Det var den klänningen!

Nu har jag det, det är inte jag som är felskapt, det är dagens mode,,,, skippa den felsydda modellen och välj den rätta!
Men vars finns de??

Mitt 2008 beskrivet med ord

Kärleksfullt, jobbigt, hektiskt, roligt, intressant, ledsamt, lärorikt, trevligt, tröttsamt, sömnfattigt, kreativt, sorgset, lyckat, olyckat, tänkande, underbart och säkert kan jag lägga till ännu fler ord.

2008 har vart ett tufft år, inte minst saknaden och längtan efter Edwin, men samtidigt har så mycket bra saker också hänt, inga saker som hänt som jag upplever som positiva kan mäta sig med smärtan efter Edwin,,,, men väl värt ändå att leva vidare på.

Hur har ditt 2008 vart?

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA DÄR UTE I CYBER VÄRLDEN


Hejja Luleå hockeyGöran hejjar på LHF,,, å det gick ju bra!     2-1 till Luleå

Rundtur med oss!

Idag har vi haft äran att visa Nick lite småbyar runt Piteå & älvsbyn, och framför allt Storforsen. Vi andra dvs Göran, Jag, Robin och Hanna hade sett det mesta sedan tidigare, men för en engelsman var det några nya upptäckter, bland annat tystnaden i pålsträsk.eller för dig som hellre ser på foton än på mina oerhört avancerade teckningar kommer detta:


sen håller Göran miljövetenskap för lillasyster Hanna

Vill man shoppa så kan man

idag vaknade jag och kände mig död,,, Hugo skulle iväg till sin pappa och vi klev upp vid åtta, en treo,,, ingen bättring, skulle ju åka med mina svägerskor och shoppa i Luleå, men päst å pina,,,, jag blev ju sjuk. Men vid tio hade jag sådan shopping längtan att jag tog alvedon och ipren och ringde min svägerskor och sa att jag skulle med....

Jag hadlande,,, handlade och bar,, bar och bar, armarna är långa och ömma i nuläget, hostan har ökat efter en dags ansträngade shopping. Helena hadlade ett helt par handskar och Hanna fyndade en kofta samt lite nytt behövligt till det nya hemmet,,, själv köpte jag en blomma i plast, en badanka´(väldigt behövligt) en t-shirt åt mig och en tröja åt hugo, en aromalampa, en ljuslykta, pressent åt jonas och säkert lite till.
Helena till vänster, jag pustandes i mitten och Hanna till höger

ps,,, kolla in ditt rosa bandet Helena     ;)

Ett gott skratt förlänger livet.

Sagt om lycka och skratt¨

Man är alltid så lycklig eller olycklig som man tror.
Drottning Kristina (1626-1689)

Lycka är god hälsa och dåligt minne.
Ingrid Bergman (1915-1982)

Lycklig är den som inte sörjer det han saknar, utan gläder sig över det han har.
Demokritos (ca 460-370 fkr)

De som försöker ge skrattet en metafysisk förklaring är sällan några muntergökar.
François Voltaire (1694-1778)

Den som skrattar sist hade svårt att fatta poängen.
Okänd

Le ett leende innan du somnar, så går dagens surhet över.
Piet Hein (1905-1996)Hoppa detta om du är känslig//

Skitguiden

 1. Spökskiten
  Du vet att du har skitit. Det finns skit på papperet men inget i muggen. Ibland kallas det för "Torpedskiten" av de som hör plasket.
 2. Teflonskiten
  Glider ut så snabbt och lätt att du inte ens märker det. Det finns inte spår på papperet, utan du måste kolla i muggen för att vara säker på att du skitit överhuvudtaget.
 3. Kletskiten
  Samma konsistens som tjära. Lämnar permanenta märken i muggen och du torkar dig 18 gånger utan att bli ren. Det slutar med att du ger upp och stoppar papper i kalsongerna för att inte skita ner dem.
 4. Den tveksamma skiten
  Du är klar, torkar dig och är precis på väg att ställa dig upp när du inser att det kommer mer!
 5. Spräck-en-ven-i-pannan-skiten
  Skiten som fick Elvis att kasta in handduken. Den kommer inte förrän när du är svettig, skakande och alldeles blå av all ansträngning.
 6. Dietskiten
  Du skriker så mycket att du tappar 10 kilo.
 7. Nu direkt skiten
  Du får minsann vara inom 10 sekunders radie av muggen. Normalt så inträffar den innan du hinner få ner byxorna.
 8. King Kong skiten
  Den är STOR, så stor att det är tveksamt om den kommer att kunna spolas ner utan att bli delad (normalt går det men en klädhängare). Vanligtvis skiter man en sån här när man är hos någon annan.
 9. Blöta skinkor skiten
  Skiten som alltid gör magplask och skvätter ner hela häcken.
 10. Önskeskiten
  Du som sitter där, jäkligt skitnödig, fiser ett par gånger men skiter ändå inte.
 11. Cementskiten
  När du väl börjar skita önskar du att du fått en ryggmärgsbedövning.
 12. Ormskiten
  Rätt mjuk. Ungefär lika stor som tummen, men minst en meter lång. Den har potentialen att bli en "Torpedskit".
 13. Korkskiten, även kallad "Flytaren"
  Du spolar tre gånger och den är fortfarande kvar. Herregud, hur blir man av med den? Den är ju fanimej osänkbar. Naturligtvis inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.
 14. Den Mexikanska skiten, eller "Vulkanskiten"
  Det är som att skita sulfa. Låt absolut ingen svett rinna mellan skinkorna de närmaste dagarna. Det är inte riktigt säkert att börja äta förrän häcken slutar svida. (Det är så mexikanerna vet att de är hungriga).
 15. Ölskiten
  Den absolut värsta, naturligtvis också den mest vanliga. Inträffar dagen efter, kvällen före. Normalt brukar det ju inte lukta så illa, men den här skiten luktar verkligen faan! Du sprejar muggen så mycket att det ser ut som den blivit dränkt med tallbarr och fattar inte hur din häck kan sprida så mycket skit genom ett sånt litet hål. Sen upptäcker du att det inte finns ett spår av toapapper, ingen doftspray, ingen toalett borste och naturligtvis inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.
 16. Blyskiten.
  Lägger sig som en klump cement med klister i toan, och ligger kvar, som en ondskefull ubåt, oavsett antal spolningar. Väljer oftast att ploppa ut hos blivande svärföräldrar, eller liknande. / Upphovsman: Sara Linderholm
 17. Touchdown-skiten.
  Är så lång att den slår ner i vattnet och samtidigt hänger kvar mellan skinkorna / Upphovsman: Lars Fernlund

Min bästa julklappinte febern, hostan och värk, men ett helt eget ritbord till datorn,,,, men märker redan nu att övning krävs,,,, timmtals övning, glömmer bort att använda pennan när jag ska rita.

mitt första alser visar hur "sjuk" jag är;)

Annandag jul och barnen har inget att göra!

Hade inte jag heller något att göra när jag var barn så här dagar efter julafton?? Ser bilder på alla barnensjulklappar i skallen och fattar inte!!

JULDAGEN, en kort resume`
Vi började dagen på äventyrsbadet, lite lyxigt, vi hade badet nästan helt för oss själva, så när på en stackars tysk familj som fick foga sig efter familjerna Bäcklins framfart i vattnet. Själv la jag mig i solariet, viljet jag ej gjort sedan i somras, skinnet sved rejälv efteråt och jag tror jag avvaktar innan nästa solning.


efter badet kom Hanna med familj hit och jag kunde bara sitta och njuta medan hon glatt berättade om London och alla dess gator, shoppingstråk, museum, broar, stadsdelar, Camden och suget efter att få åka blev inte mindre direkt// nu har nedräkningen börjat på allvar, kan jag säga!

sen ringde telefon,,,,, det var Hasse, maten var klar så vi gick en trappa ner till ett väldukat långbord. Tusen tack Hasse & Maggan för en trevlig och god middag igår, sillen var perfekt, liksom saffranskakan efteråt.

Underhållning har liksom blivit en lyxig grej för mig, igår bjöds jag på live uppträdande av Tobbe trollkarl, Justin Rose och Björn Gustavsson.

Julafton hemma hos mamma & Svenne

JULFINA HÄR HEMMA INNAN VI ÅKTE MOT ÄLVSBYN

mammas mat klår det mesta, även hennes julmys hemma, hos mamma är det alltid jul(syftar då på juletider så klart) och saknar man julstämning så tar men sig ett besök hem hit. Trevligt sällskap
så inni vassen,,,, David med familj, Monica med familj och Ome från Thailand, Elin + kille... ossså vi då.
David bjöd oss på vafri musik, önska så spelar jag, härligt. Tomten kom på besök, och vi fick oss lite paket, nja inte vi vuxna, men barnen. Ett extra plus i kanten var Omes thailändska mat, himla gott och smaskigt till julmaten.

har här gjort en lista för nyfikna spekulanter;)
tyvärr har jag ingen aning om vad Jens och Jonas fått hos sin mamma, men är alldeles säker på att det också är en hel del.

JONAS JULKLAPPAR
ett stort tack till farmor & farfar, kent & Inger, Ann-catrin & Svenne, Elin, Pappa & Linda, Robin, Hugo, Jens, Rebecca & Alle, Elliot & Oliver, Björn Gustavsson och James Bond,,,,,,,,, från Jonas


JENS JULKLAPPAR
ett stort tack till farmor & farfar, Kent & Inger, Ann-catrin & Svenne, Elin, Pappa & Linda, Robin, Jonas, Hugo, Rebecca & Alle, Elliot & Oliver,,,,,,, från Jens
+

ROBINS JULKLAPPAR
ett stort tack till mormor & Svenne, Morfar & Inger, Hasse & Maggan, mamma & Göran, Elin, Hugo, Jens, Jonas, Homer, Indiana Jones, Elliot & Oliver, Rebecca & Alle,
Pappa, Malin, Jossan, Jennie, Kerstin, Max & Ellen, Ritha & Leif, Isac & Hanna, farfar Bruno & Eva,,,,,,,, från Robin


HUGOS JULKLAPPAR
ett stort tack till mormor & Svenne, morfar & inger, hasse & Maggan, mamma & Göran, Elin, Robin, Jens, Jonas, Tomten, Elliot & Oliver, Rebecca & Alle
Pappa, Malin, Jossan, Jennie, Kerstin, Max & Ellen, Ritha & Leif, Isac & Hanna, Farfar Bruno & Eva...... från Hugo


Mina julklappar

tusen tack: Göran och alla grabbar, Sara, Elin, Maggan & Hasse, pappa & Inger
+en halv gris

Görans julklappar

tusen tack: mig då så klart;) alla grabbar, Mamma & Pappa, Kent & inger

+++En stor....

och varm julkram har jag skickat till någon vars jul ser annorlunda ut denna jul, kramen får du på juldagen och den kommer med en som jag vet att du håller väldigt kär. Sköt om dig,,, jag vet med säkerhet att du har en helt egen fin tomtenisse där i din närhet som finns där för dig liksom du finns där för honom.


Juldikt a la Gert Fylking

Farmor njuter av julens atmosfär,
alla är samlade, gammal som kär.
Mor står och rör vid spisen,
far är ute och sätter på...
...kaffet i köket, julfika snart,
i stugan det pysslas i rasande fart.
Ute i kylan är drivan djup,
farfar vill gärna ta sig en...
...promenad i det vita vinterland,
utanför fönstrets rimfrostrand.
Fler gäster det kommer in i husets sal,
alla är här för de har inget...
...emot att här fira sin jul,
barnen leker och haver så kul.
Morbror på de små flickorna titta,
"Det vore fint med en liten..."
...bulle till kaffet som nu är serverat,
till Kalle och vänner som har musicerat.
Och Benjamin syrsa har sjungit så sävligt,
men alla tycker att det låter för...
...resten, säger mor, är julmaten klar,
och far bjuder brännvin till envar.
-"Här finns till alla "hörs hans dova stämma, 

på landet bränner vi nämligen...
...inte upp alla sopor, vi källsorterar,
och spar pengar till det som vi konsumerar.
Efter maten börjar morfar att mot farstun lunka
och säger -Jag måste faktiskt gå ut och...
...köpa en tidning, vänta ni här,
jag kommer tillbaka om en stund sisådär.
Och snart kommer tomten och delar ut gåver,
i soffan sitter gamla mormor och...
...nynnar på julevisor med mera.
Bredvid tonårsdottern som börjat fundera.
Skall hon berätta på julaftonskvällen,
att hon faktiskt blivit på...
...ett sådant strålande julehumör,
för hon på flaska har fått en odör.
Som får varje man ner på knä och på huk,
fast allt hon vill ha är ju deras...
..kärlek, men tänk nu ej mer på det.
För nu skall det sjungas om räven som smet.
Kvällen är slut, den har varit så kul,

och jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!


Från MIG till DIG!EN RIKTIGT GOD JUL    2008                 kram LINDA

Ser du stjärnan i det blå, allt du önskar kan du få....

jag önskar mig en jul tillsammans med nära & kära, en jul med frid och glädje, en jul där alla kan uppleva något fint tillsammans//


en blandad kompott av bilder, julemys, våra barn, oss, och det allra finaste sparade jag till sist,,, lille Algot. Jag är lite små förälskad i honom, eller rätt mycket, men jag fick inte ta lillebror med mig hem, storasyster Elsa ville behålla honom. Jag höll honom, luktade på honom och mindes tillbaka då mina barn var nyfödda,, åh vilka underbara minnen som blossar upp.

Julkalendrar man minns;) med glimten i ögat.

Någons 15 i topplista,,,, kanske hur jag hade placerat dem, men väl värd att kika på som en liten påminnelse om julen och ens egen barndom.

http://se.youtube.com/watch?v=T-dFoTo1xqU

Vad kan vara bättre än en myskväll med detta på TV:n?

http://se.youtube.com/watch?v=-WfLjnZkj64
http://se.youtube.com/watch?v=pU3_pFvL8Lw&feature=related
http://se.youtube.com/watch?v=kN4ycd0ui2E&feature=relatedSlå dig ner på lämpligt skönt och avslappnande sätt i soffan, duka fram diverse godsaker på bordet, (ett tips är att dra bordet nära soffan så att du slipper sträcka dig så långt för att nå det goda,,, tänk på att inte utmatta dig.) Se avsnitten med människor du tycker om och som har samma barnsliga humor som du själv,,, det är inte alla som uppskattar denna form av humor=)
Lär dig älska pappa Rudolf, han gör en riktigt glad.

Lev å må// Vi hörs!

Hur man lär sig trängas!

En kort snabb kurs i hur man får en parkeringsplats i dessa juletider, hur man tar sig fram i folktät terräng, samt hamnar först i kön till kassan(fast man stod bakom ca 5 andra från början).

Skaffa dig en egen Göran, finns i begränsad upplaga, billig i drift, går mest på snus och en å annan öl. Fördelar: lättskött, rumsren, bra på att diska, laga mat, tv, dator och tv-spel kan roa honom i timmar. Nackdelar: svär ofta, har en tendens till gasbildning i magen ofta, kan vara riktigt ocharmig, fäller ej ned toasitsen efter toabesök, dåligt morgonhumör.

Ett tips, skaffa dig solglasögon större modell, kan vara bra när Göran gör otillåtna tecken med sitt långfinger, svär eller tränger sig före någon 89 årig halt liten tant i kön på Kvantum, har du solglasögonen på har du 50% chans att slippa bli igenkänd;)


Jag som mamma, bonus mamma & fru.

En liten tanke, jag har nu vart mamma i över tolv år, jag har vart bonus mamma sedan sommaren 2005 och fru sedan 2006. Mitt liv består av matlagning, skjuss, plockning av kläder, leksaker och annat som slängs kring golvet. Jag handlar ca 4 gånger i veckan, mest mjölk, räknade ut att vi dricker mjölk för ca 1000:- i månaden, inta illa, vi är alltså storkonsumenter vilket borde glädja Norrmejerier. Vi har innebandyträningar, matcher och möten minst 4 av dessa varannan vecka, vanliga föräldramöten, utvecklingssamtal och BUP besök, läkarbesök ett par gånger per månad. Jag har räknat ut att det tvättas ca 4-5 ggr per vecka i tvättmaskinen varannan vecka, vi dammsuger ca 2ggr per vecka, rengör toastolen 3-5 ggr per vecka, dammtorkar varje fredag

och ändå har vi alltid damm överallt.

Mitt liv är ganska hektsikt, men jag ska inte klaga, skulle för alla pengar i världen inte kunna tänka mig att byta ut min situation mot någon annans. Jag tycker så mycket om min man, mina barn & bonusbarn.....ni bildar tillsammans en helt underbar familj.

visst är jag arg och trött, ganska ofta faktiskt, jag tycker det är trist när vi bråkar, jag tycker inte om att behöva höja rösten, vi tävlar om vem som ska få välja vad som ska ses på Tv(en tävling jag ofta förlorar i,,,,, men vad gör väl detta: jag har en familj, jag har ett otroligt rikt liv, ingen dag den andre lik- heter det väl?

Om du läser detta, du som känner dig less på allt, tänk istället på allt du verkligen har  -lär dig uppskatta alla dessa små pytte detaljer så ska du se att det är betydligt trevligare att tänka positivt, man blir liksom gladare;)

FAMILJENS PROJEKTLEDARE SÄGER UPP SIG!

Kvinnor - sluta curla för era män! 

Varför blir kvinnan nästan alltid familjens projektledare? Och varför tycks det oftast ske i samband med barnens födelse? 

I en ARG men befriande humoristisk bok ställer Gunilla Bergensten en hel del frågor men ger också förslag på lösningar.

Det har talats mycket om att föräldrar curlar för sina barn, men ingenting om hur kvinnor curlar för sina män. Sina barns pappor. Gunilla Bergensten vill sätta fart på debatten och har därför skrivit en bok till alla kvinnor som älskar sina män - men som är trötta på att vara familjens projektledare.

Med frustande ilska, humor och klarsynthet skildrar hon sin kaotiska tillvaro. Hur hon kämpar för att hålla allt i huvudet, ständigt sliten mellan jobb och familj, och hur hon, trots att hon har en "jämställd" man, är ansvarig för familjelogistiken.

Familjens projektledare säger upp sig är en väldigt personlig bok, men den beskriver samtidigt en vardag som de flesta mammor kan känna igen sig i. Släng alla böcker om hur man klarar av småbarnsåren och läs i stället boken om hur man gör för att skapa äkta jämställdhet!  


JULPYSSEL

Tips På Lite Julpyssel

 vad som behövs:
brunt papper, sax, vit penna, svart penna, lamineringsfickor + lamineringsapparat, en gnutta fantasi och en pepparkaksform. Jag satte rosa färg i hjärtat,,, en smaksak.

För att kunna hänga upp dekorationen har jag använt svart pressentband.


GlöggreklamDufvenkrooks Hjortronglögg
Lättglögg med smak av gyllene hjortron
Nr: 00003 Producent: Dufvenkrooks Ursprung: Lättvinsglögg, Sverige Alkoholhalt: 2,25 %  Restsocker: 130 g/l
Karaktär: Bärnstensfärgad. Frisk och fruktig smak med liten sötma och ton av hjortron, kryddnejlika, ingefära, citrus och pomerans.
Passar till: Pepparkakor och lussekatter Serveringstemperatur: Serveras varm
Pris: 750 ml, ca 26,00 kr (exkl. moms ca 23,20 kr) Kollistorlek: 12 (750 ml) 


Dufvenkrooks alkoholsvaga lättglöggar 2,25 % hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker.
Övriga Dufvenkrooksglöggar finns på Systembolaget.

COOLA KILLARWilliam & Hugo

Hemma hos...

idag har jag och min lilla klass vart hemma hos vår lärare lena, ni vet hon som jag vill bli som;)
Lenas hem är fullt av små detaljer och finesser som tillsammans skapar ett av de mysigaste hemmen jag besökt. Deras hus är en gammal Norrbottensgård vackert belägen utanför Prästholmen/ Råneå, de har bott ca 20 år i huset och trivs. På tomten finns det många små stugor och i ett av dem är det en gammal bakugn/vedeldad perfekt för tunnbröd osv. Vi hade med lite olika maträtter, ett slags knytkalas, sen har vi redovisat våra uppgifter för en väldigt nöjd lärare. Passade även på att ta lite bilderBLING BLING & ANNAT FINT;)


Vem behöver en TV??


WIBAX

Efter hela perioder och ca 7 min låg Wibax under med 0-3 till Östersund, men så kom det 6 mål på bara några minuter, vilken vändning. Tyvärr fick motståndarna in ett 4e mål... strax innan matchens slut sekunder. Resultat 6-4 till WIBAX
Period 3
07.39Mål1-3Johan Flinkfelt (Jan Persson)Wibax IBF Piteå
09.55Mål2-3Andreas Morén (Jan Persson)Wibax IBF Piteå
10.35Time out IBC Östersund
10.35Mål3-3Elias Nyström (Robert Vikman)Wibax IBF Piteå
13.10Mål4-3Andreas Morén (Jan Persson)Wibax IBF Piteå
18.53Mål5-3Johan Flinkfelt (Erik Sandlund)Wibax IBF Piteå
19.06Mål6-3Andreas Morén (Erik Sandlund)Wibax IBF Piteå
19.34Mål6-4Per MartinssonIBC Östersund


Härligt härligt=)

Ett stort plus till "tjejdomaren" som lyckades sova sig genom hela matchen, bra jobbat!!

DEN STÅNDAKTIGE PEPPARKAKSGUBBEN PÅ JULFESTtrevlig julfest på Droppens avdelning, synd bara att inte alla hade med paket till alla sina barn, vilket gjorde att ett av våra blev utan, och någon annan som ej var menad att få fick;)

Tack till föräldragruppen som består av Sofies mamma & Jennys mamma, tack även till tomten som gjorde ett tufft arbete.

Tack Staffan & Anette för denna termin.

STORMEN

INTRODUKTION
I årtusenden har människan lockats av det oförklarliga, till det suggestiva gränslandet där förnuftet får ge vika för vidskepelse, magi och drömmar. Här börjar STORMEN, en av de mest effektfulla och skrämmande föreställningar som någonsin producerats.

Föreställningen, som har formen av en saga, utspelas på en ö där människan blir en bricka i spelet mellan gott och ont.

De absolut främsta

Den internationella ensemblen består av ett 20-tal handplockade artister med erfarenhet från många av de största scenerna i Europa, Las Vegas samt från Cirque du soleil. Det blir en unik upplevelse där magi sammanblandas med skådespelare, akrobater, toppmodern teknik, fantastisk scenografi och ljussatt av en av Europas främsta ljussättare.
Låt dig dras med på en fantastisk resa in i skymningszonen - våldsamt underhållande, andlöst spännande och ibland rent av skräckfylld.TACK för en super trevlig kväll, med underbart sällskap( Monica Ö, Inger, Margot, Carina & Karin), underhållning på hög nivå, skratt och god mat.
TACK GUNVOR;) för att du inte ville gå// detta lever jag på länge länge!

En killes berättelse;)Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket.
Jag har heller aldrig förstått det där med Venus och Mars.
Jag har aldrig kommit underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan.

Till exempel:

En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs. Passionen börjar glöda i sovrummet när hon till sist säger; 'Jag känner inte för det. Jag vill att du bara ska hålla om mig. '

Jag sade; 'VA??!! Vad var det där?'. Sedan säger hon de ord alla pojkvänner fasar att höra....

'Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man.'
Hon besvarade min frågande min med att säga; 'Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte för vad jag gör för dig i sovrummet?'

När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag.

Nästa dag tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne.

Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort onämnt shoppingcenter.
Jag gick med henne i affärerna där hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg.

Hon kunde inte bestämma sig för vilka hon skulle ta, så jag sade åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till sina nya kläder.
Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen.
Tillåt mig säga... Hon var så upphetsad! Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset.

Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband när hon inte ens kan spela tennis.
Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa; 'Det går bra älskling'.
Hon var nästan nära sexuell tillfredsställelse av allt shoppande.

Med ett jättestort leende sade hon till sist; 'Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar'. Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sade; 'Nej älskling, jag känner inte för det'.

Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat; 'VA?'.

Jag sade sedan; 'Älskling! Jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna'.

Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag; 'Varför kan du inte älska mig som den jag är istället och inte baraför de saker jag köper åt dig?'

Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller.

80 -2000 tal;)

80 -talet vs. 2000 - talet.

80-talet, visst är det ofattbart att:

 • Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero
 • Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem
 • Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en
  synttofs
 • Seglarskon betraktades som "klassisk" och "tidlös"
 • En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och
  killar
 • Dirty Dancing-stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig
 • Ett Lycra-plagg vid namn "Body" (som knäpptes i skrevet med en
  konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i våra garderober
 • Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett
 • Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun
 • En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii
 • Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace
  au four
 • Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i
  skivan
 • Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken
 • Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.
 • Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.
 • Det vita mirakelmedlet TippEx var det enda sättet att åtgärda stavfel
 • Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och
  Sighsten Herrgård
 • Tights och storskjorta var en naturlig kombination
 • Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner
  och galopperande enhörningar
 • Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten
 • "Jag skriver en check" var en vanlig replik i shoppingsammanhang
 • Snabbmat var detsamma som "en grillad med mos"

  

  

2000 - talet, du vet att du lever i 2000 -talet när...

 • Du av misstag knappar in en pinkod på mikrovågsugnen
 • Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år
 • Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer
 • Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig
 • Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du
  inte har deras e-postadresser
 • Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år, men för tre olika företag
 • Din chef klarar inte av att göra ditt jobb
 • Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar
 • Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget
 • All reklam på TV har en internetadress under
 • Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de
  första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den
 • Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att se till att vara "online"
  innan du hämtar kaffet i espressomaskinen
 • Du lägger huvudet på sidan för att le :)
 • Du läser detta och nickar och ler
 • Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till
 • Och nu sitter du och ler åt dig själv

Farmors tomteLycka är att få äga något som tillhört och tillverkats av en älskad farmor, jag har två stycken julbonader som hon broderat i mina ägor.

JULBAK

Vaknade efter 12, skönt, sista natten är över, kommande natt får jag sova.

Idag har jag bakat, bullar, saffransbröd, dumlekakor och hallongrottor. Maken bjöd på finstämmig underhållning, han nynnade ljuvligt vackert( på sitt sätt) till julmusik medan han lugnt och sansat klädde granen.


MAGGAN 61ÅR den 6/12

Ett stort Grattis till världens bästa Maggan på hennes bemärkelsedag,
 vi hoppas dagen har vart trevlig och att du haft det riktigt bra// många grattiskramar önskar Göran Linda Jens Jonas Robin & Hugo.

Tjingeling

låter ganska så klämtjäckt så här mitt i natten, själv känner jag mig dock inte alls klämkäck. Jag är trött, lagom små sur, less, hungrig, tittar på klockan ytterligare en gång,,,,, nä den är inte ens 03.00,,,pust 5 timmar kvar,,,, sen hem och sova.
Arbetar natt, inatt å imorgon, behöver alla stackars slantar nu när maken blev av med sitt jobb, liksom många andra stackars svenskar blivit.
Varför ska de vara så, varför är det färre jobb men fler människor, tänker mig att fler människor= fler arbeten,,,,, eller är arbetarna så pass efektiva idag att de ensam gör lika bra arbete som 4 st gjorde för massor av år sedan??

Jag känner mig små sur över att ha gått massvis med år på universitet utan att ens vara i närheten av ett "fast" arbete, tänkte att lärare behövs det alltid, för det kommer ständigt nya elever. men tydligen är eleverna idag så pass duktiga att det behövs färre lärare i våra skolor.

Hungrig är jag också,,,, bara för att jag vet att jag inte kan äta nu.

Less på att vara fattig och utan jobb. Fast det är ju inte sant, har ju jobb, ganska mycket egentligen, men bara som vikarie.

Mitt liv på Strömbacka hoppas jag bara har börjat,,, det är där jag hör hemma, jag stor trivs!

Längtar hem till mitt hus, mitt sovrum och min sänghalva,,,, å min Göran;)

Pepparkaksbak


Tonåring under 80talet// minns du?

http://se.youtube.com/watch?v=j6t9PfCPpjQ

httse.youtube.com/watch?v=XL2CDmUzB3g&feature=relatedp://

http://se.youtube.com/watch?v=45PCiyVZnWI

http://se.youtube.com/watch?v=NtUpvJa9FmY

RSS 2.0