Robinsson

vad står Robinsson för egentligen, jag trodde att det handlade om att överleva så som Robinson Crusoe gjorde enligt  Daniel Defoes bok. Men dagens Robinsson handlar om pakter å att ej bryta pakt,, inte om att överleva och klara sig själv. Visserligen klarade Ellinor sig, men jag tvivlar på att det var kunskapen som gjorde henne till vinnare av årets tävling. Kunde hon ens knäcka en kokosnöt?

Min lillebror- nutidens Rambo

Idag skrämms man inte med kniv, idag hämtar man bössan och vrålar.
Frågan är vem som var räddast?


PT- 26/5
Försök till skoterstöld i Pålsträsk PÅLSTRÄSK  Mitt i natten vaknade en man av att han hörde en bil stanna utanför hans bostad i Pålsträsk i Älvsbyn. En kort stund därefter körde bilen iväg. Samtidigt observerade mannen två män på gården i färd med att försöka starta hans skoter. Han ropade åt dem varvid de lade benen på ryggen och försvann från platsen. De båda männen verkade vara i 25-årsåldern och var mörkt klädda. De plockades kort därifrån upp av en bil.

den artikeln stämde ju inte riktigt!
nytt försök!

PT-27/5
Skoter var 4-hjuling PÅLSTRÄSK  Det var en 4-hjuling och inte en skoter som två män försökte stjäla från en gård i Pålsträsk, natten mot tisdagen. Männen hade blivit avsläppta från en bil på gården och där gått in i en bil och satt sig på en 4-hjuling som de försökte starta. En man i huset hörde dem och sprang ut och skrämde iväg dem. Männen försvann från platsen och blev senare upplockade av en vit bil några hundra meter därifrån.

och den stämde ju inte riktigt heller,, men vad kan man begära av en dags tidning??


Detta är rena rama äventyrsbadet;)

Idag har mamma städdag, men hon började dagen med att tro att jag hade tänkt komma ut, så vi har hunnit vara på "koll", men jag är där jag är, inne i detta varma blöta mörker. Allt var som det skulle och mamma kunde börja om att andas, men hon har ett recept på magmedicin som hon ska ta för att det ej ska kännas som att jag är på G! Till faster Helena kan jag också meddela att även hon kan andas ut - på ren svenska kan man säga att morsan har förstoppning, men det kan vi hålla hemligt mellan oss;)

Mamma har planerat länge nu att städa, men hon har alltid kommit på andra orsaker och skjutit på det hela, men nu var hon liksom tvungen, vi blir annars allergiska i detta damm. När hon väl städar så rensar hon en massa också, då blir det en massa tomma ytor över som hon så småningom önskar sig nya saker på,,,,, vilket hon även gjort denna gång, med en liten tanke på att det är morsdag på söndag.

Storebror Jonas är och hjälper pappa på soptippen, de ska kasta en massa sådana där överblivna saker och annat skräp, sen ska de åka och hämta nya madrasser till mammas & pappas säng,,,, de madrasserna de har nu påminner om en hop med stålfjädrar som är inproppade i ett slags stickit tyg,, att madrasserna är från -70 talet kanske också ger en närmare förklaring,, för inte är det mina föräldrar som nött upp sängen,, de har andra gjort så bra före dem//

Robin & Hugo har åkt till deras pappa & Malin, där ska de vara tills på söndag, och lyssnar jag noga kan jag höra saknaden av dem redan från mamma.

Min mamma har också kommit på att om hon sjunger för mig så kanske jag blir musikalisk, med tanke på min morbror Davids musikaliska gener behöver hon dock inte oroa sig,, hon kan hellre tänka på sina egna stämband som kanske skulle behöva stämmas en aning. men idag har hon nynnat med till Ted Gärdestad så gott hon kunnat och kanske även jag en vacker dag kan uppskatta den sortens musik.

På em ska pappa spela golf med sin bästis Niklas, och tro mig, de spelar golf, tänker golf och pratar golf. Sen ska vi grilla kyckling och bara mysa här hemma,,, dvs om mamma fått allt hon rivit ut på plats.

Detta var allt// Räkan

Oändlig längtan & väntan!Detta är då min "lilla" baby mage,,, pappas hand och oändlig längtan.

STOCKHOLM

Utdrag från Räkans loggbok!

OBS! de flesta fotona handlar om mat!!

Mamma & pappa är i Stockholm, de bokade resan innan de visste att jag var på G! Resan blev inte vad de hade tänkt sig - mammas ben, fötter, foglossningar satte stopp för nästan allt + ett dåligt väder. Pappas golf intresse har gjort att de kikat på sånt & mamma har i vanlig ordning kikat på väskor, pennor & papper. Hotellet heter Amaranten och är 4stjärning, men tjorv med hissar, frukost och saknaden av badkarsproppen gjorde att de ej var till 100% nöjda med sitt boende.

På fredagen gick de i affärer, fikade, tittade på folk och bara njöt av att vara hemmifrån lite. På kvällen åt pappa plankstek + öl, mamma åt thai wok + vatten. Middagen var god och framför allt billig. Sen gick de till SF bio på Sergel, de såg "Änglar & Demoner" och satt i plusstolar, väldigt sköna närmare bestämt. Filmen var också bra och själv fick jag känna av vibrationerna av den höga volymen i filmmusiken, samt fick jag lite popcorn genom slangen,, det är ju fredag dock!
Tillbaka på hotellet vaknade jag till, mamma ville att pappa skulle känna på magen hur jag levde om därinne- men så snart hans hand landade så blev jag silla, lite som en rolig lek för mig - men mamma blev sur och sa att pappa skulle koncentrera sig mer. Efter ett tags tv tittande så somnade mamma trots benvärk. Pappa såg lite tv och somnade även han.


Lördag väckte mamma pappa som låg och sov, nu var det dags för frukost. KAOS, pappa blev stressad och nästan kastade sig över ett ledigt bord, mamma fick sitta så sprang pappa till den ca 25 meter långa kön till frukost buffeb, känner jag pappa rätt så gjorde han säkert allt i sin väg för att kunna smita förbi en å annan ouppmärksam turist. Men efter allt köande så fick de i sig både bacon, smörgås, fil, juice, kaffe och pappa avrundade det hela med ett winerbröd. Regn & rusk ute gjorde att de ställde in  båtresan som var planerad för dagen, det blev Gamla stan, Drottninggatan, Hötorget och lite andra gator, de åt lite nere i Hötorgets saluhall, pappa åt en ansjovismacka och öl, medan mamma åt en citron sorbet och drack cola light. De hade det mysigt och njöt av smakerna, när de ätit klart handlade de lite delikatesser nere på plats. Sen, håll i hatten- pappa gjorde slag i saken och köpte sig både golfskor och byxor, nu är han säkert snyggast på golfbanan,,,, näst efter morfar då förstås!
Mamma hittade även hon en affär, där fyndade hon både papper, pennor, stämplar och en bok( den som kom att bli min loggbok- Räkans loggbok). På väg tillbaka till hotellet skiljs mina föräldra åt, de är oense om vägen - mamma går vilse men vägrar ringa pappa. För egen del mår jag bra härinne- det skvalpar skönt. Efter ett tag hittar pappa henne, de går tillsammans tillbaka till hotellet.
Vid sex snåret klarnar det upp och de gick in till city, de passerar många olika restauranger, och annat som mamma gärna vill fota. Restaurangen heter Mongolian & Asian barbecue, där väljer de att äta samma som restaurangen heter, vilket innebar att det fanns gott om färdig buffemat, samt en massa olika saker som man plockade ihop och sedan gav till den händige kocken,,,, som snabbt wokade ihop allt till en god rätt. Per pers kostade all mat inklusive efterrätt 139:-Foton kommer.
Hemma på hotellet såg de lite tv innan de somnade gott!.


                                           Söndag, mamma vaknade redan vid 7( hon börjar komma i gamla takter) pappa var destu tröttare, men vid halv åtta var de nere vid frukosten, betydligt lugnare än morgonen före. En sväng på stan, lite mera shopping, kika på Hötorget,, och ett jätte + tycker mamma, är hennes mage, den gör att hon får låna toaletter på ex Konserthuset,,, och eftersom jag älskar att göra henne kissnödig så behövs toaletter ofta. Medan mamma kissade passade pappa på att verka lite kulturell och kikade på Mumin utställningen som Konserthuset hade arrangerat. Vid två snåret så ville de bara HEM,, och det är väl så, när man likaså vet att man ska hem, då vill man hem NU! På Arlanda gick det dessvärre inte att boka om biljetterna till ett tidigare flyg, men det skulle ha kostat dem 2000:- per pers och det kändes säkert onödigt dyrt.. Men det går att fördriva tid på Arlanda,, dessutom så blev planet ca 30 minuter försenade. Oj vad pappa suckade högt i incheckningen, mamma bad honom att inte låta så högt, men då blev det bara ännu värre.


Hemma möttes de av "kaos", först samla in alla barnen,, även de som de först trodde var på plats,,,, sen hemma så hade nästan alla säkringar gått och allt i frysen måste kastas,,, blött å jävligt, dyrt och onödigt! Men inte nog med det, pappa har suttit hela natten på toa och talat med toastolen på väldigt näre håll, han har fått magsjuka,,,oj, oj!

Stockholm, here we come!

Imorgonbitti åker vi till El`Stockholmia, vi kommer hem sent på söndag,, önskar dig en trevlig helg, för det ska vi ha!

Här ska vi bo under vår weekend i den stora staden.

First Hotel Amaranten

First Hotel Amaranten är ett modernt hotell i centrala Stockholm. Här bor du bara några minuters promenad från Stockholms centralstation, stadshuset, grönområden, shopping och kultur. Som gäst på hotellet har du tillgång till ett modernt gym med pool, bastu samt spabehandlingar. Restaurangen erbjuder ett internationellt kök och ett stort vinutbud.


oj, vad vi bara ska njuta av varandra och denna helg... inga måsten!


Denna måste du se!

Både jag och maken kan starkt rekomendera dig att se denna film: action, bra handling och relevant för nutid. Bra skådespelare och,,, njae vi har inget negativt att säga om filmen.

Liam Neeson spelar Bryan Mills, en frånskild exmilitär som bor i Los Angeles. Hans tidigare fru (Famke Jensen) har vårdnaden om deras 17-åriga dotter Kim, spelad av Maggie Grace, och bor tillsammans med en ny man som är stenrik. Mills har lämnat militären för att komma närmare sin dotter men jobbar extra som säkerhetsvakt med sina gamla militärpolare. Efter påtryckningar av exfrun och dottern så går han motvilligt med på att dottern får åka till Paris med en kompis. Hon och kompisen hinner knappt landa på flygplatsen förrän de blir uppvaktade av en fransman som delar taxi till deras adress. Kort därefter blir de kidnappade men Kim hinner ringa upp sin pappa innan hon förs bort. Mills tar sitt pick och pack till Paris, fast beslutsam om att hitta sin dotter och hämnas på kidnapparna. Sedan följer en timmas oavbruten action, skottlossning, slagsmål, biljakter, tortyr och explosioner.


OBS! Tydligen tycker vi ej samma om filmen som Euopeisk press,,,, men skit samma, den var super bra!


ETT ÅR HAR NU GÅTT

Idag är det ett år sedan Edwin dog, lika älskad & saknad nu som då.

När jag var liten
Av: Jonas Gardell

"När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.
När jag var liten kunde jag trolla.

Det var innan de lärde mig att jag inte kunde."


Om jag hade kunnat trolla, hade jag haft dig i min famn just nu, tittat på dig och sagt:
att jag älskar dig!


2009-05-19

Den forna familjen Nordlund

Här är vi, hela den lilla familjen Nordlund. Mamma Ann-catrin på gitarr, pappa Kent på dragspel och en solbränd lillebror David samt en lagom intresserad storasyster Linda. Ser att vi slaviskt följde modet.


Mamma har berättat att jag och david hotade med att kräkas, vi slogs, bråkade och grät,,, allt för att våra föräldrar inte skulle spela och sjunga.. Undrar varför,, men mina barn tycks ha dessa fasoner för sig nu idag.

så kom söndagen i Maj

Söndagen började med att morfar hämta Hugo, han behövde städhjälp med bilen,,, och alla som känner Hugo vet att ingen gör ett bättre jobb. När Hugo åkt fick vi ett samtal som gjorde att vi åter igen behövde till påle, vi hämtade upp Tove efter vägen sen styrde vi volvon och släpet mot den lilla fina byn. Familjen Jonssons barn har vuxit och de hade bestämt sig för att sälja 4hjulingen. Så då slog vi till, ett kanonpris! Efter köpet blev vi bjudna på grillad korv som vi åt i det varma vädret. Hilda över på att lära sig cykla utan stödhjul och mamma Jenny kämpar hårt därbak.

 Vi åkte med överraskningen till stugan där Hugo befann sig, gissa om det blev en glad kille, han vågade först inte ens titta på den. Sen blev han väldigt körsugen.


Sen lastade vi och åkte hem, hemma hade den lille filuren också fullt upp, med sin nya dammsugare, vattna blommor och köra.


På kvällen åkte jag och Tove in till stadskyrkan för att lyssna på kören hennes mamma är med i, de sjöng så fint, det var också en söt och annorlunda ung präst som höll ett kort och intressant tal om ordet "prestige prinsessa", allt var jätte fint och vackert, men jag insåg redan efter de första tonerna de sjöng i "Tryggare kan ingen vara" att Edwin poppar upp i skallen och tårarna kommer,,, men de får komma, han var ju älskad//

En lördag i maj

Ett soligt och varmt väder, man får väl inte klaga, stödstrumporna sitter som gjutna och där de slutar väller en kant ut över strumpan,,, lagom skönt och snyggt. Magen växer och jag vet inte hur detta ska sluta, vi får nog hyra en sky lift för att jag ska ta mig upp och ner i trapp, från sängen osv;)

Farbror Lorentz, jag vill ju så klart fira dig, för utan dig hade vi ju ej haft så himla fina kusiner och jag hade ju absolut inte heller haft en faster Anita=)                   så helt klart är du värd att firas!


Rapport från räkan i magen:
 tack mormor & Svenne för sängen och allt annat där till, det var himla bra, tusen tack. Jag växer och frodas, ger morsan halsbränna, har funnit ett sätt som effektivt får upp henne från sängen -piruetter på pissblåsan. Annars sover jag rätt mycket och när jag väl är vaken, då är jag det med besked. har hört talas om namnen de funderar på att ge mig, och snäll du om du läser detta: skriv i kommentarfältet olika namnförslag, fö de där föräldrarna har såååå olika smak på vad man kan heta.


Som du kanske ser så har jag pappas lillnäsa;) det är bara huvudet jag har stilla för sekunden, resten av mig är liksom in action,,, och vad som är vad är svårt att se!

Hugo har sovit i Påle, fredag - lördag, vi åt grillat och myste på ute i vårsolen hela kvällen(fredag alltså). Sen när vi skulle hem blev det så att Hugo skulle stanna över natten. Idag har vi hämtat hem honom. Det var en trött, men nöjd kille, han hade fått köra grannarna Jonssons fyrhjuling och nu ligger de på plats ett i Hugos hjärta.

LYCKA ÄR ATT FÅ PRÖVA KÖRA 4Hjuling//


ja, vad säger man?

det verkar sakna snopp, det lilla livet jag har i magen, men han kunde inte garantera till 100%. Jag hade liksom väntat mig en liten mini "pille" som i vanlig ordning, men detta går precis lika bra=) Allt såg bra ut, men räkan var liten lite så han försköt beräknad förlossning ett bra tag, men ut kommer den förr eller senare. Oj vilken härlig känsla det var att se att det levde där inne, man vågar inte alltid hoppas på det efter allt som hänt. Hugo följde med som moraliskt stöd eftersom pappa Göran just börjat på sitt nya jobb och därför inte kunde börja med att ta ledigt. Hugo blev less innan vi ens kom in till Dr Åke, sen tror jag att han, Hugo alltså hade föreställt sig annorlunda ultraljuds bilder, för bebisen varken vinkade eller räckte ut tungan,, inte vad vi kunde se i alla fall;)

Nu är skolan helt klar, gjorde den sista tentan igår och det kändes rätt ok efteråt, nu ska jag ta ut min lärarexamen och omdömen/bevis för alla andra samtliga kurser. Efter fem års högskolestuider känner jag att det räcker,, för ett tag, vem vet kanske blir sugen igen senare.

Hugo vill ocks passa på att tacka för presenten som kom i veckan från Elliot, Oliver, Nick & Hanna.

Nu ska jag kasta/ falla omkull i soffan, och bar njuta av tystnad, ensamhet och av att livet faktiskt känns helt ok//


60 år har gått....

Idag fyller farbror Lorentz 60 år, vi önskar dig en bra dag och en ännu bättre dag med dina nära och kära
som jag vet kommer senare.   Många grattis kramar från oss all

Taco, oduglig lekledare & långa kotungor, that`s my weekend!

Så var det söndag igen, helgerna bara rusar iväg!

Själv rusar jag inte så värst fort, magen är gigantisk och Göran överväger att tillverka en skylt " Varning för bredlast".Fredag, studsmattan monterades och användes, på em hade vi middagsgäster här, vi åt tacos och hade det så trevligt, kanske ska nämna att det var Johan & Helena som gästade oss. Hugo hade det mysigt i soffan med mig och Helena, medan Robin såg hockey med de stora grabbarna på Jens lill tv nere.Igår lördag hade vi barnkalas med 17 lekfulla barn i olika åldrar,,, hur gör man som mamma när man vill att alla ska ha det kul??
Hugo frågade mig redan efter en halvtimme
- mamma, hur länge till måste vi vara här
( vi hade hyrt Munksundsporthall för att rymma alla små liv),, det bästa man kan göra som lekledare är nog att inte bestämma så mycket, barnen löser det mesta på egen hand.
Oj vad paket !!
Tack världens bästa "bonusmamma & syrror" för det fina kortet och presentkortet på Barnens Hus
-//- Kusin Gunnar & Hilda för pengarna
-//- Kusin Isak & Hanna för grävmaskinen
-//- Ellen & Max för traktorn
-//- Wiggo för det coola Starwars skeppet
-//- Linus för den bauta stora freesbeen och svärdet
-//- William för motorcykeln och vattenpistolen
-//- Jocke för Bioniclefiguren
-//- Chris för Bioniclefiguren
-//- Max D för pengarna
-//- Jonathan för de häftiga små figurerna som både kan vara boll och något annat

En annan gäst frågade när vi hade djurcharader
- Hur länge är det kvar innan mamma hämtar mig?

Roligast på stället hade Max Hj, tre år, högpopulär bland de lite äldre grabbarna,,, Max spexade med ett låtsassvärd och gjorde allt som de äldre bad honom göra. Efter kalasets slut åkte vi på Golden dragon och åt middag med Familjen Hjertberg/ Öhman, god mat och trevligt sällskap. Kvällen ägnade vi åt Tv och lek.

Söndag och Djurens dag på Grans i Öjebyn, Hugo vill gå skola där sen konstaterade han. Kossor, kalvar, hästar, traktorer och allt en blivande bonde kan önska sig.Efter besöket på grans åkte vi till morfar & Ingers stuga för at hämta deras gamla utemöbler. När vi hade lastat allt på släpet frågade Hugo
-men vars är möblerna då?
- de är ju på släpet...
-nä, där är det ju bara bord och stolar!
- men stolar och sånt är ju möbler!
-nähä!
- men Hugo, vad är en möbel då?
-men det är ju en blomma!

men nu vet han vad möbler är;)

Hugo fyller 7

grattis våran älskade lilla gubbe, det känns ofattbart att det är sju hela år sedan du föddes som ett stort blåmärke,,
du är underbar , go & härlig kille
tack för att du finns i våra liv.

Önskar dig en toppen dag Hugo// grattis från oss alla

Här är morgonens paket:
Spel, traktor med skopa, roadracingbil, snickargrejjor, snickarbyxor + arbetshandskar, jeep med hästsläp, djur till bondgården, Kung fu Panda film, ficklampa och ett golfträningsput set.

lite lek hann vi också med innan det var dags att åka till skolan, idag blev det bil pga allt regn.Hugo har problem med sitt högra öga, det rinner konstant,,, så nu är det solglasögon som gäller ute,,, nja inte om det regnar förstås.

Det väntas mera kalasfrämmande under dagens gång,,, återkommer för vidare rapportering.

Mera lek och paket//

COOL SNICKAR GRABB / släng dig i väggen Timell!


  Maskinparken som är ny för dagen


Görans berömda chokladtårtaTack:

Tove för den häftiga t-shirten
Johan, Helena, Rebecca & Alle för pengarna
Mormor & Svenne för traktorn med alla tillbehör + djuren
Elin & Jonte för djuren,,, visserligen hade jag redan dessa, men en annan sak blir minst lika bra
Jonas & Jens för subarun
Morfar & Inger för pengarna
Hasse & Maggan för pengarna

Tjuvstart

Vi hade en liten tjuvstart på 7 års kalaset, men det gick bra det med!


Tack pappa, Malin, Jossan & Jennie,,,, den är super fin.Nu har Hugo också en egen radiostyrd bil... wow!

Robin de Lux

Robins de lux mackor

Recept:
Tag Lite bröd
Tag massor med krydda, gärna många olika sorter
Tag lite ost
Lite smör på utsidan

Värm i mackjärnet,,,,, ÄT!
Obs, duka med extra kryddor om det är för lite kryddsmak;)


Söndag den 3 maj

Nu har jag jobbat ett par dagar och fått ihop ett bra antal timmar, skickar en kram till jeanette som jag arbetat för och hoppas hon kryat på sig nu.
Jonas har fått rå om pappa helt själv sedan i onsdags och det har han njutit av, Jens har sovit ätit och velat ha skjuss;)
På söndag kväll kom mina söner hem från ett par dagars vistelse i fjällen,, bruna och söta. Vi hade tagit fram Hugos nya cykel och det blev en "fnittrig" överaskning,, han skrattade och fattade inte att det var hans.

RSS 2.0