Baciller och bassilusker

Hugo håller på med en sak, han testar alla sjukdomarna just nu samtidigt, ögoninflammationen som inte vill ge med sig, snor och slem, tre gigantiska fotvårtor under sin ena häl, hosta , feber och sist med inte minst kräks och har ont i magen.

Tänk det på din meritlista,,,, inte alls illa!

Vet att inga ord.....

kan hjälpa just nu,,,, men vi tänker på dig och er,,,,

TRO     HOPP     KÄRLEK


Konsthistoria

Vilket intressant ämne, men ganska mastigt, skulle gärna ägna flera timmar åt att lyssna på Våran Lena Norman, men lite paus då och då. Har kommit fram till att jag nog ändå har lite konst i mig, har hittat den delen också, den låg lite gömd bakom pyssel och knåp,,,, men absolut, den finns där!

Har skaffat mig en tjej idag, en Josefine,,, jätte söt och trevlig,,,,,, men det är bara det, måste dela henne med hennes mamma och pappa också. Synd, jag vill också ha en liten tjej!

har handlat lite julklappar idag,, måste sprida utgifterna över flera månader,, men GUD vad kul det är att handla julklappar.

vill du lära dig mer om konsthistoria//

http://www.konstlistan.se/11historia/11historia-02.htmÅrets bragdmedalj!

En stor eloge till dig tidningsbud som kör sträckan/gatorna här i Munkan, du lyckas sätta nya rekord varje dag/morgon du kommer med din racer bil.. Man hör när du kommer redan när du svänger in på gatan, du har högsta varvantalet mellan varje brevlåda du stannar till vid, sen en fråga,,,, hur kan man slå igen locket med sådan kraft,, du är helt otroligt duktig. Många nya rekord slås varje år,,, men dina är värda en bragdmedalj.


50-tals retro

images/uploads/50-tal/termosar_4.jpgSockerströareBrödrostFörvaringsburkar mindreServetthållare

http://www.broarne.se/butik/shop/50-tals-retro/c_29.html

"Hasta la vista, baby!"

kikar in en snabbis, ska slappa i soffan, men är nog så uppspelt efter två dagars arbete på särskolan. Igår hade jag dessutom både BUP med Robban och ett långt skolråd, var hemma efter 21.30 och stupade i säng nästan direkt. Idag hade jag inte alls lika mycket på planeringslistan, men det är hockey på tv:n så jag längtar inte precis efter att slappa.

"I'll be back."

Då var vi här igen då!!

Hugo snorar lite fortfarande och hans hals ömmar, ögonen har blivit mycket bättre och snart kan han återgå till skolan igen. Men vad värre är, Göran kom hem från jobbet, febrig och med en värk i hela kroppen, kan det vara influensan som är på G? Eller ska han snart föda? Menar, beror på hur man tolkar det, efter läten, stånk och pustar, eller efter febermätaren..

Robin har haft med sig en kompis hem idag, de har så roligt, skratten har gurglat fram ur deras munnar. Det kändes så trevligt att höra dem innifrån Robins rum, men som mamma får man hålla sig utanför - och i detta fall räckte det för att jag också skulle trivas.

Doris och Gulli har fått ett nytt hem idag, en gigantisk bur har de flyttat in i, damerna skyndade sig att genast ostöka och sprätta spån både utanför buren och i matskålen. Ett kuttrande läte tydde på att de trots röran trivdes i den nya lyan.

Imorgon ska jag jobba och det ska bli skoj, lämnar sjuklingarna hemma, eller hugo åt sitt öde. menar inte att vara elak Göran( om du läser detta), men jag trivs bäst när du är frisk.Bild. läs ovan.

Dagens dissning: vägarbetet som pågår i Munksund, det kommer att bli jätte bra och fint när det är klart, men just nu har vi autostrada här utanför,, och vår gata är ej tillverkad för en massa trafik.

Dagens hissning: alevedon, curadon, treo och allt annat som underlättar för sjuka makar. Puss på dig min älskling!

Nå, vad har hänt sedan sist?

Vi firade som sagt var Johan i lördags, god buffe och trevligt sällskap, och en himla glad 40 åring som stuttade runt sina gäster, kan det bli bättre? Helena hade gjort ett bra arbete med mat och annat som ska planeras inför en sådan fest, tur att hon har sina listor;) till hjälp. Alexander hade anlänt från huvudstaden och det var skoj att få träffa honom, han håller på att bli en vuxen grabb nu mera. Rebecca var välstajlad och snygg i nya kläder, hon fotade och höll oss alla sällskap.

Vår visit blev inte så lång eftersom Göran hade firmafest med grabbarna, lindbäcks bjöd på hockeybuss + hockey(luleå- skellefteå) och god mat, så han passade på att få sig en grabbkväll. Det som skulle blivit en grabbkväll slutade ungefär som det brukar, vid 22 ringde han och ville hem, då var han less. Han somnade gott till Macahan!

Jens och Jonas har knogat på, Jonas med chatt och chips och Jens med polare och coca cola. Under lördags kvällen fick jag utrymma huset då det invaderades av ett stort gäng tonårs grabbar som krävde att få se hockey på tv. jag flydde fältet och åkte till kusin Vickan och Niklas, där hade jag det himla bra, full service och en mysig varm brasa.

Söndag väcktes vi av telefon och för en gångs skull han maken inte svära, jag var snabb på att svara. det var från Solrosen, de behövdes en vikarie,,, tackade så klart ja till jobbet, kändes roligt att få vara där, har mest vart på andra ställen sista tiden. Vi städade på lite och vid ett åkte Göran på vad som kanske är årets sista golfrunda.

Mina grabbar som spenderat helgen med sin pappa & malin hade kommit hem när jag slutade för kvällen. Det blev lit kramkalas, men Hugo knoppade snabbt in. men han vaknade ca två timmare senare och kräktes, han hostade slem, grät hjärtlöst och slet sig i ett öra, efter alvedon, sagoläsning och tröst så somnade han gott.

Nu idag har hugo vart hemma, hans halsmandlar har svällt upp och han har ögoninflammation i det andra ögat nu, jag har vart hemma med honom och ska vara det även imorgon, sen ska Göran stanna hemma för jag har fått arbete på Gymnasie särskolan onsdag-fredag och det vill jag inte missa.

Ett litet lästips för den som har lite att göra eller som bara är kunskapssugen:

Omslagsbild: ISBN 9789185227167, 101 saker du behöver veta ... eller inte
101 saker du behöver veta ... eller inte
av Horne, Richard / Turner, Tracey

Dagens dissning: fukten som gör att mina kläder krymper,,, måste nog köpa en fuktslukare och ställa i garderoben.

Dagens hissning: BÖCKER..... tydligen inte bara jag som känner så

När jag skrev var jag oåtkomlig för alla sorger.
Astrid Lindgren

Allt som är gott i mig har jag boken att tacka för.
Maksim Gorkij

Där hänger på boklådesfönstret
en tunnklädd liten bok.
Det är ett urtaget hjärta
som dinglar där på sin krok.
August Strindberg

När jag läser en bra bok för första gången då känner jag att jag har funnit en ny vän.
Goethe

Finns det ett större privilegium än att få sitt medvetande utvidgat av litteraturen, fyllt av den riktat mot den?
Susan Sontag

Akvarell, Rosa bandet!


Några bilder på lördagens JUBILAR

Här kommer några foton från lördagen, i bakgrunden kan man se delar av det snygga nya hemmet.


Idag ska vi hylla....

Johan som 40 år skall fylla.

Det blåste en bris,
som sa att "JOHAN" har 40-års kris.
Då är det bra att få det nedskrivet,
att vid 40-år, ja då börjar det riktiga livet.
Så nu är det upp till dig att visa alla,
att du inte är redo att falla,
utan att man kan bli ritkigt vis,
av en fin 40 års "kris"...

Många grattis kramar från oss här i Munksund,, ps .. hade inte kunnat få en bättre svåger, tack Johan för att du finns.


Hugo citat:

- mamma, vet du att tjuvar de bara sover på dagen!
-jasså, vad gör de om natten då?
- då tjuvar dom och slår sönder saker med sin yxa, och mamma vet du
tjuvarna kan klä ut sig så att de ser ut som människor!


Alfred Gockel & rosa bandet!

En Alfred Gockel målning med rosa bandet//


Nu håller jag tummarna för dig!

Många hjärtliga hälsningar och kramar, tänker på dig och jag vet att allt ska gå bra. Vi ses snart!

Skyddsängel

Höst hos EdwinAutumn is a second spring when every leaf is a flower.
                                                      -Albert Camus-

Hos arbetsförmedlingen!

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning


Du får ansvar för följande områden
:

- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön
: 0 kronor

Semester:
Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav
: Honkön.

Önskvärt
: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:


1.
Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.
Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg.
Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare.
Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör.
Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent
. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).

Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt.
Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.
Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.
Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef.
Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!Glädje

min älskade make såg hockey igårkväll på tv, något jag egentligen inte har något emot, men det är inte heller så att jag jublar och tittar jag med. Men igår hände det något, de spelade en låt som jag så länge sökt, har ej vetat artist eller vad den ens heter, men igår,,,wow

lyssna:
http://www.youtube.com/watch?v=rTbu9OUddE4&feature=related

snacka om glädje, härlig rymten och bara texten och låten i sig tycker jag är helt underbar.

Vill också bara önska dig en härlig helg med nära & kära.


Hej hopp vad åren går, lillasyster Elin fyller 16 år!

Hugo är snurvlig och snorig, feberfri idag men inte alls kry.

Elin fyller 16 år idag och vi har vart i Älvsbyn och uppvaktat henne. Hugo hade tillverkat en egen pressent åt sin moster, han hade limmat fast glitter, två alvedonsuppplastkapslar två godispapper. Man ser på hennes min nedan att det var uppskattat,, och vem vet, det är ju upp till var och en vad konst är.Dagens dissning: det ruggiga vädret

Dagens hissning: går till mig & Göran som äntligen tagit tag i källaren och kört bort massvis med skräp på tippen

Dagens ord: Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker.

Källa: Bert Karlsson om Bosse Ringholm, skolkamraten från Skövde


Bara vara

Visst känns det härligt att bara vara! Att kunna vara stolt över den man är, inte behöva göra sig till och vara någon/något man inte alls egentligen är. Perioder i mitt liv känner jag mig inte alls lika stolt att vara just den jag är, jag är en vanlig Linda, eller ovanlig, beror på hur man ser det. Alla är vi ju olika till både sätt och utseende, vi känner olika, tycker olika, ser olika på saker och ting. Jag är den Linda som en gång föddes på Piteå BB, som har formats efter mina erfarenheter, mina kulturella erfarenheter med mera, så med andra ord är jag ju unik. Det finns bara en som vet hur mitt liv känns att leva och det är jag, liksom att Du är den enda som vet hur just ditt liv känns att leva!

Carpe Diem


Fånga dagen! det ska jag göra;)

Händiga Linda på G!Jag satte ihop hela denna fina byrå helt själv igår, man kan till&med öppna lådorna, visst hade jag det lite klurigt med vars allt skulle och vad allt var, men via telefon förklarade mitt ex att de jag kallade "konstigskruv med hals å skalle  och att den tydligen hörde ihop med den tjocka jeansknappen med hake därbak". Nu står den på plats och vi är väldigt nöjda med den. Hyllan bredvid fyndade jag billigt på blocket, möblerna passade bra ihop och med vårt nya köksbord blev det super snyggt.

Annat som händer och sker i fru Bäcklins liv:

Hugo har haft två kompisar hela eftermiddagen, kändes som att jag var drottningen i en myrstack och runt mig var det arbetsmyror överallt.  Konstigt vad energi barn har!

Robin kom hem med ett gigantsikt telefonnummer skrivet med tusch på sin arm,,,, till en kompis gick numret( wow, det är väl första gången han bryr sig om ett telefonnummer och att han ville vi skulle skriva ner det i telefonboken). Nu håller jag tummarna för att han ska be kompisen komma och hälsa på,,,, vem vet, han kanske gör det snart!

Stina, min pappas frus dotter har vart på semester i kenya och jag har precis sett bilder som hon fotat, lejon, giraffer och hoppande massajer är bara några av de häftiga saker hon sett med egna ögon.

Idag har jag fått min lilla robot med posten:
Klicka för att visa större bild...

Malin och Jenny har hälsat på en snabbis och jag hoppas de snrt kommer åter, jag fick en tavellist i vitt av henne, den sitter nu innan för dörren nere, det blev himla bra( nu fick den gamla i trä som jag gjort på träslöjden arkiveras under fornfynd.))

Dagens dissning: kan bara säga FÖRSÄKRINGSKASSAN

Dagens hissning: går till LIVET som sådant, visst går det mycket neråt i ens liv, men de gånger det bara lutar minsta lilla uppåt då känner jag mig såååå lyckligt och jag uppskattar verkligen allt i mitt liv.

Dagens ordspråk:  Slumpen väljer ens föräldrar, sina vänner väljer man själv.

Har jag verkligen gått rätt utbildning??

jag har precis insett att jag skulle gått en högskoleutbildning för att lära mig förstå försäkringskassans system samt "fylla i blanketter" och "hur man hittar rättblankett". En hel djungel av paragrafer, blanketter och sånt jag absolut inte förstår mig på. Jag tjorvar på fortfarande med att få rätt till ersättning efter Edwin, visst har försäkringskassan rätt när de säger att jag inte var sjuk...... men jag var definitivt inte kapabel att arbeta heller, men de anser att man ska återgå till det normala vardagslivet direkt- inte alltför lätt fast jag gärna skulle önska att det fungerar så.

Hur kan någon som aldrig träffat mig bedöma att jag är frisk nog att arbeta och  inte ens ta hänsyn till ett läkarintyg? Varför motarbetar försäk,,, doktorer  de vanliga doktorerna?

Kan man tvinga sina barn....

.... att leka med sånt man själv tycker om och ser roligt ut??http://www.sprall.se/

Rakubränning!

Igår hade vi rakubränning på skolan, det var en häftig upplevelse med mycke slump. Röken är inte heller att leka med, och snytpappret var ett bevis på detta!
Vi hade en trevlig dag ute i skogen vid universitetet, matsäck, varm choklad och bulla stod på matschemat. Våran lärare Lena är en helt suverän pedagog, hon guidade oss "vildingar" rakt igenom hela dagen utan en enda brännskada, imponerande!

Raku (樂) eller Rakuyaki (樂焼き) är en keramisk tillverkningsmetod, som har sitt ursprung i Japan. Dit kom enligt traditionen den förste raku-mästaren Chojirō (長次郎) från Korea på 1500-talet för att tillverka sparsmakade teskålar åt te-mästaren Sen no Rikyū.

Modern raku går typiskt till på så sätt att de i förväg brända keramiska alstren doppas i glasyr och ställs in i en ugn, som värms upp till omkring 900 - 1 000 grader Celsius. Alstren tas ut ur ugnen, medan de fortfarande är rödglödande. Ursprungligen lät man bara alstren svalna, varefter de användes vid de teceremonier, som var förbundna med raku-tekniken.

Källa: Wikipedia

Här kommer några foton från gårdage, alla saker är inte gjorda av mig, men de flesta är det:

Rakutekniken nådde först Europa under mitten av 1900-talet. Inte minst genom den brittiske keramikern Bernard Leach, som studerat keramik i Japan. Sedan rakutekniken vunnit terräng i Europa, och USA har den emellertid utvecklats. Stora svarta krackeleringar, gälla färger, och ett metallaktigt skimmer räknas i dag som rakuns karaktäristika. Detta utseende kommer från den sk. reduktionen, som består i att man sedan alstren tagits ut ur ugnen lägger dem i sågspån, tidningspapper, hö, halm, eller liknande material, vilket fattar eld av värmen. När elden kommit igång, och man uppnått tillräcklig rökutveckling stänger man in föremålet i en tunna försedd med lock eller liknande, vilket reducerar föremålets syretillförsel,(därav ordet reduktion) medan föremålet fortfarande är varmt, och glasyren (trög-)flytande. Reduktionen hindrar metallerna från att oxidera, därmed bildas ett annat färgspektra. Reducerad koppar blir exempelvis rödaktig, medan den i oxiderat tillstånd blir grön. Kraftig reduktion får alstren att metallisera. Själva leran blir grå till svart vid reduktion. Därför blir krackeleringar i glasyren svarta, medan den lera som täckts av glasyren förblir vit, under en transparent ("genomskinlig") glasyr (om leran är vit från början) Således kan man få exempelvis turkosa, vita eller gula alster, med vackra krackelyrmönster på, eller metalliserande krukor som exploderar i regnbågens alla färger bla.
Källa: Wikipedia


Elliot 3år

Många grattis kramar till världens bästa Elliot som idag fyller tre år, vi önskar dig en super dag med din familj, Jens & Mormor & morfar. Hoppas du kommer att få många roliga "lektimmar" med dina pressenter, vi valde med hjälpa av Hugos smak.
Hipp hipp hurra
 för dig idag.

I mitt hjärta finns.....

det en stor speciell plats, den platsen tillhör min allra bästa "borttappadeochigenfunnssyster" Åsa, platsen hon har är varm och go, precis som hon är själv.  Åsa är en färgstark person och inte bara nog med det, hon är mitt allt i allo. Jag beundrar dig ÅSA, med det vet du redan, men jag kan inte nämna det för många gånger. Vet ej hur många gånger du dragit upp mig när jag fallit, och jag är dig evigt tacksam för varje gång.
Detta hjärta är till dig, det är varmt och ömt och tänker på dig minst en gång varje dag//

det finns även en stor plats åt min "nyfunnasvägerskasomblevsomensyster" Helena, omtänksam, väldigt vänskaplig, hon är pålitlig och otroligt varm och go hon med. Jag hoppas och tror att vi kommer att få ett långt och lyckligt liv ihop, men då ej som gifta utan som svägerskor;)

en särskild plats har jag också åt dig B, du är en vinnare och vinnare klarar allt, det är jag säker på//i mitt hjärta finns det plats för många nära och kära. Idag på heta Hyttan kunde jag inte heller motstå denna, Linda (alltså inte jag) som är glasblåsare graverade även in ett namn åt mig på skyddsängeln.


Heta HyttanSå här blev resultatet av min egen designade och formade skål. Den är kvar på kylning så jag ska hämta den på fredag,,,längtar!
Jag blev riktigt nöjd med skålen, den fick den ojämna formen fast med en fin och slät sida. Bladsilvret hamnade kors å tvärs, precis som jag la ut det inför rullningen. När silvret är satt på glasen blir baksidan som tar i glaset koppar/guldfärgad och det blir en snygg lyster även inne i skålen. Nu vill jag bara göra massor mer, men ekonomin säger stop!

Tack Linda På Heta Hyttan för att jag fick komma och pröva på glasblåsning, det var väldigt intressant och jag är mäkta imponerad av alla dina alster( som jag fotat in i minsta detalj).

http://www.hetahyttan.se/


RSS 2.0