Melonsallad med fetaost och annat smarrigt!

Melonsallad med fetaost och chili

  • 500 gram melon, olika sorter
  • 1 st rödlök
  • 150 gram fetaost
  • 2 msk koriander eller bladpersilja, hackad
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • saften av en apelsin
  • 1 st röd chili, urkärnad och hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt

1. Skär bort skalet från melonen och dela fruktköttet i grova bitar. Skala och strimla rödlöken.
2. Bryt fetaosten i bitar. Hacka koriandern/persiljan.
3. Tvätta apelsinen och riv skalet. Dela sedan apelsinen så att du kan pressa ur saften.
4. Kärna ur chilin och hacka smått. Blanda samtliga ingredienser, pressa över apelsinen, smaka av med salt och vänd ner oljan vid servering.

och en till variant....

bladspenat
tomat
gurka
paprika
fetaost 10%
vattenmelon
fulkornspenne
2 kyckling filéer
basilika
salt & peppar
olja

Koka upp vatten och ha i pastan. Skär filéerna i bitar och lägg dem i en varm tekpanna. Ringla över olja, kydda med basilika ( helst färsk eller fryst), salt och peppar. Stek tills de är helt genomvita.
Medans pastan kokar och kycklingen steks så hacka alla grönsaker, fetaost och melon. Blanda allt i en stor skål.
Servera med en god dressing och ett gott bröd!

Dressing:

1 vitlöksklyfta
1 tsk basilika
2 dl Turkisk yoghurt lätt
salt & peppar

Skala och finhacka löken. Blanda lök och yoghurt i en skål. Krydda med finhackad basilika, salt och lite peppar.

Härlig gott med knäckebröd:

Karlas Vegitable Pizza:

1 fp philadelphiaost
1 dl gräddfil
5 ml dill
1 ml vitlökspulver
2 ml lökpulver
1 morot
10 cm gurka
rädisor
oliver

Rörsamman allt till en slät smet och bre på knäckebrödsbitar.
Skiva morot, gurka, rädisor och oliver fint och toppa med detta.

De stark i oliverna och rädisorna passar perfekt till rörans milda smak!

Hallongrottor

173971-31

ca 5 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 gram smör

För enkelhetes skull gjorde jag dessa i matberedaren så lägg i alla ingredienser och mixa dom snabbt.
Låt stå i kylen ca 20-30 minuter så blir degen  lättare att arbeta med.
Rulla den kylda degen i två längder, skär dem i bitar och gör små bollar. Ungefär som en valnötsstorlek.
Lägg i formar och gör en fördjupning i mitten av kakan.
För att undvika onödigt kladd hällde jag sylten i en 2 liters plastpåse, klippte av ena hörnet och vips hade jag en prefekt sprits!
Fyll kakorna med önskad fyllning!
Grädda ca 15-20 min  på 175 grader

Källa: Linneas skafferi.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0