WIBAX,,,,, vilken återhämtning!

Idag ska vi börja med en grattis hälsning till Jenny Nordmark, som jag tror fyller 23 år idag=)

Tänk att man kan njta av att bara ligga kvar i sängen fast man är vaken, en skön känsla av att bara ligga och slappna av, ja det hade ju kunnat vara skönt och fridfullt om inte maken hade haft snus-begäret och på ett rätt dramatiskt sätt lägga in dagens första snus!!

Göran åkte sen och hämtade Johan, Helena och Rebecca, de har varit i Stockholm och köpt sig en häst. Jag längtar tills jag får se bilder på den. Vet ju inte ens namnet än. Luleå och Storheden var vårt nästa mål, där träffade vi David med familj på H&M, de liksom vi shoppade kläder åt barnen eftersom man inte kan gå och vänta högvatten i vinter. Jula besökte vi också, där köpte Jonte sig en miniräknare, super cool. Max på Coop blev nog glatt överraskade av att två kändis familjer valde att äta middagen där, med kändisar menar jag naturligtvis mig själv som slagit igenom i boken, och David är ju kändis genom "the pearls".

Vi besökte också Monica & Tomas i deras nya hus, ett väldigt trevligt hus med bra planlösning och en mysig liten tomt. Vi hann inte vara där speciellt länge när Jens ringde och ville bli hämtad, kursen i innebandydomare var klar och han var hungrig och trött.

Nu är vi hemma, Robin och Hugo har också kommit hem, och det var en glad Robin som kom in genom dörren med en 17tums plattskärm till en helt egen dator, han hade fått presenten av pappa, samt 500kr till tangentbord och mus, inte illa! Nu ligger de i sängarna och jag tror att de lär somna snart.

Men dagens största glädje för mig å familjen var när wibax inför 3e omgången rätade upp 1-7 mot Frösön och slutligen vann med 8-7. Vilken återhämtning, ni måste ha spelat himla bra, önskar vi hade kunnat se matchen. De vann även igår 6-5 mot Östersund. Två vinster under en å samma helg, bra jobbat grabbar. Sen undrar ju vi varför Niklas har en trasig käke, nyfiken på vad som skett.

Nu ska jag slappna av lite, imorgon börjar praktiken i Hortlax, måste vara utvilad// stay in touch


GLÖMDE!!!!

Idag vill jag absolut dissa enris barren, det gör så jäkla ont,,,, aj aj

och hissa vill jag: fikat på krokodil, det var perfekt bakat, ska helt klart fika där oftare

Sen en ros till min lillasyrra Elin, om du bara visste så fin och underbar du är, tro på dig själv och du kommer att lyckas// kram


Göran framför Luleå hockey=)

image97

Familjen Svensson

Kanske att de flesta känner till familjen Svensson, med pappa Gustav och mamma Lena, sen har vi fyra Max men ingen Lina. Idag kan man kalla oss för Familjen Svensson, vi har blivit något av ett äldre gammalt par som lägger sig tidigt, vaknar vid 6 och kan absolut inte begripa varför man inte KAN sova längre, men räknar man så har man gott och väl sovit åtta timmar. Sen kliver man upp, försöker räta ut sin gamla kropp, det smärtar lite här och där och man är väldigt stel innan man hunnit gå till sig. En självklarhet är tidningen vid frukosten ,, sen när man ätit, ja då är man trött igen.

Fredagen blev lugn och skön, vi kom hem från Älvsbyn efter fyra och hade då tagit med oss lillasyrran Elin, hon har nämligen sovit här. Vi tillverkade egen pizza och det där med att äta och njuta finns inte, vi fullkomligt matade i oss maten fast den var sååååå varm, men hellre blåsor i munnen än att den ska kallna, vårt talsätt i denna familj. Gallerian lockade så vi tog volvon och begav oss in till stan, där var det lagom mycket folk. Vi kikade i de nya affärerna och önskade oss mer pengar, för fina kläder och skor finns det gott om, men tyvärr inget i vår prisklass.
Chips, dip och hårtoning väntade hemma och IDOL så klart, Elin tonade mitt hår och gjorde slingor, sen vräkte vi i oss chips och dip. Tv var underhålllingen ändå fram tills dess att vi slocknade.

Denna dag har vi inte alls gjort så mycket heller, vi fikade på Krokodil inne i stan, billigt och super gott, trevlig miljö och gott om sittplatser. Sen gjorde vi något som man inte får göra,,, jag ska inte skriva vad, men jag kan säga att jag har fixat till med enris och en liten gran här ute i krukorna, så nu är det rätt höst fint.

Nu ska jag laga mat, fylld fläskfilé i smördeg och pommes,,, vi hörs// linda


Billig fylla

Ett tips, vill man få en behaglig salongsberusning helt gratis, prova då detta: (onsdag morgon)träffa skolverket, handla, laga mat, läxläsning med sonen, städa och plocka upp, åka på jobbet, arbeta 11 timmar,(torsdag morgon) åka på healing behandling, luncha med en go vän, åka på skolan för en föreläsning, träffa två nya handledare i min nystartade extra kurs, åka hem, åka med Robin på träning= allt utan att sova. Jag kan ärligt säga att Linda är slut i rutan och snart ska jag sova.

Nu tar jag det lite saktare,,,,, natten på jobbet gick jätte bra, och nu till det häftiga: nämligen healingen, det var en spännande och annorlunda upplevelse, kall och varm, jobbig och trevlig, ljus och mörk, skön och obehaglig,,, och allt detta beroende på var Monika la sina händer. Detta är något som jag definitivt vill testa igen, det kändes skönt och ljust efter åt,, många knutar har lättat upp sig under dagen som gått.

Lunchen åt jag hos Viktoria, hon hade en god blandning mellan kyckling och pasta och en massa grönsaker,,, efter maten åt vi glasstårta och den var också god,, Ett jätte trevligt besök som jag tror vi ska ta och införa oftare, men då måste Lovisa vara vaken, vill ju träffa henne också.

Föreläsningen med Tomas Kroksmark var helt underbar, att få lyssna på en pedagog med stora erfarenheter och som dessutom kan berätta detta på en komiskt och underhållande sätt, det är få förunnat. Han sa många sådana där "poletten trillar ner" saker och vi fick skratta både högt och ofta åt hans exempel och förklaringar.

Ska fatt mig kort,,,
Dagens dissning går till parkeringsbristen inne i stan,,, letade en nu ikväll, överallt var det fullt, köade sen på Kvantum för att få en plats.
Hissningen går till Ingela Bäcklin som har tagit på sig tränarrollen för pojkar -95, trots att jag vet att hon har fullt upp, men det är alltid samma som får ställa upp. önskar att vi föräldrar visade mer tacksamhet och uppskattning. Tack Ingela, utan dig hade vi inte haft ett p-95 lag=)

Göran är betydligt piggare och det känns skönt för oss alla, så imorgon ska jag ta honom med i nya gallerian, där kan vi stor shoppa för hela mitt csn lån/bidrag, då lär vi inte få mycket, jo ett gäng plastkassar om man ser till mängden, eller varför inte tuggummin i en sån där automat.
Nu blir det bara mer trams, vi hörs när jag är jag igen..........................Linda


Onsdag 26 september

Idag har jag träffat skolverket tillsammans med några andra elever på högskolan, ett alldeles för kort möte tyvärr! Jag hade så mycket mer jag vill säga om utbildningen, de två som satt längst ut på min rad var väldigt negativa och jag upplevde att de mest klagade över kurserna och upplägget av lärarprogrammet. Jag har också åsikter som är mindre bra, men övervägande delen är positiv och jag känner mig nöjd med de jag fått med mig från skolan.  Vi var på en föreläsning med Joakim Leonardsson i måndags, en helt suverän föreläsare, intressant och väldigt duktig på att berätta om sitt " tänk" och sina erfarenheter kring att vara pedagog. Som pedagog kan du stjälpa en elev på bara några minuter, men du kan också hjälpa, Att ta steget fullt ut och bli pedagog är nog något många skulle tänka igen innan de söker till utbildningen,,,, passar jag in? vad vill jag ? vilka mål har jag? osv

Jag har även talat med Erika Lövgren som ska vara min handledare i fem veckor, hon lät väldigt trevlig i telefon så jag hoppas att det stämmer. Hon har en åk2 med 15 elever och hon har arbetat mycket med trageton, ett nytt inlärningssätt vid läs- och skrivinlärning som går ut på datorn som verktyg. Jag tycker det låter jätte intressant och jag tror att praktiken blir väldigt givande. Så vi ses på måndag Erika, jag är nog den där vilsna eleven du ser ute på skolgården som inte säkert ens vet om jag är på rätt skola,,,, har ju inte än lärt mig vilka skolor som ligger vars här i kommunen=)

Singstar har hägrat i tv-rummet hela kvällen, vi sjunger och sjunger, till och med göran fattade micken och gav sig ut på solosånger, hejja gubben. Fortsätter du så här så anmäler jag dig till idol nästa år, bara inte Kirshti börjar flörta så;) eller kanske Svartling rent utav.

Jag ska arbeta inatt, men sen blir jag ledig ett tag, tror jag. Som studerande mamma med familj så näms man inte neka extra jobb, jag vill ha varje krona jag arbeta ihop, sen att mitt extra jobb är ett guldställe med suverän personal och en helt fantastisk chef gör det extra lätt att arbeta. Hör ni det personalen på Solrosen korttidsfritids i Piteå och chefen Anna-karin Ökvist,, ni är toppen..

En väldigt nyklippt och söt Jesse kom förbi en snabbis, han skulle hämta några hörlurar till nån liten mojäng han har och lyssnar på. Jag och Göran har rengjort vårt akvarium, fiskarna har gått och fått vitaprick sjukan, så vi medicinerar dem. Ett rent akvarium skadar inte heller// nu ska jag rå om familjen...

just ja, jag har ju glömt något

Jag vill dissa känslan av att inte duga, jag har haft den själv i många år, men jag är desto lyckligare sen jag beslutade för att slänga bort den tanken och istället tänka att jag är bra och jag duger som jag är.
Dagens hissning går till Hugos lilla grodparaply, utan det hade jag varit genomvåt inför träffen med skolverket. Tack för lånet Hugo.

image95image96


TUMMEN UPP!

Jag tycker att vi människor i allmänhet är dåliga på att ge beröm, visa tacksamhet och uppskattning. Alla vet ju hur det känns när man får beröm, det blir varmt i kroppen och kinderna kan hetta till, värmen lägger sig rätt skönt till rätt i kroppen,,,, men tyvärr får man alltför sällan  detta nöje...

Våga visa din uppskattning, det mår du själv också bättre av. Tänk efter, när sa du senast till en vän att du uppskattar henne/honom, eller när gav du beröm åt någon, när senast sa du att någon var fin, vacker, duktig m.m
listan kan göras lång....

Här kommer mailadressen till Piteå tidningen Tummen upp mail

[email protected]


image94

En ros vill jag ge:

Göran, du har mitt hjärta

Mamma, tack för att du är du

Pappa & Inger, ni finns alltid där när jag behöver er hjälp

Åsa, du är klok, underbar och speciell för mig

Robin, min 11 årige son, du är den mest finurliga och fina pojke, jag är väldigt tacksam över att du är min

Hugo, min 5 åring, du får hela världen att stanna upp och le

Kjell Sundvall som regisserat filmerna BECK, hoppas det kommer mera

Lillebror david, ingen annan är som du och tur är väl det, för jag behöver bara en av dig och det klarar jag mig långt på

Helena Svägerska, tiden går och jag håller på att lära känna dig och det är jag väldigt tacksam för

Johan svåger, vad ska jag säga, tack för att du finns, inte bara för min skull, utan även för din bror

Sara, du är den jag kallar för min allra bästa vän, och det tänker jag fortsätta göra

nu ska jag inte skriva mer, har absolut inte glömt någon för alla överiga som jag på något sätt känner ska verkligen ta åt sig,,,,, tack för att JUST du finns..
Kram Linda

Livsviktigt!

Jahapp nu är man kändis på heltid, boken som jag är med i har just kommit ut på marknaden och till min stora förskräckelse så är jag med i ett helt eget kapitel och med bilder å allt. En av bilderna är en sån där riktig närbild, där varande por syns i ansiktet och mina ögon ser ut att tycka det hela är väldigt pinsamt. Börjar förstå hur det känns för Brittany Spears att bli fotad i ur och skur.
Jag är rätt nöjd med texten och innehållet och mitt budskap om hur viktigt man är som pedagog, du har valet i dina händer att antingen hjälpa eller stjälpa en elevs drömmar, självförtroende, intresse samt många andra viktiga delar i ett barns liv för att kunna utveckla ett livslångt lärande. Det finns pedagoger som lyckas ta död på allt (inom bara loppet av några minuter) som utgör grunden för en elev att lyckas. Mycket hänger på dig som pedagog och därför är det också viktigt att tänka sig för om man verkligen är rätt person på rätt plats inför en grupp förväntansfulla elever.
Pengar! jag kommer nog inte alls att tjäna pengar på boken, men jag fick ett eget ex och jag är tacksam för att jag fick ut mitt budskap. Boken kommer inte att bli någon bestseller heller:) men vill man ha skoj kan man alltid kika på bilden där jag och min fd lärare Eva gör snöänglar i en stor hög med snö.

Göran är sjuk, rosslig,febrig och smått förkyld,,, ( aningens lik han i tv-reklamen). Hoppas han tillfrisknar, det är inte alls trevligt med sjukdomar. Robin har vart på badet och Hugo ligger i sin säng och väntar på mig, ska gå och natta honom nu// linda

Därför är Internet som en penis,,,



1.Det kan vara uppe eller nere. Det är roligare då det är uppe, men det
är svårt att verkligen få något riktigt jobb gjort.

2.För länge sedan var dess enda uppgift att överföra information som var
vital för mänsklighetens överlevnad. En del tycker fortfarande att det
är det enda det borde
användas till, men de flesta använder det endast för nöjes skull.

3.Det har inget samvete och inget minne. Utlämnad till sina egna
uppgifter kommer det att göra samma dumma sak som för en liten stund
sedan.

4.Det medför ett sätt att påverka andra människor. En del tar denna
påverkan väldigt seriöst, andra menar att det är ett skämt. Ibland är
det svårt att säga vad det är
för sorts människor du har att göra med innan det är för sent.

5.Om du inte har bra skydd så kan det sprida virus.

6.Det har ingen egen hjärna. I stället använder det din. Om du använder
det för mycket kan du märka att det är blivit svårare och svårare att
tänka
sammanhängande.

7.Om du inte är försiktig vad du gör med det, kan du hamna i stora
besvär.

8.Det har sin egen kalender. Hur goda dina syften än är, så kommer det
att ändra ditt beteende. Senare kommer du att fråga dig själv: "Varför
gjorde jag det?"

9.En del har det, andra inte.

10.De som har det skulle bryta ihop om de skulle förlora det. De tror
att de som inte har det är underlägsna. De tror att det ger dem makt. De
har fel.

11.De som inte har det kan kanske gå med på att det är en kul grej, men
tror samtidigt att det inte är värt det ståhej som de som har det gör
över det. Dock, många
av de som inte har det skulle vilja pröva på det.

12.Då du har börjat leka med det, är det svårt att sluta. Vissa
människor skulle leka hela dagen om de inte hade något arbete att göra.

Tecken tolkningar

TeckenBetyder
Kvinnan låser inte upp bildörren för mannen.Tänker inte ha oralsex.
Man sätter sig i bilen utan att öppna bildörren för kvinnan.Inget förspel.
Insisterar på att gå till en ny restaurang.Föredrar oskulder.
Insisterar på att gå till en ny restaurang men går vilse på vägen.Är oskuld.
Klarar inte att vinka till sig en taxi.Impotent.
Insisterar på att gå till ett mysigt litet café med väderkvarnstema.Tvångstankar om Don Quijote.
Insisterar på att gå till en romantisk restaurang med levande ljus.Tvångstankar om Don Juan.
Insisterar på att gå till en polynesisk bar.Tvångstankar om Don Ho.
Vill gå till en fransk restaurang.Sväljer.
Vill gå till en deli.Sväljer inte.
Tar för lång tid på sig att beställa.Har svårt att komma fram till orgasm.
Beställer salladsdressingen vid sidan om.Kommer att masturbera dig, men inte hela vägen.
Ger uttryckliga order till kyparen.Kommer att vänta sig svåra gymnastiska övningar i sängen.
Ber om extra vårrullar.Kommer att ljuga om att hon äter p-piller, bli gravid och stämma dig.
Insisterar på att beställa åt dig med orden "Damen vill ha..."Tror att du fick en orgasm när du inte fick det.
Ber om "det vanliga".Insisterar på att endast göra det i missionärsställningen.
Frågar vad dagens specialare är.Kommer att vilja sätta handfängsel på dig.
Äter sig mätt på bröd och kex.För tidig utlösning.
Äter inte upp allt på tallriken.Har redan kommit.
Insisterar på att få något av det du beställde.Kommer att låta dig sova på den blöta fläcken.
Ändrar sig efter att ha beställt.Kommer aldrig att ringa dig.
Byter bord.Nymfoman.
Dricker koffeinfritt kaffe.Fejkar orgasm (kvinna).
Beställer på franska.Fejkar orgasm (man).
Skickar tillbaka mat.Kommer att ligga med dig, skryta för alla sina polare och sedan försöka låna pengar.
Ber om utförliga beskrivningar av efterrätterna.Du måste prata snusk när ni har sex.
Beställer dessert som innehåller finska pinnar.Vill ha en avrunkning.
Beställer en dessert som innehåller nötter.Feminist med avbitartång.
Vill dela efterrätten.Kan knappt vänta tills hon blir av med sin lägenhet, flyttar in hos dig, arrangerar om dina garderober och sliter ner dina fotbollsaffischer.
Kreditkortet accepteras inte.För lite säd.
Ger för lite dricks till kyparen.Liten penis.
Ger för lite dricks till parkeringsvakten.Liten penis.
Ger för lite dricks till taxichauffören.Liten penis.
Använder tandpetare.Försöker säga att storleken inte har någon betydelse.
Uttagbar kassettspelare i bilen.Halkar ur flera gånger medan ni har sex.
Mobiltelefon i bilen.Penisimplantat.

Morfar

Idag har jag funderat en hel del på min morfar, visserligen är han inte i livet längre, men för mig kommer han alltid att finnas där, och jag vet att han finns som en skyddsängel strax bakom mig hela tiden. Han sitter bakom min högra axel och jag vet att han inte alltid tycker om mina beslut, men jag vet också att han gläds åt mitt liv och att han är stolt över mig, det har jag aldrig tvekat över.

Min morfar var en sån där äkta morfar, han var gammal och hade världens mjukaste skinn, hans hår var tunnt och grått, kraftiga glasögon och en stor näsa. När det var sommar hade han ungefär samma kläder på sig som om det var vinter, hellyhansen stass, gummistövlar, toppeluva och arbetsbyxor, då och då kunde han ta av sig och gå med bar överkropp. Han kropp var sned och vind, hans fingrar krokiga efter många timmars hårt arbete i skogen. Men han klagade aldrig, han var nöjd trots alla sjukdomar både han och min mormor drabbades av.

Min beskrivning gör ingen rättvisa, vad jag vill få fram är att det finns sådana där människor man möter då och då i livet, sådana människor som verkligen har det där lilla extra, hans värme & omtanke, humor, socialakompetens, hans leende och nynnande är sånt jag minns väldigt tydligt. Min morfar stod mig väldigt nära och jag litade och såg upp till honom, det vet jag att många andra också gjorde.

På hans begravning såg och förstod jag vilken betydelse han haft för många andra, hans begravning var sorglig men ändå så vacker, att minnas någon och ta farväl av någon som vi tyckt så mycket om, hans minne finns kvar och jag är tacksam för varje år, månad, dag, timme, minut, sekund och ögonblick jag fått vara tillsammans med honom.

Jag minns morfar med ett leende och det har inte gått en dag sedan han dog som han inte funnits där på något vis.......

Morfar, du är min stora idol.

image91image92

En aha upplevelsens dag!

Kom hem och la mig, trött och något färdig i knoppen, somnade och sov gott tills min familj kom hem efter en tur i potatis landet. Vi gjorde oss iordning för en tur till Norrmalmia där Jens lag hade match, men det där med att göra sig iordning,,,hmm,, ska man skratta eller gråta, jag har ju inget fint att ta på mig.

Har fram tills idag tyckt att modet har passat mig bra, detta med tunikor som inte smiter åt kring magen, den känns lös och ledig att  ha på sig och för en gångs skull kan man andas och tycka att man har något som både är fint och bekvämt.... men den lyckan vara inte alls länge, råkade se mig i helbilds profil i spegeln, och fy hur det såg ut. Jag såg ju ännu större ut, allt bara hängde och där tyget tar vid kroppen syns mina konturer ännu tydligare. Om man tänker sig en pressening över en jätte lik bröllopstårta, där plasten faller efter hur tårtan är tillverkad, det går i etage  och blir bredare och bredare ju längre ner man kommer, tills tårtfatet smalnar av det hela, vilket jag accosierar till mina egna fötter. Kan ingen uppfinna något praktiskt att ta på sig för en sån som jag, bara tills jag kommit på att jag ska hålla igen med godsaker å chips.

På innebandyn gjorde jag nästa stora upptäckt, jag har fått till en klappning som hörs jätte tydligt, jag blir som mallig när jag hör så högt det låter, då fattar wibax att det finns de som hejjar från läktaren (bara jag klappar när jag ska klappa, det har ju hänt att jag råkat klappa vid fel tillfälle, ex när motståndar laget gjort mål. Göran skäms när jag är den enda som kappar när motståndar laget gör entre, men det är för att jag tycker synd om de, på borta plan och ingen egen hejja klack.

Har ägnat mig åt mina kära studier sen jag kom hem och nu ska jag snart åka på jobbet, sista natten för denna helg. känns skönt.

Kram// linda

ljuva fredag

Usch vilken start på dagen, försov mig med en hel timme,brukar kliva upp halv sex när jag börjar åtta i Luleå, men vaknade halv sju. Rusade upp, borstade håret medans jag satt på toa, borstade tänderna( när jag klivit upp från toan), klädde mig och försökte sen väcka Hugo, Klädde honom i hans yrvakna tillstånd och mådde själv dåligt över det jobbiga uppvaket han fick. Gjorde iordning två mackor, bar Hugo till bilen och WROOOOM järnet till dagis. Lämnade Hugo ca kvart i sju och suck!!! hade i all hast glömt att de var skolfoto dagen till ära, men med den otroligt suveräna personalen löste sig allt, de lovade att fixa till honom i håret samt tvätta upp hans ansikte. Tack å lov hade jag tagit en ren tröja på honom, så vi väntar med spänning nu på att få korten hem.
Hämtade upp mina pendlar polare och starx före åtta var vi på skolan, examination stod på dagens schema. Den gick jätte bra och jag kände mig väldigt nöjd med mig själv.

Nu har Robin party och det märks på barnen att det är fredag, de är trötta och busiga grabbar som försöker koncentrera sig på filmen de valt att se.
Jag ska åka på jobbet om en timme ungefär, så nu ska jag sluta med detta// tack å hej leverpastej

fina ting som gör det där lilla extra

Ett märke som jag på senare år tycker har tagit sig i form och colletion är CULT, bla Em här i stan säljer detta märke. image88image89image90Mysiga muggar, och höga ståtliga krukor/vaser som gör det där lilla extra för syns skull.

städa städa varje fredag också varje jul,,,,,,det tycker jag är kul!

Nja, instämmer nog inte riktigt med Pippi där, vi borde ta och städa här hemma, men vi tittar bara på dammet och suckar. Imorgon ska Robin har filmparty med sina kompisar, han ville ha det istället för ett kalas, ialla fall är det för kalas som jag önskar att jag hade lust att städa, det känns så mycket trevligare att ha främmande om det ser fint ut, men å andra sidan kan vi hoppas att främmandet har statiska kläder och drar med sig mesta möjliga av dammet hem.

Helena & Johan kom förbi och de var imponerade av Görans bullbak, väldigt goda bullar. Det var längesen vi träffade dem, men tyvärr stannade de inte så länge, Göran hade träning också att passa, men vi ska ta och få hit dem på mat, bara de slutar ränna på resor:)   Hör ni det!

Har även talat med Monica i Luleå och jag ska få healing av henne nästa vecka, jag längtar, det ska bli såååå spännande och skönt att äntligen få testa det, jag hoppas och tror att det kan hjälpa mig.

Ha det bra//

bullbaket blev bra

Vilken härlig dag, fint väder och ingen huvudvärk, kan det vara bättre?
Åkte med Sanna till Älvsbyn där vi pluggade ihop med Robert & Anette, det gick riktigt bra, vi var jätte duktiga och alla kände sig nöjda med slutanalysen vi knopat ihop. Jag fick en riktigt trevlig pratstund med Sanna, vi hade många sådana förr, men nu finns inte riktigt tiden där på samma sätt, så därför passade det bra med en bilresa ihop, hoppas det blir fler. Ett besök på Kvantum gjorde jag å maken, handlade mat å annat inför kommande helg och kalas. Hade tid på vårdecentralen för blodtryckskoll och jag är ordinerad vila tills på måndag då jag ska in nästa gång, är det inte bättre då så måcte jag ev äte någon medicin annars kan jag bara hoppas på att blodtrycket återgår till det normala igen.

Till middag ät vi kotletter i soyasås och färsk potatis och det var super smarrigt. Efter maten så satte vi igång med ett stort bullbak, alla var involverade på ett eller annat sätt, jag, Göran & Hugo stod för baket, och Jens & Robban väntade ivrigt på att få börja äta de klara bullarna. Vi snabb gjorde också chokladbollar, mums!

Idag vill jag dissa svåra ord, texten som vi har analyserat exempelvis innehåller så många svåra ord att texten blir ännu mer svår att förstå och man tappar intresset, kan man som författare inte använda sig av ett mer "vanligt" språk även fast det är vetenskaplig text?
och hissa vill jag "de vita vägstrecken" som gör att man ser vars man ska köra nu i detta blöta höst mörker.

Nu ska jag gå och gossa med maken, om han har tid, det är fotboll på tv,,,,

Nyhet på min blogg

Kom på att jag också måste skaffa mig en sån där återkommande sak att ta upp på min blogg, jag är en trogen radiolyssnare och hör nästan varje dag på rix fm, där de hissar & dissar. Nu ska jag också dissa och idag dissar jag vägdårar, de som kör utöver sin förmåga, gasar, burnar och skrämmer vettet ur andra bilister. Vi mötte en sådan en idag, en kille ca 20 i en vit porsche, han kom på två hjul i den lilla rondellen i Öjebyn och hade det gått 2km/h snabbare då hade han voltat rak i mötande trafik.
Hissa vill jag en tjej som arbetar på Ica Kvantum här i stan, hon skyndade efter plåster (utan att sucka) när jag skurit mig på en burk inne i affären. Tack för ett trevligt bemötande och för din omtanke, fler sådana på affärer vill jag ha.

Mariakoden nämde något i en kommentar åt mig,,, och svar på det: japp jag har gått och blivit en riktig innebandy fanatiker, jag har enbart canadiankläder, canadian rygga och äter endast energidryck och gröt, jag lyssnar bara på sportradion, spelar på måltipset, läser alla sportresultat på nätet samt alla div tidningar som kommer ut. Jag ägnar varje ledig minut åt att se innebandy och sörjer för att jag inte själv platsar i något lag, inte ens pojkar födda 2001 vill ha mig med i laget,,,,,
NÄ, jag skojar ju, jag gillar innebandy men enbart Wibax, ödslar ingen energi på andra lag och jag ser ej sport m.m. Rocker är också helt oki, men jag har ju min innebandygubbe Göran och han är ju bäst!

Leif kom och hämtade grabbarna, de skulle och äta middag tillsammans innan han åker på jobbet imorgon. Hugo sken som en sol när pappa kom( diesel mersans knackande ljud hördes långa vägar) i sin bil. Möte ang Robin och Jonas innebandy ikväll, plugg och mat, så ser min kväll ut.

Yiihooo, har fått provsvaren och jag har inga invärtes förändringar sjukdoms mässigt sett. Ska däremot på mera undersökningar imorgon,,,, men jag vet ju att jag är frisk.

// linda

Skriver i egenhet av moderskap

Nu vill jag ta upp ett för mig viktigt ämne, jag har gått och skaffat mig en hel skock med barn, mina barn.... Nja, kanske inte på riktigt, men när man sitter där på läktaren och ser spelarna,, då associerar jag till mig själv som mamma och mina barn, den där stoltheten man känner - det där är minsann mitt barn - titta vad bra mitt barn är - jag är faktiskt mamma till ....
Jag känner med alla stolta föräldrar som sitter där och ser sina barn spela, men det jobbiga blir när man rent blir gråtfärdig av all stolthet, och ändå är det inte just mina egna som springer där med klubban i högsta hugg. Förlusten mot Öjebyn idag kändes både surt och onödigt, alla vet ju vilket lag som är BÄST. Men idag var Öjebyn bättre, fast jag måste ändå få säga att dom hade några rötäggs mål,,, samt hade nog domarna ett gott öga till dem. men som domare ser man inte allt som händer,,,
Jag fick i lämna norrmalm efter matchen för Robin vart riktigt arg, det andra stor utbrottet i helgen, väl hemma så ville han vara ifred med stängd dörr, något som jag måste acceptera. Han sitter nu och bygger med sin modellera och lyssnar på musik, något som han på senare tid har börjat intressera sig för, men artist valet är noga Måns Zelmerlöv ska det vara.
Hugo han tjorvar på, han kom just in med två morötter som han låtsats växte upp i vårat morotsland( där inte en enda morot kom upp), men det går ju att göra som Hugo, man köper morötter och sticker ned dem i jorden och bara låtsas. Göran & Jens är kvar på Norrmalmia och där blir de tills sista finalen är spelad. Jonas har åkt till Ingela för idag är det hans bytar dag.
Själv ska jag läsa om bedömning av elever och hur man bedömer,,,,,, ett väldigt svår situation för en pedagog....

Hälsar till er alla
// Linda

WIBAX

Ännu en hel dag med Wibax  på Norrmalmia, en riktigt spännande dag, flera matcher, flera mål och flera utvisningar, det är vad dagen har gett. Grabbarna har roat sig bra, de har suttit som sargvakter, ätit popcorn, klubbor, choklad, mat och druckit drickor för kung och foster land, Hugo & jag åkte hem ett tag efter Wibax första match, för att vila både lemmar och öron. Min absoluta favorit på planen är numera Niklas Wikström, vilken kille, han är inte bara duktig på plan, han har en bra inställning och framför allt han tog sig tid att lira med Hugo, Jonte & Robin i en av pauserna,,,,, gissa om de var nöjda små pojkar efteråt. Tyvärr ville sig inte riktigt målen bli till för nr 12 Wikström, men han är helt klart en av de större spelarna i laget.
Nr 28 Joel Strandberg blev nog den som idag plockade hem flest mål och Robban Wikman blev vald till matchens lirare, riktigt bra i mål var Oskar öberg och årets knuff får nog Lantto stå för,,heja heja
Jag har nog bara innebandy att skriva om idag, för det är det enda som jag ägnat dagen åt,,, ja visst ja, hade ju med mig litteratur från skolan också, men det blev inte mycket läst.

Titta vad google hade att visa!!


image87

En kanske något yngre herr Wikström,,, men med segertecknet i luften,,,,,
Alltså, våran favorit i Wibax Nr 12 Niklas Wikström

träningsvärk

japp, du läste rätt, jag har träningsvärk, men inte av de skälen att jag tränat, jag har sett wibax spela innebandy och det är så skiiit jobbigt. De vann visserligen överlägset, men jag hjälper till så gott jag kan från läktaren genom att sparka, halv stå, ropa, vifta med armarna och det är jobbigt må du tro. Jag och de yngre barnen är hemma nu efter en helkväll på Norrmalmia, Göran hade möte om morgondagen och jens stannade med honom. Vilket härligt lag Wibax kommer med i år, jag är riktigt imponerad, spelare som jag aldrig sett spela och som direkt tar plats och gör super snygga mål, spelarna ni så här är ni snart i div 1 igen. Amir som spelade ifjol men som iår har bytt lag var där och kikade med sin fru, Hugo hade Amir som idol och var omåttligt intresserad av honom ikväll, han frågade om han var där med sin mamma, Amir förklarade glatt att det var hans fru. Måste nog ta och prata med Hugo om mammor,pappor, söner och allt det där för han har inget begrepp om hur familjerna är uppbyggda.
Extra plus till nummer 7 i Wibax samt Nisse lind, målvakten med det snygga efternamnet Nordlund får också +, näö nu ska jag sluta låta som min övriga familj... som bara har innebandy i huvvet.

Ha det bra så ses vi// Linda

Fy på dig morfar!

Denna dag har Hugo prövat på en hel del bus & hyss, och när jag sagt åt honom, då svarar han bara - morfar har sagt att jag ska göra så - morfar har lärt mig - morfar ville det
Måste ta ett snack med min pappa och höra om detta verkligen är sant, för enligt Hugo så skojar han inte. Hugo har även idag hoppats på att jag skulle bort, så att morfar & Inger skulle komma tillbaka och "vakta" honom. Men om morfar lär honom sådana dumheter som att man ska riva Robins lego byggen, då får nog inte morfar vara barnvakt mer. hör du nu det morfar?

Robin har haft en lugn och stillsam eftermiddag, han är trött och i sin egna värld, men han ser framemot en helg på Norrmalmia där han ska hejja på Wibax. Hugo har även hunnit med att ha besök av William, och de har lekt och roat sig bra. Själv har jag läst och antecknat, skriver loggbok så gott jag hinner, när man läser många böcker på kort tid så blir det lätt att man blandar ihop olika böcker och vilken filosof som sa si och en annan så, därför brukar jag föra loggbok över studentlitteraturen. Göran har jobbat och han är inte alltför kry, han är små risig i både hals och mage. Vi får hoppas att han kryar på sig, han ska vara matchvärd hela helgen under DM:et.
Nu ikväll har jag riktigt pysslat om mig och min hud, måste säga att jag är supernöjd med produkterna från Mary Kay, det känns en stor skillnad upplever jag.

Nu har vi nästan bestämt oss för vilka soffor vi ska inhandla, hoppas bara vi hinner få dem innan vi ångrat oss.
image84
den här har våra grannar fast deras är en svart hörnsoffa, den är skön och himla snygg..

image85
dessa är vi också sugna på

image86
detta är Görans favorit, men jag vill ej ha träet, och jag verkar ha slutrösten:)

nu ska vi snart se på 2 1/2 män, e underhållande och rolig serie på 3an för dig som inte sett....
natti natt

Denna dagen, ett liv!

 Denna dagen, ett liv!
Som farbror Melker uttryckte sig så fint i filmen Vi på Saltkråkan. Har överlevt dagen, men skallen har gått varm, att skriva ett Pm till examensarbetet var betydligt större än vad vi trott, men vi har lyckats knåpa ihop ett nu,, sen är det bara att hålla tummarna. Har vart på bibblan och lånat vetenskaplig litteratur i massupplaga,,,, och börjat ta itu med delar av den. Föräldramöte i Robins klass, där jag måste få berömma hans nya lärare Marie, vilka otroligt kloka och tänkvärda saker hon tog upp, jag tror det blir ett lärorikt år för Robin, för den damen hon vet vad hon gör och vars hon står och hennes mål med klassen låter alldeles utmärkt i mina öron.
Morfar & Inger har passat barnen och det hade gått bra. Hugo hade städat så fint innan de kom, tom dammtorkat dörrarna, Inger berättade att han även visat dem de små tillbehören till dammsugaren och som den städtant Hugo är så byter han ju munstyckte titt som tätt varje gång han dammsuger. Robin är trött och nu kunde han sätta ord på huvudvärk, han har svårt för att beskriva vad som gör ont och vars, men nu var det hjärnan som värkte, det visste han bestämt.

Idag har min Åsa namnsdag,, för det är Åsa i almenackan..

och en annan sak, Helena & Rebecca har kommit hem från Bulgarien,,, hoppas vi snart får träffa dem så vi får höra hur de haft de... VÄLKOMNA HEM BRUDAR



EN FINSK JULKALENDER ,,,,

image83

Tisdag 11 september

Förutom allt det tragiska och hemska som hänt detta datum, så har det även hänt någe bra, Elias fyller år och vi skickar honom en stor grattis kram, vi skickar även en bamse kram till Ivar som fyller 5 år idag....hipp hipp hurra

Denna dag är en sådan dag, då det känns så härimage82

Jag känner mig nedstämd, tom & ledsen. Vet att man då och då ska ha sådana dagar för att sen uppskatta andra dagar. Det finns så mycket som jag borde ta tag i och göra, men jag får det inte att bli av. Det känns också som att jag är en avvarande mamma som sitter i djupa tankar och funderingar, istället för att se mina barn. Hugo hade en fundering idag, om han skulle dö när han började tappa tänder, förklarade för honom att då skulle ju Robbin ha dött flera gånger för han har ju tappat tänder kors och tvärs,,,,,, då sa Hugo - men Ragnar dog ju!
Jo, han har alldeles rätt, min farfar dog och han hade ju inga tänder kvar, försökte förklara om hur man blir äldre osv..... Men han blev less och undrade om " fjärinar" (fjärilar) brukar äta? Bra fråga

Har idag beställt en bok till min lillasyrra som snart ska fylla år, hon ska få den som en tankeställare om tonåren, och hon får den utöver den andra presenten som jag inte skvallrar om här. Passade också på att beställa Satans verserna av Ronny Eriksson, tror att Göran skulle uppskatta den boken. Robin har roat sig med badhuset ikväll och Hugo har dammsugit, undrar vars han fick sina städ-gener från??

Jag har idag anmält mig, något sent till en extra kurs, den är bara på 7,5 poäng och den handlar om barn med funktionshinder, man läser 1a delen nu och sen 7.5 poäng till på våren... Jag brinner för just dessa barn och vill läsa och lära mig allt jag bara kan. Hittade några fler kurser som jag ska söka till våren och jag tror det blir en himla trevlig termin.

Nu ska jag inta sängen och se om Dalai Lama kan få mig på positivare tankar... Linda

Detta är jag...

Mitt namn är Linda Cecilia Elisabeth Bäcklin, fd Nordlund. Jag föddes den 27 juli 1974 på Piteå BB, enligt pappa var jag sötast av alla bebisar, tror honom!

utmaningen skickar jag vidare till....

Hanna      http://elliotooliver.blogg.se/

Mariakoden     http://mariakoden.blogg.se/


hmmm , måste se om jag kan finna två till








UTMANING!

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Har precis fått min dödsdom underskriven, ska försöka skriva om åtta fakta/vanor om mig själv som folk dessutom ska läsa,,,,, fnurp. Det är Cissi som har gett mig utmaningen, och jag vill inte verka vek,,,, hick. Nå då sätter jag väl i gång då: flämt.....

1. Jag tror på kärlek vid första ögonkastet, för jag har vart med om det själv. Jag träffade Göran på Coop parkeringen och föll bara pladask, när vi sedan satt i hans bil och hans arm/hud nuddade min, då gick det stötar genom hela kroppen och mitt hjärta fylldes av bubblande sockerdricka. Efter första kvällen så visste jag, detta är kärlek.

2. Jag har en förkärlek till mina prydnader och saker, bla tavlor, lampor, vaser, krukor, fotoramar... Dessa flyttar jag omkring på och har mani på att allt ska matcha, färger, storlekar, former,,,,, flyttar och möblerar om ofta och ger mig inte förens jag är nöjd. Blir det ett nytt inköp så måste allt flyttas om igen. Det måste stå som jag ställt det och jag märker genast om barnen vart där och flyttat om något. Har också pippi på att det måste vara speciella grejor och är en absolut fanatiker på vissa märken.

3. Jag är inte så mycket för pålägg på smörgås, skinka äter jag bara om det är på varma smörgåsar, kaviar på hårtbröd och då utan smör, ost äter jag på mjuka smörgåsar, grönsaker blää, eller det går ner om det är en räkmacka med diverse sås och sånt, annars fastnar salladen bara i halsen. Men däremot tycker jag det är jätte gott med krydda eller senap på limpmackor, en grej som många verkar äcklas åt. Nu har jag även prövat leverpastej och det funkar si så där, får jag gömma den under ett lager med inlagd gurka så går det rätt bra.

4. Alla är vi rädda för något, jag är inte alls rädd för spindlar och småkryp, inte heller för tjuvar och sånt man borde vara rädd för. Men jag är livrädd för clowner, det är det värsta jag vet, de är äckliga och lömska och man har ingen aning om vad som finns där bakom masken,,,,,, bläää för clowner alltså. Tog mig i kragen i våras och gick med Hugo på cirkus och jag vågade se på clownerna nästan hela tiden, kom de för nära så blundade jag.

5. Jag har inte speciellt många vänner, menar då nära vänner. Tappade nästan alla vid separationen från mina barns pappa. Men jag måste säga att jag är däremot tacksam för de som stannat kvar och de nya som jag lärt känna på senare år. De vänner som jag tappade saknade jag till en början, men nu har jag insett att vänner behöver jag inte alls ha många av, det räcker gott med de jag har nu, för det är vänner i vått och tort och finns alltid där för mig, på samma sätt som jag finns för dem. Svek, missunnsamhet, avundsjuka, förtal .... jag är väldigt lycklig över att slippa sånt och jag älskar de vänner jag har. Efter många svek så har jag blivit reserverad och har nu mer betydligt svårare för att ta kontakt med människor, jag väntar hellre på att de ska ta första steget. Men sen är jag inte alls sen på att haka på, jag är väldigt social och kan prata om vad som helst med nästan vem som helst. Jag är en sån som du kan anförtro dig åt och jag tycker om att lyssna om du är ledsen, arg eller kär, jag har alltid tid för mina vänner och det bästa som finns är att få hjälpa till, det är inte alltid man kan hjälpa, men en bra vän kan man alltid vara.

6. När jag var yngre så ville jag inte alls vara som alla andra, varför skulle jag ha klockan på min vänstra handled? varför skulle jag äta med gaffeln i vänster hand? Alla dessa saker har idag resulterat i att jag måste ha klockan på höger hand, vilket är väldigt opraktiskt och dumt, men en vana är en vana. Sen det där med besticken,,, fy, det ser grymt ut när jag äter, kan inte skära utan sliter låss bitarna med kniven i höger hand, så mitt bordsskick är uselt. Röka har jag aldrig prövat på, där för att mina vänner började med  det, så varför jag?? vilket jag däremot är tacksam över idag. Jag har en massa såna där fula och dumma saker för mig från det att jag var tonåring också, kan inte ha en fot utanför sängens kant, har fått för mig att det kommer någon och biter mig i foten. Kan ej gå ner i källaren efter tio på kvällen. Sitter gärna med båda benen uppe på stolen när jag äter, har dem liksom i kors tills något av benen domnar. Måste peta mig i öronen flera gånger per dag med såna där örontops, får abstinensbesvär annars. Är väldigt rädd om mitt högra lillfinger så det pekar ut från handen så fort något närmar sig den, ex om Göran vill hålla mig i handen.

7. Jag har nästan alltid fem stenar i behån( många undrar hur de stannar där, jo, de ligger mellan ,,,,, och bygeln på bh:n, ett fast och säkert ställe), alla är magiska och bra för olika saker. Jag tror blint på magi och på mina stenar. Jag är också säker på att jag är magisk och att jag har flera magiska gåvor, har bara inte riktigt än lärt mig tyda alla. Men jag kan ofta se auror, läsa av människor, veta i förväg vad som händer(tyvärr ej tentor), sanndrömmer, stämmer blod( allt utom mitt eget), jag tycker magi är intressant och läser mer än gärna om häxkonster och annat som får mig uppslukad av intresse. Stenarna jag bär på mig är en citrin, bergskristall, rubin, rosenkvarts och den sista kan variera beroende på humör och vad jag ska göra, men opal/onyx/ tigeröga funkar himla bra. Jag tror på indianväsen och skulle vilja lära mig mer om deras tro och tradition kring andar och naturen. Jag är däremot inta alls imponerad av trollkonster som man ser på show, och Joe labero, släng dig i väggen:)

8. Nu läser jag sista terminen på Luleå tekniska universitet och mitt mål är väldigt nära. Jag har snart min lärar examen i handen och kan ge mig ut bland alla andra arbetslösa lärare/pedagoger. Men denna dröm är ingen dröm jag haft i några år, den fanns där redan på lekstuge tiden, då möblerade jag om lekstugan till klassrum, suddade ut gamla skolböcker, tvingade min bror och hans kompisar att gå i min skola, till hjälpfröken hade jag min allra bästa vän Jeanette, hon fick hålla till bakom ett draperi med de omöjliga eleverna, dvs min bror. Själv gjorde jag scheman, hade högläsning och använde mig av min mammas gamla planeringskalendrar. Att vara pedagog med fyra elever var inte lätt och många nya scheman fick göras, även planeringen fick göras om mest hela tiden, men oj så skoj jag hade det. Tror inte mina elever och den stackars hjälpfröken njöt av det hela lika mycket som jag. Nu idag kanske man borde ringa upp dem och höra om de fick men för livet eller vad som hände med deras liv, Urban vet jag bor i Älvsbyn med Lena och har två barn, Jonny bor i Piteå och jag tror han är singel, David bor i Påle än och han ser sitt gamla klassrum på gården varje dag och minns, Jenny bor nog i Umeå och henne vet jag just inget om. Hjälpfröken har utbildat sig inom foto och bor på Stora Hisingen i stockholm, eller på väg in på Söder med sin kille, har ej uppdaterat mig på sistone.

Nå detta var de åtta sakerna jag kunde komma på i mitt nerväsa tillstånd, mitt nästa problem är att jag inte känner fyra bloggare,,,, att sprida detta vidare till, hur gör jag då????

Lördagens bragdmedalj....

borde gå till mig, har suttit i massvis med minutrar och verkligen försökt förstå vitsen med fotboll, den enda jag kom på var att en del av spelarna är rätt snygga där de springer å jagar bollen. Göran han hoppar, fräser, svär, hjälper spelarna på traven från soffan här hemma, det går ej bra, men han gör det ändå. Han är super impad av Zlatan,,, men jag vill mena på att Zlatan har ju bra betalt för att sköta sitt jobb bra och då är det väl inte så konstigt att han är bland de bättre. Inga mål vart det heller, gula kort hit å dit, och det värsta av allt, detta var bara kval inför en massa massa fler minutrar med fotboll. Åh pust!

Denna dag har vi spenderat i Luleå, där har vi gått på stan, fikat på kultur huset, sett folk i mängder, hälsat på hos Viktoria med familj och beundrat deras fina nya hus. Vi hade tänkt besöka ännu fler när vi likaså var i Luleå, men tiden räckte inte riktigt till. FOTBOLLEN väntade ju:(

Nöjd är jag däremot över våra nya sänglampor, det blev väldigt bra. Nu ska jag se det jag har väntat på hela kvällen, Den siste scouten, med Bruce Willis, en riktig höjdar action film från det goda 90talets början.
Men som sagt var, ögonfröjd......image76image77image79image80image81också han då!

skrattfest

ett måste för alla som vill njuta av en riktigt trevlig och lättsam film
image75

En av de bättre komedierna som jag sett på väldigt länge. Suveräna skådisar, bra handling och den bjuder på många sköna skratt.

Idag har jag pluggat och vart på stan, har faktiskt investerat i tält åt mina husdjur, små mysiga tält med skönt teddy tyg på botten, de små liven måste ju också få mysa så här på hösten. Har även inhandlat vin, det blev två nya sorter och en gammal goding, Göran höll sig till ölet, säkert av gammal vana. Vi träffade min kusin Elias med sambo och Bruno, åh vilken söt liten rackare, riktiga goa hundögon. De var på stan för att vänja Bruno att vara bland människor, han hade en tendens att vilja rusa på alla han ser. Vi har även sovit middag, väldigt skönt. Till middag åt vi utskuren pepparbiff med steakhouse pommes, smörstekta champinjoner och en god sås.

oj oj oj

vars har denna vecka tagit vägen, nu är det ju helg yiihoo vad skönt. Jag och Göran har en helt barnfri helg, för mina drar på campingtur med deras pappa och jesse & Jonte är med sin mamma. Veckan har varit jobbig, men givande och jag är väldigt slut i kropp och skalle. Mitt blodtryck har påverkats av det som hänt och jag ska enligt doktorn vara stilla och ha lugn och ro, vilket ibland är svårt att uppnå med en stor familj. Idag åt vi palt till middag och det var jätte gott, inte alls som mammas men den får duga i brist på hennes hemlagade palt. Hugo har haft besök av William, hans kompis från Båtsman, de har lekt och jagat älg, fikat och matat marsvinen( som tjattrade glatt). Robin har haft en lugn eftermiddag, han är rätt låg och vill vara själv i sitt älskade rum. Själv har jag städat lite och pluggat, håller på med en bok som handlar om hur man ska kunna lyckas utveckla skolan så att den når läroplanens mål, faktiskt inte alls så tragisk som jag först trodde. Imorgon kommer tre kompisar hit så då ska vi ha en bokstudie som vi sedan ska redovisa på måndag. På lördag hade vi tänkt åka till luleå, dels för att eventuellt shoppa lite, men även hälsa på hos viktoria, stefan & Lovisa och vi hade tänkt kika och se ifall monica & tomas är hemma i sitt nya hus på hertsön.
Idag har johan åkt på fotbolls weekend med sina polare och vi önskar honom en lyckad helg och många goda öl, sköt om dig.
Göran och Jens har vart på innebandy träning i Hortlax och har ganska nyss kommit hem, jens är nu på bio med Vesslan. Mina barn sover och det ska jag med strax göra.
Har precis läst Hannas blogg, görans syster i london, och måste säga att hon är otroligt duktig på att ta med sina barn på diverse strapatser, alltså hon hör inte till de bekväma mammorna som håller sig hemma där det finns rinnande vatten, mikro och sophink. Sen måste ju london vara ett otroligt härligt ställe att bo på, med tanke på alla platser det finns att besöka.....

image74

Till min vän, nämner inget namn, när du läser detta vet du att det är just till dig,,
Medlidande är din smärta i mitt bröst. Jag önskar jag kunde göra något för dig, om så bara lyssna och finnas där.
Svårigheten är inte att dö för en vän, utan att hitta en vän som är värd att dö för. ( å jag har hittat dig) Jag skulle kunna vad som helst för att du ska må bra och leva det liv som du förtjänar. Du finns alltid där för allt och alla, ditt glada leende smittar av sig, dina kloka ord stärker, din hjärta värmer och jag tycker du är alldeles underbar.
Men jag vet att mina ord inte alls kan trösta det som hänt, men jag hoppas du vet att min dörr alltid står på glänt. Kram L

Radio rix

image73

Saker du kan göra för att reta upp folk!


1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.


2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.


3) När någon ber dig om hjälp, Säg jag delegerar!


4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det?


5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg


6) Utveckla en onaturlig skräck för kontorsapparater, speciellt
datorer.


7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När
alla har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.
 
8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster


9) Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."


10) Använd inte punkt


11) Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.


12) Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de
har svarat.


13) Specificera att din drive in order är för att "ta med".


14) Sjung med på Operan


15) Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.


16) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud
hela dagarna.


17) Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte
kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.


18) Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn,
Rock Hard, eller varför inte Snöret......


19) När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag
vann!"
"Tredje gången denna vecka!!!"


Och det sista sättet att hålla uppe en lagom nivå av galenskap:


20) Skicka detta e-mail till alla i din adressbok, även om de
har skickat det till dig eller uttryckligen bett dig att INTE
skicka dem sådana här e-mail.


BOKTIPS



image72


Utdrag från Bokus internet bokhandel.

Nästan varje gång man ser honom skrattar han, eller åtminstone ler. Och han ger alla i sin omgivning lust att le. Han är Dalai Lama, Tibets andlige och världslige ledare, Nobelpristagare och en allt populärare talare och statsman. Varför är han så omtyckt? Redan efter att bara ha tillbringat några minuter i hans sällskap kan man inte låta bli att känna sig lyckligare.
Om man frågar Dalai Lama om han är lycklig svarar han obetingat ja, trots att han genomlidit förlusten av sitt land. Och dessutom säger han att lycka är ändamålet med livet, och att "själva rörelsen i livet går mot lyckan". Hur man kommer dithän har alltid varit frågan. Han har försökt besvara den förut, men först nu har han med hjälp av en psykiatriker kunnat förmedla budskapet i ett sammanhang som vi lätt kan ta till oss. Genom samtal, berättelser och meditationer visar Dalai Lama oss hur vi ska besegra vardaglig oro, otrygghet och nedstämdhet.
Tillsammans med Howard C. Cutler utforskar han många sidor av det dagliga livet - inberäknat relationer, förluster och strävan efter rikedom - för att illustrera hur man kan komma förbi hindren styrkt av en djup och varaktig inre frid. LYCKA! bygger på 2500 års buddhistiska meditationer blandade med en kraftig dos sunt förnuft. Det är en bok som korsar traditionens gränser för att lösa problem som är gemensamma för alla människor.

En bok som visar på att man kan verkligen leva lyckligt, utan pengar och makt.


Lycka är inte något färdiggjort. Det kommer från dina egna handlingar.

Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på.

Kom ihåg att det kan vara en stor lycka att inte få sina drömmar uppfyllda

Låt inte en liten diskussion ödelägga en god vänskap.

När du förlorar, så glöm inte att lära dig något av det.


Härliga höst

En fin och underbar dag, har haft tid för mig själv på förmiddagen, ägnat mig åt en "läxbok", inte alltför rogivande, men ett måste! Det vackra vädret har gjort att jag känt mig piggare än på flera dagar och imorgon så är det slutkoll för att säkert få det bekräftat att missfallet är över, det känns skönt. Jag vet att jag är stark och jag vet att jag kommer att komma över det som hänt, visst minns man alltid att man vart gravid, men inte så att jag tänker på det hela tiden, hoppas jag.

Tack faster för din hälsning och japp, jag orkar absolut med skolan:)

Till Cissi, vi sörjer med dig.

Och tillsist vill jag önska Helena, Rebecca och Birgitta en härlig vecka i Bulgarien.....

Många kramar //linda

Måndag = skola

Klev upp 05.30, gruvade en sekund för att väcka upp Hugo som brukar bli arg på direkten, men idag kom jag på en sak, jag satte på dvd:n med Pettson & Findus, och det funkade, han fick vakna i sin takt och ver sedan på ett strålande trevligt humör. Sanna åkte med idag till Luleå, vi kommer att gå i samma grupp, lite komiskt detta, hamnade i samma grupp som Sanna & Anette som jag läst Lua med, Ingela(Görans ex) och min handledare i den ena kursen är Görans bror johans förre svärfar. Vid uppropet på skolan så satt Ingela bredvid mig, och jag var namnet efter hennes och som vanligt fick vi frågan om vi var släkt,,,,, ett skratt hördes genom hela salen, alla vet ju vid detta lag hur det ligger till:)
Det kändes faktiskt rätt bra att komma igång, litteraturen blev för en gångs skull billig, och vi kommer att pendla ihop några stycken, bra för ekonomin.
Nu ska jag se på Csi......

Många kramar till dig med Åsaimage71// Linda

tankar, tänkte och tänk!

Många tankar sunrrar runt i mitt huvud efter veckan som varit, jag bearbetar det som händer och det som har hänt och försöker tänka positivt, och det funkar!
Jag mår väldigt bra efter omständigheterna och är starkare i mig själv, trodde inte att det skulle vara så. Min familj har också hämtat sig och livet kan gå vidare här på Föreningsvägen 16.

Efter denna helg måste jag nog börja forska i vad det skulle kosta att ljudisolera huset, det har bråkats, slagits, gråtits, skrikits, sjungits, skrattat och när fyra barn gör det samtidigt, då låter det, vill jag säga. Kan inte begripa varför inget av barnen förutom Hugo är kompissjuk, de andra tar sig inget för, klagar över att de har långtråkigt och är mig och Göran i hasorna hela tiden förutom på toa. Eller är det så att man ska roa en 16 årig grabb?? tacksam för svar.

Igår var min mamma i stan och jag passade på att få umgås med henne på tu man hand, vi hade en jätte trevlig dag på stan, tyvärr var stan överbefolkad och det gick inte att sitta i lugn och ro på fiket och prata. Men mamma fyndade kläder och jag köpte två kuddfodral. Efter stan åkte vi hem hit och mamma hjälpte mig att fålla upp ett par jeans, vilket jag som 33 åring borde kunna själv, men det fungerar bara inte, min relation till symaskiner existerar inte. Förhållandet ska ju vara ömsesidigt och det är bara jag som får ge hela tiden, "den" bjuder aldrig till.

David med skock anlände på eftermiddagen och vi grillade kött, åt hasselbackare, sås och grillade grönsaker, vi åt alla så vi fick ont i magen, och när man sitter där och mår som mest illa, då bara måste man sitta och plocka från resterna och så klart stoppa det i munnen. Vi sjöng singstar och min make & bror bjöd på en duell i OOA HELA NATTEN, men dans och diverse orena toner. Givetvis hade vi chips, dip och ostkrokar och den som hade tid att handen från någon av skålarna, sjöng istället. Men av allt avtog när Hilda blev tillsagd att sluta klättra i soffan och en tiondels sekund senare föll rak ned i golvet med huvudet före. Aj aj, och en blå bula!

image68image70

Nu känner man att hösten är på G, jag är av den sorten som tycker om hösten, jag finner den vacker, mysig och rogivande. Jag längtar efter stearinljus och mysiga hemma kvällar, jag ser även fram emot höstens innebandy säsong som snart drar i gång på allvar. Min skola börjar imorgon och det känns ändå ganska bra att börja om, längtar inte precis, men nu är examen så nära och jag har nått mitt livsmål.
Många hälsningar// Linda

RSS 2.0