A friendly booooo just for you

Nu börjar det närma sig Halloween och även om det är en Amerikans tradition så tycker jag att det är rätt så mysigt, fina färger och mysiga lyktor som pryder och gör stämningen trevlig. Mina/våra barn tycker det är häftigt med Halloween och de förknippar det med äta god mat, godis och en rysligt pirrig film. Nu blir det så att mina barn åker med sin pappa till fjällen över helgen, så vi kommer att ha Jonas och Jens här som vanligt. Själv har jag fått jobb även till helgen, så då vet jag vad jag ska göra.
image121

Idag har jag latat mig i soffan och sett Mord i sinnet, en väldigt bra deckarserie, ska se mer av det ikväll. Hugo har vart på dagis och Robin och Jonte har vart på Durrnäs, Jens har sovit och umgåtts med sina polare. Göran har arbetat och sen har han hämtat resten av köket som vi köpte i söndags, nu är det bara att vänta tills det kommer på plats. Robin har även klippt sig hos Anna klippare, det var Malin som klippte honom och han gillar henne skarpt, han tycker att hon är trevlig att "samtala" med, och idag hade de talat om grönsaker och majs, smör i utlandet och säkert mycket mera. Han blev super fin och jätte nöjd själv. Nu är han med Jonas & Ingela på Piteå hockey och sen ska Jonte sova över här.

Dagens dissning:  de pedagoger som fortfarande idag står fast vid att alla lär sig bäst på det sättet som det alltid har vart, ex sitta stilla vid sin bänk, det ska vara tyst i klassrummet och man får absolut inte hålla i något medans man läser. Har idag läst om Dunn & Dunn`s lärstilsmodell och den borde alla pedagoger ta till sig.

Dagens hissning:  marabou mjölkchoklad, mums! Låta chokladen sakta smälta i munnen och man känner den goda smaken och man vill bara ha mer, mer ,,,, mer!

Halloween pyssel: en spökträd med fladdermöss och spök

Åh Nisse!

Att en liten häst kan skapa så många fina minnen. Idag har jag och grabbarna besökt Rebecca i stallet och hälsat på Nellson för 1a gången. En jätte fin och lugn Welshponny, bra psyke och trygg i sig själv, han var en kopia av min häst som jag hade i ungdomen. Timo var också en welsh född 1978 den 3 maj, han var fux i färgen och hade svart man och svans, han var en riktig läromäster och vi trivdes bra ihop, minnena med Timo är många och jag önskar Rebecca lika många fina minnen med Nisse. är man inte en hästtjej så kanske det är svårt att förstå just tjusningen med en häst, men när Nisses mule snuddade min hand gick det varma impulser i kroppen och allt kändes som förr, förutom då att jag var 10 igen och ett par kilon lättare.
På hemvägen i bilen undrade Hugo varför Rebecca hade en flugsmälla när hon red. Jag och Robin fick oss ett gott skratt, men det är klart att hur ska han veta att det är ett ridspö.

Grattis Elsa Lundman på namnsdagen.

En rätt lugn och skön dag, Hugo har lekt häst efter ridstall besöket och Jonas har vart här med Robin, Linus kom också hit och det har lekt och små gnabbats precis som det ska vara. Jens har haft träning och är nu med några kompisar och ser film. Göran har bänkat sig i soffan och är trött efter gårdagens besök i Skellefteå( hockey). Själv har jag suktat efter ett nytt hus för oss, men priserna är alldeles för höga i de områden vi vill bo i, så vi får nog helt enkelt en gång för alla inse att vi blir fast här. PUST!!
Våra grannar Niklas & Helena har skaffat sig en ursnygg liten Rottweiler som heter Tyson, han är åtta veckor gammal, pigg och nyfiken. Härligt med djur, när jag sa att jag också längtade efter häst å hund sa Hugo att vi har ju kaniner och marsvin, sant, men inte alls lika roligt som större stabilare djur.

Robin ska sova hos Jonas inatt och han var väldigt glad och nöjd när han packade sin rygga med diverse saker som kanske kan vara bra att ha. Det känns bra att fast de två gnabbas så trivs de med varandra och båda är på något sätt beroende av varandras närhet och de kompletterar varandra på ett helt unikt sätt. Piff & Puff helt kort & gott.............................image120

Dagens dissning: de människor som försökte kidnappa ca 100 barn från Tchad och sälja dessa till rika männiksor här i Europa. Dissar såklart även köparna.

Dagens hissning : minnen, vad vore livet utan fina minnen,,,,,,,,,,,,,,, rätt tråkigt antar jag.

Mossiga måndag, 29 oktober

Kom hem vid halv åtta, pussade Göran och sedan åkte han iväg på jobbet, själv stupade jag i säng och somnade OMG. Vid åtta kom Hugo smygande:
-mamma, jag har ont i tummen!
-vad har du då gjort? frågade jag sömnigt
-jag har ätit popcorn och nu svider tummen
- gå och tvätta den och se filmen du fick av pappa igår
-go natt, mamma

efter en kvar:
-mamma, kan du hälla?
-hälla vad då?kikade upp och såg att han höll en 1/12 liters pet flaska i ena handen och mjölk i den andra
-kan du hälla mjölk i flaskan, jag ska blanda oboy
-men Hugo, inte ska du ha oboy i flaskan, du får blanda i ett glas.
-ja ja

runt nio snåret:
-mamma, nu pratar de så där konstigt igen!
-vad då! ( både trött och irriterad)
- dom på filmen
-ja, ja, jag kommer och hjälper dig att ändra om till svenska

Sen gav jag upp mitt sovande, den lille sonen ville promt ha mammas uppmärksamhet när jag sov, men när jag klivit upp då började han att leka. Vi har haft en skön dag ihop, men lego-byggen, städ och lite fix, en tur på stan, på eftermiddagen kom Linus & Jonte till Robin; Jens kom också, men han åkte iväg på hockey. Grabbarna har lekt och vart rätt sams, själv har jag tagit hand om tvätt och sånt där tråkigt, men nu är det så lätt att vika in mina och Görans kläder, för nu har vi varsin vanlig garderob
image114image115
Jag har börjat drömma om att få ta fram våra julsaker och jag ser att det även börjar komma in årets julnyheter på affärerna, Cult som Em säljer har en jätte fin collektion iår, några smakprov:
image116image117image118image119

Tankar som tänks:
Jag funderar mycket kring diagnostiseringen av Robin som ska ske nu vecka 45,, det känns skönt att få det på appper så att vi får rätt till den hjälp han och vi behöver. Att få en stämpel på min son är inget jag gör för skojs skull utan för att det är först då vi får laglig rätt till hjälp och stöd, och man på allvar se över hans situation både i skolan och här hemma. Kanske kan jag få kontakt med en mamma i min situation som också lägger pussel varje dag för att det ska funka och flyta på bra för alla, jag drömmer om att få någon att utbyta tankar och ideer med och att kunna gråta ut hos någon som kanske också behöver få gråta ut lite frustration över hur maktlös man egentligen kan vara.

Lille Hugo gör enorma framsteg, han håller på att bli mera självständig och klarar sig utan att vara i min närhet konstant, idag har jag duschat, vart i tvättstugan utan att han ängsligt letat mig. Han har även ökat på sitt ordförråd, även om han har problem med vissa ljud och uttal så går det med stormsteg framåt. Idag kom han och ville visa mig att han lärt sig att "viffla", och det kom minsann ett svagt vinande ljud från hans lilla mun. Hugo har även skvallrat på Jens och sa då - mamma, jens jälvar med mig!

Dagens dissning: telefonförsäljare, vilket öde och speciellt när de blir arga och otrevliga för att man inte vill ha kalsonger gratis, + frakt då och givetvis en prenumeration som de påstar vara lätt att hoppa ur,, men nej, av erfarenheter vet jag att det inte är lätt att bara hoppa av.

Dagens hissning: en liten ekorre som tycks bo här någonstans. Jag har sett den i tallen bakom Hugos lekstuga flera gånger och jag tror att gud äntligen har hört min bön om att få en alldeles egen lite "gårds ekorre". I hela mitt liv har jag fösökt få ekorrar att flytta in på gården, jag har lockat med nötter och allt annat som jag vet att ekorrar gillar men nu tycks den ha kommit utan lock å pock.Barnaskap

image112

image113

Denna söta lilla kloka björn

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
- A.A. MilneNär du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning. 
A.A. Milne


Söndag 28 oktober + en timme

Sov länge även idag, tog en varm och skön morgon dusch, piggnade till något och blev överlycklig när jag kom på att man skulle ställa tillbaka klockan en timme,,,,,

Kom hem vid tio snåret igår, det gick bra att jobba, trevliga arbetskamrater och sköna brukare gör jobbet extra trevligt. När jag kom hem satte jag mig för att meditera lite, kan egentligen inte meditera men jag är bra på att bara slappna av, tänka igen dagen och reflektera över sånt jag vart med om. Göran hade gjort det mysigt med chips( ett måste om man myser) tror inte aftonbladets viktklubb fattat det än. han hade också hyrt nya Die Hard, vi åt upp allt chips inom ett par minuter, sen mådde vi illa, men filmen var bra,,vilket alla Die Hard är i mitt tycke.

Om jag då fortsätter med denna dag så har vi köpt ett furukök av Johan och Linnea, detta har vi hämtat hem från Granträsk. Tanken var att vi skulle byta ut det mot det vi har, men på hemvägen kom vi fram till att vi ändå vill ha ett nytt kök från Ikea, men vi ska ta detta i furu och sätta upp det i tvättsugan, för där har vi inga skåpar, och jag vill gärna ha plats där jag kan mixtra med mina blommor och annat som "sormar". Det kök vi har nu ska vi fixa upp med spakel där det är trasigt, färg, nya handtag, bänkskivor och en ny diskho med kran..

Vid tre snåret dök mina underbara killar upp/hem, de hade haft en trevlig helg med sin pappa. Innabandy hade vi på schemat och vid fyra klev vi in i vårt andra hem, nämligen Norrmalmia. Wibax vann,,,,, de spelade bra och bäst idag var nog Erik nr 7, men det fanns gott om andra duktiga lirare också,, sen är ju Peter Lantto helt suverän i målet. Önskar att de går lika bra till helgen då de spelar hemma igen. När vi skulle städa läktaren efter matchen hittade jag en mobil telefon, på displayen stod det,,,, det vackraste jag vet är när du kom!    hmmm vad kan det betyda, telefonen hittade sin något generade ägare och förklarade att det var flickvännen som skrivit det=)

Nu är vi hemma och jag ska jobba natt, åker vid nio och kommer hem vid halv åtta, sen ska jag ägna hela morgondagen åt mina söner, vi ska äta god mat, måla spöken och annat sånt där som även deras mamma finner väldigt roande.

image110

www.detoforklarliga.se/detoforklarliga/parse.php?p=spoken.html

en sida att läsa om du vill veta mer om våra spöken.image111

http://www.mythsandlegends.net/haxor.html

en sida för dig som vill veta mer om häxor.


Fantastiska fredag, 26 oktober

Vilken härlig dag, vackert ute, en lärorik dag på Norrbyskolan, en sovtur i bilen på väg till Älvsbyn med mina barn, jag sov visst hela hemvägen också och nu sitter jag här nyduschad och sugen på helg. Kvällen är planerad in i minsta detalj, 20.00 Idol..... 21.30 Criminal Minds..... efter det Nya Beck I guds namn, sen antar jag att vi ska sova. Jag börjar redan kl 12.00 imorgon och arbetar till 22.00, så vi ska sova in i det sista.

Har tänk idag också, vilka härliga funderingar barnen har, att detta med bondgården kunde ge så många tankar hos barnen, ex vars sitter margarinet i kon? kallas köttet för "kyckling" när det kommer från kon? De är väldigt intresserade och jag skickade hem en lapp där det stod vad djurfamiljerna heter, mamma sugga, pappa galt osv, tanken med den är att de ska kika på den under lovet och förhoppningsvis kunna "familjerna" efter lovet. Min och tjejernas hemlighet går jätte bra, de är väldigt ivriga och påhittiga, det kommer att bli jätte bra.

Dagens dissning: Moderaterna med Reinfeldt i spetsen,,,,, vars är all nya jobb och allt annat som skulle bli så bra. Jag längtar efter gammal hederlig politik med sossarna i spetsen, punkt slut.

Dagens hissning: Tradera, ett nöja man inte alls har tid för, och ändå kan man sitta hur länge som helst och kika på auktioner, söka sånt man bara måste ha till en billig penning, jag har fyndat gamla skolböcker och läromedel från sekelskiftet 1800-1900-tal och jag hittar även sånt som säljs på marknaden idag, vad gäller märkesvaror som ex kosmetika för mer än halva priset( nya produker). Minnet från ungdomen poppar också upp när man ser filmstjärnor, brevpapper m.m

image109

Nu ska vi se tv och frossa i chips med dip,,,,,, MUMS!!

Detta duger inte!

Det är om man får beklaga sig ur tråkigt att vara sjuk, och jag känner att jag absolut orkar praktisera imorgon,, så watch out Louise, here I come. Min Erica är ledig fredagar och då har jag skaffat mig en Louise att svansa bakom. Jag har idag lyckats manipulera Göran till att fixa sådana små saker här hemma som gör att det ser lite trevligare ut, men det var inte utan buller & bång,,,, så klart gick det icke som herr Bäcklin hade tänkt sig och både han å skruvarna bråkade med varandra, men tillslut satt hyllorna på plats. Ibland skulle jag vilja spela in Göran när han är "in action", hans ordförråd är aldrig så litet som då, det blir mest en och samma fras som kommer ut! Men han påstår att han svär mindre nu än förr och det är därför jag skulle vilja få honom att höra hur han låter,,,, för det smittar av sig, jag och mina barn har börjat med den fula ovanan som dessutom låter fult och otrevligt.

Torsdag brukar vara en bra tv dag med inte nu längre, jag tror att kanalerna har någon slags tävling dem emellan, vem kan visa sämsta programmen och vem kan sända mest repriser? Tävlingen ligger alldeles säkert oavgjord, för alla kanaler har mest bara skräp.

Robin gick på Båtsman & hämtade hem sin lillebror idag, gissa om man som mamma blir stolt, nu har jag två så pass stora barn att man kan be den andra om en tjänst och sen att den yngre lyder den äldre och följer med,, inte alls illa. Robin har haft en kraftig huvudvärk och han vill helst vara ifred, Hugo han har lekt med min dockteater och han har mixtrat på med det mesta.

Dagens dissning: blyerts pennor som är trasiga innuti, så att hur mycket man än vässar dem så går stiftet alltid av.. Tack för stiftpennor, dem måste man ialla fall inte vässa.

Dagens hissning: Skratta inte nu, men Robert Broberg, hans låttexter är så finurliga att de blir både lättsamma och trallvänliga, är man dyster ska man definitivt lyssna på någon av hans skivor. Ge han en chans, du kanske tycker
om det!

Fann gamla bilder.................


Robin år 2000, höstcamping                                                           Jag och Mindy år 2000, höstcamping
image104image105
 Robin och mindy i fjällen år 2000
image106
 Mindy som tomtenisse 2000
image107

Min lillebror David sommaren 2000
image108

Onsdag 24 oktober


Då tar jag det hela från börja, har ju vart lite små krasslig ett par dagar, men absolut inte så sjuk att jag har vart tvungen att bara ligga, men inatt då bröt det hela ut ordentligen, tydligen finns det förrätter och varmrätter och efterätter inom sjukhus termer också, inför bryta ut sjuk - sjuk - tillfrisknandet. Är i nuläget då alltså mitt i det sjuka, hostar och nyser, det rinner från ögonen och skallen är upphäng i två tunna vajrar som turas om att dra hjärnan åt varsitt håll, det känns skit skumt! En dag i soffans tecken, har väckt mig själv flera gånger av väldigt fasliga oljud,,,likt snarkningar där man sväljer tungan halvvägs innan man chockat vaknar upp. Göran har packat och donat med kött som vi fått av Svenne och sen har han rådfrågat mig om vad som är vad,,,, ni som känner mig sedan tidigare VET att jag inte alls efter 33 år vet vad som är vad utan jag hittar på lite namn som det ser ut att kunna vara, ex skinka(hmm men om det är från ett får), grytbitar fick vi gott om liksom kotletter, vet man inte så skriver man bara "kött" kort och gott.

Barnen har tack och lov roat sig hyfsat och vid 5 snåret bankade det kraftigt på dörren, det var Ingela som kom med Jonte, hon skulle på ett möte och han ville vara här. Jag har mest legat och lyssnat på deras tankar kring liv och lek, spel och chips och sånt som är viktigt i deras ålder. Sen fikade vi bullar och kex. Hugo har nu lagt sig och Jonas åkte precis, Robin har på något sätt förenat sig med sitt xbox och jag ska på ett tag göra ett försök att operera isär dem.


Tankar för en 33 åring!

När man ligger och faktiskt inte alls orkar göra något då får man en faslig längtan efter att få: vattna blommorna, sätta upp en tavellist, byta gardinerna i tv-rummet, byta garderob klart och få allt i sin ordning, såg även att golvet verkligen behöver skuras och somliga delar av huset ( alla) behöver få känna på dammtrasan lite.... är det för att man bara ligger där som man ser och kommer på allt och sen varför man vill åtgärda det genast,, tror jag beror på att man innerst inne redan vet att "jag orkar inte, är ju sjuk", och då slipper man få dåligt samvete...

Detta här med kalorier och motivation
image102

kunde inte sagt det bättre själv, jag är ständigt sugen och hugrig,,,,

Jag änner redan nu att jag blir hemma imorgon med,  men ska satsa på fredag, då ska vi fortsätta med våran bondgård och jag hoppas på att få med mig mera härliga kommentarer och tankar som tänks högt hem över helgen.

Dagens dissning: räkningar, nu kommer de tätt bara för att man snart ska få lön,, glädjedöd, man hinner inte mer än få pengar så ska de iväg igen.

Dagens hissning: kramar, varma goa kramar, Hugo tycker om att kramas och det är en härlig känsla, min lilla son som gärna lägger sina smått kletiga händer runt min hals och jag hör hans snorflås i mitt öra, gossigare kan det inte bli. Robin är för stor för att ge mamma kramar, men då och då tjuv tar jag mig en...Jens kommer inte heller med kramar, men av Jonas kan jag spontant få en lite då och då.
Görans kramar går inte att beskriva med ord, men ordet underbar säger mycket. Men en sak med kramar är att jag inte alls tycker om alla sortens kramar, det får inte vara någon som jag inte riktigt känner, då känns det som att det inkräktar på mitt område, sen kramar från de som man innerst inne vet inte alls tycker om en, de känns falska och osköna.. men en kram från en vän känns aldrig fel.


image103


BARNS SMÅ FUNDERINGAR

 • Förr i tiden var folk uppdelade i raser - de fina och de ofina. De fina var rika och hade råd med schampo och hårgele, medan de ofinare fick nöja sig med loppor och löss.

 • Förr i tiden var de inte så bortskämda. De hade inga lekar eller soffkuddar eller mariekex. Istället hade de mera gråa saker som inte var farliga för naturen.

 • Jag tror folk var lyckligare förr i tiden. I alla fall såg det så ut. Idag blir barnen tvingade att skratta och se glada ut.

 • Förr i världen var tandläkaren en farlig person. Han använde järntänger och drog ut tänder överallt. Till och med visdomständerna drog han ut. Därför visste inte folk så mycket på den tiden.

 • När man gifte sig förr i tiden var det för att staten sa det och prästerna tyckte det var bäst. Idag kan man slå sig ihop med den ena sambon efter den andra utan att staten säger mu eller bä.

 • Förr i tiden fick pappan inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans.

 • När man gifter sig spelar organismen en sorgmarsch medan bruden går mot mannen.

 • Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret. Eller så kan man flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv.

 


Mitt pussel

image100

Tisdags trötthet?

Eller beror tröttheten på min snuva, som nu har utvecklats till kraxande torr-hosta, jag har tagit mig en hutt Coccilliana Etyfin och jag måste erkänna att jag känner av det!

I eftermiddag har jag just gjort ingenting, jag är knäckt men inte så att jag måste ligga och huttra under täcket, bara trött i kroppen och öronen, David min älskade lillebror,- tror jag kan ana hur dina tinnitusljud irriterar dig, nu har jag ljud i båda öronen men de beror nog bara av förkylningen. Hugo har målat och lekt, Robin har spelat och ätit, och ätit igen och igen,,,, och faktiskt igen, den pojken äter mer än sin far och det säger inte lite!

När vi satt och åt middag ställde Robin en fråga
- mamma, kan vi fråga Johan om jag kan kalla honom för farbror, det är jobbigt att det bara ska vara "låtsas farbror" hela tiden, och jag vill säga faster åt Helena och Rebecca kan vara kusin och ingen låtsas.
Sagt och gjort, jag ringde upp farbror Johan och ställde artigt Robins fråga, och ja visst, han lovade till och med för Helenas & Rebeccas räkning. Grattis Robban nu har du en farbror, faster och kusin till, utan ordet låtsas före.

Sen vill jag tacka Johan med familj för att ni är så underbara mot mina söner och mot mig med.

På skolan har vi idag gjort alliterationer, barnen var finurliga och kom på många bra verser. De skrev ner texten på dator och infogade en passande bild och dessa verk finns att skåda på väggen i klassrummet. Vi hann också tillverka fladdermöss, spöken och spindlar, det blev riktigt mysigt och imorgon när fadderbarnen kommer på mys så ska vi tända lyktorna som de målade i måndags. däremot hann vi inte med matten, men det är ju så i denna skola att hux flux så måste man vara flexibel och improvisera och helt enkelt tänka om. Både vi vuxna och eleverna har glatt arbetat och med ett strålande resultat.

Tankar som vankar.....
jag fick en längtan idag om att åka bort, gärna till Stora sjöfallet, hösten är en vacker årstid att vara där, se naturen och inandas frisk luft och inte som här hemma med luften från sca:s pappersbruk.

Sen har jag gjort slag i saken och mailat in en tummen upp till en person som i mina ögon är helt unik, Gunilla Levander i Böle,,,, vet att hon inte vet om min blogg så därför kan jag avslöja tummen upp här, men vad jag vet är att hon läser PT.

Min dissning: kaninbajs, hade liksom "tjuvtagit" in kaninerna lite ikväll, Göran är ju på jobbet, lite klofix och annat stod på listan.... men varför bajsar de så många bajsar, skulle det inte kunna räcka med ca 2 lite större?
Tur att vi har dammsugare, det rasslar som tusan när man suger upp de små runda plopparna.

Min hissning: böcker, alltså, finns det något härligare än att läsa en riktigt bra bok? En bok som är så bra att man helt enkelt befinner sig i boken och kanske till och med i handlingen, nu syftar jag inte på dessa tragiska människoöden som jag inte kan låta bli att läsa, utan en spännande bok med romantik och ett gott slut. Barnboks författare finns det gott om och en favorit just nu är

 En jätte söt bok med fantastiska bilder, finns även fler böcker i serien om Ingrid.

Nu ska jag ta och vara lite social med Dr House och hans team, de behöver mig! Och jag dem, kanske de kan uppfinna en bot mot onda halsar och ömma näsor.
Krameli kram

Livet leker,, fast det är måndag?

Alltså, jag är såååå himla nöjd, detta med skolan är verkligen toppen för mig, jag känner att jag trivs med mitt kommande yrke, åh wow. Idag har jag satt upp ett spindelnät på väggen, barnen ska få tillverka läskiga spindlar som vi ska sätta upp, sen ska vi fixa in en liten gren så att barnens kommande verk, fladdermöss och spöken kan hänga och dingla. Jag tycker det är underbart att få se dessa små liv med sax och papper i handen och sen se att de verkligen är stolta med sina verk, uppmuntra och stötta och hjälpa lite då och då är allt som behövs för att de ska känna att de lyckas. Av egna erfarenheter är det viktigt att få känna att man lyckas, beröm och peppning är något som vi, inte bara elever och lärare måste bli bättre på, utan alla vi,, runt om i världen - tänk noga efter, när berömde du någon senast, behöver inte vara något märkvärdigt... uppmaning : beröm mera!

Bland snorpapper och kraxningar så har jag överlevt dagen, och jag orkar med säkerhet också med morgondagen, då ska vi pyssla ännu mera, både med papper men också med ord, alliteration står på schemat.

Denna dag har bara runnit iväg, men vi har hunnit med innebandy för Robin och kvällsfika på det, nu ligger barnen och förhoppningsvis så sover de snart.

Till dig Jenny, jo vi håller på att ha en liten kyrkogård med " bra att ha sen saker" och " ev bra att kanske ha någongång saker" och "reservdelssaker",,,, vi måste snart anlägga en större lokal för sparat skräp!

Till dig Erica, japp jag gillar särskrivningar, och hade inte alls hört den om gratis påsättning=)  ha ha TACK!

Till dig Mariakoden, jag är piggare och tack för de du skrev om min sida, dessvärre vill jag ju byta ut matbilderna, men kan inte=(, men färgerna föll mig i smaken och själva layouten.

Mina tankar ,, kan ibland bli djupa, men också på snudd till ytliga, idag har jag nämligen funderat kring smink. Är det verkligen så att man kan sminka sig till en snyggare look, isådana fall hur? Kan man verkligen trixa med make up så att man kan ändra utseendet? Jag fattar inte, men å andra sidan ska de ju finnas krämer som gör en smalare, krämer som tar bort rynkor, krämer mot finnar & jordgubbskräm mitt i allt, vilken som enligt mig är den enda krämen som verkligen fyller sin funktion, den mättar.

Vänskap är också ett ord som jag ofta tänker på. Friends are angels on earth. En pojke i klassen pratade med några andra barn och berättade för dem - jag skulle inte leva utan mina vänner. Himla klokt av en åtta åring att tänka så. Vad vore man utan sina vänner?

En vän är någon man delar sin tystnad med.
~ Okänd ~

Vännen öppnar den dörr som jag ville öppna.
~ Francesco Alberoni ~

En vän är någon jag kan anförtro mitt innersta till.
~ Okänd ~

En vän är en människa i vars närvaro man törs vara sig själv.
~ Crane ~

Enklaste sättet att vara en vän är att vara en.
~ Emerson ~

Nu till dagens dissning: de som bara suger musten ur en utan att ge minsta lilla tillbaka,,,, jo det är jag Linda som säger så idag. Jag brukar inte komma med sådana ord, men nu känner jag att det var tvunget att komma ut. Somliga bara babblar på om sitt och har inte ens mage att lyssna tillbaka, inte ens om de ställt en fråga och väntar på svar har de tid att lyssna.... blääää

Dagens hissning: kärlek, jag tycker om att vara kär, en pirrig sockerdricks bubblande känsla som sprider sig lite här och där, och snuddar man vid sin kärastes hud så kan man känna elektriska stötar,,,, jo, jag är kär,,, länge leve kärleken!

Söndag igen!

Idag har vi alla sovit lite längre, jag var sist uppe och då var klockan 10, vi åt en gemensam och mysig frukost, nu börjar man längta efter adventsmorgnarna med ljus å gröt och julmusik...

Göran har bytt om till vinterdäck, jag har mest hållit miginomhus, är lika förkyld idag med mindre feber, barnan har roat sig med diverse tv, dator, spel,,, vad gjorde vi utan teknik?

Jens lag hade match mot Jokkmokk och de vann med 7-6,  hade trott på mer mål, men så blev det inte.

SÄRSKRIVNINGAR

KYCKLING LEVER - "..han lever, han lever, hurra hurra"
BAD SHORTS - inte är de bra inte...
HUGG ORM - Effektivare än att slå den?
BRUNSTENS BATTERIER - något för massageapparater?
SKUM TOMTE - tar klapparna själv.
RÖK FRITT - bolma på bara!
SLÄNG GUNGAN - den är nog trasig.
SJÖ NÄRA TOMT - inte sjönära då?
KASSA SKÅP - inget att förvara något värdefullt i.
HAND TVÄTTAS - före maten.
KLIPP PYTON - har ormar hår?
NACKA NAPRAPATERNA - ta livet av dem!
LÅNG HÅRIG - men kanske snaggad?
BIND GALEN - innan han skadar någon!
SNOR KRÅKA - stjäl en fågel.
JÄST SVAMP - alkoholhaltig?
ETT STYCK MORD - vill ni beställa något mer?
SKYGG LAPP - skraj same?
HÅLL PLATSEN - så ingen annan tar den.
SJUK GYMNAST - kan behöva en sjukgymnast.
MORGON ROCKAR - kväll suger?
BARN UNDER KLÄDER - rädda dem innan de kvävs!
SUPER UNDER STÄLL - dricker alkohol medan han sladdar?
ETT TRUMPET SOLO - tutar lite motvilligt?
SNODD MAPP - Åhléns kränger hett kontorsmateriel för 19:90


Dagens dissning: nu måste vi alla vakna, att väldigt många unga väljer att hellre ta livet av sig än att vela fortsätta livet måste väl vara ett rop på hjälp... agera,,, vad är det som händer, vart är vårt samhälle på väg. Vad kan vi som enskilda människor göra? Vars vänder man sig för att få hjälp med att hjälpa de som behöver mig och många andra??

Dagens hissning: idominsalva som känns skön, något svalkande och lindrande mot min sönder snytta näsa.

           


Lördag 20 Oktober

Idag har min mamma & Svenne bröllopsdag, grattis grattis, hoppas eran hotellweekend blev mysig.

En dag då snoret har runnit och näsan är öm, inte så mycket feber, men ont i kropp och hals. Men vi har fått mycket gjort idag, Göran har monterat våra nya garderober, eller nya och nya, vi köpte dem i maj;) har bara inte hunnit! Sen hände det som absolut inte fick hända, Görans trogne vän sedan 11 år har gått bort, inte riktigt helt, men vännen har blivit riktigt sjuk och glapp och sorgen är stor, han har insett att finare och bättre skruvdragare kommer han aldrig mer att möta.

Jag har sorterat, kastat, rensat saker, papper, bäcker, kläder och återvinningsgrejs.. Nu börjar vi snart skymta ljuset, det blev gott om plats i de nya garderoberna.... men en sak stör mig, och det är att de nya -inte passar/matchar  de gamla inbyggdagarderoberna... men jag får nog bita ihop, vi behöver alla vi bara kan ha och rymmer, för med sex pers blir det många plagg ,,,handdukar och annat som måste finnas nära tillhands.

Åsa min lilla vän har vart hit en snabbis, hon har gjort något så klokt idag, hon har unnat sig själv kläder och skor. Det vill jag lova händer inte ofta. Hon var lika strålande vacker som vanligt och hon lyser av energi, hon är väldigt unik och har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Jens är i Malmberget och spelar och har visst åkt på utvisning  2*2min, en för hög klubba och någonting annat,,,de vann 6-0...härligt härligt. Wibax har också spelat och jag hade gärna sett matchen, de vann med 8-4,,, åh vad bra!

Hugo har lekt, dammtorkat, hjälpt både Göran och mig med div städfix och handräckning. Robin & Jonas har vart på bio och sett Ratatouille, eller hur man då stavar det, filmen var bra och grabbarna var väldigt nöjda. Annars har vi inte gjort så mycket annat idag.

Nu sitter Göran och ser på Babben och äter ostkrokar, de verkar ha det trevligt för båda två skrattar,,, knepigt men sant, fast babben är i tv-rutan och gubben här hemma i soffan,,, barfota sidoläge med tvkontrollen i ena handen och med den andra matar han in ostkrokarna.

Tankar om panelgardiner, lätta, billiga, enkla, snygga de har allt jag begär, varför ska de gå ur modet nu, varför ??
Jag kommer att fortsätta med mina paneler ett bra tag till, för jag är inte det minsta less på dem.

Dagens dissning: all hysteri kring Brittany Spears, låt den stackars tjejen vara, hon har med säkerhet fått sota för sina felsteg här i livet, men fel gör vi alla, men många går obemärkta förbi medans andra har fotografer ändå in i garderoberna. fy fan och dessutom fd vänner som vill tjäna pengar...på att skvallra och kanske dessutom hitta på lögner, allt för att få uppmärksamhet

Dagens hissning:  en renbäddad säng, ett dammsuget rum och nyvädrat,,,WOW,,,, kom lill gubben så myser vi under täcket;)

Good night where ever you are, this is night nighthawk who`s speaking

Fredag 19 oktober

, ,,,ja du Johan, nu väntar vi på en inbjudan till 40 års festen,,,och vi förväntar oss en resa, du har 364 dagar på dig att spara ihop pengar, önskeresmål: Maldiverna, Usa gärna en rundtur där, Australien vore också trevligt eller Nya Zeland...men vi nöjer oss med Rom, Paris och Barcelona också....

En dag i de kreativas tecken, vi har nämligen skapat en lantidyll med bondgårdsdjur och en å annan mus, ja just ja, en fisk i sjön också. Barnen har klippt och klistrat och figurerna blev väldigt häftiga och personliga, men nog kändes det i knoppen att det var rätt krävande för mig, önskar jag hade varit två Lindor istället för en. Men alla blev nöjda och de vill gärna pröva att göra fler figurer vid något tillfälle. Vi har även haft äran att delta i Musikkalaset , barnen sjöng högt och fint, de kunde texterna och diggade till musiken.

Jag måste också tillägga att jag inte alls är riktigt frisk, det snorar igen i näsan och halsen är ond och värker, men jag har ingen feber, bara lite på G. Kom hem efter att ha helghandlat och hämtat min vinterjacka som jag beställt på jobbet, en svart softshelljacka som jag är super nöjd med. Viktoria & Lovisa kikade förbi, men vi var mitt i matlagningstider och hade inte tid att vara så sociala, de skulle åka till hennes bror som nu mera är Pitebo, de skulle äta där och hans mat är inte att leka med, han är kock.
När vi ätit kom David, Jenny och barnen, de stannade att tag innan de begav sig hemmåt mot Påle. Nu sitter vi allaihopa utom Hugo i soffan och ser på Idol och så klart hejjar vi alla på olika deltagare.

Lite sorgligt är att våran kusinträff i Umeå är framflyttade pga sjukdom, Cissi har svår migrän och jag influensa/förkylning så vi ska ta det en helg längre fram,,,, och den bara måste bli av

Tankar jag tänkt:

alltså, vad lyxigt det är för mig att praktisera, jag har tillgång till lamineringsapparat, papper i olika färger, storlekar, pennor, tejp, saxar, kopiator, dator, skrivare och allt sånt där jag älskar att pyssla på med.

viktväktarmat, förstår att det kallas för det, man blir inte alls mätt på en sån där låda, jag behöver två.... men å andra sidan då går jag nog upp ännu mera!

Dagens dissning: hår i avloppet, äckligt värre, jag kräks nästan av tanken,,,, å dessutom är det till 78% mitt hår som fastnar i diverse avlopp,,, fy för detta vidriga,,,

Dagens hissning: barnen, de har vart så snälla och goa med varandra hela kvällen, Jonte och Robin har verkligen njutit av varandras närhet. Jens har läst och tycks verka gilla boken,,håller en tumme för att han ska få upp ögonen för litteratur, och Hugo min Hugo han bara är.....
Nu ska jag vänta på Criminal Minds och inte glömma att önska Wibax div 2 & 4 lycka till imorgon//

Linda

HAIKU

image124

Livliga Linda ligger listigt lutande .....

Idag har jag tillverkat små laminerade ark med djur på, till varje djur finns en alliteration och jag är rätt nöjd med mitt verk. Men just nu så ska allt jag skriver starta på samma bokstav, ett men efter arbetet med korten...

Många grattis kramar till Johan som fyller 39 år idag   HIPP HIPP HURRA

Många bäcker små, så brukar det väl heta, men i mitt fall är det många forsar stora har bidragit till att jag just ikväll kände mig extra glad åt att få vara ensam hemma ett tag, inte riktigt ensam, Hugo sover, Göran, Jens och Robin har innebandy. Just nu har jag en otrolig huvudvärk och jag behöver tystnad, barnen på skolan och här hemma är uppe i varv och det behövs verkligen ett höstlov.

Har inte så mycket att skriva om idag, men några tankar har jag hunnit med=)

1. Hur kan det komma sig att en alvedon letar reda på just det stället ikroppen som värker?
2. Är det normalt att längta efter doften av bensin,,,, låter ju förfärligt,,, är jag på väg att bli en sniffare??
3. Kan man lagligt få ta med barn hem från skolan och gärna behålla dem?
4. Vad är det som smakar så gott i vitlök, när den stinker på doften,,,, allt som är gott brukar ju oftast lukta frestande också,,,, men vitlök och surströmming är undantag.
5. Kan man lära sig att tycka om sport, eller att sporta själv? och om svaret är ja,,, HUR??

image123

Dagens dissning: kablar, här i vårat hem har vi kablar kors och tvärs, hit och dit, under och över, dammiga, överblivna, onödiga, och det ligger längs lister, man vet inte vilken som går vars, vilka som används, ,,,, varför så många kablar, lever vi i en tekniskt beroende värld?

Dagens hissning: Den som drömmer på dagen vet mycket, som undgår den som bara drömmer på natten. Edgar Allan Poe.  Skriver inget mer, tycker att de orden säger allt

Nu ska jag gå,,, och kurera mitt huvud//

Onsdag 17 oktober

Hur jag än gör så är jag trött, varför? Klockan är inte ens 21 och jag vill bara i säng och när klockan ringer på morgonen ...nä usch det vill jag inte ens tänka på!

På skolan har vi idag haft samarbetsövningar och sådana kan man inte ha för många av och de är aldrig i onödan. Jag blir så impad av Erica som snabbt kommer på nya knep och tricks och vips så har hon skapat en helt ny grej av just ingenting, och grejen funkar passade nog helt perfekt för just den situationen,,,,hur gör hon??

Efter skolan och morgondagens fix så åkte jag hem mot det något gråa och trista Munksund, vill för tillfället i skrivande stund äga ett hus på landet, gärna en norrbottensgård och en liten ladugård, men så är nu inte fallet och jag är tacksam över det hus vi har. Hemma var redan alla utom Jens som hade innebandy grejs med några kompisar, till middag åt vi köttbullar, potatis, sås och stekt lök och det var härligt smarrigt. När vi hade ätit så plockade vi bort och begav oss mot det ljuvliga Hortlax för att fira Johan som blir 39 år imorgon, men vi hade ett krux, vi ville komplettera hans present ( De Norrbottniska satans verserna) med något smart och samtidigt roligt att få, men vi tyckte inte alls samma jag och maken och det slutade med ett presentkort på Vidoeteket och en bingolotto kalender. Men nu blev det som det blev!
I Hortlax var kalaset redan i gång, Tage, Birgitta och Robert var redan på plats, men de hade lämnat fika och tårta kvar åt oss...

Nu är vi hemma och jag gjorde ett försök att se Bonde söker fru,,, men nääää, inte alls ett program som jag tycker om att se och nu sitter jag här och bara babblar/skriver.

Har idag haft tankar om livet, inte i den bemärkelsen att jag vill dö, utan mer bara för att.
* föds man på nytt efter döden?
*varför är det inte alla förunnat att vilja leva?
*är det rätt att hjälpa någon som är sjuk att dö? menar alltså dödshjälp.
*varför är det så att många små barn och unga dör, tycker det känns orättvist när så många gamla och svårt sjuka bara längtar efter att få dö?
* fråga till mig själv, är jag rädd att dö? jo, jag känner att jag inte alls vill dö, jag vill leva och hinna göra en massa innan jag dör
* hmmm, låter det som kloka funderingar, eller är jag inne i en "höstdownload" period, brukar visserligen inte ha sådana, men någon gång ska ju vara den första

För människan finns bara tre händelser: att födas, leva och dö. Hon vet ej om när hon hon föds, hon lider av att dö och hon glömmer att leva.
Jean de la Bruyere

Må du leva alla dagar av ditt liv. Jonathan Swift

image121                image122


Robin sa ikväll till mig
-mamma, tänk att Göran valde dig för ditt inre!
-jasså, inte för att jag ser bra ut?
-nä, men för att du är snäll

Nåja, nu till

Dagens dissning: fick idag höra talas om en mamma som valt att fortsätta ihop med en man trots att hennes dotter och mannen inte alls kommer överense, och nu ska dottern flytta till sin pappa( som arbetar borta under veckorna). Hur tänker man då som förälder, hur kan man välja bort sitt eget barn? Jag fattar inte.

Dagens hissning: ljus, små mysiga värmeljus, blockljus, stearinljus som gör hösten så mysig, att få tända ljus är ett sätt för mig att mysa och jag tror många med mig delar denna tanke.
image120

Till sist,
tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen!

//Linda


16 oktober

image118
Idag har vi pratat lite om hösten i klassen och att löven faller till marken, men vi kom fram till att det är många vackra färger och snart jul, det sist nämnda längtar barnen efter. Vi tillverkade löv i två olika modeller och alla barnen arbetade hårt, en del hann göra ett löv att ta hem också. Nu hänger det så fint ner från taket i klassrummet. 
Jag åkte hem tidigare idag, för min handledare var på föreläsning och de andra lärarkandidaterna åkte också hem efter sista lektionen.  Det kändes skönt att komma hem och ta tag i det som bör göras här hemma om vi inte vill "damma inne", vi har även hunnit rå om varandra i familjen ett bra tag innan träningar och utvecklingssamtal drog igång. Till middag åt vi Görans special köttfärssås och spagetti, en riktig höjdare och en säker maträtt om man vill att alla ska äta sig mätta. Jag och Hugo blev sen ensamma, vi har städat lite i hans rum, sjungt om Pelle Jöns och Trulle, målat och sett Bollibompa. Robin har vart på badet och var helt knäckte efter hemkomsten, han somnade redan halv9. Göran kom hem med goda nyheter från Jonas utvecklingssamtal och vi hoppas verkligen att det blir som det har sagts.

Dagens dissning: går oavkortat till mjölkpaket vars flik vägrar öppna sig, och det blir ensån där alldeles för stor öppning, som gör att man spiller hur man än häller.

Dagens hissning: känslan av lycka, menar att känna sig lycklig och glad inombords. Jag har inga pengar, inget jobb, jag har lätt för att bli sjuk m.m.m. men jag har ändå det där som gör mig så lycklig, jag har en familj som älskar mig för den jag är, och det känns så bra.

Nu ska vi hoppa i säng,,,,eller var det hoppa i sängen;)

Hela jag är som en synonym!

Idag är dagen då jag kommit till insikt om en hel del, inte bara om mig själv utan också om synonymer. Vi börjar dagen med klädval hemma på morgon, allt är för snävt, trångt, litet. Mitt hår var fluffit, fylligt, fladdrande. Gröten som jag äter för att eventuellt kunna gå ner i vikt smakade hemskt, rysligt, förfärligt. Barnen var trötta, sömniga, matta.
sen kan jag hålla på så där resten av dagen, men det blir så tradigt, upprepande och repeterande=)

Skoldagen gick bra, vi har tillverkat får, lekt en lek som jag inte alls hade lek förr, den heter visst kurragömma med vink,,,, jag var,,, mest hela tiden tills en kille tyckte synd om mig och erbjöd sig att byta. Barnen har också räknat och jag fick se en så fiffig räknemaskin, som hade +tal innuti, barnen greppade förklaringen och jobbade på bra med växling av olika valörer och summor.

Jag smet iväg på Pbu för att få tala själv utan son, och det kändes jätte bra, jag fick stöd i mitt sätt att tänka och jag ska fortsätta i den linjen.

När jag kom hem hade Göran lagat mat, potatis, korv och stekta ägg, en god middag och framför allt bekväm, det vara bara för mig att sätta mig ner vid ett dukat bord. Jag snabb gjorde sen en annanaspaj som jag tänkte ta med och bjuda på imorgon, om det finns något kvar då? jo, jag håller ju igen=(

Innebandy och föräldramöte har hägrat ikväll och nu bloggar jag, ett litet behov som jag har skapat.

Dagens dissning:  alla andra som är som mig, tävlingsinriktade vid trafikljusen, jag har ett dumt måste och det är att vinna och komma iväg snabbast vid rödljusen, och idag losade jag trots att jag låg på både koppling och växelspak, hmmm, ska ta igen det sen. Jag vill vinna!

Dagens hissning:  chips, det spröda knastret och kryddsmaken man känner när man stoppar ett pepparchips i munnen och bara njuter, varje tugga är obeskrivligt god och så snart man svalt ett tar man nästa, å nästa och tyvärr blir påsen tom. Men det är gott och underbart så länge det varar

image117Reklam för boken som jag medverkat i.

Livsviktig bok släpps på bokmässan

De livsviktiga

Läs mer:

"De livsviktiga" är berättelser om lärare som har förändrat sina elevers liv.

Författaren och frilansjournalisten Katarina Bjärvall och fotografen Robert Blombäck har träffat lärare runt om i Sverige och några av deras elever för att ta reda på vad som gör en lärare riktigt bra. I boken De livsviktiga - berättelser om lärare får vi möta åtta lärare från olika platser i landet. Det råder ingen tvekan om att lärarna är betydelsefulla när man läser de vuxna elevernas berättelser om hur deras engagerade lärare påverkade, och fortfarande påverkar dem.


sömniga söndag

hur kan det komma sig att just söndagar är dagen då man måste vara som tröttast, är det för att man känner att helgen har gått för fort IGEN och att det snart är måndag? Det känns just nu som att mitt liv består av söndagar och måndagar och alltför sällan fredag och lördag.... hmmmm knepigt!!

Jag har arbetat idag på mitt kära Solrosen, en lugn och skön dag fast med tråkigt väder, annars brukar vi kunna ta en eller två promenader, men idag har det små regnat en halvblandning mellan snö och regn. Vi har även hunnit kika på auror och jag känner att jag håller på att bli rätt haj på det där, jag ser mera tydligt och klart och får olika känningar beroende på vad jag ser. Jag ser också nu mer tydligt hur auran växer delvis och formar om sig,,, skumt men häftigt.

Efter jobbet kom grabbarna och Göran, vi åkte hem och kastade i oss några mackor för att hinna i tid till innebandy,, vad annars?  Wibax mot Riks innebandygymnasium(umeå)IRG,, jag hade nästan kaffedarr, har druckit ca 6 koppar kaffe idag, det var en pirrig match och små grabbarna var otroligt pigga på plan, Wibax hann inte riktigt med, men Janne Person har visat vars skåpet ska stå, han gjorde två helt suveräna mål och backen Nils Lind visade också hur bollen ska in i målgården, men det räckte inte, bättre upp nästa gång, då vinner Wibax. Man kan ju inte alltid ligga på topp=)

Nu är vi hemma och ska räkna sekunderna tills det är måndag,,, bläääää
vi hörs imorrn

Citat av Tero 7år, appropå val av yrke

Vad skall du bli när du blir stor?

Jag vill bli ingenjör när jag blir stor, det är ett roligt arbete och lätt.
Därför finns det så många ingenjörer idag, och varje dag blir det fler.
Ingenjörer behöver inte gå så mycket i skola. De måste lära sig programmeringsspråk så att det kan tala med datorer. Jag gissar att de måste kunna läsa också så att de vet vad det är fråga om när allt trasslar till sig.

Ingenjörer måste vara modiga så att de inte blir rädda, när allt trasslar till sig mer än möjligt, eller när de måste tala främmande språk på utländska så att de vet vad de ska göra.

Jag gillar också lönen som de får. De får mer pengar än de hinner använda. Det beror på att alla vet att ingenjörerna har ett svårt arbete utom ingenjörerna som vet hur lätt det är. Det finns inte så mycket som jag inte tycker om, utom att kvinnorna tycker om ingenjörerna och vill gifta sig med dom, så man måste köra bort dom, så dom inte stör.

Jag hoppas att jag inte blir allergisk mot kontorsdamm så att jag inte kan bli ingenjör. Jag blir sjuk av vår hund. Om jag blir allergisk mot kontorsdamm kan jag inte bli ingenjör och då måste jag arbeta.


Upphovsman: Tero, 7 år


Maggan

Detta är till dig, en hälsning från Bäcklins /Munksund & Hortlax
Var rädd om dig, för det är vi!

image116

Vilken underbar dag, fredag för övrigt

Dessa underbara barn som jag får tillbringa dagarna med är helt fantastiska, jag lär mig så många nya saker hela tiden. Idag har jag tagit mig ann kunskapen "hur man inte brister ut i skratt" när någon så fint berättar om - att grisungarnas pappa heter Gallileo! eller det blev nog fel!
ett instrument som börjar på k , är svart och som man stoppar i munnen, kan heta kanibal, fast med en viss tveksamhet.  När jag berättade att får/lamm är hopplösa på att äta allt som finns, till och med plastpåsar och att de då blir sjuka, det tyckte en elev var bra för miljön,,,, så sant så,,, men inte för fåret.
Jag har också insett att hur jag än planerar lektionen, så räcker tiden inte till. Lyckan över att se någon stolt visa upp sitt verk, någon som kanske inte alltid har så mycket lust att skapa, men då inte bara bilder utan också texter och annat. Eleverna har även idag uppskattat min ålder och i deras ögon är jag 19, kanske 20, men definitivt bara ca ett år äldre än en elevs storebror. Det är bara att stolt tacka.

Detta med praktik ger mig tillfället att se skolan med ett annat intryck än då vi själva har lektion, på en arbetsplats får jag chansen att på ett annat sätt se och iaktta eleverna, min handledare Erica, men också andra lärare/pedagoger. Jag tar nog åt mig mycket av deras erfarenheter och kunskap, jag ser också på ett annat sätt än hur de själva reflekterar över sitt beteende och hur de agerar i olika situationer och som praktikant ser man just det där hur eleverna ser upp till sin fröken. Om ni bara visste vilka suveräna pedagoger det finns, riktiga förebilder.

När dagen på skolan var över åkte jag hem och somnade, sov ändå tills Göran väckte mig och det var dags att åka in till stan för att helghandla. Något jag tycker är rent ut sagt skittråkigt. Väl hemma igen så lagade vi middag, lövbiff med mögelost och potatis, det smakade bra och jag fick även vitt vin serverat.

Nu ska jag avrunda, för ikväll ska det ses på tv..

Dagens dissning: idag får det bli alla måsten man känner av, ex jag måste städa, måste gå ner i vikt, jag måste tvätta, bla bla bla. Varför kan man inte bara ta det som det kommer, utan att känna av att det är ett måste, för bara det gör det ännu jobbigare.

Dagens hissning: vill jag ge till alla mina nära & kära, vänner & kollegor, jag är tacksam för att ni finns där för mig

Torsdag 11 oktober

idag skriver jag min blogg tidigt, för ikväll ska jag bara njuta av tystnaden och ensamheten. Mina barn har åkt bort med sin pappa över helgen och Göran jobbar em. Jag är inte bortskämd med att ha det lugnt hemma och jag ska ta tillfället iakt och verkligen koppla av.

Vill också sända en krya på dig tanke till Maggan som ligger på sjukhus, hoppas att du sköter om dig och att du snart känner dig så pass pigg att du kan åka hem.

Det blev en kort dag för mig på vfu:n, hade en tid att passa och glömde totalt bort att önska både Erica och Ingela en trevlig helg, det blev lite stressigt och jag var i helt andra tankar. Jag har idag fått äran att läsa en bok som en elev har gjort, boken heter Max blir skadad, den är väldigt fint gjord och eleven själv har nog planer på att ge den till biblioteket, vilken härlig tanke, det skulle vara trevligt att göra en form av utställning med barns berättelser och sagor, jag tror att många äldre skulle uppskatta det.

Jag har passat på att städa i Robins rum och kasta bort lite skräp och annat som han envist sparat, ex tomma yoghurt flaskor, papperbitar, gamla tuggummin och allt annat mellan himmel och jord. Jag tänkte även ta en dust i Hugos rum, han har rätt mycke leksaker som han inte använder och dom kan man lika gärna plocka undan ett tag.
Har även hunnit säga hej som snabbast till Göran, vi hinner ju aldrig träffas de veckorna som han arbetar eftermiddag, jag sover när han kommer hem och jag stiger upp och åker medans han sover.. Men jag hann se min snygging som dessutom har klippt sig och det blev lika bra som vanligt.

En tjej från PT har ringt mig, hon hade några frågor som hon ville ha svar på kring boken, varför jag nominerade Eva, hur hon har påverkat mig med mera. Det skulle bli en liten notis i pitan, ingen stor bild av mig:(

Nä, nu måste jag ta och börja njuta på allvar, det ska jag göra i soffan

kramelikram

Onsdag 10 oktober

Japp, Jenny, det var ni! Men inte var ni jobbiga, pratglada och uppåt vill jag hellre påstå. SKÅL

En dag med sol i sikte, man lever liksom upp då man ser solen, kallt har det däremot vart och jag tror att långkallingar å vinterkläder måste fram. Idag ska jag inte författa så långt, har nyss kommit hem från COPE föräldrakurs och jag är både trött och slut. 
Träffen satte tankarna på snurr och man analyserar sig själv och sitt beteende,,, måste se över hur jag agerar och tänka över mitt handlande i många fall. Barnen har vart hos morfar & Inger medans jag har vart på kursen. Robin har även köpt sig en innebandyklubba på klubbkväll på TEAMsportia, Robin var nöjd när han kände igen Erik Ekfelt från Wibax, och jag tror att klubban förblir helig för han tog dessutom i den flera gånger. Som mamma var jag bara nöjd att han missade att be om en autograf.....

Dagens dissning: mig själv, idag har jag verkligen tänkt över mig själv, varför är jag som jag är, varför gör jag som jag gör? Jag kom fram till att jag sätter mig in i andras jobbiga situationer och engagerar mig i andras livsöden för att inte själv känna efter hur jag verkligen mår. Jag är expert på att sätta andra före mig själv och mina behov kommer oftast sist på min lista. Allt som jag har vart med om, berättar det kanske en annan gång... allt detta stänger jag inne, och så fort det börjar läka ut lite, då söker jag reda på någon som ehöver mig och då glömmer jag mig själv för ett tag. Men vad händer när min bubbla brister?

Dagens hissning: Hugos godnatt puss, den var varm och go, väldigt betydelsefull och den landade djupt inom mig. Den berörde mig.

Tisdag 9 oktober

Grattis världens bästa lillasyster på din 15:e födelsedag. image114

Grattis även till Inger, som har namnsdag idag.

Vad dagarna går fort, jag hinner uppriktigt inte alls med. Man vaknar, läser tidningen, borstar tänderna,,,,borstar tänderna och lägger sig för natten. Ungefär så känns det.
En häftig dag på skolan, opera utöver det vanliga, imponerande Pelle Svanslös föreställning, jag tyckte den var otroligt bra med så lite medel, budskapet gick fram och jag minns böckerna som jag läst som barn och nu som vuxen för barnen. Planering och en snabb träff innan jag åkte hem, för att sen återvända till förskolerådet, mötet drog över tiden och vi var hemma först vid 19, sen middag vill jag lova. Nu sover gossarna och det känns bra.

Robin har det jobbigt och det påverkar sömnen, men han har vart med Emil hela eftermiddagen vilket är jätte positivt på så sätt att han är social. Jag väljer att prata öppet om hans handikapp, det är inget vi hymlar med, Robin är Robin oavsett diagnoser eller vattkoppor, och just nu är han i ett skov där det mesta känns tungt, även hans djupa funderingar tär på honom och han slappnar sällan av. När Robin påverkas av omgivningen och jag märker det på hans sätt, så påverkas även jag och i nu läget känner jag mig faktsikt rätt rådlös, visst vet jag att jag fixar det, men jag upplever att vi hela tiden får lösa nya utmaninger som kommer och när den är löst och vi har funnit ett sätt som fungerar bra för honom, ja då kommer det en ny utmaning. Men Robin är min och jag älskar honom och vill inte för allt i världen att han ska vara på ett annat sätt, han är väldigt unik och jag är tacksam för att just han är min son. Mitt i allt det där jobbiga så vet jag att vi snart ser ljuset igen och om vi bara kämpar på så löser vi allt eftersom det kommer.

Lite kort fakta kring asperger syndrom.......

Vad är Aspergers syndrom?

Aspergers syndrom är ett funktionshinder. Det är en form av autistisk störning hos normalbegåvade personer.

Varför heter det Aspergers syndrom?

Syndromet är uppkallat efter den österrikiske läkaren Hans Asperger. Han var barnläkare och intresserade sig för barn med ett lite annorlunda beteende. Han skrev på 1940-talet en artikel om barn med vad han kallade "autistisk personlighetsstörning".

Hur vanligt är det?

Man räknar med att ca 4 -7/1000 personer har Aspergers syndrom.

Vad beror det på?

Det är en biologisk olikhet. Hjärnan tar emot och bearbetar information på ett annorlunda sätt. Man vet ännu inte vad som är orsaken, men anser att det finns en viss ärftlighet.

Vad innebär Aspergers syndrom?

Om man har Aspergers syndrom får man svårigheter inom tre olika områden

 • nedsatt förmåga till socialt samspel
 • nedsatt förmåga till kommunikation
 • begränsningar i intressen/beteenden

Socialt samspel

Om man har Aspergers syndrom kan man få svårt i samspelet med andra människor. Man kan få svårt att förstå hur andra tänker och känner. Det blir också svårt att tänka sig in i andras perspektiv. Det gör att man tolkar händelser och situationer utifrån sig själv. Man får också svårt att intuitivt förstå outtalade sociala regler.

Kommunikation

Man kan ha en god verbal förmåga samtidigt som man inte alltid uppfattar innebörden av det som sägs. Man kan ha svårt att läsa av andras ansiktsuttryck och kroppsspråk och förstå underförstådda budskap. Man tolkar ofta det som sägs bokstavligt.


detta är hämtat från http://www.aspergercenter.nu/


Hugo har idag vart på en ny utflykt tillsammans med sitt dagis, våran konversation från dagis:
- har du vart på utflykt idag
-ja, vi åkte buss
- var det spännande(visste att de denna gång skulle åka buss)?
-vet du, bussen somnade och busschauffören med
- men vad säger du, hur gick det då?
-susanne fick köra den, hon har en liten hemma

Hans fantasi ligger på topp, vill jag påstå.

Dagens dissning: ordet "skynda", jag hör mig själv säga så till barnen ofta och jag mår illa efter att jag sagt det. Varför ska de måsta skynda och stressa för att jag inte sett till att de kommit igång med det de ska göra tidigare,
- Skynda dig nu Robin att äta klart!
- Hugo, skynda dig att klä dig nu, vi har brottom
- nu kommer vi för sent bara för att du inte skyndat dig

( en parentes, vi är sällan försenade, jag är väldigt mån om att komma i tid till allt, och jag kliver upp extra tidigt för att vi inte ska behöva stressa, men ändå så hör jag mig säga " skynda".....) lever vi i ett skynda dig samhälle???

Dagens hissning: ett citat....."Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat. "
av Nalle Puh

Måndag 8 oktober

Grattis lill Nils på namnsdagen, hoppas vi får se dig snart, det var så länge sen!

5 VARFÖR om vikt:
varför ska vikten måsta påverka självkänslan?
varför är allt som är onyttigt så gott?
varför ska det vara just motion som är bra för viktnedgång, varför inte blogga som exempel?
varför är idealet inte alls enligt mina mått & former?
varför ska det vara så jäkla svårt att gå ner i vikt?

Nu ska jag pröva något, jag har gått med i Aftonbladets viktklubb, undra just hur det ska gå! Men nu ska jag ner några kilon, jag måste, kan ju inte fortsätta må dåligt av min egen spegelbild. Jag har också kommit på att jag lurar mig själv genom att enbart kika i badrumsspegeln där jag bara ser mig själv från axlarna och uppåt, och kikar jag där ser det inte så tokigt ut, men aj aj för dessa helkroppsbilder och foton, det blir min död, jag mår rent illa av att se mig själv.

Förutom vikten så har denna dag vart härlig, jag har fått mycket gjort både under praktiken och hemma. Det enda negativa är regnet som påverkar mitt huvud, jag behöver sol och ljus för att det ska kännas piggt uppe i knoppen, och håller detta i sig så är jag snart en koffeinmissbrukare, dricker enorma mängder kaffe om dagarna( ca 2 koppar) för jag har märkt att jag får mindre lätt huvudvärk då.

Barnen i min VFU klass är så härliga, deras tankar och kommentarer, uttryck och miner gör att jag längtar efter en egen klass att studera, en klass med "mina barn". Jag arbetar med ett tema om bondgården och vad den innehåller, djur, vad man får från de olika djuren, vad en bonde gör osv.

Göran jobbar em och det är trist, det känns tomt, speciellt framför tv:n, nu blir det inte många timmars tv-gluttande för mig, men CSI är i dag och det missar jag inte.
Hugo & Bobbsan har sett en film och faktiskt så har de vart sams hela kvällen. Robin har haft en jobbig dag och helg och han orkade inte med innebandyn ikväll, så han fick hoppa över träningen. Det tar enormt mycket på hans krafter att vara social och det har han vart hela helgen. För honom är det skönt att vara ensam i sitt rum och bara vara.

Dagens dissning: mitt hår, det är som en blandning mellan svinto och stålull, detta regn gör håret yvigt och risigt, hur jag än tåtar ihop det med klämmor och hårband och gud vet vad, så är det alltid någon fjomp som pekar ut,,,

Dagens hissning: denna lapp sitter på insidan av toadörren på mitt jobb, där står det " döm ingen föräns du gått en mil i hans skor". Alltså vilka kloka ord, jag bara älskar detta citat. Visst är det sant, vi dömer utan att veta varför det är som det är, eller varför någon gör som han gör. Allt har oftast en förklaring, tänker på olika beteenden osvOmslagsbild: ISBN 9789197574730, Såld

av Natasja T , Efron, Vera


Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung flicka som drömmer om ett bättre liv men i stället blir ett offer för trafficking. Natasja växer upp på den fattiga landsbygden i Ryssland men vägrar förlika sig med den tröstlösa tillvaron i byn. Sjutton år gammal flyttar hon till Sankt Petersburg för att studera - men kommer inte in på högskolan.

Utan någonstans att ta vägen lockas hon av ett till synes oemotståndligt erbjudande om ett jobb som barnflicka i Sverige. Fast det hon tror är en biljett till frihet och rikedom visar sig bli en värre mardröm än hon kunnat föreställa sig.

Gång på gång säljs hon till olika män men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt ...
I Såld berättar hon om hur hon mot alla odds lyckades bli fri.


Sköna söndag och vinst!

Vi fick oss en liten sovmorgon, barnen skötte sig själva tillsammans med tv:n hela morgon och klockan hann slå halv 10 innan vi klev upp. Vi åt en riktig brakfrukost för idag var det äntligen dags: Wibax innebandy, hemma mot Ibk Söder, och när man sitter där och hejjar måste man vara mätt i magen.

Vi var där i god tid och han se uppvärmningen, vilken gjorde mig svettig av bara tanken på motion, pust! Där springer de varv på varv och ska dessutom sen springa fram och tillbaka över spelplanen - hur orkar man det? Ska jag bli innebandy spelare ska jag satsa på målvakt, om jag bara får på mig dräkten kan jag sedan be Göran trycka fast mig i målet och sen kan jag stanna där resten av matchen, såvida man inte byter spelplanshalva i perioderna, då får de nog byta plats på målburarna också. Vilken bra ide´, jag behöver icke röra på mig och min kropp täcker upp målet väl att bollen inte går i.

Wibax spelade bra och var helt klart bättre, men oturen satt i när stolparna var ivägen för bollen 5ggr, klockrena målskott annars. Wibax vann i alla fall och det satt fint, tre matcher och tre vinster, härligt härligt! Peter Lantto var helt suverän i målet och jag tyckte grabbarna på plan spelade riktigt bra. Det nya matchprogrammet med presentationer gav mig också några skratt, ex Marmis 65kg frisyr, Wikström 74kg ben, Lantto 75kg vighet, Nisse lind 86kg mode, Sandlund 73kg hårgele`.
Vad skulle det ha stått i min presentation måntro??

Efter matchen åkte vi till Älvsbyn för att fira Elin som fyller 15 på tisdag, vi blev bjudna på middag och vi fick som vanligt väldigt god mat. På väg hem sen så var sikten dålig, regn, höstmörker och många mötande bilar gjorde bilfärden jobbig, men vi tog oss hem och nu ligger grabbarna i sina sängar.

Dagens dissning: fläsksenor som gör att man vill kräkas om man råkar tugga på en sån, tar därför inga risker och benar alltid mitt kött fritt från senor, ev fläsk, ben, hårda knutar osv. Ibalnd blir det inte mycket kvar, men det får dock stanna i magen.

Dagens hissning: treo, vad vore mitt liv utan treo, inget annat hjälper mot min huvudvärk som nästan alltid finns där. (Ska ta nya glasögon nu i oktober och jag hoppas att huvudvärken blir bättre. )

Jonas och Jens har åkt till sin mamma och vi saknar dem redan, det blir så tyst och tomt, men vi vet att veckorna går fort och snart är dom här igen. Göran jobbar eftermiddag i veckan så det är bara jag och mina två söner hemma, hade tänkt att vi ska ta det lugnt och försöka rå om varandra, jag vill inte vakna upp en dag och se dem stora och känna att jag inte haft tid för dem. Snart lär den tiden komma när de inte har tid för mig heller, så jag ska ta för mig så länge det går. image111image112Vad tiden går, jag är 33 och mina barn 5 och 11, det känns otroligt.

Detta är alltså vi!

image107

Det här med datorer är ju hur finurligt som helst, det finns hur många möjligheter som helst att göra om bilder, bara man vågar prova lite, jag har suttit och lekt med några Turkiet bilder och här kommer några smakprov.
image108image109image110

För dig som inte kan se vad bilderna föreställer, vilket jag kan tänka mig att många inte gör, bild 1 Jonte vid poolen i en super snygg frisyr och sina klatchiga röd/svarta badshorts, bild 2 Jesse vid havet övertäckt med släta fina stenar, bild 3 två sällsynta badprasslare, lever i flock och häckar vid hav, bär ofta simdynor och ges det tillfälle för fotografering så ställer de gärna upp på bild.

Nu är det slut på bilderna och en kort resume av dagen kommer:

uppe med tuppen och brevbäraren, eller kanske snarare före brevbäraren. Vi åt en snabb frukost innan jag föste in tre trötta söner och en ännu tröttare make. Resan mot Skellefteå gick bra, inga gräl och endast en pisspaus. Första matchen gick inge vidare, men det hängde inte på grabbarnas spel, för de gjorde en suverän match, bara bollen som inte alltid vill vara snäll och lydig, eller rättare sagt: den fattade sällan vinken om att det är i målburen den ska och icke någon annanstans.

 Match nummer två var fartig och denna gång vann de, trots ett mål som domaren inte såg.... blääää! Jonte var helt suverän i målet och gjorde häftiga räddningar, Robban kämpade på och jobbade och sprang riktigt bra, flytet håller på att komma även för honom.

Hugo roade sig med en dagis kompis som också var där för att hejja på sin storebror och de lekte, gömde sig under min sjal och skrattade gott varje gång jag frågade om Göran sett dem,,,. Hemvägen började med pisspaus ca 4 minuter efter det att resan startat, eller för att vara exakt, vid 2 trafikljuset ut ur stan. Med Görans trummande fingrarna mot ratten fick det gå undan för grabbarna som spelade gameboy samtidigt som de pinkade, hmmm!

Hemma i stöket har vi bara latat oss, sett tv och sovit från och till, jag känner av min feber lite då och då. Ett besök hos svågern Johan hann vi också med, Helena jobbade och Rebecca var hos sin pappa. Vi har hunnit se nya Beck som inte alls var någon höjdare, vars har Gunvald tagit vägen? han är trist och grå nu mer. Pojkarna har lekt med lego och spelat starwars på tv-spel och de har haft det väldigt trevligt ihop. Jens har dömt innebandy sammandrag i Luleå och kom hem sent men med lite extra inarbetade slantar.

Två trallande jäntor kom också förbi, glada skratt och leenden underhöll oss innan de lämnade oss för ett lite fartigare "place", Folkets hus. Partpinglorna = Ingela & Jenny

Nu ska jag sova//natti natt

Fotspår i sanden

image105

En natt hade en man en dröm. Han drömde att
 han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram.
Han märkte att vid varje period i livet fanns
spår i sanden av två par fötter:
Det ena spåret var hans, det andra var Guds.

När den sista delen av hans liv framträdde,
såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han
att många gånger under sin levnads vandring fanns
det bara ett par fotspår. Han märkte också att
detta inträffade under hans mest ensamma
och svåra perioder av sitt liv.

Han frågade Gud om detta, "Herre, du sa att du
aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen.
Men under de allra svåraste tiderna i mitt liv
har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå,
att du lämnade mig när jag behövde dig mest."

Herren svarade: Jag skulle aldrig lämna dig under
tider av prövningar och lidande.
När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig.

Jag är inte alls religiös, kanske tror jag på något, men jag vet inte än vad i sådana fall. Men jag tycker ändå om denna vers, den ger mig en tankeställare och jag känner igen delar av mitt eget sätt och agerande i denna text. Däremot tror jag på vänskap. Jag skulle aldrig kunna svika eller överge en vän, jag är tacksam över de vänner jag har, dessa kan jag göra vad som helst för - för jag vet att de skulle göra detta för mig om jag var i en svår sits.

Ur Nalle Puhs lilla vänskapsbok:


Vänner är människor som skulle sakna dig

Akta så du inte blåser bort, lilla Nasse.

Man skulle sakna dig. Folk skulle säga:

Vart har lilla Nasse blåst månntro?

Och de skulle faktiskt vilja veta det.


Värdesätt vänskap

Det skulle vara riktigt roligt att få prata.

Och det var verkligen ingen vidare mening

med att uppleva intressanta saker

som översvämningar, om man inte fick vara två om dem
image106


Åter fredag

En lång dag med många intressanta inslag, har bland annat fått mig en djupdykning inom trageton-tänket och detta är ett koncept som jag tror på, sen har jag sorterat papper, lagat mat och kännt mig väldigt hängig, kanske inte så konstigt för jag upptäckte vid febertagning att jag hade ca 38.5*. Tog en tabellt och kände mig något piggare när den fått verka lite. Har sen sett idol med barnen och så klart Criminal minds på 5an.

Igår sa Hugo något så där gulligt.
-mamma, idag har vi vart på utflykt med dagis
- jasså, vad trevligt
-vi fick åka buss och då såg jag en renunge
-nä men, vars såg du den? (anade något skumt)
-den var ute och hans mma var och fångade mat!
-jasså, var mamman och fångade mat? vad för mat då?
-hon fångade flugor
- aha, äter renar flugor?
-jo, jag tror det!

alltså, denna lilla 5 åring har en fantasi som går utöver det vanliga, men det kommer alltid några "detaljer" som avslöjar honom, tur är väl det.

Dagens dissning: nikotinbegäret, inte mitt begär för jag har inget sådant efter tobak,,,,, men Görans, har tom bett honom ta en snus för fridens skull, men han var faktiskt väldigt duktig och stod emot, Utan snus sedan i måndags, inte alls illa, jag är stolt.

Dagens hissning: går till låten " I want to know what love is" med Foreinger från det ljuva 80-talet. Hörde den på idol ikväll och jag blir väldigt nostalgisk och har underbara minnen från den tiden. Hästar, "jag vågar stuffa" (dans för åk4-6) veckopeng= noll räkningar.... Huset i pålsträsk, alla fanns, morfar, mormor, farmor & farfar
puberteten vad är det? Min stora kärlek på den tiden hette då Anders Jonsson och han var skolan snyggaste kille och han var dessutom min. Vi hade pennor som skrev med osynlig skrift, dessa använde vi oss av när vi skrev sådana där söta små kärleks brev, med I love you osv.

Ska i säng nu för vi ska upp med tuppen, innebandy i skellefteå väntar

Onsdag 3oktober

Go kväll, det är en trött skribent som just satt sig här framför datorn, jag har planerat ett temaarbete kring djuren på bondgården och jag blev så uppslukad av ideér och glömde alldeles bort tiden. En lugn och skön hemma kväll med alla hemma, utom Jonas som är hos sin mamma.

Idag har jag följt med min handledare Erica på en föreläsning, det var en professor som arbetar inom skolan och IT. Han visade blend annat en uppsats, jag blev väldigt imponerad över denna kille på ca 17 år som har skrivit den mest finurliga och korrekta språkmässigt sett uppsatsen som jag läst.

Min analys av uppsatsen var att han drev med oss vuxna och våra fördomar, hur snabba vi är på att döma någon efter musiksmak, kläder, umgänge etc. När jag var på föreläsning själv förra veckan fick vi se Marilyn Manson på en kort videosnutt, föreläsaren frågade oss vad vi såg och vad vi tyckte om honom. Alla var vi eniga om att han är äcklig och att hans musik är hemsk. Efter detta fick vi se en intervju med honom, den gjordes efter dödsskjutningarna på en skola i Usa där man sa att Marilyn Manson musik hade "peppat" han som sköt sina klasskamrater m.m. Men jag måste säga att jag ändrade min inställning till denna skrikande hårdrocksylande hårresandehemska varelse, han sa bla att han skriver texter som handlar om utsatta barn och ungdomar, de som kommit att bli osynliga, som ingen lyssnar på, mobbade, utfrysta. Han var där i Columbine  för att träffa och lyssna på de utsatta barnen och höra vad de hade att säga. Vilket inte andra har gjort.

Efter föreläsningen bjöd Erica mig på lunch, vi åt på Thaigarden och det var suveränt gott, som alltid! Vi fick oss en ordentlig pratstund på tu man hand, och jag såg den där brinnande lågan i hennes ögon, den där lågan som syns när man brinner för något speciellt, hon brinner för sitt yrke som lärare och för "hennes barn" eleverna( min tolkning).  Efter den trevliga stunden så åkte jag hem
och här är jag nu, ett ex antal timmar senare.

dagens dissning: hopplösa mjuka mjölkpaket som inte alls vill funka när man ska riva av fliken och göra en FIN öppning.

dagens hissning: går till dessa datorer, visst är det fantastiskt vad det går att göra mycket, har fått ett program nerladdat där jag kan göra om bilder, och om gudarna visste så mycket jag har velat ha ett sådant program då hade degett mig erica tidigare, det är nämligen hon som gav mig tipset... hon får en dagens ros!
Så håll utkik, snart kommer det bilder även på min sida//

image103

Tänkvärda ord!

På mitt extraarbete finns det ett a4 på toadörrens insida, där står det följande
"Döm aldrig någon förens du gått en mil i hans skor"
Jag har läst dessa ord massvis med gånger och jag tycker att det säger en hel del, ofta är man för snabb att döma någon, men man vet inte orsaken till varför han/hon är som hon är, erfarenheter, m.m
Så jag tycker man ska tänka sig för lite extra innan man stämplar någon.

hipp hipp hurra


image100

Elliot 2 år
många grattis kramar från Bäcklins/Munksund
image101

Mallig av värre sort, & röda kinder;)

Alltså dessa jätte trevliga kommentarer gör mig så glad, tackar så mycket. Och japp Maria vi ses nog snart, hade ju hoppats få bjuda dig på kaffe medan grabbarna leker någon dag//
Erica,  min handledare och vägvisare, denna dagen har vart tung, men så väldigt lärorik och du imponerar verkligen. Fortsätter det på detta vis så kommer jag snart att be om en autograf=)

Att få vara ute på praktik är inte bara trevligt, det är stimulerande också,,, å jag kan säga att jag längtar så innivassen på att få ha en egen klass, en egen whitebordtavla,(men efter morgondagens föreläsning vill jag säkert ha en smartboardtavla), givetvis ska jag ha en cd, en myshörna, böcker i massor, jag önskar också att det finns gott om plats att hänga barnens/elevernas alster på, men jag ser nästan mest fram emot min alldeles egna planering i en fin planeringskalender, en sån som jag ser att lärare har. Men om min dröm blir verklighet, det återstår att se, men jag tänker inte sluta hoppas.

Här hemma har vi myst på jag och Hugo, Robin har vart på badet, de övriga Göran & Jens på innebandy. Popcorn och bollibompa underhöll oss ett bra tag, sen la sig Hugo och lyssnade på Barbapapa.

Men en stor nyhet. jag har blivit faster, tänker nog kalla mig för det för det är brist på barnafödandet. Underverket heter Nellson, men kallas för Nisse. Nisse är en welshponny från 08 området, han ser väldigt söt ut och jag förstår om ägaren är väldigt stolt. Hade tänkt köpa en grimma där det står "fasters älskling", men det finns visst inga sådana, synd! Du får nog något gott istället Nisse!

Dagens dissning:  "sådanamänniskorsomgårochgottarsigiandrasolyckor",,,Känner du någon sådan? Det gör jag!
Dagens hissning: läsknäckarkoden, tänk er att känna att man kan, att man behärskar något, att känna glädjen, stoltheten, Då vet man att man kan lära sig mycket mycket mer.alltså vad bra jag är!

Tack Jenny för de orden, det värmde gott och skönt i själen, och tack detsamma får jag säga till dig Erica, jag är väldigt nöjd över mina 1a dag med dig och dina barn, jag ser fram emot kommande veckor och jag är alldeles säker på att vi kommer att komma överens=) You know,,, teachers are angels on earth!

Idag är det dödens dag, Göran har fått för sig att han ska sluta snusa, humöret svajar redan och han klockar varje inlägg och utspott, och han har köpt sig nikotinfritt snus, håller tummarna på att det ska lindra symptomen och humöret. Hugo vaknade och hade ett väldigt rött och infekterat öga, men med ett hopp på att det inte skulle vara ögoninflammation åkte jag med honom till dagis, givetvis lämnade jag telefonnummer och namn på skolan där jag är på VFU, ifall att han skulle bli sämre. Men det blev igen infektion, han "dille" att Göran skulle tvätta bort myran från ögat, och tydligen har där bara legat något skräp och skavt.

Kvällen har flytit på bra, vi har målat och Hugo har målat av hela familjen, han tröttnade efter Jens och sen gick det utför, men alla sex medlemmar finns med. Robin har räknat matte som aldrig förr, hans mål är att komma ikapp allt han missat för att han inte ställt upp talen tidigare, men nu har det liksom bara "ploppat" till och han fattar systemet, härligt gubben, mamma är så stolt. Hugo har duschat, det fanns nästan mossa under tånaglarna, så en tvätt med tvål och svamp var behövligt. MIn alldeles egna Sara har ringt, men dessvärre hann vi inte alls prata så länge som jag hade velat för innebandyn kallade. Har suttit sen på sporthallen och sett myrornas krig, grabbarna springer huller om buller och tjattrar likt en ankfarm, Ingela har det hon gör och att få alla samtliga att lyssna och vara tysta var något som vi inte fick uppleva denna träning. Men kanske nästa!

Nu är jag hemma, Göran ser på sporten och det känns skönt, då muttrar han inte. Jens har lagt sig, innebandy på tv, något han jublar för, bredvid mig står en rätt nyfiken robin och påpekar mina stavfel lite här och där. Han skulle nog också vilja starta en blogg, men som sagt var denna blogg är till för hela familjen, så vill han skriva så får han,,,,,,,
Nu har han ju snart en helt egen dator i sitt rum, eller datorn finns, vi saknar bara en rotor, eller vad det nu heter.

Idag tänker jag dissa med Robins hjälp ... känslan av att vara ledsen, man känner sig utanför, man vill bara vara ensam eller känner sig ensam, sen kan man vara ledsen för att man gjort illa sig. Ledsenheten känns, tycker robin som ganska blå, mittemellan blå. Usch för att måste vara ledsen.

Vi ska hissa familjen idag, en härlig känsla att ha och tillhöra en familj.  Robin ser familjen i regnbågens alla färger, en jätte bra beskrivning tycker jag, för vi är ju alla olika och vi bidrar till att det blir en helhet, alltså en regnbåge.image99


RSS 2.0