Tisdags tråk

Kan man vakna och känna sig arg? Jag kan inte det, jag vaknar och tänker -jahapp, en ny dag.
Sen kan det ju hända att något gör en arg redan på morgonen, men att vakna och redan då vara arg det kan jag inte. Däremot har jag drömt obehagliga drömmar som på något sätt etsat sig fast i tankarna och jag har svårt att släppa den drömmen. Det händer också att jag vaknar av det jag skrattar och inte får slut på det, drömma roligt kan man visst också!

  
Den som drömmer på dagen vet mycket, som undgår den som bara drömmer på natten. Edgar Allan Poe

Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken. Michael Pflegar
##########################################################################################

Idag är det bara en helt vanlig tisdag, jag har inget speciellt gjort och har inte ens velat ha något att göra, tv:n har hållt mig sällskap och den har gjort ett bra jobb vill jag lova nu i efterhand. Det känns faktiskt konstigt härligt att inte ha så mycket på schemat just nu, skolan torsdagar & fredagar gör att jag har tre ganska lediga dagar tillgodo. Men jag tror att jag har aningens mycket att hämta igen efter allt som hänt under hösten.

Vi har sett Bollibompa och barnen har ätit glass. Robin har vart en sväng på badhuset och ska nu träna på engelskaläxan. Hugo ska i säng, fast han inte dill.

Dagens dissning: Sofies mode som är överallt, nu ska hon få en egen tidning också. Om hon inte såg likadan ut på varenda bild hade jag kanske haft mer tillövers för hennes mode & tips, Men när hon bara byter kläder och har precis samma leende och blick på varendaste bild då tappar jag intresse, vad är det som gör det speciellt då?

       

Dagens hissning:
Inger Jalakas.
Frilansjournalist och författare. En författare som skriver om hur det är att vara mamma till ett barn med diagnosen asperger. "Allt du behöver veta om Aspergers syndrom är undertiteln och den stämmer... En ambitiös uppslagsbok för dem som möter människor med Asperger. Den kan också användas i utbildning av lärare, vårdpersonal och liknande."
Nordsyndromet  

28 januari och ytterligare en dag har passerat!

En härlig dag, sett ur ett vinterperspektiv, snön ligger mjuk, inte för varmt eller kallt, helt perfekt vinterväder.  Dessa måndagar när Jens & Jonas åker till sin mamma känns alltför trista, men de måste ju vara så: att de får vara där lika mycket som här. Jag ser  på Göran att det är tufft att lämna pojkarna och jag vet av egna erfarenheter att minsta minut utan barnen gör att man känner en saknad.

När man separerar är det inte ens barn man väljer bort, det får man inte glömma!
Att separera är inget man medvetet vill göra för att skada någon, men i många fall är det en skada att fortsätta leva ihop i ett dåligt förhållande. Idag har jag talat med mina barns pappa och jag inser varje gång hur tacksam jag är för den tiden vi hade tillsammans och att vi gick skilda vägar som vänner. Vi tycker inte alltid lika, men man får ge och ta precis som i det verkliga livet, mina barn älskar sin pappa och det tänker jag låta dem fortsätta göra. När man väljer att skaffa barn tänker man att "inte ska vårt förhållande ta slut, vi har det så bra", även jag/vi har tänkt så, men ändå blev det som det blev. Vi separerade år 2004 på våren och att fatta de besluten är det svåraste valet jag gjort i mitt liv, ett val som jag vet nu blev rätt för både mig och honom.

Nu till denna dag och vi hoppar några tankar.........................

Göran har vart hos Doktorerna H i Luleå, han kom hem med goda nyheter, fläckarna är inget farligt bara pigment förändringar och eksem. Tack gode gud.

Hugo har sett en bild av Rosa Pantern där det kommer små hjärtan från hans huvud när han får en puss,,,,, Hugo har därför övat på mig och förstår inte varför det inte kommer ut något från mitt huvud,,, en tanke var mitt hår.

Robin har vilat upp sig på sitt rum hela eftermiddagen, träningen ikväll gick bra för honom och nu hoppas jag bara på att han snart ska kunna somna.

Själv har jag sett Outsider och dagens handling var Pony Play, något jag snabbt insåg inte var ämnat för mig. Men tanken på att det finns så många olika varianter på att ha "sex" är rätt intressant. Men detta sätt hade jag absolut aldrig hört talas om och udda är nog rätta namnet.

Dagens dissning: Carolina Gynning som i en intervju säger " man måste sluta i tid med kokain och droger, annars blir man ful"..... Men din dumma sak, man ska ju för f inte ens börja. Artikeln finns i förra veckans hänt extra och jag blir så arg när jag tänker på den.

Dagens hissning: blodapelsiner,, mums, kan äta hur många som helst, hur länge som helst. De är dessutom lätta att skala nu.
           

Oliver 1år och mina söner + alla andra som heter Karl, grattis

Hipp hipp hurra för en himla go och snabb liten kille som fyller 1 år idag, vi önskar dig en fin födelsedag,,, grattis lilla gubben önskar familjen Bäcklin.

image256                                      image257

Det var ett bra tag sedan jag hade lust och ork att skriva, men ska göra en snabb resumè av veckan som just har passerat:

Måndag, alla sex i familjen är samlade vid middagsbordet, innebandyträning för Göran, Jonas & Robin. Jens får hjälp med sin dator av Isse. Jag och Hugo njuter hemma ensamma.

Tisdag, hemma ensam på morgonen med fyra grabbar varav två inte alls vill vakna, nämner inga namn. Är hemma ensam på dagen och njuter av ensamheten. Snabb middag i spridda skurar, innebandyträning för Jens & Göran. Jonas & Robin är på badet. Pojkarna gör läxa, Jonas är helt suverän på engelskan idag, härligt grabben!

Onsdag, Robin kommer hem med en min som säger -hjälp jag dör. Tvingade honom att börja med läxa, men lönlöst, stryker honom över kinden och frågar hur det står till? han är het, feber 39.6. Robin somnar. Jonas och Göran är på skolan för möte med lärare och spec, de kommer hem nöjda. Robin har två timmar senare och med alvedon i kroppen 40.7, fortsätter att sova. Jonas blir sjuk, först skärsår, sen benvärk, feber, ont i magen, fryser önskar sig sjuk, de onda delarna förflyttar sig, feber 36,7. Jens sitter fast vid sin dator nere. Göran pustar ut framför tv:n.

Torsdag, min första skoldag på nya kursen. Göran hemma med Robin. Skjussar Jonte till skolan, han har ont i revbenen, sen i magen, kommer hem efter ett tag lyckträff 37.5, början till feber. Lilla gullgubben som vill och önskar få vara sjuk, han är inte som vi andra där. Robin något piggare, ser film med Jonte(som myser). Jens & Göran har träning. Jonas vill på badet, men är man sjuk och hemma får man inte bada heller. Min dag på skolan var himla trevlig och lärorik, det blir en bra kurs det där, helt säker. SNÖ KAOS!!!! Det tog ca 2 timmar hem med bil från Luleå. Från skolansparkering ut på E4 =55 min,,,jag morrade högt över alla som fegade och fastnade i karmar. Långtradare och traktorar,,,alla satt fast.

Fredag, Göran hemma med sjuka barn, Jens, jag och Hugo är på skola kontra dagis. Kom hem sent middag på bordet Taco. Myskväll hemma, ska se film, men somnar!
Grabbarna äter chips och ser film, leker med lego och pratar om hur barn blir till(råkade tjuvlyssna,,måste sen lära de på riktigt,,, (på det sätt jag fick höra kan de definitivt inte bli barn, där kan man bara pinka) Jens är med små damer, friar och mår bra.

Lördag; lite sovmorgon, jag Göran och Hugo åker och uppvaktar Max som fyllt två. Ellen och Hugo leker, spelar och de njuter av varandras sällskap. Max leker med sina älskade cars, från filmen Diseny gjort. Kikade in på deras nybyggda toa och wow, VAD FRÄSCH OCH NYTT, snygga färger och stilfull inredning, sinne för detaljer och pricken på i:et var de badande barnen från Sia. Vi äter skrovmål och fikar, sen åker vi hemmåt. Grabbarna piggare, leker och ser film. De äter varsin kebabrulle. Jens hemma med kompis hela kvällen.

Söndag. Jens åker till Jokkmokk för match, de vann stort. Grabbarna städer sina rum och leker bra. Jag och Göran städar också,,,lite iaf. God middag och myskväll framför tv:n

Till Johanna!

Läs under kommentar! wow trevligt....skynda å maila// Linda

Tankar från en mamma

Nu har jag vart mamma i ca 11 1/2 år och jag känner fortfarande att jag har ett behov av att tala om förlossning, BB tid, avd 24, tv4, första tiden med en liten baby osv. I lördags var ett ypperligt tillfälle att tala baby & BB eftersom min kusin Sarah är höggravid och bebisen anlända nu i februari. Jag märkte att vi alla mindes mycket väl våra förlossningar och alla lyssnade intresserat på var och ens historia. Emelie fick också lov att lyssna fast hon inte än planerat att bli mamma, men jag är säker på att hon den dagen där på BB kommer att minnas alla våra kloka ord och råd;) eller hur?

Att bli mamma är det absolut största som hänt i mitt liv, en förändring från att bara ha behövt tänka på sig själv och nu måste man ta hänsyn till en annan liten individ som inte alls vill samma som mamma vill. Men man anpassar sig snabbt, om inte redan från första sekund vill jag minnas. När man ligger där på sjukhus sängen och får sitt lilla barn i famnen, man granskar försiktigt varje detalj, precis som att man är rädd att det ska göra ont för barnet vid för hård andning. De små fingrarna med de pytte små naglarna, alltså, man inser vilket enormt proffs jobb man gjort - ett konstverk av högsta grad.

Första blöjbytet är också en finurlig grej. man är van att själv ta på sig kläder och de fastnar dirket på kroppen, finns alltid lite hull som gör att allt stannar där det ska. Men på en liten baby finns det inte alltid något rejält att ta i och att få fast blöjan på en minimal människa är ett arbete som kräver stor precisionsförmåga och största möjliga tystnad. Jag minns att det var spännande att lyfta upp honom för att se om blöjan stannade kvar på plats, eller om den rann av!

Kläderna, en härlighet bara det i sig! Miniatyrer något större än vad jag var van vid, syftar då på mina barbisar, men ändå så små. Sockarna såg ut som små värmare för lillfingret, byxorna, bodysarna allt är så himla litet och välgjort. Jag minns att det var extra roligt att handla kläder och sen få ta på honom, ungefär som jag gjorde med barbisarna, kanske något opraktiska kläder ibland, men bara det var fint så. Nu idag vill de själva välja och vissa dagar är det himla noga.

Mitt första år som mamma var helt underbart. Det var vid ca 1 års ålder som problem uppstod med mat och sjukdom, att vara mamma var då fortfarande lika underbart men det kom att bli en tuff och prövande tid. Nu idag när man tänker tillbaka förstår jag inte hur jag orkade, hur jag kämpade och framför allt vad tacksam jag är för att jag aldrig gav upp. Nu är vi i en helt annan fas av livet och vi kämpar dagligen, visst är det jobbigt, men minsta lilla framsteg gör att man orkar gå vidare och man tackar varje unik dag man får uppleva med barnen.

Tack mina gullungar för att ni är ni,,, älskar er oooliiidligt mycket!

Max två år!Två bruna ögon
ett leende glatt
nypvänliga kinder
nära till skratt
En glad och underbar liten grabb
som med sista året hunnit bli rätt snabb
Pratsam, underhållande han är av ett riktigt slag..
Vi kommer och firar dig här någon dag!

Många grattis kramar från familjen Bäcklin
 
Lite om varje!

Lördagen blev en dag fylld med  många händelser, föutom all tung snö som föll och bildade slask över både vägar och tomter. Göran har skottat snö i 40 minuter och just nu är han i ett pust å frust il, han svettas och är allmänt knäckt. Innebandy dominerar hans dag, både div 2 & 4 har matcher, jag ska nog däremot stanna hemma och försöka städa upp här lite. Men nu tillbaka till gårdagen:

Vi skulle ha tjejkusin träff hos Cissi på Furulund, allt var planerat in i minsta detalj, inhandling, för,varm-å efterrätt. Talade med Cissi, som då var hos Per i Påle, hon skulle börja ge sig iväg och plocka upp de två kusinerna som anlände med buss från Umeå. Men det blev inte riktigt så.... Cissi gjorde ett par rejäla sladdar på E4, hamnade på fel sida av vägen, fick tillbaka bilen på sin körbana och det hela slutade med en volt och ner i diket. Lilla stumpan klarade sig tack och lov, men fick åka in på lasarettet för observation över natten. Jag vet av egna erfarenheter att hon kommer att vara öm och mör i kroppen, och jag vet att man har många tankar om vad som hade kunnat hända. Skickar en kramhälsning till dig Cissi!

Mina andra kuisner åkte och plockade upp resenärerna, varav den ena är höggravid och har den mest underbara lilla stenhårda mage jag sett. En riktigt perfekt liten bula till mage. Träffen blev fylttad till Bergsviken hos Therese och Micke, ( deras hus vore något för oss, sju sovrum, tv-rum och kök)...
Förrätten var god, hetaräkor, något jag aldrig ätit förr. Varmrätten bestod av Tjälknöl som Cissi tilllagat och som också fick testa luftfärden efter E4, potatisen hade Vickan full koll på och den mums, saknar ord. Bakpotatis som hon gjorde klar i mikron, skar på hälften, gröpte ut och blandade de urgröpta med creme bonjour vitlök och västerbottensriv ost. Sen åkte den smeten tillbaka i sitt potatisskal och allt gratinerades i ugen till de fick en fin färg. Efterrätten var cremebryle, vilket jag heller aldrig har ätit var också gott,,, Vickan såg ut som en riktig arbetskarl när hon stod i köket med brännare i handen och värmed brylen..

Vi pratade och pratade, förlossningar, minnen, Herreys, syskon, arbete, flyttar, porslin, mat, film, såg dans på webben, tror vi pratar än!
Mycket fick jag veta om mina kära kusiner, saker som man kanske egentligen borde veta , men som bland annat jag inte vetat om. Nu känns det som att vi fick en bra start och att vi kanske gör detta till någon form av tradition, hur ofta traditionen blir av vet vi inte, för både Sarah, Emelie och Linnea ska bosätta sig i Stockholmstrakten.  Men vi har mail och telefon, så kontakt med varandra kan vi ändå ha!

image255

Torsdag 17 januari

Lusten att skriva har ej funnits och jag har haft lite annat för mig istället, men nu kände jag för att ta igen lite, inte allt, men lite!

Hugo har hunnit med en hel del hyss under veckan som gått, inte Emil hyss, men "ljug & skojhyss".

I måndags berättade han på hemvägen att de haft besök av Pappa Rudolf ( Håkan & Sunes pappa), han hade bott i två dagar på Båtsman, sovit hade han gjort på toaletten. Han hade dansat med fröken Helena och gett henne en puss. Sen hade Håkan & Sune hälsat på och då hade de lekt tjuv och polis med Hugo.

Idag sa han med sin trovärdigaste röst
-mamma, vi har ätit fisk och potatis idag!
-men vad gott, åt du mycket?
-jo, och mamma vet du? fisken fick man ta och sen skära bort huvudet!
-men Hugo, skojar du?
-nä

Grafik från Graphic Garden

Regn & rusk fyller dagarna i ända, trist. Det är svårt att klä barnen bra för detta väder, vad de än tar på sig blir de genomblöta. I helgen kommer två av min fasters flickor hit, vi ska ha en liten mysig kusinträff hos Cissi. Inga grabbar är bjudna, dvs bara två Elias och min lillebror. De får ha en egen kväll=)
Vi ska träffas hos kärlekskranka Cissi, där vi ska äta heta räkor till förrätt, tjälknöl, potatis Vickan special någonting & som efterrätt en brylenågonting. Chips å annat kommer också att finnas;) annars har denna vecka flytit på i vanlig takt, träningar, läxor, lek, mat och vägra gå å sova syndromet. Har talat med Sara i två omgångar, Max fyller år på söndag och vi hade tänkt uppvakta honom, men vår pressent har dessvärre ej dykt upp än så vi ska avvakta lite till. Sara berättade att Max har lärt sig säga dumma mamma, och nu säger han så fast det inte är Sara han är arg på. Min mamma har vart förbi här en sväng i veckan, sist var i september då Robin fyllde 11,,, så visst var det på tiden! Göran jobbar och står i och han har äntligen ringt och bokat tid för fläcken.puss på dig!

Grafik från Lallas

Dagens dissning: PARKERINGSIDIOTER, som ställer sig nära, nära tätt intill, för de som tar upp två-tre platser, för de som parkerar en halv meter för långt fram i sin ficka, ,,,,, platsbristen i Piteå skulle minska till 30% om det inte vore för alla parkeringsdrullar som INTE behärskar parkera sin bil korrekt.

Dagens hissning:,,vet den är låg, men kom inte på något annat som var roligt just för tillfället!

Vad är det som händer?

Fann mig själv igår i en situation jag inte känner igen!

Jag slog mig ner i soffan, eller slog och slog,,, dröste omkull framför tv:n. Outsider och Csi stod på programtablån, råkade av ett misstag trycka på ettan istället för femman. Kom på mig själv efter tre kvart när jag skulle hämta hem Robin från träningen - jag har ju missat outsider och här sitter jag och gråter ikapp med Anja Pärssons pappa, skrattar till Peter Settmans roliga kommentarer och hans fenomenala lilla Ronny -tal till Kalla, där även en doftgran smög sig fram.

Nåväl hämtade hem Robban, hamnade framför tv:n igen, CSI..... men jag fortsätter se Idrottsgalan, ringer och röstar på Zlatan 5 gånger och gråter med både Sven Tumba och Anja, snyft gråter när Zlatan får Järringpriset, inte för att jag begrep ett ord av vad han sa i sitt tacktal- nä, jag fantiserade hur stolt jag hade vart om han hade vart min son, make eller pappa...
Såg galan till sitt slut och insåg sedan att något har hänt... MED MIG
Jag såg sport utan Göran, jag njöt och fann det intressant. Jag har blivit en sportnörd!

   Denna dag har vart
* trevlig
*halkig
*jobbig
*intressant
*lång
*tröttsam

Dagens dissning: vägsaltet som klibbar fast både klet och vindrutetorkare på vindrutan!

Dagens hissning: lego- faschinerande underhållning för stora och små.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Brev från dottern...

En pappa letade efter sin dotter och fann ett brev på hennes säng. Med värsta föraningar läste han brevet med darrande hand.

Kära Mamma och Pappa,
Jag är väldigt ledsen att behöva säga detta men jag har lämnat er och stuckit iväg med min nya pojkvän.
Jag har funnit den sanna kärleken och han är helt underbar - speciellt hans söta piercingar, ärr, snygga tatueringar och hans stora motorcykel!
Men det är inte bara det - Jag och Ahmed ska också ha barn, jag är redan i fjärde månaden. Vi kommer att bli lyckliga i hans husvagn i skogen, och han säger att han vill ha fler barn med mig.
Jag har också förstått att marijuana inte alls är farligt (snarare tvärt om eftersom det även används inom sjukvården).
Vi odlar det i gläntan bakom husvagnen till oss själva och till hans vänner. I gengäld får vi från dem hur mycket ecstasy och andra piller som helst.
Vi hoppas dock att medicinforskningen snart hittar ett botmedel mot AIDS så att Ahmed kan bli bättre - han är värd det.
Ni behöver inte ora er för pengar - Ahmeds vänner, Andrej och mr Stanislav är i filmbranschen och har ordnat så att jag ska bli skådespelare!!!
Det är visst väldigt bra betalt, 500 kr per tagning och jag får ytterligare 500 om det medverkar fler än tre män i samma scen, och ytterligare 1000 kr om det medverkar djur (och jag som ju älskar djur, ett kan knappast bli bättre!).
Oroa dig inte Mamma - jag är 15 år gammal och kan faktiskt ta vara på mig själv.
Nån gång så kommer jag och hälsar på er så att ni kan få träffa era barnbarn.

Puss Puss
Emma

P.S
Pappa, detta var inte sant - jag är faktiskt bara över hos Sandra och kollar på TV. Jag ville bara få dig uppmärksam på att det finns värre saker än, som du uttrycker det,
- ATT SVERIGE FÖRLORAR PÅ SATANS STRAFFAR!!!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Vad är mitt och vad är ditt?

Sitter här i min ensamhet och funderar över privatlivet som ämne, är jag för privat i min blogg? Tänker högt: Vad som är privatliv för mig kanske inte är det för dig. Privatliv för mig är sådant som jag inte vill att andra ska delta i, sådant som inte är till för andras öron helt enkelt. Men är man för privat om man beskriver hur dagen har vart, tankar som ploppat upp, saker som hänt, som skall hända, upplevelser, högtidsstunder. Varför jag valt att behandla detta är för att det säkerligen förekommer de som anser att jag skriver för privat bland annat om min sons asperger.

Anledningen att jag berättar om hur vårt liv ser ut här hemma och omkring honom beror på att jag vill dela med mig av mina erfarenheter till andra människor som kanske lever i samma situation eller till de som inte vill acceptera diagnosen aspeger. Om jag skämdes över min sons diagnos hade jag säkerligen valt att inte berätta om detta här och nu. Men nu är fallet inte så, jag är glad och nöjd över att vi äntligen fått veta hur det ligger till och att vi i hans närhet kan lära oss mer om detta och hjälpa honom. Det är ju inte Robin som gör felen här i världen, det är ju vi runtomkring honom som inte förstår bättre. Med kunskap och förståelse tror jag att alla här på jorden vore mer "normala", för vem är det egentligen som säger att jag är normal bara för att jag inte har någon diagnos. Jag skulle vilja att man blundar och tänker nog, är någon mindre värd bara för att han /hon inte är som jag, tycker samma lika och uppför mig på samma sätt?

När jag blundar och tänker så ser jag hur knasigt det skulle vara om alla såg ut som Jennifer Anistion, alla hade samma tankar och åsikter som Fredrik Reinfeldt, om alla hade humor som Benny Hill osv. Alla skulle bo i röda hus med vita dörrar och köra volvo. Men hur skulle det då gå, vad skulle människorna då ha för sig,,,, inget udda som sticker ut som man kan skvallra om, ingen annans olycka man kan gotta sig i, alla skulle vara stöpta i samma mall,,,,, finns det då någon som är normal?

Det jag delar med mig i min blogg är det jag anser kan vara intressant, nyttigt, roligt, stimulerande för andra att läsa. Jag ser statistiken över de som besöker sidan och det verkar som att många väljer att kika in här, vilket jag tycker är härligt.

Greenpeace, januari 14:e

Wow En dag med lite kyla, menar med det inte att jag längtat efter kylan, utan att det kanske ändå finns hopp för klimatet. Igår 13/1 +2 grader,, inte alls normalt.

'Gammel is' Lys skinner gennem et isbjerg bestående af tæt sammenpresset is. Denne grøn-blå farvesammensætning antyder, at dette isbjerg er ældre end de andre isformationer, der omgiver det. Sydøstlige Grønland. Afsmeltningen og frysningsprocessen af den ny sårbare grønlandske indlandsis skaber unikke former og farver, som kan ses i disse fotografier, der alle er taget fra helikopter. Det forudses, at vandstanden i verdenshavene vil stige med 6,8 meter, hvis hele Grønlands iskappe smelter.
Läs gärna på greenpeace hemsida vad just du kan göra för att påverka klimatet här i världen.


http://www.greenpeace.org/sweden/

 • Kylskåpet bör justeras till 3-5°C och frysen till -17 till -15°C.
 • Undvik att öppna kylskåpsdörren för ofta och håll den endast öppen under kortare tid för att begränsa energiförbrukningen.
 • Ställ inte kylskåpet på ett varmt ställe - nära ett element eller i direkt solljus.
 • För effektivare kylning, rengör kondensrören på baksidan eller under kylskåpet minst en gång om året.
 • Se till att tätningslisterna längs kylskåpsdörren är rena så att tätningen inte försämras p.g.a. torkade matrester. Du bör också:
 • Kolla och jämföra den beräknade energiförbrukningen innan du köper större vitvaror. Den förväntade energiförbrukningen informerar om hur många kilowattimmar energi vitvarorna förbrukar om månaden.
 • Använd vattenkokare för att värma vatten då de endast förbrukar hälften av den energi, som används för att värma vatten på spisen.
 • Låt inte vattnet rinna, när du inte använder det.
 • Ta en kort dusch i stället för ett karbad.
 • Sätt inte på tvätt- eller diskmaskinen förrän den är full. Spara på energin
 • Tänd ljuset bara, när det behövs, och släck igen, när du är färdig, för att spara energi.
 • Låt bilen stå. Gå, cykla eller åk kommunalt, när det går.
 • Gå till skolan tillsammans. Planera en färdväg, så att ni kan hämta elever på väg till skolan.
 • Stäng ytterdörrar och fönster på vintern - skruva ner värmen, om det är för varmt.
 • Köp ett permanent kaffefilter i stället för att använda engångsfilter.
 • Köp ett exemplar av tidningen och lägg det i personalrummet, så att alla kan dela tidningen vid lunch och raster. Kontorsartiklar
 • Använd en inköpspolitik, som tar hänsyn till miljötänkandet hos de företag, ni köper hos.
 • Försök att uppmana kollegerna på din arbetsplats att använda alternativa rengöringsmedel såsom dem, som beskrivs på annan plats i de här gröna tipsen.
 • Använd om möjligt gem, häftklammer, snören eller giftfritt lim i stället för klisterband.

 • En högtidsdag Pappa Nordlund fyller 63 år idag.


  image254

  Vår pappa

  är inte speciellt bra på att laga gröt,

  han är inte heller så värst söt.

  På golf han är si så där

  och ingen hejjare på att plocka bär.

  Han är inte heller VD för något stort företag

  och med åldern har han blivit ganska svag.

  Datorer och annan teknik han helst vill skippa

  för att lära sig slippa.

  Men i våra ögon är han väldigt bra

  och ingen pappa vi hellre vill ha.

  Han finns alltid där för oss

  och när vi var små han hindrade oss från att slåss.

  Vår pappa är unik

  och det är inte alls någon pik.

  Vi tycker om dig precis som du är!


  ps, försöker kompensera att jag först glömde dig i årskrönikan;)


  Torsdag 10 januari

  Vad vore livet utan barn?
  Längre sovmorgonar
  Mindre matlagning
  Inget skrik och gräl
  Mindre skjuss
  Mer egen tid
  Egen fritid
  Mer pengar över

  Men jag skulle ändå inte vilja vara utan dessa små betydelsefulla varelser, hela mitt hjärta är fyllt av stolthet och kärlek till dessa liv. Undra just hur barn de ser på sina föräldrar?
  Orättvisa
  Dumma
  Skrikiga
  Tjatiga
  Pinsamma
  Trötta
  Hopplösa...

  ...individer som bara klagar över allt hela tiden. Är det så jag vill vara? Vill jag vara en gnällig mamma?

  Nä, jag vill vara en mamma som finns där oavsett vad som än händer, jag vill kunna förstå, hjälpa, stötta och framför allt vill jag att mina barn ska lita på mig, de ska känna att jag alltid finns för dem, här och nu!
  Idag har jag suttit med Robins lärare & specialpedagog och för första gången känner jag mig hörd, jag märker att de har lyssnat på mig och att de finns där för honom. Jag fick tårar i ögonen när de berättade vilka framsteg han gör hela tiden - och att få höra detta som mamma, det är överväldigande känsligt. I mitt hjäta vet jag att Robin är duktig och han lär sig hela tiden något nytt, och nu har även de på skolan börjat märka det. Att leva med asperger är nog något vi får klura med i några år till, men jag är säker på att han en dag kommer att fixa allt själv. 
   robin 5 år

  HIPP HIPP HURRA FÖR JONAS IDAG

  Idag fyller världens bästa Jonas 13 år, och det är en övertrött grabb som just nu är vaken på övertid trots att klockan bara är 18.00. men det är pirrigt att bli tonåring och då är det extra svårt att sova på morgon.

          

  Vi hade bara ett minikalas idag, på lördag har vi öppethus för den som vill komma.. 12-15
  Jonte fick
  av oss, en 8megapixel digitalkamera, minneskort och kameraväska
  av Robin, hemmavideokväll
  av Farmor & farfar pengar
  av Kent & Inger pengar
  av Ann-catrin & Svenna pengar

  (gissa vem man ska låna av??)

  Läste din kommentar Carro och jag saknar dig, vi måste få det till att bli av nu en liten träff, det var sååå länge sedan.

  Tänker inte skriva så mycket mer idag,,lusten finns inte riktigt och då låter jag hellre bli!

  En dag i aspergers fotspår

  Mamma kikar in vid halv sju, väcker mig lite i omgångar, när jag är i rätt läga så väcker hon mig ordentligt..., vaknade på rätt sida så denna dag kanske blir rätt bra!
  Kliver upp och tar på mig de prydligt upplagda kläderna som ligger vid sängen, allt i tur och ordning och rätt väg. Går sen på toa och gör det som skall göras och har beslutat mig för att ej duscha, det är ett onödigt ont. Till frukost vet jag inte vad jag vill äta, går igenom kyl, frys, skafferi, kyl igen, det kanske har tillkommit något! Tar ett glas vatten och sätter mig på MIn plats vid bordet, mamma försöker övertala mig om att det är bra om man får något i magen. Går med på att rosta franska, första brödet blir för mörkt, andra brödet hinner svalna för mycket innan jag börjar äta, tredje brödet kan jag inte ta för det har lillebror hunnit ta i. Fjärde brödet går att äta, äter sen tre till på raken, blandar även ett glas oboy, tar 2tsk pulver och rör ordentligt, tar sen teskeden och sörplar i mig några skeder innan jag kan dricka.
  Efter frukost är det ett måste att borsta tänderna, det är obehagligt och jag vill hlest slippa undan, jag borstade dem ju igår, varför nu igen?
  Nu har jag lite tid över för tv och ladda kretskortet i hjärnan innan jag ska gå till skolan. Kl åtta klär jag mig allt enligt den ordning jag lärt mig, nu när det är vinter så måste jag ha handskar och sockar, något jag gärna vill slippa. Täckbyxor, jacka och mössa är också ett måste. Det var inge trevligt alls med nya täckbyxor för denna säsong, hade hellre velat ha de gamla som jag var van vid, mössan vägrar jag byta ut så fast den är liten ska den på. Jackan har vi fixat till så det inte är någon huva baktill, jag hatar sånt! Skorna, ett tvångsbyte där med, tycker inte om nya saker, vill helst ha det som jag är van vid, om jag pressar hårt kan jag ofta ha skorna jag haft tidigare, men mamma säger att man inte kan ha för trånga skor,, det struntar jag i, sår på fötterna brukar jag ha ändå.

  Skoltid, anstränger mig och gör som de andra, förstår inte varför de gör som de gör och säger sånt som de säger,,man jag gör så gott jag kan hela skoldagen lång.

  Kommer hem och går på mitt rum, stänger dörren och lägger mig på sängen, gärna med en legogubbe eller modellera i handen, där kan jag ligga länge länge. Mamma kommer in med jämna mellanrum och frågar så att allt är ok, brukar oftast inte vela svara, men hon ger sig inte utan frågor tills jag ger ett ljud ifrån mig. Hon vill också veta vad som hänt på skolan, men det vet jag ju egentligen inte själv.

  Tycker om att bara vara ensam i mitt rum, men måste äta middag med de andra ute i köket. Sätter mig på Min plats, ånej, idag ska vi äta kött, sås och potatis,,, Såsen har fel färg, går ej att blanda med potatisen, köttet är skuret i stora skivor och det kan bli svårt, måste dela av den genast, men potatis det äter jag. Inga grönsaker, ingen smörgås och  inga andra tillbehör får röra vid min tallrik. Tar ett glas mjölk och kan inte äta upp all mat, så jag lämnar lite, köttet har blandat sig lite med potatisen, inte bra. Tar tallrik, glas och bestick som jag lärt mig, stoppar dessa i diskmaskinen. Går sen till mitt rum och stänger dörren.

  Vill inte vara med någon, inte hälsa på någon, inte följa med och handla,,,,

  Kvällsfika, samma procedur som vid frukost, men nu tar det ännu längre tid, för jag blir inte mätt när jag väl börjat äta. Usch, tandborstning igen, under tvång!

  Nu är kl efter nio och jag ska lägga mig. Ligger och funderar över järnets idencitet, matens hållbarhet, färgämnet blått, varför stenar är hårda,m.m
  nu är klockan efter tolv och jag kan inte slappna av, mamma har vart in flera gånger och stoppat om mig, hon säger att jag ska sluta tänka så mycket och försöka slappna av,,,lättare sagt än gjort. Hur gör man för att sluta tänka och hur slappnar man av?

  Söndag 6 januari 2008

  Grattis Fia på födelsedagen,,hipp hipp hurra

   Maggan & Hasse har åkt hem till Helsingborg nu på förmiddagen och det känns tomt och tyst, hoppas att deras flygtur gick bra och att de inte var en massa krångel med flyg och resenärer.
  Själv mår jag bättre, ingen feber idag, men har fått mera utslag så än är det inte bra. Vi har städat bort julen och det var med blandade känslor, men skönt när det var klart.

  Jens har gjort sitt första mål i div 4,, härligt, nu kanske det lossnar för honom.

  Bröderna BB har lekt, grälat, städat och sett tv,,,, allt enligt brödralagen paragraf § ingen slår min lillebror förutom jag... något som jag höll fasta vid med min lillebror, jag tycker den lagen visar på hur mycket man bryr sig om.

       

  Onödigt vetande

  1. Fjärilar smakar med fötterna.
  2. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
  3. På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.
  4. 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen.
  5. Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.
  6. Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
  7. Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
  8. Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
  9. Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
  10. Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.
  11. En snigel kan sova i tre år.
  12. Inget ord i det engelska språket rimmar med "month".
  13. Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa.
  14. Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
  15. Alla isbjörnar är vänsterhänta.
  16. En struts öga är större än dess hjärna.
  17. Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet.
  18. Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor - tills den dör av svält.
  19. En krokodil kan inte sticka ut tungan.
  20. Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.
  21. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
  22. Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen.
  23. Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna
  24. Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta.
  25. Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången.
  26. Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.


  Tycka synd om sig själv syndrom!

  Sänder ett grattis till dig farmor Verna där i himlen ..

  Vaknade med blåsor i mun, hals,,, även utansidan av halsen är prickig. Feber och ont i kroppen,, jag har gått och blivit sjuk. Hemska tider, har varken tid eller lust att bli sjuk just nu, hade gjort en kalkyl över alla pengar jag skulle ha tjänat i helgen och istället får jag göra en kalkyl över blåsor som spricker, värker och kliar.
  Har legat mestadels av dagen och lär nog fortsätta ett par dagar till.


  Dagens dissning: Dessa super töntar som inte har bättre för sig än att "hacka" sig in i andras datorer och förstöra. Ska sända en hel trupp med baciller på er allihopa.

  Dagens hissning: mys i soffan med två underbara grabbar, vi har sett Shrek den 3e och den bjöd oss på många skratt. Vi åt glass mot onda halsar och som plåster på såren tog vi extra chokladsås, vilket man kan se spår av på dessa bilder.

     

  På Solrosen arbetar ena riktiga gormematlagerskor, de kommer med nya recept hela tiden, och allt måste testas
  ,,nyårsdagen stod detta på matschemat:

  GREKISK PYTTIPANNA

  Tänk på att fläskfilén ska marineras ca 6 timmar före. Receptet är beräknat för 6 personer (eller 4 pers. + två matlådor haha)

  Marinad till fläskfilén:

  3-4 pressade vitlöksklyftor

  1-1 1/2 dl olivolja

  1-1 1/2 tsk sambal olek

  2 msk soya

  Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.

  Smörj en långpanna och lägg i:

  ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över

  Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.

  Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.

  Kall sås:

  4 dl turkisk yoghurt

  4 msk majonäs

  2 pressade vitlöksklyftor

  2 tsk italiensk salladskrydda

  lite pressad lime


  Bilden är hämtad från en tre barnsmors blogg


   

  Maxat!

  Blää för drömmar, hade en obehaglig dröm som etsat sig fast i mina tankar, den var detaljrik och konstigt verklig. Men allt löste sig när jag vid halv nio gick och hämtade en urgossig Hugo från sin säng, la honom bredvid mig och lyssnade på hans andetag tills han vaknade. Efter frukost skulle Robin & hugo gå och handla lite till middagen sen och jag gick igenom listan med 4 varor, han fick pengar och bröderna knallade iväg mot konsum. Stod sen och såg de försvinna och något senare såg jag de komma lunkande tillbaka.... bara det att på listan stod det inget om någon påse, så Robin hade fullt shå med att bära. Nu vet jag bättre till nästa gång, men man lär så länge man lever.

  Vid två kom Sara, Ellen & en nyfriserad Max. Vi surrade, fikade, lekte, såg på kort och usch vad tiden rinner iväg när man har det trevligt. Önskar att Sara med familj hade hus här i stan isället. Ellen & Hugo lekte tillsammans och Max körde med Hugos bilar. Han är helfrälst i filmen Bilar och lekte oavbrutet med Hugos alla miniatyrer därifrån. Nu är de var tur att åka och hälsa på dem i älvsbyn nästa gång och det ska inte dröja länge, trevligt sällskap vill man ofta umgås med. Jag är super nyfiken på deras nya toa, men med facit i hand skulle jag tro att den blev fin.

  Dagens dissning: onda halsar och obehagliga drömmar.

  Dagens hissning: att drömmar bara är en dröm och inte verklighet!

  Bäst är ändå......göda drömmar. Vill du veta mer om drömmar ,,kika då in här
  http://www.minuskel.com/drommar/index.html

  Nu ska jag i säng, har en massa timmar arbete framför mig hela helgen, så ska sova gott nu när tid finns.


  Aldrig en tråkig minut!

  Åretssista dag tillbringade jag på Solrosen, där myste vi, såg på tv och åt oxfile & gratäng. Hemkomsten blev desto mer intensiv, Jonas längtade efter tolvslaget och gick från fönster till fönster för att sedan kristisera alla andra som tjuvstartat raketskjutningen. Göran svor över tv:s alla dåliga program och vi mindes tillbaka på den gamla goda tiden då det var bra underhållning en högtid som denna. Vi åt lite mögelost på kex och skålade med pepsimax, jag skulle ju arbeta från morgonen och Göran ville vara körklar, Jens var ute på egen turne och kanske kunde behöva lite extra koll och hämtning. När klockan äntligen började närma sig 12 klädde vi på oss och tog med några raketer och gick ut. Ungdomarna som hyrde folkets hus hade också kommit ut för att skicka upp sina raketer i skyn. När Jonte började tända de efterlängtade raketerna började ungdomarna ropa och ifrågasätta om det var allt vi hade att komma med,,,, jag såg i ögonvrån hur det lyste till i makens ögon och vips så sprang han in och och kom lika snabbt ut igen, men denna gång med alla rakater och smällare. Han riggade och trixade och det small, högt, lågt, snett, sprutande och rast,,men small gjorde det! Hasse och jag fotade...Det blev nästan en tävling mellan Göran & ungdomarna, men han fick ganska snart ge med sig, vi hade ett paket för 200:- och de för säkert tusentals kronor.
  Men man kan lugnt säga att ingen på Föreningsvägen 16 kommer att glömma denna kväll, inte ens vättarna på loftet.
  En vacker himmel att skåda och ett nytt år med mina nära & kära, kan det bli bättre?

       

  Året som just passerat!

  Ett år av många skratt, tårar och kramar har nu passerat och när jag blickar tillbaka så önskar jag att år 2008 blir minst lika bra, om inte aningens bättre. Januari började med 12 års kalas för Jonte och ett stort kalas för MIN PAPPA som blev 62, sen en operation i svalget för Robin.Max fyller 1 år. Söndagen den 28 Januari föddes det en liten grabb i London, han fick namnet Oliver. Februari passerade nästan obemärkt, men några födelsedagar firade vi dock, Inger 60 och David 29. Mars kom lika snabbt & Hasse blev 60, han firade sin födelsedag med kära hustrun på Thailand,,,, sen kom Görans 40 års dag, den firades i dagarna två och det tog nog minst en vecka att återställa kroppen för en nybliven 40årig karl. Även min mamma passade på att fylla år och hon blev 54, bjöd henne med på en oförglömlig teater där mannen i i huvudrollen sprang naken runt på scenen de sista minutrarna, vilket gjorde att vi brast ut i skratt och lämnade salongen. Har än idag ej kommit på själva handlingen och lär nog aldrig göra det heller. Mars var också månaden då jag insåg min stora talang som teaterapa, trodde aldrig i livet att jag skulle vara sååå himla bra och hade aldrig vågat drömma att jag Linda Bäcklin skulle sjunga solo inför publik och vågra uppträda... nope, det var bortom mina drömmars mål, men jag gjorde det, klarade det och självförtroendet höjdes flera snäpp.

  April anlände och barnen tillbringade mesta tiden i fjällen. Göran fick anställning hos Lindbäscks bygg. Födelsedagsbarn Hanna 31, Rebecca 10, Monica 35, Ellen 4, Isac 4, Sven-erik 63 och hoppas vi ej glömt någon, tänk att så många ska fylla år i april. Den 8 firade vi 1 års bröllopsdag och gjorde just inget mer. Hugo åker Tjärnloppet på skidor och mamma Linda inser att sonen inte blir någon ny Gunde. Maj kom och Hugo blev 5 och detta firades med ett piratkalas, snön smälte bort och grillen kom fram. Terminen började nå sitt slut och vi såg framemot ett härligt sommarlov. Även gräsklipparen körde sin första tur över gräsmattan. Stora planer och visioner om att bo större delen av sommaren stugan fanns också(men nu med facit i hand så blev det ca 2 hela nätter,,,bara).

  Juni, examen, sommar, värme, sol och två nya familjemedlemmar, Doris & Gulli, två små pigga damer(marsvin). Sommararbete för mig & Jens, midsommar i Marfar & Ingers stuga god mat och trevligt sällskap, Alle 17 & Nick 34 & Hilda 3. Hugo lär sig att cykla utan stödhjul. Juli, Piteå summer games och nattjobb, Piteå dansar, ler och nattjobb. Släktträff med mat och prat. Jenny 30, Gunnar 5 & Jag fyller 33, får ett playstation. Augusti. ledig och en helt underbar Turkiet resa, vi badade, mamma Linda insåg att sonen Hugo kan bli en ny Anna Lindberg, han hoppade i alla möjliga vinklar ner i poolen, (vilket är mer än hans mamma vågat under hela hennes 33 år långa liv.) Maten är ett minne också, värmen inte att glömma och affärerna där allt gick ut på att pruta. Är evigt tacksam Görans föräldrar för denna möjlighet och upplevelse. Skolstart och csn. Helena blir 34 & Peter fyller 36. September,,, vackra färger i vår natur och en å annan regnskur, sista terminen börjar och jag inser kanske för första gången att jag snart är klar pedagog, det jag har drömt om sen barnsben. Robin blir 11 och hade pizza & dvdkväll med sina närmaste vänner.

  Oktober, Göran har tagit sin sista snus,, ska nu göra ett livslångt uppehåll hoppas jag. Elliot fyller 2,moster Elin 15 & farbror Johan 39. Praktik i Hortlax på Norrbyskolan med en unikpedagog och härliga elever. November och lite snö med tö, en diagnos gör att vi kan pusta ut, asperger. Många dörrar och möjligheter finns nu helt plötsligt att få. Jens fyller 16, Lisa 3 & Sara 31. December med tomtar i massupplag, julklappar, julbak, julmat och vacker Lucia, Maggan fyller 60 firar dagen i London,,,, Ett examensarbete som ger magont och lite sömn. En liten söt Martin kommer ut. Maggan & Hasse flyttar in i 2an och Hanna med familj inakorderas hos Johan & Helena. Julafton kom, upplevdes och kommer att saknas, men det är bara ett år kvar till nästa jul.... men men,,, juldagen hos pappa & Inger glömmer jag aldrig heller.

  Årets lättnad: Robins diagnos
  Årets smile: Åsa, ständigt samma varma leende
  Årets gruvning: Jonte "åkless" redan i Norrfjärden och då hade vi oväntat i ca två timmar innan vi fick starta vår flygning till turkiet,,men han fixade resan oväntat bra.
  Årets hopp: Wibax serieledare just nu, kanske får de gå upp till div ett igen.
  Årets vän. Sara, som alltid finns där, tack för att du finns!
  Årets tyngsta: Görans viktuppgång efter "sluteriet" med snus.
  Årets blogg: http://www.klassiskt.blogspot.com/
  Årets flört: Jens tappra flörtfösök som nu verkar börja ta fart.


  Arbetade hela nyår,,,
  Tack för detta år!


  RSS 2.0