Mjölkchokladtryffeltårta med krispig jordnötsbotten

Ger 12-14 portioner
Tar 25 minuter + tid i ugn
BOTTEN:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör, gärna med bitar i
6 dl flingor, till exempel Special K, Cornflakes eller All bran
TRYFFEL:
450 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Gör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.
2. Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
3. Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.
4. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
5. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!
Källa: Aftonbladet