidigare idag för att vara med barnen medan jag var på vårdcentralen, sen åt vi Chicken Satay, mums sa alla utom Jesse som idag inte tyckte om den maträtten.

Trodde aldrig att jag skulle få höra mig själv säga att jag längtar efter att se Wibax hemmamatcher, nu står det även klart att Göran tar klivet upp från pojkar 90-91 och följer med dessa till div 4. Vilket känns väldigt roligt. Jag tror starkt på Wibax div 2 iår, många unga talanger fulla av energi, men jag kommer att sakna Jocke Lundberg och Peter Lundström. Kvar i målet har vi ju Peter Lanto, heja heja! Å heja Robban, ska bli trevligt att få se dig spela också, har ju mest sett dig stå med armarna i kors:)      Wibax Wibax åsså ja då.

Hugo är inte på sitt charmigaste humör, han är arg ömsom ledsen men just nu är han glad för han är nere hos Hasse & Maggan och håller dem sällskap. Han och Hasse har också flygit " dinusaurie" istället för drake ute och högt upp i luften flög den. Men nu ska den lilla lintotten snart i säng och då lär det bli gråt igen.

Jens är inte riktigt som andra 15 snart 16 åringar, han är hemma å hemma och åter hemma,, minns en själv i den åldern och jag var hemma högst nödvändigast. Vi måste få höga betyg eftersom att han mest bara är hemma tillsammans med oss.... är det så Jesse?

Robin längtar efter att få fiska, och jag önskar att jag kunde låta honom få fiska mer, men nästa vecka ska vi åka så att han kan pröva sin fiskelycka i kanalen bla. På torsdag nästa vecka åker han till sin pappa och förhoppningsvis ska de då och campa vid en sjö.

Nu orkar jag inte skriva mer för denna dag// vi hörs

Onsdag den 25 juli

En ganska hektisk dag, jag och Hugo startade våran dag kl åtta för en snabb visit till Älvsbyn, vi var tillbaka i Piteå före tio och väckte då sjusovarna Jens & Robin. Jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle orka tillbringa en hel dag hemma inne med grabbarna grus, så jag bestämde att vi skulle åka till Luleå för lite inköp. Frukosten var avklarad på några minuter och med tre munter gökar styrde jag volvon med Lueå Storheden.
Inhandlingen blev två stycken sia magneter, deras nya badgummor med mulliga former,, på lindex tre par kallingar åt Robin, ett linne för 29:- åt Hugo, Hugo köpte sig "guldiga fejk foppaskor" gissa om han är mer än nöjd och vi fyndade dessutom sådana där märken som man smyckar skorna med a´10:-.
Willys blev affären där vi gjorde av med mest pengar och sen ville vi alla bara hem.

Jens åkte och tränade på Step In, Robin byggde lego och Hugo har lekt och själv somnade jag gott. Vaknade när Göran kom hem. Kassler och ris stod på menyn i dag och Göran lyckas himla bra med den maträtten, så han fick stå vid spisen. Upptäckte sen varför jag är så trött och sliten, har feber från förra veckan kvar i kroppen. Tog två alvedon och vilade lite till. Efter middagen åkte Jens & Robin moppe in till tivolit som har kommit till stan för Piteå dansar & ler. Vid sju snåret åkte vi in med Hugo så att han också skulle få åka lite. Jonte var där med Ingela och han åkte med barnen både bilar å larven, Hugo höll händerna för ögonen och hans leende lyste upp hela tivolit, en succe´. Lotter och annat som man inte vinner på slösade vi pengar på, Hugo köpte sig en helium ballong, en jätte dinosaurie och av ögonen att döma är nog detta en av hans bästa dagar detta år.

Nu är vi hemma, slappar i soffan och väntar på att tiden ska bli rätt för att lägga sig. Imorgon ska vi städa och baka, kanske fel att skriva vi, menar jag. Antar att det kommer gäster hit på fredag och är sugna på både tårta och fika.

image23Välkomna alla som vill, jag bjuder på tårta på fredag// vi hörs


tisdag den 24 juli

Måste få ge öronpetare och dess uppfinnare en jätte stor eloge, den bästa uppfinningen i världen!

En tröttsam å tråkig dag, inget väder att hurra för, ingen god mat, inget bra på tv,,, blääää
Men tog mig i kragen och började sätta in foton i album och detta har sedan tagit resten av dagen, men nöjd blev jag. Leif kom med barnen före 4 snåret, det var två trötta och smutsiga barn, men väldigt nörjda över campingturen med sin far. Robin har fiskat och fick dessutom upp två stycken fickar. Hugo har metat, men kroken och linan fastnade i en björk så det blev ingen fisk där inte. Göran kom hem trött och sliten och ingen av oss ides laga mat, så vi åkte på Max. En lugn och skön hemmakväll, Johan kom förbi en snabbis, frugan hade surströmmings-matgäster hemma vid och han ville helst undvika detta. Nu står Göran å trampar och vill stänga datorn, han ska hoppa i säng,, så vi hörs// Linda

den bästa dagen i mitt liv!!

Måndag den 23 juli, alltså vilken dag,, först vill jag lyckönska min kusin Elias & hans Magnus ett underbart liv tillsammans och grattis till förlovningen som ska ha skett under helgen,, många kramar från mig och min familj

Dagens stora rubrik i är
" GÖRAN HJÄLPTE ÄLDRE TANT I NÖD"
Gissa om jag är mallig, min älskade gubbe har idag räddat en tant från att ramla och slå sig illa inne på Buketten i Piteå. Tanten snubblade över en låda på golvet och höll på att drutta omkull alldeles förskräckligt mycket, men räddaren i nöden tog ett stadigt tag i damen och parerade samtidigt med andra armen så att inte några vaser skulle gå i kras, sen frågade han damen om det gick bra, och hon tackade honom så hjärtligt.

                                                                           image20

Men inte nog på det bra, min allra bäste svåger Johan har ringt och ville prata med MIG,,, tänk, bara med MIG,,, wow, tänk om han ringer någon fler gång? Hoppas kan man ju.
Samtalet slutade med att jag och Helena pratade ihop, eftersom vi är de som tar de stora besluten i våra familjer, och vi ska ha middag på måndag för hela drösen, grilla och ha det trevligt.

Jonte har idag gjort ett snyggt mål i träningsmatchen mot Piteå,,, hejja gubben, du blir nog en ny Zlatan ska du se.

Ska bara påpeka att bilderna / dvs korten som jag har lagt ut är alla samtliga tagna med mobil och sen mms:ade hit, det är därför skärpan är under all kritik. Måste få någon som kan lära mig att krympa mina vanliga fotografier.

Lite reklam vill jag också göra för en alldeles unik blogg-sida som jag kikat på idag, super seriöst gjort

http://kitchenbloom.blogg.se/

väl värd att titta på, framför allt om du tycker om design och inredning.

Idag har vi varit ett par i två år, detta firade vi på Thaigarden, där åt jag så jag blev illamående, men vad gör man inte när man är snål? Varför Göran var inne på buketten idag, kan man se på mitt köksbord, där står nämligen tre underbart vackra röda rosor. Tack min kära.
                                                                                 image21
                               önskar mig många fler sådana stunder med dig Göran//kram & puss Linda

Söndag den 22 Juli

Alltså, min make har idag lagat släpet,, och det mest positiva är inte att den numer är hel, Göran lagade den utan oväsen och verktygskast, imponerande framsteg;)

En varm dag, Robin och Jonte åkte med Hasse & Maggan ut på sjön/havet och fiskade ett tag, Hugo har tvättat mina fötter, alla blommorna ute och många andra saker med Görans vattenspray-flaska, när den blev tom bad jag honom att gå in och fylla den med mera vatten. Efter ett tag kom den lilla herrn ut, fast med saft i flaskan. Göran har senare idag köpt en ny sprayflaska, den andra blev för kladdig!

Nu har Hugo & Robin åkt till sin pappa, och där blir de tills på tisdag eftermiddag. Jonas stannar här extra och har imorgon träningsmatch mot Piteå, Jens gör lite ditt och datt och drömmer mest om Alanya och brudar, ooops, glömde kladdkakan som också finns med i tankarna mest hela tiden. Men nu har jag gjort honom en ikväll så han är rätt nöjd. Frabror Johan är här på besök och han spelar xbox med Jonte. Vad Göran gör behöver jag kanske inte skriva,,,, gissade du på ser tv så fick du rätt!

Nu ska jag lite smått börja göra mig redo för helgens sista natt, sen är jag ledig tills på torsdag natt,,, SKÖNT.
Vi hörs//linda

Lördagen den 21 juli

Idag är det precis två sedan jag åkte med Göran i hans V40, gud vad jag tyckte han var läcker( Göran alltså)fast det tycker jag ju än.., jag minns att jag var så spänd och nervös och fick knappt fram något ord första timmen vi åkte. Vi åkte just ingenstans, men det tog ca tre timmar att snurra runt i Piteå innan han blev tvungen att åka hem till grabbarna. Men våran dag slutade inte där, vi tog telefonkontakt och den varade till sent på natten.... undra just vad vi talade om??

En härlig dag har vi haft tillsammans med sönerna, Jens har vart på sjön med farmor & farfar, men de hade ingen större fiskelycka. Vi tog de tre yngre och åkte in till stan där vi fikade på Kvartersbageriet...


image17

Hugo mumsar på en chokladboll

image18

Jonas & Robin fick i sig varsin chokladmuffins

image19

och vi åt varsitt chokladwinerbröd,,, jätte gott

efter fikat åkte vi till Hortlax och hälsade på Johan & Helena, där var Peter. Linda Hanna & Tim också på besök.

Nu ikväll har vi vart nere vid båthamnen här i Munkan och barnen har badat, burr burr.. Nu är alla samtliga under 16 år på studsmattan och tro det eller ej, de är sams.

Sen har vi läst en trevlig nyhet,, och det är att Görans lillasyrra Hanna kommer hit med sin familj och blir här över jul & nyår, det ser vi fram emot.

Nu ska jag iväg på jobbet på ett tag så jag ska gå och krama min käresta lite, men,,, vi hörs//linda

Fredag den 20 juli

En ganska vanlig fredag faktiskt, vi åt frukost och hade långtråkigt, kom på att vi skulle kika efter skor inne i stan, kom hem med en t-shirt och ett linne åt Robin. Inga skor alltså. Jens anlände tidigt idag, han hade också vart på stan och köpt sig en t-shirt, Jonas kom efter det att han kalasat hos Pillan som fyller 12 år idag. Grattis grattis..
Robin och Jonas har redan planerat helgen och det första det var att inhandla det goda, chips och godis,, sen har det bestämt att Jonte ska sova i Robins rum så att de kan mysa hela kvällen.
Efter många gräl och gråt i studsmattan tog vi Hugo och åkte iväg för att köpa hö åt kaninerna, men Granngården hade hunnit stänga så vi tog Dollarstore istället, där hittade vi tyvärr inte bara hö, utan en å annan kalori åt människor. Hemma igen så är det xbox som gäller, Nhl är dagens spel och än är alla sams. Men nu gick Hugo dit, ska räkna sekunderna tills han blir utvisad,,, ja 10 sek,, lilla gubben får inte vara någonstans.


Själv är jag mycket piggare, har sovit till och från idag( så fort det funnits en chans),, halsen värker, men har iaf en röst idag. Ska åka och jobba på två timmar,,// vi hörs

Torsdag 19 juli

Grattis Camilla i Luleå som fyller 15 år idag,,,,

Har sovit dåligt, halsen värker så inni vassen, steg upp och fann en burk med bafucin, tog två tabletter och de bedövade halsen för ett tag. Sen sov vi till nästan halv 10, Hugo hade bråttom för han skulle till sin kompis William. Jag & gubben min åkte till Luleå för att shoppa lite, men jag var inte alls så pass pigg att jag pallade med shoppingen, så vi kom hem ett par timmar före beräknad ankomst.
Joinas har vart här hos Robin hela dagen och de har roat sig med xbox, hoppmattan, lego och lite annat smått å gott. Hugo var nöjd med sin dag och aningens trött nu på kvällen.
Jag har sovit ett par timmar, börjar jobbet vid halv 10. Göran är nog lite bättre idag, och det känns jätte skönt, man vill ju det där ska gå över snabbt.

några bra sidor du kan kika på, andra bloggare:

http://elliotooliver.blogg.se/

http://www.csomicissi.blogspot.com/

http://magnus.powha.net/

http://navelluddet.blog.com/

nu ska jag koka mig lite te och dricka det maed honung// vi hörs

Onsdag 18 juli

grattis grattis till Tim Jonsson/ Lundström i Älvsbyn som fyller 6 år idag, såg dig i tidningen och du ser lika glad och sprallig ut nu som då jag sist såg dig... Önskar dig en jätte fin födelsedag:)

Inget regn idag inte, här har solen strålat ikapp med de få moln som visat sig på himlen. Robin & Jonas har vart på havsbadets äventyrsbad och var väldigt nöjda när de kom hem, Jonte hade träning vid halv sju så Ingela kom och hämtade honom. Robin har roat sin lillebror och de båda har haft ljud för sig som låter ungefär som två syskon som älskar varandra, Hugo har lagt sig nu äntligen och Robin ska se Star wars på dvd.
Hugo har haft främande hela dagen, först kom William och efter ett tag dök Edvin också upp. De har lekt, sprungit, ätit och druckit, sprungit lite till, hoppat och även små grälat lite. För Hugo som är aningens blyg blev det jätte skumt att få hit två kompisar, så första tiden sa han just inget, men sen kom även han till sitt rätta jag.

Göran har fått lite till bältros och har ont i både hud och muskler, och vi som trodde att de höll på att ge med sig... Han tröstar sig även idag med ostkrokar.
Själv har jag duschat och använt mig av sånt där,,, som tar bort hår,,,, aj aj vad det svider, men hårfritt vart det!

Till dig Sanna,,,,, friend´s are angels on earth,,,, tack för att du finns.

A Friend's Greeting

I'd like to be the sort of friend that
you have been to me;
I'd like to be the help that
you've been always glad to be;

I'd like to mean as much to you
each minute of the day
As you have meant, old friend of mine,
to me along the way.

I'd like to do the big things and
the splendid things for you,
To brush the gray from out your skies
and leave them only blue;

I'd like to say the kindly things that
I so oft have heard,
And feel that I could rouse your soul
the way that mine you've stirred.

I'd like to give you back the joy
that you have given me,
Yet that were wishing you a need
I hope will never be;

I'd like to make you feel as rich as I,
who travel on
Undaunted in the darkest hours with you to
lean upon.

I'm wishing at this time that I
could but repay
A portion of the gladness that
you've strewn along my way;

And could I have one wish this year,
this only would it be:
I'd like to be the sort of friend
that you have been to me.

- Edgar A Guest -

nu ska jag gå och se om jag kan få någon smula ostkrok jag med// vi hörs

Tisdag 17 juli

ja, vad ska man säga om denna dag, snoret rinner, ögonen likaså, halsen värker och hostan gör ont. Jag är lite små krasslig med andra ord! Inte sängliggandes tack å lov.

Igår gick det ej att komma in på bloggen och skriva något, så jag skriver en snabbis för gårdagen med...
Robin var med jonte hela dagen, de bar ved hos Pillan med familj, badade på pottan( ett badställe någonstans inom komunen) han ville inte alls hem när vi hämtade hem honom efter halv nio, ett bra tecken på att de haft det roligt.
Själva var vi först i pappa & Ingers stuga, där åt vi god mat från restaurang Ängeln, efter det badade Hugo och tvättade våra foppaskor, värmen försvann och det kom åska och regn. På eftermiddagen åkte vi till Hortlax för ett besök hos Johan & Helena, däär fick vi kaffe, dricka och fika. Hugo var väldigt nöjd för Johan ägnade en massa tid åt honom, så nu ligger Johan rejält på+. Helena visade mig deras nyinköpta möbler från Ikea,,,och wow så fint. Jag blev riktigt sjuk om sådana möbler jag med, börjar bli lite less furu. Hon hade gjort en väldigt trevlig läshörna som jag gärna skulle kunna tänka mig att tillbringa många timmar i tillsammans med bra litteratur.
Hemma sen igen såg vi i vanlig ordning Csi, det var ju måndag och reprisen av Bones.
Göran har varit lite bättre idag med bältrosen och aptiten har absolut kommit tillbaka. Ingen av oss kunde däremot somna, det var för varmt!

Nu till denna dag, varmt vid uppvaknandet, varmt vid frukost och jätte varmt på väg till Påle för att titta till stugan och klippa gräset. Göran gjorde ett enormt svettpass som kilppte hela gräsmattan själv där, och det var inte lite högt gräs/hö. Jag & Hugo vi drack vatten och dricka och svettades av att se på när Göran slet.
När vi kom hem så tod jag alvedon och somnade, sen ringde Jonte och ville komma. Robin och han lekte och spelade xbox och hade det jätte trevligt ihop. Hugo hade desto tråkigare, han vill så gärna vara med de stora grabbarna, men det blir fel och dom vill heslt inte att han ska vara i samma hus ens. Men Edvin, en grannpojke lite längre bort på området kom som en räddande ängel och de slutade med att Hugo fick följa honom hem en snabbis. Sen har vi, jag och han kikat på internet på leksaker och det bästa av allt Markoolio på Skansen,,, han är för skön, han är en äkta artist som kanske inte alltid har det bästa låtarna, men han har en utstrålning som klår de mesta och han får verkligen med publiken i allsången.
Sen kom ödet, inget på tv att se, varför sänds det mest bara skit på Tv?
Nu ska jag i säng och krya på mig och drömma om Turkiet, jag längtar massor nu. Tusen tack Maggan & Hasse för denna möjlighet för mig och min fina familj, vi ser fram emot detta allihopa.
Regnet det bara öser ner,,, tralla lalala
Vi hörs//linda

Söndagen den 15 Juli

Kvavt väder, jag var blöt i svett innan jag var hemma på morgonen, la mig efter en snabb dusch och sov till efter elva. Hugo fick äran att komma och låtsas väcka mig, för honom är det jätte jobbigt när jag sover och han är hemma. han är en riktig morsgris som gärna skulle vilja vara med mig hela tiden och gärna så nära det bara går. Hugo har idag berättat om den lilla hästen han har sett som hade en egen studsmatta, men den hoppade inte, den gick bara på den.
Jonte kom på hojjen hit vid ett snåret och har lekt med Robin ändå tills de cyklade iväg hem till Durrnäs där Jonte bor med sin mamma Ingela. Det var en lycklig Robin som hade packat sin rygga med div saker för att sova över hos Jonas.
Vi , dvs jag Göran & Hugo har vart vid hamnen och kikat på båtar, lärt Hugo kasta sten(ps, det var inte jag), sen har vi byggt med duplolego ett jätte hus med stall och hundkoja och andra smarta finesser.

Göran är lite piggare, men huden bränner och smärtar till och från, men inga nya utslag och de han har håller på att torka ut.

VARNING: ÄT EJ GODIS FRÅN VIKTVÄKTARNA OM DU EJ HAR EN TOALETT I NÄRHETEN.....

Min bror och hans familj är i Lycksele och har idag vart på djurparken, nästa sommar ska jag & Göran hyra ut våra barn dit, tror det lockar många turister:) De får givetvis en fin hage och en egen studsmatta där de kan utföra sina konster, och de kan även många andra konster så som äta en chipspåse under fem minuter, se samma film ca 10 dagar i sträck vid sängdags.

Nu är det min sista natthelg för denna helg, ledig fram till torsdag natt så vi åker nog till stugan på tisdag och stannar där tills på torsdag, om vädret vill sig. Ska köra bil till jobbet ikväll, hade nästan feber, eller hade feber men inte så mycket, håller på att bli rejält förkyld så jag ska hem och sova på en g, får gå ut senare på dagen om jag orkar/// kram på er allihopa

hoppas resan gick bra Åsa, du börjar bli haj på det där med buss, kanske du får vipkort snart:)
Och om du läser detta Marita L,,,,,,, alltså, vilken utstrålning du har,, kan inte annat än beundra dig,,, hoppas du fann vad du sökte på Kvantum

sov så gottLite till lördagen den 14e juli

snyft så vackert,, sitter här lite tårögd över firandet av våran 30åring på Soliden,, när Måns började sista sången - Isnt she lovley, då brast det och tårarna kom. Jag har ju alltid vart av den känsliga typen och jag minns när jag började storgråta när Lasse Berghagen fick Bastugubbarnas stipendium på 25000 i ett avsnitt på Allsång på Skansen,,, tror inte det har med åldern att göra utan mer att jag känner andras glädje och stolthet. Inget bra på Tv förens vid 23 och jag har tvätt på G, en diskmaskin som inte vill bli klar och en skurhink med käpp som bara väntar på att få arbeta, så ser min natt ut.

Om någon förälder läser detta..... Varför har man som förälder dåligt samvete över sina barn, man vill ständigt att de ska ha det roligt och man tror, att de bara har de, om man gör en massa aktiviteter hela tiden,,,,, jag mår dåligt över att jag inte hinner och har råd att göra en massa med dem,,, Varför är det så?

Barns citat
"Hur mycket du än försöker så kan du inte döpa katter."
"Då din mor är arg på din far, låt henne inte borsta ditt hår."
"Be aldrig din treåriga lillebror att hålla en tomat."
"Du kan inte tilltro hundar att vakta din mat."
"Att läsa vad folk skriver på parkbänkar kan lära dig mycket."
"Nys inte då någon håller på och klipper ditt hår."
"Valpar har dålig andedräkt även efter de har ätit en ask med halstabletter."
"Håll aldrig en katt då någon sätter på dammsugaren."
"Skolmat fastnar på väggar." "Du kan inte gömma en bit broccoli i ett glas med mjölk."
"Bär inte polkagrisrandiga trosor och vita shorts. Det spelar ingen roll hur söta trosorna är, gör det inte!"

Är det inte fantastiskt bra ord, väl värda att tänka på:)

och några till....
Futurum av "jag ger" är "jag tar".
Beståndsdelarna av talet är lungor och luft.
Invånarna i Moskva kallas Moskiter.
Vi föder inte upp silkesmaskar i USA, för vi får vårt silke från rayon. Han är en mycket större mask och ger mer silke.
En biprodukt av att föda upp nötkreatur är kalvar.
Ordet byxor är en ovanligt substantiv eftersom det är singular högst upp och plural längst ner.
Blodet cirkulerar i kroppen genom att rinna ner i ett ben och upp i det andra.
En person borde ta ett bad på sommaren, men inte så ofta på vintern.

hi hi hi.....nu ska jag ta tag i städandet,,//natti natt

Lördagen den 14 juli

Äntligen bra väder, inte för varmt eller kallt, helt perfekt i min smak. Kom hem fem minuter tidigare imorse, det gick snabbare att gå med stavar, somnade gott efter ett tag. Idag har vi vart i morfar och Ingers stuga, barnen har badat i havet och under vattenspridaren. Sen åkte Robin, Hugo & Göran ner till fotbollsplanen och övade lite bolltakter, jag var hemma och fixade med middag. Viktoria, stefan & Lovisa kom förbi och hälsade på ett tag innan de begav sig hem till nya villan på Kronan(Luleå). Robin och Hugo har sett på små filmer via nätet och skrattat så hjärligt åt dem. Jag och gubben har legat i soffan och inväntat mitt arbete som nu närmat sig med stormsteg, jag ska vara där 9 ikväll för jag vill se när man firar vår underbara prinsessa på hennes 30 års dag. Tror att jag är en av de få som tillhör den skalan som är såååå otroligt stolt över vårt kungahus/kungafamilj i Sverige, varför kan jag inte fatta??
Kan någon ge mig svar på det?

Annars har jag nog inte så mycket mer att tillägga just nu,,, //vi hörs

Fredagen den 13 juli

har mest bara väntat på Freddi Crugar, men hen verkar ha fullt upp på annat håll så här på fredagen den 13e,,
En rätt lugn och skön dag, lagom varmt och rätt nöjda barn. Har klippt gräsmattan och blev lite lätt "vibrerad", vet ej varför, men vår gräsklippare låter inte som andra, vibrerar inte alls som andra och den funkar då den vill. Idag ville den hela tiden och det var ju bra.

Robin Och Jonas har vart på Norrstrandsbadet och vi har vart hemma med hulligan Hugo, han har gått i mina fotspår med sin lilla gräsklippare a´99:- på barnens hus
Göran och Hugo har även vart på soptippen och dumpat brännbart avfall, för den som vill veta!

Mina stora tankar går idag till Hugo,,,, vet ej om jag gett honom men för livet. Jag duschade på eftermiddagen och Hugo skulle också tvättas så han kom med mig ner i duschen. När vi står där med shampo och vatten överallt, så tittar jag ner på honom och han upp på mig och då slog det mig tanken,,,,, hur f-n ser det ut för en fem åring som står under något som bara väller ut och som ser ut att falla till golvet när som helst?? Försökte föreställa mig synen av mig själv underifrån,,,,urk, stackars barn. Men Hugo såg inte ut då som att han led, däremot undrade han om vi kunde såga bort brösten, men jag övertalade honom att vi behåller dem ett tag till, de krymper med åren och går sedan att rulla ihop och då syns de mindre.

Göran mår si så där, men klagar då inte. Just nu ser han på House på 4+ och ska snart åka iväg med mig till jobbet. Jag ska gå hem på morgonen och behöver därför inte heller ha bilen där över natten. Nu ska jag strax iväg så vi hörs mer en annan dag//linda

Torsdagen den 12 juli

Gissa vem som har sovit skönt och länge, jo jag! Göran åkte för provtagning vid 8 och när han kom hem var han snäll och tog hand om händige Hugo. Kl 10 slog jag upp mina grön/brun/gula ögon och kände mig på riktigt glatt humör. Brukar faktiskt för det mesta vakna och vara rätt glad åt den nya dagen annars också, men denna dag var lite speciell, vi skulle ju åka till Älvsbyn och hälsa min Sara och Hugos Ellen och Robins smartaste ett åring Max. Vi klädde oss och tillverkade två små paket, ett till Ellen och ett till Max. Barnen var snabba med att sätta sig i bilen, brukar annars få tjata lite. På väg till Ä-byn blev vi omkörda i 190 blås av rally kalle by him self, barnens pappa Leif, han hade brått till Kallax.

Vi anlände vid tolv på Sihedsgatan 15 och åkte strax efter fyra, barnen lekte och vi pratade och pratade. Sara visade mig sitt senaste scrapbooking album och wow, man blir imponerad så inni vassen. Det blir nog en och annan "härmning" från min sida. Ellen hade bakat bullar hos sin mormor Anita enkom till Hugo, bullarna tog de med och gick till lekstugan, där de var i nästan fem minuter innan de kom in och fortsatte leken där. Vi blev bjudna på våfflor och jordgubbspaj, mums!
Ett sorgligt hej då blev det, och Hugo undrade om han och Ellen fick sova över hos varandra när jag blir snäll, och jag lovade att tänka på saken. Vi styrde volvon mot Tärnstigen där vi gjorde en snabb visit, min lilla syrra har gått och blivit blond och det var ovant, men hon är söt hur hon än ser ut så, man vänjer sig nog. Mamma och S-e drack kaffe och vi pratade om ditt å datt, sen åkte vi hemmåt, väldigt nöjda med våran dag.

Hemma blev det stekt palt till middag och sen slappade grabbarna i sina rum och vi framför tv:n. Blev inte alls överraskad när jag upptäckte att det inget bra var på tv även denna kväll, skulle bli mer förvånad om de någon gång skulle lyckas ha med ett eller varför inte flera bra program, men nej då,,, inte det!

Har kikat lite på American pie med Robin och det är rätt häftigt att kika då och då på honom, han är lika generad som jag en gång var bara jag såg ett par bröst m.m.. Hugo somnade snabbt, han har blivit lovad att få åka fyrhjuling i Teuger till veckan om han är lydig,,, och det funkade!

Göran svettas och är rätt knäckt av utslagen, det bränner i huden och han berättade att detta är värsta dagen. Som tröst ska han äta ostbågar i kväll när vi ser Bones på 3an. Oj oj tror visst herrn just har tjuvstartat med bågarna, hör hur det prasslar i tv-rummet,, ska skynda mig dit innan det tar slut// vi hörs

Onsdagen den 11 Juli

Oj vilken dag, har sovit hela två timmar, en billig berusning kan man säga. Men kommer säkert att somna gott bredvid min sjuka och älskade make. Göran har nämligen gått och dragit på sig bältros, det är visst mest äldre som drabbas, men Göran menade på att han är en av få unga som drabbas,,, vet inte hur jag ska lägga fram att han inte är en tonåring längre, men det löser sig säkert.

For you Nick,,,, Göran is laying on the soffa and watch tv, he has been doing that for at least ten years,, and he drinks a lot of bear to, Carlsberg to be exact. He doesn´t drink at the moment, he waiting for me to get ready with this, we have rent a dvd....I hope he get well soon, it´s not funny beeing sick. But he is a strong man (hope he read this) and I am sure that it´s gonna be ok with him.

Så ja, det var min knaggliga engelska,,, håller på med ett eget lexin, översättnings verk till mina egna ord, både svenska och engelska, sen har vi dessa ord som tvärskriva, någosålunda och andra ord som jag har kommit på... Finns ute i handeln på ett par år skulle jag tro.

Jesse har tränat och väntar nog på att få använda datorn, Hugo ser en film och ska snart sova, Robin är på sitt älskade rum och gör just inget, filosoferar och grubblar på livet och dess innehåll. Marsvinen har fått sig en riktigt lyxig tre etapps hus, Helena och johan skänte oss detta och jag har målat det idag, sen inredde vi "villan" och nu har de flyttat in. Problemet är än att de inte har lärt sig gå i trappan, men det kommer! Inte lätt att ha så stort hus. Men jag har fullt shå med att få dessa små liv att lära sig pinka och nummer två på ett å samma ställe, hotar med pampers men det verkar inte skrämma. Kaninerna har dessvärre inte fått sig någon ny och större byggnad, snickaren har ju blivit sjuk, men den som väntar på något gott,,,,,,
Nu ska jag inte skriva så mycket mer, men vill också bara poängtera att som ensam kvinna i ett hushåll på sex, så vet jag vad jag pratar om. Fann detta på en sida pch herre gud vad sant det är.. läs själv!

Fisguiden

 1. Prutten
  Den vanliga, korta, ofarliga och lätt komiska varianten. Roar små barn. Blir pinsam i kyrkor och andra tysta lokaler. Döljs med lätt hostning.
 2. Smygaren
  Ofarlig. Tyst och luktfri. Inleds med magknip och kan därför planeras och dras iväg omärkligt genom att man vrider lite på kroppen. En harkling döljer lätt eventuella ljudeffekter. Uppträder när man sitter ensam och ser på fotbollsextra eller bingolotto, har femton par rena kalsonger bredvid sig samt 3 meter till muggen, jämför med "stänkfjärten".
 3. Lönnmördaren
  Lömsk, tyst och dödlig. Varnar med magknip och förväxlas därför lätt med "smygaren" men överraskar sedan med sin dödliga lukt när det är för sent. Avslöjar dess bättre inte den skyldige. Dyker upp när man har gäster eller själv är gäst.
 4. Äggmöken
  Liknar "lönnmördaren" och "smygaren", är oväntat illaluktande och dessutom ljudlig så att ingen misstar sig på den skyldige. När man tror att man lugnt kan dra iväg sin fjärde "smygare" för kvällen så förvandlar den sig blixtsnabbt till en "äggmök". Kan ej döljas med hjälp av en hostning.
 5. Stänkfjärten
  Överraskande och ytterst otrevlig. Kräver omedelbart toalettbesök och kalsongbyte men inträffar givetvis när toaletter är svåråtkomliga och när närmaste rena kalsong finns 10 mil bort. Pendeltåg, biosalonger, småbåtar m.fl är vanliga ställen där "stänkfjärten" helst förekommer. Har en otrevlig bieffekt att lukta länge.
 6. Alkolåset
  Har sitt ursprung i mäktiga jäsningsprocesser. Långvarig och ljudlig. Känns av i god tid och varnar även med konstiga ljud. Kan därför lämpligen avsläppas utomhus eller på muggen om man föredrar spännande eko-effekter.
 7. Ärtsoppan
  Tar aldrig slut. Påminner mest om tungt artilleri. Kommer sig av olämplig föda. Kan därför undvikas genom god planering. Medför annars inställda middagar och biobesök mm. Uppträder oväntat då vännerna bjudit på "något exotiskt från Turkiet" till middag.
 8. Knallskottet
  Rolig effekt vid nyårsfirande. Annars inte rolig. Oftast luktfri men desto ljudligare. Avslöjar direkt den skyldige med sitt skarpa ljud. Åtföljs av fnitter eller rena gapflabb. Dyker oväntat upp vid ansträngning, framåtböjningar mm, t.ex. när man skall hjälpa en vacker flicka med hennes bagage på Arlanda, eller stiga in i en taxi med Hanna Graf.
 9. Brakskiten
  Överraskar och är ljudlig som "knallskottet" men är mer utdragen. Låter helt enkelt otrevlig. Behöver inte lukta illa. Väcker i allmänhet kommentarer i stil med: "För h-e! vad håller du på med? Gå på muggen för f-n!"
 10. Benvärmaren
  En klassiker. Innehåller ofantliga mängder varm naturgas. Sprider sig långsamt nedåt. Kan vara skön att lägga av utomhus kalla dagar, annars obehaglig.
 11. Slappröven
  En märklig och lite ovanlig variant. Utdragen. Varierar i tonhöjd och karaktär genom att inleda med ett högt knatter och sedan avsluta med ett dovt fladdrande ljud. Avnjutes bäst i skogshuggarkojor en torsdagskväll.
 12. Oskulden
  Utdragen som "slappröven" men gäll och vass. Inleds med ett ljust utdraget knatter och avslutas med ett pip.
 13. Svidaren
  En lurig rackare. Liknar "stänkfjärten" men är långsammare och kan därför hejdas innan alltför stor skada skett. Kräver dock besök på muggen inom närmaste tiden för att inte ge upphov till babianarsle. Tar man inte "svidaren" på allvar kan man senare råka ut för en "stänkfjärt".

Nå???
Vi hörs


Tisdagen den 10 Juli

Kom hem från jobbet efter halv åtta, trött men ändå uppåt,,, Ikea väntade ju. Johan och Helena anlände vid nio och hämtade oss, jag Göran Å jens. Hugo & Robin har vart med Inger & morfar och jonte åkte hem till sin mamma. Det tog ett tag, vägbyggen, turister och släpet gjorde att det tog ett tag att komma sig dit. Men väl framme så var vi först på Alkho,,,, sen parkerade vi ekipaget och knallade rakt in i kaoset, det var som om hela Finlands befolkning var där, samt halva Sverige, inte en kundvagn i sikte, ca 20 meter kö till toa..
Men vi gick in å kikade på vad vi skulle köpa och sen skulle vi göra bort att äta, bara att köa för att få mat tog över en timme, visserligen var maten god men vi hade ingen aning då om vad som komma skulle: handlingen gick snabbt, vi köpte, två ramar, kort, en tavellist, batterier, tre små burkar, en saftflaska, fingerdjur, tre sparbössor, två väggklockor, en väggkrok,,,,, sen fick det räcka Vi gick mot kön,,,, och pust där hade vi lika gärna kunnat övernatta, det var det trögaste jag vart med om, Johan & Helena började köa ca 45 minuter efter oss och hann ikapp,,,, vi hade helt fel kassa.
Men ut kom vi, Göran var flera gånger på väg att lämna våra kassar med saker och bara gå, men jag fick honom att köa. Kalaset gick på 600:- och jag fick höra att jag inte alls var farlig att ha med på IKEA. Men vad han inte vet att det var ett taktiskt spel från min sida, nu vet jag att det blir fler gånger,,he he!
Helena Och Johan handlade ett nytt bohag och det var tur att vi hade släpet, ska bli så roligt att se allt när Johan har monterat klart, ev fram till Turkiet resan. Men trevligt hade vi, tack för att vi fick följa.

Ps, glömde tillägga att Jens köpte sig en ny innebandyklubba igen och med denna sak är han nu säker på att hamna i div 4,,,,, önskar honom lycka till!
Grattis Carro, inte nog med barn, hos nu också,, det är bara att gratulera.
Nu ska jag iväg å arbeta och jag tror att det kommer att kännas tungt,, men ska sova imorgon, länge länge. Åtminstonde till 11;)
// vi hörs

Måndagen den 9 Juli

Klockan är nu ca 20:36 och jag ska åka på jobbet vid nio,,,, men inte nog med det.... VI SKA PÅ IKEA IMORGON, det blev lite snabbare än tänkt,,
Johan och Helena har vart förbi och visat fotografier från London och nu är man ännu sjukare på att åka dit. Men i alla fulla fall så erbjöd de oss att komma med till Ikea imorgon för dom skulle dit och investera i nya möbler, och vi tackade självklart ja. Så hör nu här, snart är jag inte enda kvinnan i Norrbotten som inte besökt stället, snart hör jag till mängden. Men vi har lågbudget så vi ska mest bara köpa papper och annat små jox.

Idag har vi tagit med Jonte, Robin & Hugo till Leos lekland, och det var minsan värt vart enda öre, barnen lekte och roade sig i nästan två timmar. Besökarna på leklandet bestod av ca 98% Älvsbybor. Fulla av svett fick de tillslut akut törstnöd och vi åkte till Ica maxi där de åt och drack.

Korv och pasta blev dagens middag, vi hade bara en meny idag och likt andra barn så äter Hugo helst bara korven och hans bror bara pastan,,, men vad gör man?

Cissi min kusin har idag begett sig tillsammans med sin väninna Linnea på en husvagns semester genom hela vårt rike, från Piteå ner till Skåne,,, tufft och beundrans värt. Önskar dem en trevlig resa.. och för er alla som inte vet fick de lite resepresenter, bland annat 80 kondomer och annat som kan vara bra att ha i nöd.
Nu ska jag packa ihop det jag ska ta med och sen slappa lite innan jag ska iväg// vi hörs

Söndagen som visst aldrig ville ta slut, 8 juli

Oj oj oj, vad gör man, jag önskar så gärna att vi hade ett eget hus, visst har vi det som det ser ut idag, men jag menar ett som vi valt tillsammans båda två. Men där vi vill bo finns det ju inga hus till salu,, läser du detta och har eller vet om något bra hus åt en stor familj hör då av dig,,,,snälla! dam i nöd

Barnen ser på film i Hugos rum och de har nu varit sams i ca 43 minuter, det är nog rekordet denna vecka. Jens han valsar runt och är rastlös, önskar jag hade någon form av generator som jag kunde fästa vid honom, om sen generatorn var kopplad till ström så hade vi haft , ursäkta ordet, men jävligt billig el.

Middagen idag blev på Mc Donalds, vi har nämligen storstädat klart och vi nämndes ej använda spisen. Men valet av restaurang visade sig bli pinsamt, för vi fick se hur 4st stockholmare fick vänta jätte länge på sin mat, och som sedan inte heller riktigt stämde med vad de hade beställt, tillslut brast honan i gänget ut i skratt och jag tror hennes funderingar var i stil med "vad är detta".. Vi fick maten, men det var fel där med, men i slutändan gick vi plus för hon gjorde ju om det hon gett oss fel och vi fick/ eller tog ändå det som var fel.

Till Cissis kompis petter, du är ju helt otroligt bra på det där med lösningar,,, men Ikea gick han inte på, han tror mig inte när jag enligt vad du sa- hävdar att det bara tar typ 3 minuter dit... Men nu har jag ändå lycktas övertala honom, och vi åker till nästa lön YIIHOOOO

För er som har funderingar och vill ha svar,, kika då in på denna adress
http://navelluddet.blog.com/

min kusin Cissi har
http://www.csomicissi.blogspot.com/

(ni vet singel tjejen;)

(kanske man borde ta betalt om det visar sig att min reklam fungerar?)

Kemianalys av mannen
Urämne: Mannen
Tecken: Ae (kort för arsle)
Kvantitativ: Acceptabel vid 15 cm, men en del isotoper kan vara så korta som 8 cm
Upptäckare: Eva (upptäckte Ae en dag då hon hade behov av revben)
Förekomst: Hittas följande dubbelelementet Kv, oftast i hög koncentration runt perfekta exemplar av Kv

Fysiska egenskaper:

Ytan är oftast täckt med hår, på vissa områden är de hårda som borst, på andra är de mjukare.
Kokar vid obekvämlighet, fryser då den ställs inför Logik och Sunt Förnuft, smälter då den behandlas som Gud.
Oftast motbjudande då den blandas med C*H*-OH (vilken alkohol som helst).
Kan orsaka huvudvärk och allvarlig kroppsvärk, hanteras ytterst varsamt.
Tenderar att falla in i ett lågenergi-tillstånd direkt efter reaktion med Kv.
Ökar i ansenlig massa alltefter det att exemplaret åldras.
Exemplaren kan hittas i varierande stadier, alltifrån djupt känsliga till otroligt idiotiska.
Hittas knappt i ren form efter det fjortonde året.
Då exemplaret pressas blir det oböjligt och stramt, och mjuknar först efter enorma mängder smicker.
Kemiska egenskaper:

Alla former önskar reaktion med Kv, även då fortsatt reaktion inte är möjlig.
Kan reagera med flera Kv isotoper under en kort tid om villkoren är gynnsamma.
Den mest kraftfulla bitterhet- och förargligagenten mot Kv.
Oftast villig att reagera med vad som finns att ta.
Stöter ifrån sig de mesta hushållsmaskiner och vanliga rengöringsprodukter.
Stöter ifrån sig små barn klädda i blöjor, särskilt de som luktar orent.
Är neutralt inställd till allmän hövlighet och ärlighet.
Lagring:

Bästa reaktionsresultatet kommer runt det artonde året, gynnsam reaktion vid 25-30.
Kan användas vid fritidsaktiviteter.
Test:
Rena exemplar avslöjar sällan sin renhet, medan reagerade exemplar basunerar ut information på flera våglängder.

Varning:
Tenderar att reagera våldsamt då andra Ae kommer emellan önskad reaktion med en speciell Kv. Annars väldigt manlig, det vill säga, under rätta villkor.


--------------------------------------------------------------------------------
alltså, vilken bra fakta,,,, vi hörs imorgon//linda

Lördag den 7 juli

Nu sitter jag här och pustar ut, en jätte trevlig dag med släkten, men jag är jätte trött. Inte visste jag att vi var så många, har dessvärre inte alls koll på alla och jag tvekar på min förmåga att kunna sätta namn på alla koretn i albumet sen. Men det har varit intressant att se alla, även mina nya släktingar som alltid har funnits där men som vi inte riktigt vetat om. Min faster Carina Hedström hade tillsammans med Ulf Jonsson och Thore Ideklev gjort ett helt fantastiskt program, maten var god, lek, tips runda, men det jag gillade mest var nog bildspelet, jag har ju som aldrig fått se hur alla såg ut i unga dar, och gissa om jag har/hade världens vackraste farmor,,,, wow, en Isabella Roselini i sin tid. Tusen tack till er alla som var där. Men sötast av alla där är nog min alldeles egna pappa, du är speciell för mig, hoppas du vet det!

Nu vill jag också passa på att lyckönska min kusin Elias och hans sambo som just blivit med valp, en liten Bruno på ca 8 veckor. Bruno är en liten labrador och jag hoppas att jag snart få se underverket.

När jag nu funderar så kan man ju lika gärna ta och tacka några personer som betyder oerhört mycket för mig,,,

Lillebror David, som jag har slagit och försökt tämja redan som barn och jag lyckades hyfsat, han är nu en person som jag beundrar väldigt mycket.

Åsa, min bortslarvade storasyster, hon bara är min Åsa helt enkelt, fast det inte riktigt stämmer, måste dela henne med några andra också ,,, men vi vet vars vi har varandra och kommer nog alltid att veta det.

Sara, min bästa kompis som alltid finns där och som fanns kvar när nästan alla andra svek,,, tack för att du lyssnar och förstår.

Viktoria, du har också en speciell plats i mitt hjärta, något i kemin som funkar bra, vi har stort utbyte av varandra just för att vi är varandras olikheter. Lycka till med nya huset//

Sen en ny gammal stjärna som dykt upp,,, Anette som jag gick ettan - nian med,, och sedan "fann" vi varandra igen på högskolan ca 15 år senare. Himla bra var det.

Johan, Görans bror som ställer upp i vått och torrt,,, och likaså hans fru Helena.

Min älskade make Göran,, du är bäst, tack för att du finns;)

det var dagens ros-utdelning,,,,,, mamma, du ska få en hel bukett sen:)

nu ska jag leta reda på några sköna kläder och mysa i soffan framför tv:n med gubben och en iskall Pepsi max
// vi hörs

Fredag den 6 juli

Har ingen att gratta idag, är inte riktigt säker på när Erik jonsson I älvsbyn fyller 40, men det är vilken dag som helst... Grattis i förskott Erik och vi önskar dig allt gott i världen, fast vet ju redan att du har tre saker som fyller ditt liv med glädje, Doris, Tim & Isa

Idag gick det extra tungt att gå hem, kanske för att jag bara tänkte på mat där jag gick. Men hem kom jag blöt i svett och la mig för att sova, fick nog ihop lite drygt en timme, sedan var det kört, det är precis som att jag är för pigg för att sova, men sen på dagen då kommer tröttheten. Idag har vi haft stora städdagen, och för er alla som känner till familjen som Sune bor i, då kan du blunda och se oss framför dig,,,, pappa Rudolf har verkligen städat:)
Men nu är vi klara för idag och ska ta det lugnt, vila upp sig innan släktträffen imorgon.

Jens står här å jublar, han har just fått två gratis biljetter till Dansar & ler, och han tackar min pappa & Inger för detta....

Jonte och Robin har vart å pantat drickor och kom hem med chips och dricka och nu sitter de i Robins rum och frossar i godsaker. Hugo leker med Görans röda lilla Dogde Viper och Göran ser för tillfället helt ensam på Bollibompa. Här har vädret vart bra, det är inte varmt och det har gått bra att städa inomhus, sen behövde marken få vatten, vill ej att gräsmattan ska bli frassig som förra sommaren. Har även talat med min lillebror som bara är så underbar, han ska imorgon överraska Jenny och först ta henne med på IKEA och sedan ska de till Boden och se Robban Welsh och co i Rhapsody in Rock. Jenny själv tror att de ska på släktträff så gissa om hon lär bli smått överraskad. Men personligen hade jag gärna velat ha dem med på träffen.

Har i dag också för första gången på Tradera blivit lurad rejält. Jens la genom vårat konto, bud på en ipod eller vad de heter,,, han vann, vi betalade, den kom, men trasig,,, ville ha pengarna tillbaka eller en ny, säljaren sa att det var posten vi skulle kontakta,, men vid närmare granskning fann jag att ingen hette så som han uppgav sig heta på den adressen och telenummret var också fel. Mailade och ifrågasatte hans ärlighet och nästa gång jag kikade på Tradera så var där ett annat namn med en ny adress... Försökte spåra honom via Seb banken, men pga sekretess fick jag ingen hjälp, hon tyckte vi skulle polisanmäla det hela,,,,, men vi får se hur vi gör..Det är mest synd om jesse för det var ju hans bud och pengar, pengar som han fått i lön för sommararbetet. Men nu har han kommit på att han ska spara till en egen bärbar dator, vilket jag tycker låter väldigt klokt. Återkommer imorgon//linda

kunde inte riktigt låta bli...

att skriva en sista gång för idag, är på jobbet nu och har precis städat klart, ska se Bones på 3an på ett tag. Eftersom att jag aldrig själv lär bli kriminalare,,, (fast vissa fall hinner jag lösa innan både Beck och Wallander har löst brotten) så älskar jag alla dessa kriminalserier,, å tänk vad är det som egentligen är så faschinerande med mord så att man vill se sånt?

Här har solen strålat ikapp med tiden hela dagen, ingen gav sig:) Har lyckats få lite färg, om man tittar noga så synd det. Har också kommit på att jag ska investera i en baddräkt inför resan, kan vara bra om jag själv inte heller orkar se eländet välla ut. Min svärmor har imponerat ikväll, hon gav sig upp på våran jätte lika studsmatta, vilket jag fortfarande inte vågar, och ner kom hon också välbehållen. Jonas har vart hos oss hela eftermiddagen så jag har haft stor hjälp med våra små djur, sen har han berättat vad han önskar sig i juklapp, och det var allt från ett eget rum med fondvägg i svart - Pirates of carribean 3an..... sammanlagt fick han nog ihop en önskelista på ca 100000:-

Det är ju jätte trevligt med alla er som lämnar en liten hälsning, och du Elias- jag ska försöka komma fram med ett vettigt svar på mina två frågeställningar tills på lördag, vi kan diskutera det över lite fika:)Sen tror jag bestämt att du får lov att komma förbi någon dag och visa mig hur man får ner bilderna till en bra storlek.

När jag nu ändå håller på här som bäst så vill jag tillägga att jag saknar morgon rix med Gert Titti & Roger, det är sååå tomt utan deras röster.

Till er därborta i London vill jag också hälsa att det var synd att inte burken fylld av ryssvärmen funkade, nästa gång tar vi en hink med lock. Hoppas ni ändå har det bra trots vädret och att ni hinner se mesta möjliga av staden som jag är så imponerad av.

En fråga till er damer som läser detta: hur gör man för att övertala sin man att det skulle bli jätte bra om vi kunde åka på IKEA någon gång? Väldigt tacksam för svar snarast.

Puss på dig Göran där hemma, hoppas du får sova gott
//kram linda

Torsdag den 5 juli

Idag fyller min brorsson Gunnar 5 år, skickar honom en jätte hälsning och önskar honom en underbar dag....

Jaha ja, det är lika varmt idag, har legat i solen någon timme för att få lite färg, vill inte vara den blekaste i Turkiet när vi kommer dit. Har även vill jag poängtera,,, köpt mig mitt livs första bikini och jag har förvarnat alla medresenärer som vi ska åka med om att de bör ta åksjuketabletter innan de kommer ner till poolen utifall att jag hunnit få på mig bikinin och fläkt ut mig där. Och vid nödsituation får de ha ögonbindel.
Göran arbetar för fullt och inga barn är heller hemma. Jonas har följt med sin farfar ut på lite ärenden och sedan ska de ta farmor med och åka ut på havet, kanske att de får napp även idag.

Vill även passa på att skicka en hälsning till Johan och Helena som åkt till London för att besöka Hanna med familj. Vi hoppas ryssvärmen i burken hjälper. Ha det så bra och ta det lugnt ifall ni besöker festivalen;) Hasse har berättat!

När man sitter här och funderar vad man ska skriva om livet och dagen så poppar det upp många saker, frågan är bara om det är så intressant för andra att ta del av det man själv tycker är viktigt?


1. Varför är allt onyttigt gott?

2. Hur gör man för att få motivation att tycka det är roligt att motionera?

Jag ville också lägga ut bilder på min blogg, men vet inte riktigt än hur man krymper ner bilderna så att de går att ladda in....

sen vill jag tipsa er om min kusin Cissis blogg,,,
och för alla er singelkillar- hon är toppen - ett kap med andra ord:)
www.csomicissi.blogspot.com

Nu ska jag nog lägga mig lite igen, har jobbat i natt, men det är för varmt för att sova, men jag känner att det behövs så jag gör ett nytt försök// vi hörs

Ondag 4 juli

Vi blev en familj på hösten 2005, alltså inte 2004 som jag skrev tidigare.

Pust vad varmt, alla säger att jag inte ska klaga, men jag kan inte låta bli. Varför kan inte värmen komma med måtta? Har ialla fall idag fösökt ligga ute i solen och få lite färg, men det blir alldeles för varmt, så jag har ägnat dagen åt att skapa mig en blogg, det är än så länga jätte skoj att skriva, få se hur länge det håller i sig. Jag har bara inte riktigt förstått mig på hur detta funkar, men man lär sig väl förhoppningsvis snart. Göran har kommit hem för dagen och vi har precis ätit middag, nu håller han på att göra sig en matlåda inför morgon dagen arbete, jag kan höra hur han är lite smått irriterad när potatisen går sönder vid skalningen, men nu verkar han ha fått ihop en rejäl portion. Varken mina eller Görans barn är här nu i veckan, Jens och Jonas är hos sin mamma och mina barn Robin och Hugo är med sin pappa i Klöverträsk och badar hos Ludvig. Vi ska nog inte göra särskilt mycket idag, om jag får gissa så lägger sig göran snart ner i soffan och ser på Al Bundy på 6an, ett litet måste efter jobbet.
Själv ska jag arbeta i natt och jag har startat ett nytt liv, en liten parentes bara, jag går nämligen från jobbet på morgon och ändå hem, fast benen vill vika sig efter en 10 timmars arbetsnatt, men jag har insett att jag har dåligt flås och måste ta tag i det hela.

På lördag har vi släktträff i Sjulsmark och det blir spännande, alla verkar oftast känna igen mig och jag vet sällan vem någon är. Jag har förvarnat barnen att det blir nog måna kramar och nyp i kinden när alla ska säga att "men så stor du har blivit", men jag längtar efter att få träffa mina kusiner som jag träffar allt för sällan. Sen har jag min favorit Thore, och han vet jag kommer... vi ses!

nu lite mer info om oss...

Vi bor i det trivsamma Munksund, några kilometer från Piteås innerstad. Huset vi bor i är rött och stort, det står vad man kanske kan kalla för garage/ruckel bakom huset, men det är en fråga om vi ska ringa brandkåren eller Ernst från Sommartorpet, för det behöver åtgärdas eller försvinna. Vi har väldigt trevliga grannar, Niklas & Helena bor här närmast med sina tre barn och katten Pepsi. Sedan vet jag inte namnen riktigt, men rakt över bor damen som ofta putsar fönster, samt pelletskillen och hans söner, på andra sidan bor fotbollstränaren med sin fru. En kvinna i BMW har sitt hus innanför vårt, och längst in bor det ett trevligt par som alltid hälsar så glatt.
Munksund är inte alls stort, men det finns allt vi behöver här, Coop Konsum, Hawaii restaurang, bankomat, vatten och skog, världens bästa förskola Båtsman och en vanlig skola som också är bra.
Nu är det snart mitt i sommaren och vi har Görans föräldrar Hasse & Maggan här uppe, de bor nere i Hälsingborg, de stannar här tills i början på Augusti. De fyller förövrigt 60 år i år.
Göran har inte bara två föräldrar, han har en bror som heter Johan och han blir 39 till hösten. Johan bor med sin fru Helena och hennes dotter Rebecca i Hortlax, Johan har en son Alexander, han bor i Stora staden Stockholm. Det finns en lillasyster också som heter Hanna och hon är 31, Hanna bor med sin Nick och tillsammans har de två söner, Elliot & Oliver.
Göran har utöver detta en syster som heter Monica och hon är snart 36. Monica bor i Luleå tillsammans med sin man Tomas och dottern Camilla, samt grabbarna Casper & Pontus.

Min familj består av en mamma Ann-catrin 54, hennes man Sven-erik 63. De bor i Älvsbyn tillsammans med dottern Elin som fyller 15 till hösten. Jag har även en lillebror som heter David och han är 29, han bor i Pålsträsk utanför Älvsbyn med sin fru Jenny just fyllda 30, och parets två barn Gunnar 5 år imorgon och Hilda 3 år.
Jag har också en pappa Kent 62 och hans fru Inger 60.
I min familj finns även några "styvsyskon", Monica och hon bor med sin Rikard i Älvsbyn och de har en dotter som heter Lisa. Sen har vi Helena som bor i sitt nybyggda hus med Mats och deras Rikard.

Vi är alltså rätt många och det blir många att hålla reda på, men som tur var har vi också de som håller reda på oss.

Familjen Bäcklin,,, dess innehåll

Vi är alltså familjen Bäcklin, en helt vanlig eller kanske ovanlig familj det är upp till dig som läsare att avgöra. Vi är i alla fall två små ihop slagna familjer sedan hösten 2005. Göran 40, en hårt arbetande karl i sina bästa år, lever för sporten på TV och grillat kött. Linda snart 33, studerar vid Luleå tekniska universitet(läser till pedagog) arbetar extra med barn som har särskilda behov, älskar att pyssla i hemmet och trivs som bäst med papper och penna i sin hand. Jens 15, börjar på Strömbacka skolan till hösten, har planer på att bli journalist, tränar och äter mest hela dagarna för att nå målet att få spela i högsta divisionen i Wibax innebandylag. Jonas 12, spelar fotboll och innebandy, en riktigt duktig talang som kan om han vill, han älskar att äta sina "jonte mackor" som farfar & farmor tillverkar i parti och minut. Robin snart 11, det lilla geniet i familjen, kan det mesta om djur och natur, värnar om miljön, spelar innebandy och trivs som bäst i fjällen där han åker skoter och leker med kompisen Ludwig. Sist med inte minst Hugo 5 år, killen som inte alls "dill så mycket", han är en hejjare på att cykla, hjälpa till, han har vart med om det mesta redan inne i mammas mage och berättar gärna om det, ex när han klev på en nål därinne, när det kom en liten älg och hur mycket insekter som brukade vara där(man kan ju undra??)
Det var alla utan päls i familjen. Vi har även Portello, en dvärgvädurs kanin som tror han är en hund, hans kompis Astrid som är en lejonhuvadkanin. Marsvinen Doris och Gulli som "pratar" hela dagarna, samt en å annan dammråtta som swischar förbi då och då.
Jag tror att detta får räcka för denna gång, trevligt att du tog dig tid att läsa!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0