SKYLTSÖNDAG

hej hopp, så var även denna helg slut, 1a advent, snö och röda stearinljus, nu är det jul. Vi har besökt skyltsöndag en sväng, men Hugo var rädd för tomtarna och det trängdes folk överallt så vi blev ej långvariga. Grabbarna gick själva och handlade några julklappar, en lite gullig historia,,,
( de har köpt strumpor till någon,, jag frågade vilken storlek de valt,,, fick då ett sånt här svar:
-vad då, är det olika storlekar på sånt...
vi kollade senare hemma och de hade köpt strl 34-36

känner att jag kan skriva och berätta detta för denna någon som skall få denna klapp läser ej bloggen;)

Dagens dissning; fotboll på tv, fotboll över allt, varför???? kan man inte bara ha fotboll under sommar halvåret åtminstone??

Dagens hissning; kryddan SAFFRAN,,,, gud vilken uppfinning du gjorde där, TACK!

 

TIPS från Hugo

har man tråkigt, en som ser på tv och en annan talar i telefon, två spelar på x box och en ser på fotboll och chattar på nätet, vad gör man då?

jo, man kan pyssla, är det brist på papper går det också lätt att åtgärda, låt fantasin flöda;)


Wibax - nu har jag bestämt mig!

WIBAX - Jag har idag beslutat mig för att börja spela med i ert div två lag, jag vet att jag platsar. Har idag finslipat det sista och kan nu alla termerna:
staket- sarg
scen- spelplan
rast- paus

osv....

jag ska bara intensivträna lite först, konditionen har jag ärligt talat inte riktigt hunnit med. Jag ska även ta ett snack med domarna, tycker inte alltid att de fattar rätt beslut, kanske kan jag bidra med lite kloka åsikter. Ex när en motspelare kliver över wibax målvakt, då tycker jag att spelaren ska få straff, men istället fick målvakten en utvisning, jag tänker bara lite logiskt, ungefär som när en tjuv blir straffad = rätt,,,,, inte när den som blivit UTSATT för inbrott blir straffad. Nå ja Wibax vann och det är liksom huvudsaken.

När jag vaknade på morgonen hade väl inte natten blivit riktigt som jag hade tänkt mig, vaknade i natt av att jag hörde högljudda kräkljud innifrån Hugos rum, rusade dit och han kräktes som en fontän. Jahapp, magsjuka,,, men det verkar ha gått över nu, kanske var något annat som gjorde att han hade så ont i magen.


Nu har vi jul, här i vårt hus, julen är kommen......

Idag har vi julpyntat klart, eller nästan i alla fall, vi hittar inte riktigt allt.

JULKLAPPSTIPS från http://www.bluebox.se/index.asp

Trötta och frusna fötter? Kör dessa gosiga soffstövlar/värmesockor i mikron en stund, dra på dem, kryp ner i soffan och njut!

Strömbacka here I come!

Önsketänk av Linda:
Hoppas Monica B ej kommer tillbaka i 1a taget efter sin operation,,,, menar inget ont och vill ej att hon ska lida,,,men jag vill ha mera jobb, massor av veckor till, eller varför inte - hela vårterminen!


källa: http://www.serie.nu/bilder/malin/biller/5_268_vikarie.png


Måndag


Några fler familjemedlemmar:

Yearbook Image  Yearbook Image  Yearbook Image  Yearbook Image  Yearbook Image  Yearbook Image

vill du själv kika eller leka är adressen:
http://www.yearbookyourself.com/

Kunde inte låta bli!!!!

Yearbook Image  Yearbook Image  Yearbook Image

Några Lindor genom årens lopp;)

Yearbook Image  Yearbook Image  Yearbook Image

Och några Göran;)

Robin Bergman Bäcklin

Mitt största och enda "fan" i världen!
Robin är tillsammans med sin lillebror hos deras pappa, fick ett sms av honom med följande text:
- mamma, jag har nominerat din blogg!

oj då, ringde honom och frågade vad då?
- jag har nominerat din blogg till Rix morron Zoo, jag skrev att du inte behöver vinna men att din blogg kunde bli mera känd!

ok, tack lilla sonen, du är bäst;)
nu är det bara att börja vänta på att miljonerna ska börja rulla in, för det gör de väl om man är känd??
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Dagens dissning: Att idol Anna åkte ut, hejjar visserligen på en annan deltagare, men tyckte absolut inte att det var hennes tur att åka... Bläääää

Dagens hissning: IKEA i Haparande, vilken grej, så långt bort men ändå så nära( jämför med avståndet till annars närmsta ikea, Sundsvall !

Känns kvällen lite trist och tråkig, kika då på detta:

http://felsagning.se/inte-prata-om-mens.php

http://felsagning.se/hej-det-ar-albin.php

http://felsagning.se/warm-and-wet-as-well.php

http://felsagning.se/kategori/videoklipp/morgonsoffan
Hur fan kunde Lisa Marklund få en gatsten i Piteå?

Ja det kan man ju fråga sig, men efter denna kväll är jag säker på att två monument kommer att resa sig över Piteå stad, den ena tillägnad Niclas Wikström och den andra till Åsa Persson. I ca två timmar har de gett mig tårar(skratt tårar), skratt, funderingar, ideer, skamkänslor, ironi, dagens sanning, fakta, skvaller, insikt, förståelse, kramp i smilbanden och mycket mycket mera!
Helt klart de mest sevärda 200:- jag någonsin betalat. Tusen tack för en härligt föreställning och tack Helena för trevligt sällskap.

 kunde ju inte fota själv(Göran hade mördat mig om jag haft kameran med.) så jag har stulit bilder från nätet på mina nya idoler.

Kulturhistoria

Min kulturhistoria,,, har idag fotat av några gamla bilder från det ljuva 70 talet.


Underhållning

ikväll har jag och Robin sett teater "a la Hugo", ( Robin verkade se mer på sin data än på teatern).vet inte riktigt vad den handlade om, men det är väl det som är själva grejjen med teater;)

DESIGNTRÄD( som går till historien)

aldrig har jag vart med om att jag haft så svårt för att göra en uppgift,,, men nu är den klar och jag är nöjd!


Hej svejs!

Så var det åter måndag, det känns i hela kroppen, varför ska just måndagar vara så hemska? Veckorna går så fort att just en enda simpel måndag inte borde kunna ställa till det såååå himla mycket. MEN DE GÖR DE ÄNDÅ!

Sitter här med studier upp över öronen, men får skylla mig själv, hade ej behövt tacka ja till arbete,,, därav all komplettering. Har tillverkat ett träd, med en liten fågelholk, den ska symbolisera desighistorien genom tiderna, var gren har sin tid och säregna stil. Ska fota den när fågel har torkat och sitter på plats.

Jens gjorde en super bra match igår, en assist + ett mål, fick även en utvisning, han ville nog att namnet han bär skulle synas på protokollet. Tummen upp, fortsätt så!

För dig som följer "Hugos vårta" kommer här en uppföljning: den är tre gånger så liten nu och han går med foppaskor,,,,

Dagens hissning:

FOTO: aftonbladet plus
har insett att alla de vackra stjärnorna inte alls är perfekta hela tiden, de ser ju också trötta och slitna ut.

Dagens dissning: matlagning,,, vad ska man tillaga för mat idag??? en ständigt återkommande hopplöst tråkig, jobbig tanke och fråga!!

JENS 17 ÅR

Visserligen fyller Jens inte 17 år idag, men vi har haft kalas för dagen han egentligen fyller år är han inte här=(

Hipp Hipp Hurra till världens bästa 17 åring
söt, snygg, seriös, duktig, ambitiös, hockeyälskande JENS...


Han fick: 700:- påslakansset, handuksset, kokbok, peppar&saltset, hårvårdsprodukter, Jonas gav honom kexchoklad x2, Robin gav honom en plopp och av farbror och faster Bäcklin i Bergsviken fick han en öl(som får vänta ett år i kylen) + 200. Ann-catrin och Sven-erik pengar, Kent och Inger 2st Piteå dansar och ler biljetter(fast i somras när det sig begav)

För nådda år var glad och nöjd,
ty varje ålder har sin fröjd... (
men längtar ej tillbaka till tonåren för egen del)

antar att vi kan räkna ut vad du gör på ett år, när åldern nått 18!

För dig som gillar Design-Retro-Lantliv

Har tidigare länkat till den sida, har funnit massvis med retro inredningsdetaljer som jag gärna önskar till mitt hem,,,,, och nu har jag funnit ännu mera!


images/uploads/koket/disktallrod_2.jpgimages/uploads/mattorokuddar/blalove_3a.jpgimages/uploads/retrotyger/valoriwellsflanell_2.jpg
Äggkoppar från RICE på fötterBrickor från RICEVaxduk 2-RETRO-röd och orange

bilder hämtade från Broarne hemsida

http://www.broarne.se/butik/index.php

väl värt ett besök!

yiiiiihoooo,,, under kan ske i allt elände!

har fått tre veckors jobb på Strömbackaskolan, åh gissa om jag är glad// jepp

Undra just vad Jens Pettersson själv har för dagsersättning??

Har precis läst denna artikel på aftonbladets webbsida,,, man häpnar,,, saknar ord. Artikeln är hämtad från aftonbladets webb:

43 kr per dag// det anser jens Pettersson på migrationsverket ska räcka,,, men vars köper man vinterkläder för den summan?'Sälj cykeln och köp en vinterjacka'

Fryser Arvin, 5, har inga vinterkläder ? men mamma Shohreh E Fryser Arvin, 5, har inga vinterkläder - men mamma Shohreh Eilbeigs får inga extra pengar. Det minimala bidraget ska räcka. Foto: ANDERS DEROS

Migrationsverkets krav på Arvin, 5

Arvin, 5, får inga pengar till vinterkläder.

Migrationsverket tycker att hans mamma ska sälja sin cykel för att få råd.

- Min son får ont i fötterna och jag kan inte köpa nya stövlar till honom, säger hon.

Den lilla familjen i Falkenberg lever på en nivå långt under existensminimum. Sedan Shohreh Eilbeigs dagersättning dragits in måste familjen klara sig på småsmulor. 294 kronor i veckan till mat och Arvins bidrag på 43 kronor om dagen.

- Ibland har jag inte pengar att handla mat för, säger Shohreh, 41, som tvingas låna och leva på allmosor.

Föddes i Sverige

Lille Arvin, som föddes i Sverige, växer snabbt och till vintern hoppades hans mamma kunna få ett extra bidrag till varma kläder.

- Jag visade min handläggare att mina stövlar har hål som tar in vatten. Och min son har varken stövlar eller varma kläder, säger Shohreh Eilbeig.

Men Migrationsverket sa nej. Pojkens dagersättning borde räcka. Dessutom påpekade handläggaren att den ensamstående mamman hade en "realiserbar tillgång" i sin nya cykel.

- Det är en bra cykel, men den är inte ny. En vän gav mig den.

Pengarna ska räcka

Jens Pettersson, beslutsfattare på Migrationsverket i Falkenberg, säger att dagersättningen ska räcka även till kläder. En person som nyss kommit till Sverige och saknar varma kläder kan däremot få ett bidrag.

- Det sker alltid en individuell prövning och realiserbara tillgångar påverkar rätten till bidrag. Den sökande har rätt att överklaga för att få det rättsligt prövat också, säger han.

Shohreh och Arvin lever inte gömda men bävar varje dag för utvisningen till Iran. Beslutet är fattat, men inte verkställt.

- Jag fick barn utanför äktenskapet. Kvinnor i min situation stenas ihjäl eller hamnar i fängelse. Arvin har ingen kontakt med sin pappa och då skulle han förlora mig också.

Hanna Axelsson


SIFO

har precis fyllt i en blankett som Sifo har skickat ut, den här gången handlade det om tv,,,, tvprogram och programledare,, kanaler osv. Hade inte koll på alla program de frågade om, lite svårt att betygssätta handling samt programledarens insatser då!

här är allt som det ska, har precis fått överta datorn efter att den ockuperats av maken ett bra tag, han har kikat på jobb, mailat och läst sport,sport och om sport. Vad vore livet utan sport? eller som Görans motto - sport är livet!
hugos gigantiska vårta har gått sönder och den är som en stor krater över nästan hela hälen, lilla gubben kan inte begripa hur han mamma kan göra honom så illa och fila och smörja. Snart ska mamman inte röra mer, det gör för ont i hennes hjärta när tårarna sprutar på sonens små kinder. Vet bara inte vars jag kan vända mig för hjälp, vårdcentralen verkar ej ha med vårtor att göra!

dagens hissning:

http://www.youtube.com/watch?v=dJZDsJ8UU64

 grymt snygg tjej!

dagens dissning: måste vänta minst en vecka ill på filmen mamma mia på DVD
vill se den igen å igen å igen NU NU!

Dåliga raggningsrepliker!

  • jag har tappat mitt telefonnummer, kan jag få ditt istället?
  • du och jag passar lika bra ihop som två legobitar!
  • har du ett modellkontrakt? inte? då vill jag bli din agent.
  • om du vore en ny hamburgare på McDonalds skulle du heta McLäcker!
  • jag har precis köpt en säng på ikea, vill du hjälpa mig att montera den?


en intressant konversation från morgonen på Hugos skola:

-hej då Hugo, nu ska mamma hem och göra läxor!
-har du läxor( annan pojke funderar högt)?
-jo, jag går också skola
-men hur gammal är du?
-jag är 34 år!

pojken tänker ett tag och frågar:
-kan du föda barn?
-jo, jag är ju Hugos mamma.
-ja men har du fött honom?
-ja det har jag!
-men du går ju i skolan!

förklararar för honom att jag går i en skola i Luleå för vuxna
- aha, då går du inte här på skolan för vi är ju barn!

som Hugo skulle ha sagt för ett år sedan:

ja dill ha en sån!


http://www.kitsch.se/index.php?page=product:show;item:6249,cat:106&lang=sv

vart tog helgen vägen?

jag har ju  innet hunnit med att slappa,,,, ta det lugnt och må gott.

En trevlig kväll, med middagsgäster och god mat, en kärlekskrank lillasyster och en super duper söt liten Martin, söndagen hade inte kunnat bli bättre.

Pappornas dag, önskar alla pappor en bra dag!

Fredag

Så äntligen kom fredagen, efter en lång veckas pluggning på hög nivå, i helgen ska här bara slappas och vilas, med ett undantag på söndag då vi ska ha främmande.

En av Hugos julklappar är nu klar, gissa om lilla städtanten kommer att bli glad?
Ett helt eget junior Vileda städset!Göran är på innebandy, Jens har match,,, jag hade också tänkt följa med, men Göran hamnade i seket och då får jag sitta själv och det kändes inte alls så trevligt en fredag kväll, visserligen sitter jag ensam här hemma också, men jag har ju IDOL som väntar på mig.
Håller tummarna för Kevin, grabben som har allt
stil, charm och utstrålning.... en supertalang!

snart gör jag en vad mamma hade sagt "dumhet",,

och sliter av mig mitt hår, jag kan inte fattar inte och orkar inte...
Jag behöver hjälp och det NU!
Jag ska göra en bildanalys i fem steg.
har valt en Gockel
Artmaterial?
form & färg, koponerad?
innehållsanalys?
genetisk analys?
funktions analys?


HJÄLP!!

HUGO:s dag!

Idag har Hugo namnsdag och Lisa fyller 4 år, grattis till er båda!

Hugo är en kortform av det tyska namnet Hubert som är sammansatt av två ord som betyder 'håg (förstånd, tanke)' och 'ljus'. Namnet kom till Sverige med ätten Hamilton på 1600-talet. Det var relativt ovanligt före 1990, men har sedan ökat tiofalt som tilltalsnamn, kanske på grund av filmen Hugo och Josefin. Den 31 december 2007 fanns det totalt 21 596 män i Sverige med namnet Hugo, varav 9 725 med det som tilltalsnamn/förstanamn. Det fanns dessutom 204 personer med efternamnet Hugo.
Jag hade tänkt starta en nyhet här på min blogg, nämligen vilken mat skolorna i Piteå har serverat för dagen. Tanken är att Hugo ska få berätta vad han ätit och dagens måltid bestod av:
ris och pinnar!

Robin förklarade att de inte åt pinnarna, utan det var köttfärsspett på pinnar och ris till,,, (det lät bättre!

Göran är på arbetet och grabbarna är ute och spelar landhockey, själv håller jag på att smälta middagen, och ska fortsätta läsa om hur man kan förställa bilder och tolka dessa! är absolut ingen expert inom detta område och har tidigare idag bett min super konstintresserade make om hjälp,,, och hjälp fick jag,,,men!

DAGENS DISSNING: arbetsmarknaden,,,, hallå alla MODERATER, vars finns jobben ni lovat??

DAGENS HISSNING: går till en person: Lena Norman, pedagog vid Luleå tekniska Universitet. Det finns absolut ingen annan som är som du,,, du är bäst!

Lördag och kväll

Underhållning på hög nivå, Jonas & Robin bjöd oss på en super lång föreställning, ca 10 akter. Har försökt ta bilder för att kunna återge lite av showen. En liten elak gubbe dök också upp. Sen har vi två bilder till faster Helena, där Hugos halsband syns, enkom till dig//Till faster Helena,, ps tack Farbror Johan för chipsen, de var god att äta under mitt fotbad:)


Håll koll på dina vänner och ovänner

http://sv-se.facebook.com/index.php?lh=85424f93cbdea76417db9b7c2b7ba1a9

med Facebook,,, jag finns där som ....Linda Bäcklin tror jag det var??
vars finns du??

Önskar en trevlig helg//FOTO: zwani.com

ROMANTISK REKLAM

Syster Lycklig
http://www.systerlycklig.se/default.aspxFOTO: systerlycklig hemsida


RSS 2.0