Torsdag

Det där med barn är ganska klurigt egentligen,,, visst vill man ha barn, det är en självklarhet -men inte just idag. Hade kunnat sälja de där små liven gratis när jag efter sjuttioelfte gången bad de vara tysta, hade ju jobbat natt och ville så gärna få vila ut,,, men nä, de små liven grälar om tv kanaler, vem som ska svara i telefon, vem som kan stänga microdörren högst, stampa i trappen ljudligast och gud vet vad!

Dagen har ialla fall lidit mot sitt slut och snart är det helg,,,, eller ledigt kan man glömma -Piteå summer games, ett kaos både i och utanför fotbollsplanen. Sen funderar jag över de som sköter planeringen av upprustning av vägar - är det lämpligt att just nu när hela stan svämmar över av folk, att man då börjar hyvla av asfalt och ska börja lägga ny mitt i stan och mot Strömbacka till? Det känns lite onödigt tycker jag.

Längtar och väntar på min kamera, har redan planerat en massa kommande arrangerade bilder, både med folk och fä på. Lite som julafton känns det faktiskt, en jobbig väntan.



Hörde en intressant konversation från baksätet av bilen idag, skulle med de tre yngre grabbarna till lekparken på Piteå havsbad, de två äldre skulle ta hand om den betydligt yngre brodern.
Robin till Jonas:
-Tycker du att vi ska kollektiv - eller singel bestraffning om vi inte tar hand om Hugo?

Jonte? Hmmmmm

Mamma i framsätet förklarar:
- Ni kan ju ha både och, ni tar hand om han tillsammans och har det ansvaret, men ni får även ta hand om era egna handlingar osv.....
( hur skulle jag ha förklarat??)

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

voodoll-power-mum-200.jpgvoodoll-trinity-200.jpgvoodoll-captain-hook-200.jpg
Detta är min nya lilla "turmanick", ( den längst till vänster)...den följer med i väskan hela dagarna, hoppas den uppfyller allt den ska fylla=)
En rolig grej för den som ska ge bort något i pressent, de finns bland annat på:
http://www.inreda.com/

Varje VooDoll har sina egna specifika egenskaper. Dessa kan användas för att uppnå både kortsiktiga och långsiktiga målsättningar. Som om inte det vore nog finns det dessutom en hel del gamla finurliga ritualer som man kan genomföra för att få lite extra fart på sin VooDoll. Man kan naturligtvis ha en VooDoll utan att tro på VooDookraften. Fast det är klart, det skadar ju aldrig att prova.....
Det finns många olika typer, bara att välja just din favorit.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Dagens citat:

Om du tror att ingen bryr sig om du lever eller inte, försök med att hoppa över några amorteringar.

Källa: Earl Wilson

HA HA HA      den var väl bra! 

Till alla fina männiksor runt omkring mig!

Ville bara säga tack till alla som finns i mitt nätverk, vad vore livet utan vänner & kärlek,,, å omtanke?

När man är en sån här filosofisk människa som det jag är, så poppar det titt som tätt upp ganska många underbara tankar( mitt bland all skit!), idag kom de där tankarna upp som talar om att jag verkligen kan känna mig lyckligt lottad. Alltså, jag har så många människor som bryr sig om mig och finns där för mig, hoppas jag har vett att visa tillbaka att jag uppskattar det.


Skickar därför en blomma till just dig!


#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤#



"ninna ni na nina, ninna ninna na nininnanna na, ninna, na nina...... hör du melodin till denna trudelutt fattar du vad som är på G! Jepp, boktipset.

Leilas kakbok som heter "Piece of cake" finns  att köpa här:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=912711600X

Jag brukar ibland se när Leila bakar, en fröjd för ögat, allt hon gör blir så vackert och ätbart,,, sen om man vill kan man för en stund bara låtsas vara lika vacker och duktig som henne,, testa själv, det är värt mycket!

Boken passar all, till å med odugor i köket,, läs den, du ångrar dig inte//

Slösa?

Jag föddes till världen av två sparamänniskor, har nu i efterhand kommit på att den ena av de som såg till att jag blev till inte riktigt är en spara, men näst in till. Själv blev jag en slösa, en riktig en också må jag säga!
Jag har köpt mig en kamera, åh gud så nöjd jag är. Hade egentligen inte alls tänkt lägga pengar på en kamera nu, men efter gårkvällens besök så hamnade jag på nätet och kikade på kameror och det första jag gjorde nu på morgonen var att köpa en. Har valt med omsorg, den skulle fylla mina krav och behov. Billigaste var den kamera jag valt på Netonnet, 500:- i prisskillnad, och då valde jag att svika ortens butiker.



Vet bara inte om jag valde en svart eller silver i stundens hetta, men det får jag väl se så snart den anländer=)

Så nu ska jag bara varna er alla i min närhet,,, kort kommer att tas, så se till att vara snygg mest bara hela tiden!

  Smidig kamera med kraftfull vidvinkel-zoom, perfekt för semestern!
- 9,1 megapixlar
- 10x optisk vidvinkel-zoom
- 3 tums LCD-display
- Optisk bildstabilisator
- Inspelning av rörlig bild i HD-kvalitet

http://www.netonnet.se/?gclid=CP3axMapj5QCFQuZQwod1G%2Dsgg

Oviktigt för dig som inte ska köpa kamera, men jag gör lite reklam vad den går för:

Egenskaper:
  • 10x optisk zoom
  • Leica-optik med 28 mm vidvinkel (28-280mm)
  • 9,1 Megapixlar för mycket högupplösta bilder
  • 3,0" LCD-skärm med automatisk ljusjustering
  • Intelligent Autoläge - kameran gör jobbet
  • Inspelning av rörlig bild i HD-kvalitet (1 280x720)

Smidig reskamera med 10x optisk zoom
TZ5 är den perfekta reskameran oavsett resmål. Kameran är trots sin lätta vikt och kompakta yttre, utrustad med avancerad teknik. Med Leica-optik, vidvinkel på 28 mm och 9 megapixlars upplösning får du fantastiskt skarpa, högupplösta bilder och ett stort bildomfång. Kameran hanterar 10 gånger optisk zoom med möjlighet till 16,7x zoom med reducerad upplösning.

Aldrig tidigare har det varit så lätt att ta bra bilder som med Lumix-kamerans nya Intelligent Auto-funktion. TZ5 väljer i detta läge själv de inställningar som är optimalt för motivet. Kameran är givetvis utrustad med alla de nya funktionerna som Face Detection, intelligent ISO-kontroll, optisk bildstabilisator, intelligent exponering samt automatiskt scenval. Detta gör att du alltid är beredd att ta skarpa bilder med perfekt färgåtergivning. "Digital red eye correction" bearbetar bilden digitalt och justerar röda ögon, något som ofta uppstår på porträttbilder tagna med blixt.

TZ5 ställer kontinuerligt in skärpan redan innan du trycker på avtryckaren, vilket ger betydligt snabbare responstid från att du trycker på avtryckaren till att bilden tas. Den 3,0" stora LCD-skärmen med 460.000 bildpunkter, justerar automatiskt ljusstyrkan efter omgivningen så du alltid ser bilden tydligt, även i mörker och vid skarpt solljus.

När du reser kan du enkelt ställa in start- samt slutdatum på resan. Gör du det kommer bilderna automatiskt registrera vilken dag under semestern de togs (Dag 1, Dag 2 etc). För en enklare hantering kan du själv skriva in en titel på bilderna. Tack vare Clipboard-läget kan du snabbt ta bilder på tågkartor, tidtabeller och annat viktigt du vill komma ihåg. Bilder tagna i detta läge sparas separat så du snabbtkan plocka fram dem när de behövs.

Med TZ5 kan du spela in rörlig bild med HD-kvalitet (1 280x720) vilket gör det möjligt att visa HD-filmklipp direkt på din HD-TV. Perfekt när du vill ha en snygg introduktion till ditt bildspel.

Västerbottenpaj

Ingredienser 10 bitar:
  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 1 msk vatten
  • rivet skal av en citron
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 150 gram riven västerbottenost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  •  Så här gör du:
    Mät upp mjölet. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och rivet citronskal och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den. Låt den vila minst 30 minuter övertäckt i kylskåpet. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda 10-15 minuter i 225 grader. Ta ut formen och sänk värmen till 200 grader.
    Vispa äggen till skum och blanda med gräddfilen. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen gyllene i cirka 25 minuter.

    Pestosnurror


    Pestosnurror

    Ingredienser
    djupfrysta smördegsplattor
    pesto
    hackad basilika

    Gör så här
    Tina smördegsplattorna ca 15 minuter. Kavla ut dem något, bred på pesto efter smak och strö över lite grönt. Rulla ihop från långsidan. Skär i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter 225°C.


    Fetaoströra

    Ingredienser 4 port.:
  • 200 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja, peppar
  •  Så här gör du:
    Mixa samman fetaost, crème fraiche och olivolja till en jämn smet. Krydda.
     
     
     
     

    yiii hoo, happy birthday NICK!

    Idag har vi firat Nick, Görans svåger, Hannas blivande make. Vi har haft kalas här med middag och efterrätt, jag valde att bjuda på buffe, en rätt rolig grej att bjuda på, det finns något för alla smaker. Jag hade hittat lite olika spännande recept på nätet och med bakbunke i högsta hugg så har jag knopat ihop ett å annat ätbart.

    Vi hade bjudit in alla Bäcklins, dvs Hasse & Maggan, Johan & Helena och Hanna & Nick, + alla barn. Rebecca är i Norge å fiskar haj så hon kunde inte närvara. Alexander var också ett flertal mil bort, men han fick säkert god mat han med. En trevlig middag med nöjda gäster, mer kan man inte begära.

       

    Några smakexempel.........

    Här kommer några bilder från kvällen:

                    
               

    mer än så här bjuds du inte på=)

    Min kamera har pajjat sedan i julas, uppnött å helt slut. Har därför tvjuvlånat Robins kamera vid ett flertal tillfällen, men nu midsommar ville han ha sin kamera med för att fota själv. Jag, mamma som man är tänkte att han skulle fota människorna i hans omgivning och annat intressant, men döm om min förvåning när jag fann detta:

           

    Har sonen tillbringat sin midsommar på Norrmejerier eller vad?

    Det var bara en massa massa bilder av kossor, visserligen fina och vackra djur,, men vars är alla andra då?

    Alexander fyller 18 år idag

    Många grattis och grattiskramar vill vi skicka till Alle som tyvärr är alldeles för långt borta från oss, paket väntar på dig// ha en underbar födelsedag + midsommar grabben
    önskar familjen Bäcklin


    Midsommar!

    Här ska firas midsommar, men inte hemma utan på jobbet med personal och inneboende. Vet ej vad vi ska göra och äta, men det blir säkert himla bra ändå. Idag arbetar jag till 22 och imorgon 7-16,, vad som händer sen vet bara lössen// önskar just dig en trevlig midsommar


    Asperger

    Idag har jag och Robins pappa vart på föreläsning kring asperger syndrom, en intressant dag, fast jag lärde mig inget nytt, däremot fick jag massvis med tips och ideer på olika metoder och material som vi kan använda oss av här hemma. Men börsen bara står å glappar så jag ska försöka tillverka mitt egna material efter deras( ja jag vet, jag är en härmapa, men en väldigt fattig sådan).

    Kom hem till underbara och duktiga grabbar, Robin hade hämtat hem Hugo från dagis och tagit hand om honom jätte bra. Göran arbetar efterm denna vecka så vi är en liten familj om kvällarna.

    Nu ska jag i säng tror jag, men ha det bra ,, så ses vi

    Bland rabarber & jordgubbar trivs jag bra!

    Söndagen gick av stapeln den med, vi hade lite att göra här hemma och som sagt var, fotboll finns det alltid. Göran var med Jonte till Infjärden på match, laget spelade bra men det räckte inte. Jens åkte till Luleå, vi skulle egentligen ha vart där vi med, men han fick åka dit med en lagkompis. Jens match slutade inte heller så som vi hade hoppats, men hårdare fysträning lär nog laget få efter detta.

    På kvällen bjöds vi in till de bröllopsdagsfirande turturduvorna, de hade gjort en super smarrig paj.




    Smulpaj med rabarber och jordgubbar

    Ingredienser

    100 g smör
     3 msk strösocker
     1.5 dl vetemjöl
     1.5 dl havregryn
    Fyllning:
     400 g späd rabarber (ca)
    0.5 l skivade jordgubbar
    1.5 dl strösocker
    1.5 msk potatismjöl
    Till servering:
    Lättvispad grädde


    Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.

    2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.

    3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.

    4. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter.

    5. Servera med lättvispad grädde.

        



    Önskar er massvis med bröllopsdagar till att fira


    Kalas, dop & kusinträff med tillbehör!

    Aloha, idag är det söndag och vi ska ha någon form av städdag, kombinerad fotbollsdag (match x 2, Luleå å Infjärden).
    Igår lördag startade dagen med kalas, Hugo var hos en kompis som fyllde sex år,, jag hann in å kika på deras hus och inredning och gissa vad?? jag vill också ha!
    Efter kalaset packade vi in oss i volvon och styrde kosan mot Älvsbykyrka, där hade vi dop med kalas för en väldigt fin liten kille, nämner inga namn. Vi bjöds på buffebord av hög kvalitet, där fanns många smakliga goda nyheter och vi åt för både kung och fosterland, + nytt för i år,,även drottning och marsalk. Vi fullkomligt rullade fram mot efterrättstårtan som även den var så där super smaskig.



    Det är jobbigt att döpas och en tupplur blev därför nödvändig!

    En fotbollsmatch gjorde att dopkalaset började avrundas där vid halv sex och jag styrde kosan direkt mot Skellefteå å min släkt. Det var massvis med år sedan jag hälsade på i Moröbacke men lokalsinnet mitt fanns kvar och jag hamnade på rätt kvarter men två hus fel,,,, skyller på husägarna som målat om huset sedan början på 90talet=)

    Jag fick en massa kramar och kände mig varmt välkommen, jag bjöds in i huset som också bara är WOW, ett riktigt sånt där drömhus med ett nybyggt suveraänt härligt uterum som funkar året om,,, kom sen på att jag skulle fotat mer. Tapas heter det vi åt och det var en massa olika små rättar som man plockade på tallrik. jag hoppas de mailar recept till mig också så att jag kan ha kusinträff här hemma.

    Fick med både kusiner och fastrar och en farbror på bild, har gjort om bilderna så att de inte ska synas så bra vem det är jag visar:

         

    Detta är alltså kusin V, C & T



    En faster och en ingift faster, C & A



    T, min ingifte farbror.

    Vi hade också med Tilda, en söt och underhållande liten dam i sina bästa år. Vi åt, pratade och skrattade, skönt att bara få vara! Tack alla ni för en fin och trevligkväll, hoppas att vi är ännu fler kusiner nästa träff, men det är svårt när vi bor så långt fran varandra.

    %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

    När jag vaknade på morgon hörde jag någon som ropade
    -men hej, är du vaken nu?

    Det var Hugo som kom studsande mot mig, ett paket fick jag också. Kändes bra att veta att man är efterlängtad.
    Paketet innehöll min linementsalva som han så omsorgsfullt slagit in i papper och med guldband.




    Petting!



    Detta är Pigge, han har blivit till av en MER-petflaska och finns på teknikenshus för närvarande, snart ska han få komma hem till oss efter avslutat utställning.

    Våran Lena gav oss en uppgift i våras, "skapa två saker av petflaskor", vilket vi lydigt gjorde, alltså av pet ting= petting!! Finurligt va?



    Här är annat som jag och mina klasskamrater har tillverkat.



    En sko och handväska för den som vill vara fin...



    Sexigt värre!



    Frukter

    sen har vi många fler saker, men dessvärre hade jag bara dessa på bild//

    Fotbollsfeber!

    Hur kan det komma sig att allt handlar om fotboll, på tv, tidningar, nätet, prat på stan, reklam kläder och till och med hemtrevnadsblommorna på Kvantum är gul/blå målade, vad är det med fotboll som gör så många så tokiga?
    Själv är jag absolut inte drabbad, jag har bakat två olika kaksorter, fast jag nog borde göra annat. Har även tapetserat och målat i mitt gamla dockskåp från -70 talet, Hugo sa:
    -men gud så fint, vem har gjort så här?
    Fint å fint, lite för pilligt arbete för min del, vilket gjorde att färgen på väggarna hamnade både i tak och på golv, måste nog lista hela huset också så småningom. Hugo har möblerat de få möblerna vi har, men han är mäkta nöjd med sitt resultat.

    Jonte & Robban har ätit chips och sett på film, om man blundar och lyssnar så kan man tro att huset invaderats av stora mängder termiter, det knastrar och knakar när grabbarna gnager i sig chips efter chips.

    Jens är med några kompisar, men det verkar bedrivas någon form av häxjakt efter honom, tyvärr.... ! Så han har hunnit komma hem, men efter "fadersonsnack" så gick han tillbaka till komisarna, tack å lov.

    Tryggare kan ingen vara....

    De två ljusen till höger har Hugo tänt i sjukhuskyrkan.



    Nu ligger vårt lilla barn i sin kista, flera ljus står tända,
    många tårar är fällda och vi ska alltid ha ditt minne kvar i våra hjärtan.

    En helt otroligt jobbig dag, men också den dagen som vi på sätt och vis har längtat efter, nu är det liksom över, hans minne finns kvar och vi kommer att få en egen plats att besöka och tända ljus på. Johan & Helena har funnits vid vår sida hela vägen, de deltog på minnesstunden och följde oss sedan till krematoriet.

    Edwin hade krympt till halva sin storlek och jag valde att inte se något av honom, ville minnas honom som den han var efter han var född. Tommy på bårhuset hade lindat hans lilla hand utanför bandagen precis så som Göran hade önskat. När det blev min tur att se hade Göran svept in honom i snuttefilten och allt jag kunde se var ett mini paket som bara fyllde kistan till dryga hälften.
    Vi sjöng Tryggare kan ingen vara, psalm 248, vi tyckte att den passade så bra, sen hade Gerd en vacker och passande bön och som avslut bad vi alla "Gud som haver".

    Vi är tacksamma för Gerds & Tommys insatser och att ni gjorde allt så som vi önskade trots att allt inte ingår i ert arbete.

    På kistans lock lade vi två vita rosbuketter som farbror å faster hade med.


    En begravning och minnesstund kan aldrig vara vacker och trevlig(obs mina åsikter), men en begravning kan vara fridfull och stämningsfull. Jag hade aldrig vågat hoppas på att det skulle kännas så behagligt efteråt, nu är det gjort och hela mitt inre känns betydligt lättare.

    Hugo som önskade få tända ljus har köpt en alldeles egen ljusstake, där han kan tända ljus för Edwin när han så vill, och till jul ska han ha röda ljus, det har han bestämt.



    Våra barn har själva valt om de ville rita, skriva något som skulle läggas i kistan, vi ville att de själva skulle få avgöra så att det kom från hjärtat och i måndagskväll fick vi denna fina familjeteckning  till samlingen.
    Den föreställer hela familjen Bergman/Bäcklin



    ritat av Jonas

    Bergmans Bäcklins inför EM

    Ibland funderar jag över vilken värld jag lever i, ensam tjej med grabbar x5. Allt detta betyder att jag får vänta oändligt långa väntetider på att toaletten ska bli ledig, handla hem 4 liter mjölk är ingen ide, tvättkorgen består till 98 % av kalsonger, sport å cartoon hägrar ständigt på tv men det som märks mest är allt ståhej kring evangemang av olika slag,,,i detta nu är det fotbolls EM. Ikväll har Sverige sin Em premiär vilket betyder att man ser ut på detta vis:

         

    sen appropå minne och gamla favoriter, minns du penntrollen man hade??



    Gulligt TROLL

       Klassiskt troll

    Favoriter jag minns:



    Little Twin Stars, en dröm att få äga brevpapper med dessa på.



    professor balthazar  , aldrig en lördag utan barnprogram!



    Estrellas peppar chips, en klar favorit, fast påsen har fått en ny design.



    Min welshponny Timo, ps, bilden är på en annan ponny, nätet och data fanns ej på den tiden då jag hade häst!



    Min Häst, tidningen för hästtjejer, med serien Mulle.



    Mina rosa tapeter, påminner om dessa!


     Freestyle, " i min fantasi rullar vi runt bland mjuka kuddar"


    freestyle x 2


     När vi åkte till pappa om helgerna fick vi äta fondue hos Inger, lyxigt värre. Denna manick hade ej kommit sig så långt som till Påle, nu inne på 2000-talet tror jag mig ha sett någon!!

         

    Neonfärger av olika kulörer och varianter.



    Ski Pants, med snoddar under fötterna.



    Seglarskon... åh wow!


    Måndag

         

    Vaknade av att regn slog mot rutan, ett härligt smattrande, jag är väl egentligen ingen regnälskare, men det kändes skönt med ett avbrott från solen. Har idag samlat tankar, städat lite, lagat mat och umgåtts med familj och Sanna. Jonas och Jens har också anländit och nu är vi tack å lov hel familj igen. Vikarieträff på hjortronet, många nya ansikten som ska börja, känner mig lite bakom, ska ju jobba natt och umgås inte så mycket just därför med vikarierna på dag/kvällstid, lite synd, men å andra sidan trivs jag med att bara vara själv också. Mitt schema inför sommaren är i världsklass bra, jag är ledig lite då och då under Görans semester och då kan vi passa på att göra något ihop bara han och jag, men även vi som hel familj.

    Tankar som ploppar upp:

    Känns det jobbigt för folk i vår närvaro att tala om vad som hänt? Undviker en del oss medvetet, just därför? Är man rädd för att säga något galet eller är man rädd för sina egna känslor?

    Vem har skrivit lagen som säger att mamman har mer att säga till än pappan när det gäller gemensamma barn?

    Är det tänkt att man ska laga sex olika måltider så att maten ska passa alla? Tacksam för råd hur andra stora familjer gör...

    Finns det någon bot mot dammbildning? Kanske något man borde söka patent på??

         

    Fundering!!

    Hur kan något som en kista vara vacker, kan något vara vackert som har med död och begravning att göra?
    Svenne har gjort en kista till Edwin som nu är klar. Diakonissan Gerd har ringt och berättat att han kommer från analysen i Umeå i början av veckan, vi själva har inte fått svar än på obduktionen men kanske att vi snart får veta om de hittat något.

    På torsdag ska vi åka till Sunderbyn och lägga Edwin i sin lilla kista, det känns skönt att få det gjort och när jag fick se kistan tidigare idag kändes allt ännu bättre. En vackrare och finare kista har jag aldrig sett, den var så liten och perfekt, precis så som jag i tankarna önskat att den skulle se ut, men jag hade aldrig vågat drömma om att han skulle göra den precis så.



         

    "Du lilla barn, som uppfyllt vårt liv,
    i bön och hopp vi burit dig fram.
    Kärlekens gåva, glädje och ljus,
    nu återlämnas du i Guds famn."

    Lördag och fest!!

    Vaknade först halv tio, det var med dunder och brak som maken rusade upp ur sängen, klädde sig i farten och jag trodde han hade brått till toa,,,men hörde hur han rusade nedför trapporna och ändå ner till källare. Efter någon minut kom han upp, andfådd som få, men lyckades få fram att han stängt av pelletsbrännaren, den ska rengöras.

    Vi packade ihop lite nödvändiga saker och började resan mot Påle, vi hade tidigare bestämt att vi skulle grilla ihop med bror Davids familj och kusin Cissis familj. Vi hade också planer på att sova i stugan, premiär för detta år. Och vi har även tänkt dubbla förra sommarens antal nätter, så nu blir det fyra nätter=)

    Helena & Johan kom och hälsade på i lillstugan, ett väldigt trevligt besök och nu när de hittar dit hoppas vi få fler påhälsningar. Annat som hänt nere vid strandens kant under våren var att vi fått oss en stor å fin brygga, samt en kanot som vart borta i en si så där 5 år. Tänk vad man kan fynda när isen gjort sitt!

    Grillningen blev av hos Per Johanssons residens, där Cissi håller på att flytta in,,och vet du vad??? Hon hade både bord och tv-bänk från ikea till salu, rätt färg å allt. Till och med ett vitriskåp i samma stil också den från ikea,,, snart ser vårt tv-rum ut som hos Bäcklins på Hamngatan, men vår soffa är en annan färg och bordet är inte heller detsamma..
    Vi gjorde affär, och så snart hon flyttat in så får jag mina vackra möbler.

    Maten blev jätte god, sällskapet var väldigt trevligt och charmerande, många skratt och skålar utbringades.
    Har lovat att ej visa bilder=)

    Vår promenad ner till stugan höll aldrig på att ta slut, långt och jobbigt, kordinationen var ej i bästa skick, men även vi tog oss hem och i säng tillslut.
      
                                  

    Svergies nationaldag

    Vi sov till halv elva, man blir bortskämd när barnen är hos sina andra föräldrar. En sen frukost och några minuter senare, bestämde vi oss för att åka in till stan, hälsa på hos Johan & Helena, äta middag ute och sen gå på bio,,,,, vilket vi gjorde.  En sväng på stan började vi med, flera fik hade öppet och vi hamnade på ett av dem, vet faktiskt inte vad stället heter nu mer. Jag var inte alls kaffe sugen utan ville ha en varm choklad,,, å wow, man kände sig som ett litet barn när Göran kom med min mugg. Kika på bilden nedan så förstår du,,, men ruggit god var den.

    Besöket hos Bäcklins gjorde mig ännu mera sugen på en tv-bänk och ett vardagsrumsbord från Ikea, nu när vi köpt ny soffa skulle det inte skada att ha lite annat snyggt också, och till rätt pris. Visste inte bara hur jag skulle framföra mina önskningar till maken. Middagen åt vi på Subway nere på Coop, en skit god macka, med egenvalda pålägg och tillbehör, dit kommer vi att gå fler gånger. Bion, What happened in Las Vegas, var inte riktigt vad vi hade väntat oss, men helt klart sevärd.

                           

    och sen var den dagen över!
     

    Examen 2008

    Examen, morgonen började med att jag fick besked att Robin ska börja aspergerskolan till hösten, ett besked som jag längtat efter, dessvärre inte min son. Han blev jätte ledsen, hur kan man som mamma förklara att detta är vad vi tror är bäst för honom? Hoppas att han kommer att trivas på den nya skolan och att han så småningom förstår mitt beslut.

    Examen firades ute på skolgården, eleverna sjöng härliga sommarvisor, alla var glada och nöjda över att sommarlovet äntligen kommit. Jag vet inte hur det gick för Jonte uppe på Pitholm, men jag vet att ingen längtat så som han efter ledighet och det var han väl värd. Han har kämpat sig igenom detta skolår och lyckats väldigt bra med engelskan speciellt, vi håller tumarna för att det fortsätter lika bra till hösten i åk7. Jens hade ingen examen, de träffades klassvis på hans skola, imorgon kommer han hit och då hoppas jag att vi får kika på betygen.

    Nedan: Robin med klasskamrat, Hugo med blommor och munksunds femmor.

           

    Efter examen åkte vi in till stan, där åt vi lunch på thai garden, alla åt och var nöjda med maten.

        

    ##############################################################################






         

    Tack, du fina vän!

    Kolla in vad jag fick med posten idag.









    Vill du se mer av dessa underbara kort och annat pyssel så kan du kika här:

    http://jeaste.blogg.se/

    Svar direkt till Linda Bäcklin

    Oj oj då, vad poppis man är, nu svarar kommunpolitikerna och skolchefen direkt till mig, via Piteå tidiningen. Har väl knappast undgått någon om min insändare i Pitan idag,,, min reaktion blev stor när jag hörde att man på pitholm väljer att sätta specialpedagoger på mentorskap samt rastvakt. Slöseri med resurser, det finns massvis med barn i varje klass som skulle behöva det där lilla extra hos specialpedagogen, men nähä, de få specpedagoger som finns tillgängliga de ska vakta eleverna ute på skolgården.

    Nog fattar ju även jag att man tar hänsyn till diverse paragrafer i utbildningsutskottet, departementet och va fan allt då heter, men våra barn ska inte behöva bli mer drabbade än vad de redan är, det handlar om våra barns bästa, vilket man inte kan ta hänsyn till den dagen de fyller 25, det är i nuet vi/man måste agera.

    nå ja. nu är det ju inte bara mig detta gäller, men ville få många andra att vakna upp och inse vad man lägger resurserna i skolan på.

    image359

    I helgen som var fick Hugo åka till Påle och sova över hos kusinen Gunnar, jag fångade de två solstrålarna på bild.

       

    image359

    I Robins klass hade klassföräldrarna kommit på den trevliga tanken på att tälta med klassen. Vilket de gjorde, resmålet för campingen blev Pottan/Hemlunda.
    De var en väldigt nöjd och glad campare som packade sin "rygga", sovsäck, madrass och kudde och begav sig på campingtur. Jag & Hugo åkte förbi och hälsade på, och de såg ut att trivas, mysa och ha det jätte bra. Olika aktiviteter hade ordnats och vi såg några lag-kamper. Imorse halv tio kom Robin hem, inte alls speciellt talför, han somnade gott och efter ca tre timmars sömn fick jag liv i honom. Trött men glad berättade han om sin 1a tältning.

               

    En liten motorknutte kom också på besök, Bikermice heter han visst!

       

    Middag från Max åts på den nya altanen, gott och mysigt, fast vi fick helt fel mat med oss hem.

                                                 

    till dig Edwin

    http://www.youtube.com/watch?v=ZDeW9Acau7M

    Denna länk fick jag av Helena som har en internet shop som föll mig i smaken, länken ovan är en sång till alla ofödda barn, Carola är artisten som framför den. Kika in på länken nedan, då hamnar du i Helenas shop.
    http://koxin.com/group.asp?group=5&sub=5




    Storebror Hugo kom igårkväll på att han skulle måla av vårt hus så att du ska veta i vilket hus vi bor i så att du kan kika på oss.
    Han passade också på att måla av dig, mig och han själv - det är du som är den lilla söta bebisen längst till vänster på teckningen.
    image357    image358

    Above the Bright Blue Sky

    Above the Bright Blue Sky

      
                                                                                                                   ~Albert Midlane
     


    There's a Friend for little children
    Above the bright blue sky,
    A Friend who never changes
    Whose love will never die;
    Our earthly friends may fail us,
    And change with changing years,
    This Friend is always worthy
    Of that dear name he bears.


    There's a home for little children
    Above the bright blue sky,
    Where Jesus reigns in glory,
    A home of peace and joy;
    No home on earth is like it,
    Nor can with it compare;
    And everyone is happy,
    Nor could be happier there.

     


    En liten fundering!

    Mötte i fredags en "någon" som sa:
    - är det ni som har det jobbigt?

    jag blev paff och förstod innerst inne vad denna "någon" menade, men säger man så,,, vidare sades detta

    -ja, jag menar alltså, jag måste få beklaga det som hänt, men nog är det väl tur att naturen själv tar hand om sånt där, man vill ju inte ha ett handikappat barn!

    hmm, dumma idiotiska ko,,, tänkte jag i mitt sinne, vem har sagt att Edwin var handikappad, vars kommer det ifrån, vi själva vet ju inte vad han dog av. Och föresten så hade han fått vara handikappad, jag hade älskat honom hur han än hade vart. Ibland begriper jag mig inte hur folk resonerar, är man inte värd att få leva om man har ett handikapp eller vet folk helt enkelt inte bättre?
             

    Smått om gott!

    Hade problem en morgon, trots att jag är enda medlemsfamiljen av kvinnligt kön och alldeles säker på att ingen annan än jag i familjen använder bh, så lyckas de alltid vara på språng. Irrade omkring och sökte, kände paniken, ville ha min allra skönaste bh och tiden den rusade iväg. fann då dessa två i detta hörn, undra varför??



    De hade gömt sig i ett hörn av tv-rummet, kan nu i efterhand själv se synen de möttes av,,,, mamma stressandes letande... say no more!                                   undra om de fick "men" för livet?

    Vi har fått vackra blommor av nära och kära, alldeles för vackra för att ej visas.

      

    Lite annat som hänt, eller lite och lite, en massa vil jag säga, närmare bestämt 34 kvadratmeter altan. Kolla in bilderna, steg för steg. Göran och Johan iförda snickarbyxor, veck i pannan och ömma/stela muskler. Grabbarna Bergman/Bäcklin var också väldigt aktiva och duktiga, fin arbetskraft som växer med sina uppgifter & av beröm.

                  

    Jag och Helena som hade tagit på oss rollen som arbetsledare, insåg efter ett tag att vi var överflödiga och tog oss en liten sightseeing i hennes lilla "nissan", vi hamnade hos Camilla, Janne, Alvin & Meja. Jag fick en rundtur i deras otroligt fina egenhändigt ritade och byggda hus. Åh, varför blir man aldrig nöjd med det man har själv?

    När vi kom hem efter biltrippen mötte våran syn detta.

      

    Två välmående, njutande öldrickande byggarbetare.

    Altanen stod klar och jag är mäkta imponerad över deras bygginsatser, altanen blev så himla fin och jag insåg att jag trots allt är rätt nöjd med vårt egna hus. Vi får bygga och fixa, trixa och ändra lite här och där, tills vi fått huset så som vi vill ha det.

    Passade på att fota våra uteblommor, och min passion för taklökar kan man se.

    image352        

    Har satt lite olika kryddor också, myntan luktar gott och timjan är fyllig och vacker. Men taklökar av olika karaktärer är ändå mina favoriter. Jag har även rensat upp i blombänken på framsidan av huset, ett arbetspass som gjort mina bakmuskler ömma. Ska fota så snart jag fått ut all täckbark, det blir skitsnyggt iaf.

    hej svejs, nu ska vi snart åka och hämta hem Hugo som har sovit hos kusinen Gunnar.


    RSS 2.0