Sundsvall off we go!

Vet ej om det där i rubriken blev rätt engelska men,,, va fn... det går nog bra i alla fall.

Nu är vi hemma, lite snabbare än vad vi beräknat, men vädret avgjorde gårdagen och vi beslutade oss för att åka hemmåt. Nedan kommer en resedagbok för dig som är nyfiken;)

Fredag, huttrande kallt, värmen på för fullt i bilen och regn mest hela vägen. Vi hamnade bakom ett stort antal MC hojjar, min respekt för motorcykelknuttar är stor, när Göran bestämde sig för att köra om satt jag på helspänn och när en av knuttarna vinkade så tänkte jag att jag gör bäst i att vinka tillbaka.

Göran utbrister
- Vad gör du, inte är det dig han hejjar åt, det är ju åt de andra motorcyklisterna.
- aha,,,oj då!
Nå, ja,,,, det är bäst att vara trevlig utifall att!

  

Väl på plats i Sundsvall hade regnet upphört, hotellet hittade vi snabbt. Rummet var inrett efter kajuta stil, mycket båtinfluensa. Sängen helt ok, badkar = avslappning. E4 utanför var däremot ett stort minus, men man vande sig vid ljudet rätt snabbt. Vi gav oss ut på stan och hamnade tillslut på en Indisk restaurang " Tandoori", maten var super god, både för- och efterrätt ingick i måltiden och allt som allt med öl till Göran gick på 325:- Väl värt priset. Sen gick vi till hotellet och bara "var".

                    

Lördag, regnet det bara öste ner, vi började dagen med hotellfrukost( som var helt oki, men inte alls som vårt kära Clarion på Söder i Stockholm, en parentes från Göran)... Sen gick vi på stan, hamnade på en heltrevlig affär, VASS. Frågade om jag fick ta bilder inne i affären, bara för att kunna visa här,, och visst fick jag det, tjejen tyckte bara det var roligt med lite reklam. Men hallå, vart tog Göran vägen, han bara försvann! Fann honom en bit bort, röd i ansiktet, han tyckte jag var pinsam.

         

Ett regningt Sundsvall, hela stan kryllade av coola drakar i olika former och färger, väldigt mysiga.

           

Fann en till super härlig inredningsbutik, där jag hade stor besultsånger, vill ju handla allt. Bestämde mig sen för ett stort fat och lite små attiraljer. När Göran gick efter bilen passade jag på att fråga om jag kunde få ta några bilder även där, och det fick jag. Göran frågade sen varför det hade tagit sån tid,,,,, och skämdes!

http://www.rummet.se/

               

BIRSTA CITY, Ikea och mycket mycket mer! Låter bilderna få tala för sig själva.

Lite av vad vi shoppade:
"burkarlamporhyllatälttunnelmuggar
glasförvaringshyllabatterier
kokbokteburkspännramartavelhyllo
rblommorkrukorböckerx3ryggsäckar
metspönhalsband
teamsportiaoverallradiostyrdhummer
pyssel&målarboklampskärm"

                           

ALNÖ, ett Saltkråkan exemplar! Vi åt middag på en liten restaurang, Jag åt fläskfile med klyftpotatis och kantarellsås, Göran åt lövbit med klyftpotatis och hemmagjord bearneasås.

                                   

Vi fann en gammal kyrka, med väldigt gamla gravar.  Lite bröderna Lejonhjärta stuk över det hela. En mysig hembyggdsgård fanns också intill kyrkan, en scen för Emil i Lönneberga fanns också på plats.
                           

Hej då, bron över till fastlandet.
  
     
Väl på hotellet igen tog jag mig ett bad, ett varmt riktigt skumbad, sen gick vi på Casino. Vi vann just inget, kanske för att vi spelade för just inget, men nu har vi vart där, ett måste för alla Sundsvallsbesökare. En promenad nere vid hamnen, vackert och mysigt. Vi stötte på drakar även där. Och sista bilden,,,, Göran har tagit av skorna för dagen = natt!

                              

Söndag, regn även idag, vilket gjorde att vi avstyrde ULVÖN, vi tog därför Birsta City igen, handlade lite mer presenter.

         

MERLO slott, lite utanför Timrå, har fungerat som sommarstuga åt en rik snubbe under 1800-talet, är nu centralarkiv åt SCA.
           

Lunch på Mc Donalds i Härnösand, även ett besök på Lidl......

            

Högakustenbron, imponerande stor.

               

SKULEBERGET  högt, brant och gott fika!
          

Ö-VIK, vi åkte upp till Utkiket där man kan se över hela stan, man ser även ut över havet och där havet går in i en vik. 

                        

Sista bilden på resan är från UMEÅ, en mås som väntar på att vi ska råka tappa lite mat!



BORTA BRA, MEN HEMMA BÄST!

Vi har haft en helt underbar minisemester, vi har fått rå om varandra och bara tänka på oss själva, fast visst drar tankarna även på de fina barn vi lämnat hemma. Nästa semester bär av till Lycksele och då ska även barnen få ha sitt roliga.

Kommentarer
Postat av: Carro Forsberg

Ni verkar ju ha haft väldigt mysigt trots vädret, det behövs ju bara lite omväxling så är man oftast nöjd. Roligt att du är så flitig med kameran och inte bara tar typiska turistbilder. Hoppas ni har det jättebra! Kram /Carro

2008-07-14 @ 15:53:23
Postat av: m a r i a k o d e n

Men så nice....



Men inte ens jag vågar fota på butiker.....

;)

Å det vill inte säga lite det....



Välkommen hem!



Ps. Jag ska åxå våga mig på att fota nu!!!!

...när jag är på en butik alltså=)

2008-07-14 @ 18:42:25
URL: http://mariakoden.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Härligt ni verkar ha haft det.. trots regnigt väder! Kram

2008-07-16 @ 13:10:30
URL: http://jeaste.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0