Tycka synd om sig själv syndrom!

Sänder ett grattis till dig farmor Verna där i himlen ..

Vaknade med blåsor i mun, hals,,, även utansidan av halsen är prickig. Feber och ont i kroppen,, jag har gått och blivit sjuk. Hemska tider, har varken tid eller lust att bli sjuk just nu, hade gjort en kalkyl över alla pengar jag skulle ha tjänat i helgen och istället får jag göra en kalkyl över blåsor som spricker, värker och kliar.
Har legat mestadels av dagen och lär nog fortsätta ett par dagar till.


Dagens dissning: Dessa super töntar som inte har bättre för sig än att "hacka" sig in i andras datorer och förstöra. Ska sända en hel trupp med baciller på er allihopa.

Dagens hissning: mys i soffan med två underbara grabbar, vi har sett Shrek den 3e och den bjöd oss på många skratt. Vi åt glass mot onda halsar och som plåster på såren tog vi extra chokladsås, vilket man kan se spår av på dessa bilder.

   

På Solrosen arbetar ena riktiga gormematlagerskor, de kommer med nya recept hela tiden, och allt måste testas
,,nyårsdagen stod detta på matschemat:

GREKISK PYTTIPANNA

Tänk på att fläskfilén ska marineras ca 6 timmar före. Receptet är beräknat för 6 personer (eller 4 pers. + två matlådor haha)

Marinad till fläskfilén:

3-4 pressade vitlöksklyftor

1-1 1/2 dl olivolja

1-1 1/2 tsk sambal olek

2 msk soya

Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.

Smörj en långpanna och lägg i:

ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över

Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.

Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.

Kall sås:

4 dl turkisk yoghurt

4 msk majonäs

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

lite pressad lime


Bilden är hämtad från en tre barnsmors blogg


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0