Snacka om rötmånad!

Nu märks det tydligt att vi är mitt inne i den så kallade rötmånaden, allt är fuktigt och klibbigt, mjölken surnar och frukten ruttnar. Det känns vemodigt att vi ska måsta drabbas av den nu när man ska njuta av sommaren och värmen.

Rötmånaden kallas även hunddagarna, på engelska dogdays, eftersom solen den här tiden står nära Sirius - hundstjärnan.

Redan de gamla grekerna, romarna och egyptierna noterade att det var något särskilt med denna tid och trodde att hundar kunde bli galna då. Man konstaterade också att människor kunde bli apatiska och loja och man ansåg därför att Sirius hade en menlig inverkan på människor. Förr i tiden trodde man också att det under rötmånaden föddes vanskapta kalvar och andra missfoster.
( Tur att vi är så mycket klokare idag, än vad de var då;)


     

Idag har vi spenderat både pengar och tid på stan, JC har rea och våra barn var i stort behov av kläder så nu har vi fyllt på både Jonas och Robins garderober med nya häftiga skolkläder inför skolstarten(som de inte alls längtar efter). Just nu är det färgen rosa som grabbarna gillar, Jonas tycker rosa är en sexig färg och detta har smittat av sig på den ett och ett halv år yngre Robin. Vi har även bytt abonnemang på tv-kanaler, nu kommer jag att få TV4 Guld, gissa om jag ska se gamla favoriter på serier till hösten,,,, massor - om det finns tid så att säga.

Hugo är och sover hos kusin Gunnar i Påle, det var en glad kille som vinkade hej då till mig tidigare ikväll.

Det var ett tag sedan, men kände nu att det var dags för:

Dagens dissning: De som inte lever efter " Sköt dig själv, skit i andra",,, något som så många skulle må bättre av om det kunde följa.

Dagens hissning: Färska jordgubbar med ovispad grädde,,och strösocker;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0