Vacker barn!


Full rulle!

Idag har vi haft full rulle här sedan kl 7.00, morgonen startade med mat, blöjbyte, tvättning och som avslut på det hela,,, kräk. Våran lilla räka heter nu mera Kräkan!
Svea hade en gormig fm, hon vakade mellan 7.00 och 13.15 då hon somnade efter ett maraton pass. Vid halv tio kom en fd klasskamrat från LTU förbi Carro, hon hade en jätte fin gravidtjockmage, en sån där som jag ville ha, med sig hade hon en häftig sparkdräkt i grått och rosa, lite leopardstuk över det hela. Sveas ljudvolym var hög och det var lite svårt att prata, när man träffas så sällan finns det massvis att tala om, men vi får ta det en annan gång,,

Robin har haft besök av Alexander, de har tillsammans med Jonte gjort en film,, som jag hoppas på att få se.

Vid ett dök Vickan & CO upp och strax därpå kom Monica, Lisa, Martin & Edith. Svea fick mera paket, en cerise dress/jacka och byxa av Edith och en Min skattkammare med cd av Monica med familj. Vi har fått så många fina saker till vår lilla dotter och jag hoppas att alla som inte läser här vet att vi är jätte tacksamma för allt som kommit i presentväg.

Sveas mage är inte alls som den ska vara, men vi hoppas på att den ska bli bättre!


Algot som nyss var pytteliten är nu en stor och riktig kille!


Monica och Svea


Lisa och Svea


Edith och Svea


Svea & Wibax

konstigt, men det verkar som att min blogg mest handlar om en enda person i nuläget och inte är det min lillebror som är i fokus, även om jag vet att han så önskar!          men David, vi gillar dina kommentarer, eller vi älskar alla kommentarer överhuvudtaget, det är så roligt, då vet man att "någon" läser bloggen.

Helgen har bestått av Innebandy, dvs Svea blev tre veckor gammal igår och har nu vart på tre hela matcher med Wibax. Hon sover sig genom allt så både mamma & pappa hinner med att heja! Igår åkte vi och investerade i små hörselkåpor ifall det blir för livet, men de behövdes inte, men nu finns de ifall att de behövs.
Wibax vann stort båda sina matcher och jag har funnit många nya duktiga spelare, har tidigare stirrat mig blind på enbart Wibax, men nu har de slagit sig samman med Öjebyn och vips har vi massor med suveräna spelare, fast många "gamla favvisar" har slutat.

dagens citat: läste jag faktiskt i match programmet och det lyder
"om man måste springa står man fel"     sagt av Janne P, om det är hans egna ord vet jag inte, men bra var det!

Dagens dissning: att jag bara är en person, skulle i detta nu behöva vara flera, det är någon som ska hit, någon som ska dit, någon som är hungrig med mera!!!

Dagens hissning: Dollar Store



I GYMMET & LITE ANNAT!


Sveas önskelista inför DOP och JUL(de ska önskas i tid!)

Har suttit och kikat på Isas grafiska bilder och fann denna,,, vet att Svea önskar sig en sådan!
http://www.isa.nu/shop/faageltraedet-p-17.html
den bruna eller rosa.



Hemma gym!

Idag har Svea fåt ett alldeles eget babygym, men hon bara sover, så hon har alltså inte testat det än! Jag har väl inga förväntningar som säger att hon ska fixa att "gymma" ännu, men hon kan ju kika på alla fina färger och det som hänger och slänger - hoppas hon blir nöjd. Vi hade dessutom tur, för just idag kom det hem ett reklamblad från Barnens Hus, och i det fanns gymmet jag hade kikat på med och nu nedsatt med 150:- perfekt!

Idag har även min andra son insjuknat, det började med illamående och nu lite feber. Hugo snorar och febern är högre än tidigare, själv är jag frisk och pigg som aldrig förr. Räknade ut tt jag inte känt mig så här sedan (före) vattkopporna jag hade hösten 2005 - och det är ett tag sedan, jag drabbas ju av allt kan man bokstavligt säga. Göran är frisk, men trött, han kämpar på med uppstigningen och jag önskar jag hade kunnat byta med honom, jag är ju trött om kvällen men pigg om morgon.



Dagens citat: Du får aldrig en andra chans
att göra ett första intryck.

Dagens dissning:
de som inte kan köra i en rondell, önskar PT kunde göra en stor helsida om just rondellkörning som så många tror sig kunna!

Dagens hissning: kuponger,, trodde aldrig att jag skulle kunna erkänna detta - men jag har blivit en kupong-freak, jag klipper, river ut, sparar alla kuponger jag kan tänkas behöva, utifall att!

Såg Bonde söker fru igår,, och vet inte, men jag fick för mig att detta var den första pussen som Roger gett en brud på två ben, lite fumligt, snabbt och utan tvekan, den första pussen som sänts i TV redan på 1a dejten.
Roger kysste till Foto: TV4
Bild från TV4: http://www.tv4.se/bonde_soker_fru

hoppas det blir en bra säsong av deta Tv program, det finns ju inte så mycket annat att se under veckorna.

Måndag & Tisdag


far & dotter myser innan sovdags!


En karamell med rosapapper!


Testar babysittern, tutte & snutte finns också med!


Den verkar helt OK!


Hoppsan, nu har man somnat!


Mys mellan två grabbar!


Våran lilla polkagris!


Baddags, och för första gången gillade hon det!



Även den större ville tvätta sig lite!

Nu har jag & Svea haft våra första ensamma dagar hemma utan pappas hjälp, och vi saknar honom! Jag har tur för Svea är otroligt snäll, hon sover äter och är rätt nöjd när hon är vaken. Visst skriker hon då och då, men det är ju normalt. Hennes kräkeri kanske vi börjar få bukt på, vi har köpt och testat de flesta nappflaskor som finns på marknaden, den ena läker, den andra suger hon i sig för mycket luft med, osv.... men hoppas att denna ska funka!

Hugo är sjuk och hemma, det började söndagkväll med feber, sen igår måndag fick han ont i kroppen och ögonen och nu idag har febern stigit, han har ont i halsen och har kräkts + lite slemhosta. Hugo är till storhjälp, inte minst när man behöver ha något hämtat. Han gillar verkligen sin lillasyster, men vill även ha sin del av mamma vilket jag har haft tid att ge honom när lilla fröken sover.

Förut hade jag i min blogg ordspråk, lite då och då, här kommer ett som passar till denna dag:
Egenkärlek är en sjukdom, som vara hela livet. Italienskt ordspråk

Jag hade även dagens hissning & dissning,,, som jag iaf själv gillade skarpt!

Dagens dissning: SVININFLUENSAN & min rädsla för att vi ska drabbas, främst Svea

Dagens hissning: Vattenkokaren, guds gåva till vi som ska värma vatten till vällingen( som inte får ut vällingen från tuttarna)

Hipp Hipp Hurra för farbror Johan idag!

Idag fyller Johan år, vi önskar dig en underbar dag, vilket vi redan vet att du haft. Vi tackar för allt gott fika och trevligt sällskap.
 
Svea har vart på sin 1a innebandymatch, men hon sov sig igenom hela tre perioder för att sen i bilen vakna och vara vrålhungrig,, men volvons ostadiga svaj gjorde henne sömnig igen och nästa vakna tillfälle skedde på Kantarellvägen tre - och där blev det mat, mys och kräks!


Nu har Jens & Jonas lämnat oss för en vecka, men vi ses snart igen. Robin och Hugo har precis kommit hem från en helg hos deras pappa och de hade en roligt sak att berätta. Den 13 nov ska de åka ner till sin pappa i Stockholm och vara där med honom hela helgen, de ska bla se Monster Jam på Globen.

Igår Lördag hade vi besök, farmor som varit i London en vecka och farfar kom förbi på fm, farmor hade med sig ännu mera kläder, jätte snygga!


Svea fick även två pyjamasar från faster Hanna med familj, kan meddela att hon i detta nu har på sig den cerisa och hon ser ut som den sötaste lilla tjej man kan tänka sig.


Min kompis Viktoria från Luleå kom också och hälsade på, hon hade med sig dottern Lovisa och kläder - tusen tack!


På em åkte vi till Furulund och hälsade på Anita & Lorentz en snabbis, där blev vi med "bäddsoffa". Vi ska ha den i Jens rum, om han ska ha sovfrämmande eller;) Cissi var där och tapetserade och de såg ut att ha det allmänt mysigt och trevligt ihop, annars vet jag av erfarenhet att tapetsera ska man helst göra ensam.

Så till sist lite Svea!


har precis tappat navlestumpen, pappa rengör noga!

mera SVEA!

Torsdag, jag hade studier på Musikhögskolan hela dagen, och det var en prövning, sitta och konsentrera sig på data Indesign och så vet man att Svea är hemma,,, det var skönt att komma hem kan jag lova! Min klasskamrat Titti är en sån där ängel på marken, hon hade med en hel låda med olika köttsorter, bla älgstek, älgfärs m.m, och även Svea hade ett paket - tack så mycket!
På kvällen hade vi besök av Sanna, hon ville inte riktigt släppa taget om Svea, utan gosade och luktade in i det sista, även hon hade paket med, rosa hängselbyxor, en body samt en filt som även är en kudde.

Fredag, en lugn dag här hemma, har försökt att städa lite här och där, men det går sakta. Faster H & Rebecca har varit förbi en sväng, Svea tycks ha en någonting som gör att man dras hitåt;) Jens har pokerkväll med grabbarna här nere och Jonas myser på(äter chips och ser dvd).
Robin & Hugo är hos pappa & Malin och blir där tills på söndag, när vi lämnade pojkarna hade de ett paket från grabbarnas faster med familj från Älvsbyn, en tunika + tights, jätte snyggt - det tackar vi för!


Svea ligger och spanar in tavlor och annat som pryder väggarna.


paket från Titti, 6pack med sockar som ser ut som ballerinaskor, en sprattelgeting som Åsa(Tittis syster har designat). Han har idag haft de lila sockarna på sig och det var snyygt så länge de fick sitta kvar!


Hängselbrallor body och filt av Sanna


sanna & Svea granskar varandra.


Sover gott!


Rebecca beundrar Svea, och fastnade speciellt för hennes fötter, vilket jag förstår.


Mamma & Svea, Hugo & Harry,,, bebisarna äter!


Ligger på fällen och bara njuter.


Hennes små ostkrokstår,,,


paket från Älvsbyborna Andersson/Bergman,, snyggt!


Jonas ligger och målar av någon som snart ska fylla år=) undra vem??

Törs man fråga????

Finns det någon därute i cybervärlden som har en vagga att sälja, låna ut eller som vet någon som har en till övers??


PT & KURIREN!

http://www.kuriren.nu/familj/

Min Hugo

Som mamma till tre barn känns det lite svårt att räcka till, Hugo som har vart minst i så många år har det lite kämpigt nu med lillasyster. Han är inte alls elak eller så, han tycker jätte mycket om sin syster och hjälper gärna till, men så snart Svea byter famn till pappa Göran så kommer han och vill krypa upp hos mig, vilket han gärna får, men han har ju blivit lite stor. Jag försöker ägna så mycket tid jag bara kan åt honom, men det verkar ändå inte räcka till. Jag har också dåligt samvete för att vi inte vill att han ska ta hem kompisar nu när denna fb svininfluensa verkar göra var och varannan sjuk här i stan,, men vi vågar och vill helst inte ha hit den sjukan, inte om det går att undvika. Samtidigt som man tänker, är det rätt att nästan isolera sig??

Hur ska man veta att det man gör är rätt??


Tisdag den 13oktober

Nu är Svea en vecka och två dagar gammal, hon väger 3730g alltså nästan tillbaka till sin startvikt. Igår var vi på det första BVC mötet och det gick bra, Svea visade att hon kan låta högt när hungern kommer. Efter BVC åkte vill till Älvsbyn för att hämta hem lammköttet vi fått(ett jätte tack till Svenne) och vi var lagom hemma till två när Vickan, barnen och faster Anita kom. Jag har ju inte sett Algot på ett tag och han har ju vart bebis och är det än, men igår blev han såååå stor, men go och glad som alltid, han har även börjat gå fast det är för tidigt(tycker jag).  Även faster Helena kikade förbi och gullade med Svea.



Elsa med Svea i famnen, två super söta tjejer!


av mina kusiner Vickan, Therese och Cissi med familjer fick vi en ram
där vi månad för månad kan sätta in foton på Svea.


och av Anita & Lorentz fick Svea en Labanklänning(till mammas stora förtjusning)
samt två olika par strumpbyxor.

tack till er alla//

det badades också, men inte till Sveas stora förtjusning


Natten som var hade pappa G jour, jag somnade redan vid halv tio, Svea passade på att gorma fram till ett då även hennes far fick gå och lägga sig,,, men sen har damen sovit gott fram till kl var halv åtta. Idag har vi handlat och investerat i något både snyggt och smart, ett "flasktorkställ"


Premiär

Vilken underbar dag, solen sken och Svea njöt i sin barnvagn. Vi tog oss ut på en lagom lång promenad, jag känner mig så lycklig över att kunna röra på mig igen, visst sliter det i såret, men tar man det i lagomt tempo så går det jätte bra att gå. Hugo följde också med och han hittade div pinnar och grenar som han ansåg var stora fynd, de finns numera i hans rum. Vi gick förbi Hasse som bjöd på fika, Maggan är hos Hanna i London så henne får vi träffa först nästa helg.

Just ja, vi har glömt att tacka Hanna med familj, eller rättare sagt Robin tackar för alla golfbollar, de kommer väl till användning under nästa golfsäsong.

Vi hade väntat oss en massa besök under helgen, men ingen vågar sig hit.... Svea med föräldrar hälsar alla som vill och är friska VÄLKOMNA HIT!

Igår lördag hade vi mormor & Elin här på besök, och på kvällen var morbror med familj här. De hade med sig jätte söta Hello kitty kläder som Hilda valt ut( du som följer min blogg minns kanske när jag skrev och berättade att Hilda tyckte barnet skulle heta Hello Kitty om det blev en flicka, blev nog inte förvånad nu över hennes val av kläder).

Ikväll har Jens & Jonas kommit, så nu är familjen hel// Härligt=)


Svea vill ha mat, helst för en kvart sedan!


- hmmm!! ska detta fotande aldrig ta slut?


lilla hjärtat vårat <3


här spanar Svea in moster Elin - tror hon gillar vad hon ser.


mormor njuter av barnbarnet.


Kusin Hilda, morbror och Svea.


på promenad


Hugo med två av sina "fynd"

Då ska vi se!

Vi börjar med lördag den 3e oktober

en helt vanlig lördag, vi gjorde ärdenden, åt tacos, myste i soffan och såg körslaget,,, efter att ha kommit fram till att vi håller på att bli "panshisar" så plågade vi oss vakna och började se en film,, men strax före elva så halvsov vi båda och jag reste mig för att gå och borsta tänder:
då gick vattnet, det formligen forsade ut ca en meter från våran tygsoffa, tack gode gud för att det kom där och inte i soffan. Jag tog mig på toan och satt där jag satt medan Göran sökte numret till S-byn, han förberedde även Jens & Jonas, packade och jag tyckte mig se en liten "inre stress" hos den blivande fadern,,, det var ju trots allt nästan 15 år sedan sist han var med om en förlossning.

jag talade med de i S-byn son tyckte att vi skulle komma omg fast jag inga värkar hade, sagt och gjort, med sommardäck styrde vi mot Luleå, det regnade och var ca 2-5 minus ute så det var halt. Väl framme fick vi en dansk barnmorska, hon kopplade oss till ett CTG, klämde och kände och efter någon timme sa hon att vi skulle ta in på patienthotellet för inga beslut skulle göras under natten ang kejsarsnitt. Patienthotellt, eller rättare sagt vårt rum var litet och "svårsovet" i, tankarna snurrade och sängarna påminde mer om två brödskivor än om sängar, det var kvavt och pirrigt.


kl 9 följande morgon satt vi på plats igen uppe på förlosningen, jag minns att jag kände mig arg och besviken, trodde att vi skulle bli hemskickade, inga värkar hade kommit igång på allvar och tidigare hade de sagt att om vattnet går kan man vara hemma upp till 73 timmar, och vi visste ju att vi hade ett kejsarsnitt inplanerat på tisdag den 6e. Men vi hade fel, de hade redan bestämt att det någon gång under dagen skulle bli ett kejsarsnitt, men först skulle CTG kollas och jag skulle undersökas. Barnmorskan hittade inget hjärtljud när hon skulle koppla CTG och hämtade en doppler, fann inga hjärtljud då heller utan tillkallade en läkare som kom med ultraljud, hon fann inga livstecken fast hon hade ultraljud

då kom chocken, skulle i mista ett barn till!
Tårarna sprutade på mig och Göran kom tog min hand och jag kände hur rädd han också var. De kallade på en överläkare som snabbt kom på plats,,,,, hon vevade runt på magen med ultraljudet och fann tillslut Sveas hjärta precis under min bröstkorg uppe till vänster..
- vi pustade ut!

Svea låg med hennes stjärt uppe till höger, ryggraden upp under min bröstkorg och huvudet snett under mitt vänstra bröst... så kan man inte föda!
Läkaren fick två ambulansfall och skulle komma tillbaka så snart hon kunde för att göra en sista koll innan snittet. Vi fick stanna kvar med CTG inkopplat i rummet. När läkaren kom tillbaka klämde och kände hon på magen, och upptäckte att Svea vänt sig i "utgångsläge" medan hon vart på språng, och de visade sig att även livmoderhalsen hade öppnat sig.
happ, nu tänkte man om,,, skulle man starta igång förlossningen eller göra snitt??
vi fick själva bestämma, och bestämde oss för snitt.

Det absolut värsta med att bli snittad upplevde jag var katetern,, annars har jag aldrig mått så bra, bedövningen tog perfekt, det enda som kändes jobbigt var att jag hade rethosta. personalen var gudomligt trevliga, både med mig & Göran. Göran satt med mig bakom det gröna skynket, vi höll varandras händer. Jag kände ingen värk någonstans i kroppen och minns inte när jag senast mått så bra, det kändes att någon arbetade i min kropp, men inget mer.
Så hörde vi ett skrik, och ut kom hon, vit av fosterfett. jag hann se en liten skymt av henne innan barnmorskan Ewa och Göran gick för att "kolla" henne i ett annat rum. Själv fick jag ligga kvar medan de sydde och klamrade ihop mig.

På uppvaket hade jag frossa och klåda, klådan är visst en biverkning endel får av morfinet, jag rafsade och klöste hej vilt på både hals, armar, bröst och där jag kom åt tills en sköterska såg mig och frågade hur det stod till. jag fick tavegyl(tror jag det hette) i två omg,,, men måste säga att det inte hjälpte så värst bra.

På BB fick jag äntligen träffa make och dotter igen och det var en känsla jag aldrig kommer att glömma,,,, där var vi nu alla tre efter all denna längtan och väntan full av oro med också glädje, vi hade lyckats!


Svea som hon kom att heta medan pappa och hon bafann sig i undersökningsrummet,,,
föddes alltså kl 12: 16   vägde 3775g och var 49,5 cm lång
HON VAR/ÄR HELT PERFEKT.

Vi ägnade resten av dagen till att bara njuta och skåda vårt lilla mästerverk.

Kort resume av resterande tid på BB

Måndag, korttagning för webbisar, Göran shoppade kläder strl 50, jag hade hosta och mådde förutom det rätt bra, en första läkarundersökning och de kom fram till att hon behövde sollampa/ dvs gulsot. Natten gick jätte bra fast hon låg på denna solbädd.

Tisdag, vi hade hoppats på att få åka hem, men gulsoten fanns kvar och andra tester skulle göras och jag skulle få igång magen. Göran är rastlös!!

Onsdag, både jag och Svea är färdig undersökta och godkända för hemresa. Göran har trampat upp en stig mellan vårt rum och kök, hall och korridor på BB,,,,,,,,, han vill hem!

BB= fin trevlig personal
       hemsk mat, skulle kunna gå ner bra i vikt om man trodde sig kvar en vecka eller fler!
       litet rum men stor toa
       Görans sk sovfåtölj ett stort minus
       en rysligt otrevlig läkare med långt grått hår, men hon var också den enda som inte passade för sitt yrke,,     Göran menade på att hon hellre skulle ha arbetet som patolog än att ha med levande att göra.


Läkaren som gjorde slutundersökningen av Svea var från Danmark och
tyckte hon var jätte fin i danskaflaggans färger...

-ja, allt för att få åka hem, svarade vi!

mera foton

ska skriva, men vid ett senare tillfälle. Lägger bara in lite bilder tillsvidare//

På väg hem från BB, den nya overallen satt bra, men sitter säkert ännu bättre på några veckor//



Man sover gott i en VOLVO!


Storebror Jonas granskar lillasyster, han tyckte hon påminde om en babyborn docka.


Premiär i vagnen för Svea, och visst ser hon ut att må bra?


farmor & farfar var på besök under torsdagen,, de hade med sig jätte fina kläder
..se nedan            -vi tackar så hemskt mycket!





faster kunde inte heller slita sig från Svea

farbror tyckte hon ska heta Svea Johan Elisabeth, men vi ska fundera över det förslaget!


Johan & Helena hade också med några paket till Svea, - tack så mycket hälsar hon!

tack Tage & Birgitta för pyjamasen med fot, precis vad vi behövde.



Storebror Hugo som kanske väntat och längtat mest var mäkta stolt över att äntligen vara storebror, sen att han tycker hon är - jätte söt! gör ju saken inte mindre märkvärdig.

Storebror Robin snackar fotbollsteknik med Svea, bensparkar osv!


och vad passar inte bättre än en träningsdress när man ska idrotta!
tack Leif & Malin, den var jätte cool=)





Svea Bäcklin,,,, ett underverk!

lite bilder av vår fina dotter//




mer bilder kommer sen, måste gå och njuta av min dotter nu;)

Nu är det nära!

Lördag morgon och nedräkningen pågår för fullt, Räkan kämpar på därinne och hela gårkvällen ägnade hon sig åt att möblera om mina inre organ, något som inte hennes mamma uppskattade lika mycket. Men det går bättre att sova nu när hon har sjunkit ner, även fast hon ligger tvärsöver.

Kläder har Räkan också börjat få, fast än kan hon inte tacka för sig, så jag gör det åt henne:

Tack faster H & farbror J för bodysarna, byxorna och sovpåsen

Tack till kusin V för overallen

himla bra smak har ni;) både mamma & pappa är super nöjda!


Idag ska vi åka in till stan och byta skötbädden, vi ska välja en mörkare färg för det praktiska, sen ska vi byta tre plagg strl 50 till större. Men allra först ska vi med Jonte till hans kompis i Långnäs. Jens är fortsatt snorig och har en hemsk skrällhosta. Göran tvättar kläder och ska förbereda det sista ute innan snön kommer.

Ikväll ska vi se Körslaget och bara slappa// ha det gott du med

Min dag!

Idag började dagen rätt bra, jag tog mig ur sängen på ett ganska normalt smidigt sätt, tror jag! Om man ligger så rullar man så gott det går mot kanten och försöker få ena foten under sänggaveln och samtidigt sliter sig upp med hjälp av en tyngdlag som ej känns rättvis,,,, och vips,,, så sitter man!

Inatt var sista gången vi sov alla 6 vanliga familjemedlemmar hemma, för Hugo har nu åkt till sin pappa och ska sova där tills räkan har kommit hem,, och då är vi, precis som Johanna påpekade i en kommentar SJU stycken,,, du milda makter, altså, vi är sju medlemmar av familjen Bergman/Bäcklin. Vore inte barnen utspridda över 18 år så hade vi lätt kunnat ha eget dagis cooperativ!

Jag har även vart ute på höstbilds jakt och fick några foton från pappa & Ingers stuga, hamnen här i Munkan och här hemma.


Kan inte låta bli att bara "älska" hösten.

telefonen har också fått arbeta idag, har haft ett väldigt långt och givande, för att inte säga intressant samtal med kusin Vickan, vi har talat om allt från vad en fadder är - bebisars första bajs! Låter kanske lite udda,,, men prata det kan vi.

Jens är snorig och låter likt trettiosju 6 åringar när han ojar sig, snyter sig, men framför allt harklar sig - tinnitus varning för oss andra;)  Jonas ska och bowla idag med sin kontaktperson, något han såg framemot väldigt mycket, och vi tycker det känns jätte roligt för honom att få kunna göra sånt här. Robin går i grubbleriernas tankar och funderar mest över hur vi ska kunna flytta till Hortlax, hur vi ska vinna pengar och hur han ska bli rik och framgångsrik sm vuxen, något han gärna får dela med sig av om han lyckas klura ut hur!

Räkan och jag vi kämpar på, hon rör sig och jag rör mig destu mindre, kanske ett ganska bra samarbete iaf. Men vi har problem, vi ryms ej bakom ratten i SAABEN, vi liksom fastnar i ratten.

Bland det sista Hugo önskade innan vi sa hej då idag var:
-mamma, kan jag få lära bebisen gå när hon kommer hem,,,, snälla mamma!

ja, vi får väl se hur pass det ska gå=)

hej svejs!

RSS 2.0