Linement, vetekudde och snytpapper

det är vad jag har på vardagsrumsbordet idag, jag blev sjuk inatt, eller rättare sagt, var ju krasslig i början av veckan, fick penicillin mot streptokocker i halsen. Men har mått hyfsat bra och har orkar arbeta. Men det blev nog för mycket, för igår kväll när vårt trevliga och sociala främmande hade åkt visade febertermometaren på 38.6, och idag har jag lyssnat på kroppen och bara vilat, sett på tv och druckit. Jag mår bättre, men känner mig hängig, kroppen värker och körtlarna ömmar, men nu har jag tid imorgon att bli frisk.

På tisdag ska jag skjussa Jens till kallax, han ska åka till faster Hanna med familj i London, jag ska försöka packa ner mig själv i hans resväska, åtminstone drömma att jag är med, jag längtar så massor efter att få åka dit. Jonas och Robin har idag fått gå på 9hålsbana och det hade gått rätt bra, men Göran var smått chockad över Robbans heta temperament.

Finns det något så himla snyggt som detta nedan,,, tror inte det! Jag har gräddkannan till Amanita kopparna, den har min mormor haft i sina ägor, men resten av servisen har min mamma gett bort till någon släkting i Södra Sverige, ska inte förlåta henne för det. Den gröna servisen Berså tycker jag är så fin just för färgerna, formen och mönstret, den skulle jag gärna ha i mina ägor, men den är bokstavligen "svindyr" att köpa på ex tradera. TYVÄRR

Gustavsberg - Berså - Tekopp med fat - Stig Lindberg Uppsala Ekeby, AMANITA kaffekoppar Retro "RÖDA"

Kon, ett väldigt praktiskt djur!

har haft ont om tid att blogga i veckan, arbetet på Strömbacka har vart super roligt men också lite slitigt,  jag har trivts jätte bra och somnat gott varje kväll. Härliga fina ungdomar går i klassen jag arbetet i, nu håller jag bara tummarna på att få komma tillbaka fler dagar. Har arbetat natt på korallen och ska även arbeta där natten till måndag, sen är det skola för mig hela veckan lång,, ed ett undantag på onsdag, men jag tänker berätta mer om den dagen vid ett senare tillfälle.

Ikväll ska Kusin Vickan med familj komma, det ska bli super mysigt och framför allt trevlig(känner att jag måste skriva så om hon läser;) detta! Just nu är Göran med Niklas på golfbanan och de är här vid fem snåret, då står maten klar på bordet och sen ska vi bara umgås.

Robin har hyrt tre filmer idag och jag har måsta skratta åt honom, man hör hur himla bra och roligt han har det och han fullkomligen gurglar ur sig skrattet. Gissa om mamma hjärtat njuter av att höra det där skrattet.... svar: ja absolut!

 

Nyttan med kon
( Uppsats skriven av en elev på mellanstadiet )

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset.
Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främresidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.
På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall hanågot att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.

Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon.
Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.
På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bortflugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det barahår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blirmjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon harfyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger.
Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten ärdet hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Utmaning

Blev för ett tag sen utmanad av min pysselkollega Jeanette, "jeas tankerum" och nu har jag lite tid över att svara på frågorna//

Tre saker jag gör när jag vaknar:
- försöker få liv i avdomnade kroppsdelar
- väcker övriga familjen
- äter frukost

Tre saker jag måste ha under dagen:
- kolsyra
- klocka
- mat, annars skakar jag sönder

Tre personlighetsdrag hos mig:
-glad nästan jämt
- empatisk
- omtänksam

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
- make och barn
- scrapbooking
- datorn

Tre saker jag är rädd för:
- att tappa min familj
- att aldrig få fast arbete
- clowner

Tre saker jag drömmer om:
- den där rätta keno raden
- resor i massor
- ett långt och lyckligt liv



Hipp hipp hurra för Robin som fyller 12 år idag



  

Korten är tagna vid två tillfällen, i söndags då han hade kalas och sen nu idag den 24 på hans födelsedag. han har bland annat fått: pengar, puma parfym, golfbollar i massor, peggar i massor, set till golf, cobra handduk till golf, kläder, kastspö, kassaskrin, inomhus golfputterhål + en massa massa annat. Tårtan Göran hade bakat på Robins önskan gick åt som smör i solsken, men några bilder hann jag ta innan den var borta;)

Robin tackar alla för en trevlig dag, fast än han själv inte alls var kry, han tackar även för alla de fina presenterna,,,, å mamma kan intyga om att det var en nöjd 12 åring som räknade pengar och pyntade rummet med div golfprylar hela kvällen.

Vem vill ha detta som skrivbordsunderlägg?



Nordlundsgrisen gör stor succe, ni finns det både t-shirt och att ladda hem som skrivbordsunderlägg. Vd för företaget är för dig som inte ser vem grisen föreställer min bror David,,
Ibland ställer jag mig frågan om vi verkligen är syskon, många anser att våra näsor är lika, kan det stämma?? hope not.

Pirrigt i magen!

Har precis fått jobb, de har ring från Gymnasiesärskolan på Strömbacka, jag ska vicka där. Det känns hur bra som helst och det är ju precis de eleverna som jag helst vill arbeta med;)

Robin är sjuk, knäckt, totlat utmattad. Vi hade ett kalas för honom igår, en liten tjuvstart inför onsdagen. Han fick massvis med pengar, ett kassaskrin, golfbollar, peggar och allt annat bra å ha till golf. Tack alla ni för de fina presenterna, jubilaren själv orkade inte vara social, men jag vet att han är väldigt tacksam för allt han fick, samt för besöken.

Jens & Jonas har åkt idag till sin mamma, men snart är det måndag igen och då kommer de tillbaka.

Göran har sträckt sig och handleden spökar, men han biter ihop,,, tur att de är ett par dagar kvar tills nästa golfrunda.

Nu ska jag plugga, det blir en heldag med böcker och studier,,, käns lite hektiskt att hinna med både skola och arbete,, men jag vet att det går.


Slaget om Waterloo, eller var det Munksund?

Här råder stor kalabalik, några ungdomar har hyrt Folkets Hus, det började med 10, nu är det säkert en bra bit över hundra fulla tonåringar som flyr polisen och in på våra närliggande tomter. Grannens torkvinda har precis gått sönder, pisspaus vid grannen mitt emot, krossade glasflaskor, skrik, tårar, rökpaus på vår altan. Polisen arbetar för fullt med att stänga ner folkets hus nu, men det går inte så bra!
Munksunds egna  "super och flyr".

Torsdags info

Skola, arbete och middag, det är väl vår dag i sin korthet. David med familj har hälsat på, vi har sett Idol och nu börjar grabbarna gå i säng allt eftersom de blir klara med tandborste och div kvällsmåsten. Imorgon ska vi göra samma, och på lördag ska vi på träff i Luleå; Jens ska på kurs... och sen på söndag är det kalas för Robin.

En ny stärna är född;) eller kanske rent utav flera??


http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.630813&renderingdepartment=2.19545

i länken ovan kan du finna många nya talanger inom diverse kategorier...


Onsdag 17 september

Hej på dig du!

Idag har vi en hemma dag, Hugo är lite små krasslig, det började igår med högröda öron = ett tecken på feber. Hoppas att det bara är en liten kortvarig feber topp och att han snabbt blir frisk, i helgen ska de till sin pappa och då är det ju sååå bra om han är pigg och kry. Annars händer det inte så mycket, vi missade ett föräldramöte igår pga dålig kommunikation, nu kräver vi att skolan skickar brev/mail även hit så snart det är något. Hur ska man kunna vara en delaktig förälder när man inte får veta hur, var och när saker å ting ska ske?

På lördag ska vi ha en heldag i Luleå och på söndag är det kalas, dvs öppethus för Robin som ska fylla 12. Robins önskelista: pengar, lite mer pengar, ännu mera pengar och till sist massvis med pengar. Han hade skrivit så i en lista vi fick. Han önskar sig även allt som har med golf att göra och biocheckar är aldrig fel.


Allegori ,,, HJÄLP!!

Finns det någon ute i cyberrymden som kan förklara vad allegori är?

Annars är allt rätt ok här, life goes on,, heter det väl.
Life is too short!

Life goes On!

källa: http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.marysears.com/books/images/lifegoeson.jpg&imgrefurl=http://www.marysears.com/books/lifeshort.htm&h=319&w=440&sz=37&hl=sv&start=12&um=1&usg=__zu0x3o5bJLiwR2uqzulD6sXIKiU=&tbnid=ycWeKXD0vsKY2M:&tbnh=92&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dlife%2Bgoes%2Bon%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN

Det är väl för härligt med bebisar!

Jag har blivit faster igen, och inget har jag anat, det kom som en glad överraskning när jag idag upptäckte fyra små söta griskultingar hos David med familj. Nu mera har David en stor familj att försörja och ta hand om, men vet ingen bättre för just den uppgiften heller;)

Vi har med andra ord hälsat på i påle idag, samt höststädat inför vintern, båten hade satt rekord på "vattenfylla", vilket Göran snabbt öste ur.

Uppe på gården håller David på att riva många historiska minnen, morfars ladugård. det var där som vi hade hästarna, där fann jag några "hieroglyfer" från forna tider, jag hade väl lite storhets vansinne och har skrivit TIMO Ägare Linda nästan överallt. Jag minns också hur giganstskt stor jag upplevde denna ladugård, nu begrep jag inte ens vars alla djuren fått plars, eller var det så att morfars djur var extremt små? Platsen där den stora stora lådan med havre stod gav mig också en flashback. Jag har som alltid vart stolt över att morfar ville ha min hjälp med något så viktigt som att ge havre till djuren, tills mamma en dag berättade att morfar bad mig gör det för att han själv var såååå rädd att det skulle vara någon mus i lådan. Det fanns lite att fota, några minne jag ska ta med mig förutan de som finns i mitt minne och hjärta.

                    

Nu ska vi äta kotletter och potatis klyftor,,, kanske släktingar åt dessa ovan??
Jag har en 12 timmars lång natt som väntar, börjar redan kl 19, ska ta med studierna, antar att jag hinner läsa en hel del under nattens gång// PÅ Återseende

Minns du detta, då är du en sann 80-talist!

http://www.youtube.com/watch?v=HAudBe6vAS0

http://www.youtube.com/watch?v=baB8oBAoqcg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=NXGquSECZC8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=mgaQDYHIK-E&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bJXapKDe-xs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=hirZn3rfBSc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=lyJQ_EzIXFo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8wAvNuRjT6I&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=MiuimDNlyuQ&feature=related

                    

Alla samtliga filmsekvenser är länkade från YOUTUBE, bilderna är sökresultat från GOOGLE.

Visst känns det skönt att bara minnas tillbaka till den "goda" tiden, inga räkningar i ens namn, man kunde mima framförspegeln till Carola utan att känna sig löjlig, drömmarna man hade om framtida sång karriär var fortfarande en självklarhet. Middagsplaner, mamma fixade allt. Veckopeng, man var nästan miljonär. Det konstiga var att det också alltid fanns något att se på tv, fast vi bara hade två kanaler.
Vem minns inte Razzel, KryZZ med Arne Hägerfors och Björn Skifs, Köppebä visan, Kitty böckerna och inte minst Min Häst med underbara söta roliga Mulle. Melodifestiveln på den tiden var bra, bra artister och verkliga schlagers, inte som nu när det ena landet försöker överbräcka det andra med "mest galna upptåg". Tacka vet ja; Bra vibrationer, Dag efter dag, Diggi loo osv, de låtarna minns jag än, de satte spår. Tänk också vilken lycka det var att få hem en video, en riktig högtid var det att hyra film, jag minns att en av de första filmerna vi hyrde var ett Päron till farsa och Rocky.
 Annat jag minns är:

suddgummi suddgummin 1980-tal                 

  

En annan sak jag tänkte på, hur kunde 80 talets chipspåsar räcka såååå länge, de var ju 150g mindre per påse än vad det är idag;)

Me and I

Här är modellen i sina nya kläder:

        

Mulle i skogen!

Har precis skickat iväg Hugo på utflykt, han hade korv, vatten och äppelbitar med sig i ryggan. Han var såå söt, fullt påklädd och med en rygga större än honom själv, noga var det också att de nya spindelmannen vantarna satt på samt ski doo kepan. Måste bara få säga att jag tycker att det är super härligt att barnen får vistas mycket ute, och vad de lär sig mycket av det, inte bara att vara ute utan också allt som hör till. Tummen upp för Hugos pedagoger!

Igår kom Me and I kläderna,,, wow,, kan bara säga så,, jag hade super tur med mina två fyndlådor, IGEN. Robin satt med andan i halsen och det var inte förens jag sa att det bara var till Hugo, han andades ut och sa:
-bra, för jag gillar nog inte riktigt det där!

Hörde röster precis, kikade ut,,, Hugos lilla mysiga grupp passerade och är nu uppe på bergknabben, eller som de kallar det Klockberget. Det var ett högljutt gäng, Hugo gick hand i hand med Jocke.



Photoblog

Nu har jag blivit med "photoblog", en rätt härlig känsla,,,, bara det att jag inte vet/kan hur jag ska dela med mig av den, hur man ska finna mig i cyber världen och hur jag ska finna andra. Hjälp, jag kan just inget!

Hur kan detta hända?

Vi har massvis med kanaler, vi har många olika utbud och ändå finns det absolut INGET bra att se på, ska det verkligen vara så?

Annars har vi idag vart på stan och fikat, vi har sett Uppdrag granskning på kanal 1, Grannfejden i Haparanda kommun( varför görs det inget???, annars har vi ju 1000000tals lagar i Sverige).. Göran har spelat golf med min pappa, jag har pluggat, Jonas & Jens har vart på deras morfars 60års kalas. Vi åkte på Subway och köpte varsin delikat middagsmacka, sen har vi haft besök av bäst svågern med fru(min bästa Helena). Sen kom vi då till detta som skulle bli mys i soffan,,, men vi fann inget att se!



Ja just ja, Astrid smet idag igen för andra dagen på raken,,, himla snabb dam det där!

Helgens hissning: subway mackan, italian hot......... mums fillibaba!

Helgens dissning: utbudet av bra tv program!

Kan man låta bli att älska denna grabb?

http://www.youtube.com/watch?v=9szm1bo9G20

http://www.youtube.com/watch?v=lGXnZiXIFuw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fbOyHe4qyII&feature=related

     

som avslut vill jag uppmana dig att lyssna på denna briljanta engelska, en ny variant av ett språk talat av så otroligt många. Lyssna och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=2LTLEVC-sfQ

bra va???


Varför Fru Klackse??

Frågorna är många, alla handlar om samma sak,,  här kommer en kort förklaring:

Min make heter Clas Göran Arnold Bäcklin, vilket många "ler" åt, han fick därför smeknamnet Klackse, ska väl vara någon sorts ihopmixad förkortning av alla namn. Och eftersom att vi är gifta,,, så blir ju jag då Fru Klackse.

Sen att Göran föddes 1967 då denna låt var aktuell(kanske har lite med hans alla namn att göra;)

http://www.youtube.com/watch?v=wR3MEp0QGuw&feature=related

Fredag hela veckan lång,,, hade jag gärna haft!

Oj vad det ska bli skönt med helg, Göran har arbetat alla dagar från förra måndagen, + att han arbetat en massa övertid, nu ikväll ska vi inte göra något- bara ta det lugnt och framför allt imorgonbitti ska vi SOVA. Livet här i huset går vidare, golfandet består och nu har Jonas också fått sig ett helt nytt golfset. Tror jag vet vars han kommer att vilja spendera sin helg. Mina barn åker till sin pappa idag, de ska och fiskecampa. Malin och hennes härliga tjejer ska också med, vilket jag tycker är sååååå himla roligt. Det är verkligen en toppen kvinna mitt ex har skaffat sig, jag är väldigt glad för hans skull(om man nu får vara det?) Pojkarna tycker också om både Malin och hennes döttrar,, så många+++++++ till dem.

Jens & Jonas ska åka på deras morfars 60 års kalas imorgon. Hipp hipp hurra för Gunnar idag.

Igår var vi på husvisning, men ej i syfte åt oss själva. Vi tittade åt mina svärföräldrar som ska flytta hit upp till Piteå. Huset vi kikade på var pedantskött och väldigt trevligt, inga fel vad vi kunde se. Även Johan & Helena har skaffat sig hus, de håller på att tapetsera , måla och byta golv och det kommer att bli jätte fint. Jag önskar att vi också hade allt på bara ett plan, nu har vi det på tre, ett evigt spring i trappor. Hugo min lilla städtant tyckte han kommit till paradiset, han sopade, bar lister, plockade och hade minst 100 frågor om allt i huset.

        

En krya på dig hälsning till Helena vill jag också ge.

Mode igen!

När jag var liten hade min farfar alltid samma sorts modell på sin kepa och jag minns att jag redan då kallade den för gubbkeps. Nu idag har Hugo själv valt en just sådan och måste säga att han ser riktigt häftig ut,,,, och söt förstås. På bilderna nedan vill han även visa sina fingervantar samt en tröja han också handlat.

  

Regn och rusk hela dagen lång, inge vidare vackert höstväder precis. Men jag litar på att solen snart kommer att komma fram och lysa på alla de vackra höstfärgerna som snart ska skapas inför hösten. Det blir så himla vackert ute, varma fina färger som skiftar i alla möjliga jordnära färger.


En Sara!

Lycka är att ha en allra bästa vän, en vän som alltid finns där, en man kan skratta tillsammans med, gråta ut hos, en vän man kan lita på, som alltid lyssnar och förstår, en som inte sviker när andra går, en vän att dela glädje och lycka med,  en sådan vän har jag,,,,, en helt egen Sara. Tack för att du finns.


RSS 2.0